Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NeuroHarmonia2020

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ő Theo. Theo nagyon-nagyon félénk, kifejezetten elővigyázatos és a többiek szerint "néha kicsit „furcsa”. Hajtóműve kissé sajátos, bizonyos esetekben a síneken előre-hátra hintáztatja magát. Bár általában szűkszavú, néha túl szókimondó, vagy kicsit nyers megfogalmazásokkal él, de ami biztos:…..
Egy ADHD-s gyermeket nevelni, még évek tapasztalatával felvértezve sem könnyű feladat. Szülőként a sok öröm mellett, folyton változó és megújuló kihívásokra is érdemes berendezkedni. Cikkünkben a Neuroharmónia Fejlesztőközpont egyik alapító-tulajdonosa, Szabó Zsófia számol be saját tapasztalatairól…..
A teljes cikk a Mindennapi Pszichológia Magazinban jelent meg, alábbi részletét változatlan formában közöljük.Szerző: Dr. Madarassy-Szücs Anna, gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvosjelölt, Vadaskert Kórház és Szakambulancia Új szemmel néznia régi képre: ez ami alkotásunk.                  …..
Mi a neurodiverzitás?   A „neurodiverzitás” a neuro- < görög: neuron (ideg, húr) és a diverzitás (sokféleség, változatosság) szavak összeolvadásából ered. A kifejezés inkább idegrendszeri, mint pszichológiai különbségekre utal, amely különbségeket a biológiai sokszínűséghez ( biodiverzitáshoz)…..
A spektrum szemlélet A gyermekpszichiátria szó sokak számára ijesztően hangzó, súlyos betegségekkel foglalkozó orvosi szakágat sugall. A valóságban azonban az idegrendszeri működésről, és így a pszichiátriai kórképekről való gondolkozásunk sokat finomodott az elmúlt évtizedek során. A változás…..