Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kuszal

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Férjcserélő Rajtakaptál 2013.06.02 13:28:59
Erősen bizonytalan vagyok abban, hogy megírjam-e ezt a posztot. Nem tudom, ez csak egyike a szokásos mélyrepüléseimnek, vagy valami komolyabb, szinte ijesztő tisztánlátás- és őszinteségroham. De ez az, amit most érzek. A házasságom szar. Nem szeretem a férjem. Sosem kedveltem…..
Kuszal 2013.06.02 23:30:53
Csak engem zavar, hogy a 2-3 héttel ezelőtt még más volt a "szöveg": ferjcserelo.blog.hu/2013/05/13/nyilt_level_a_ferjemnek.

Nem akarok mindent idézni, de:
"A mi házasságunkra nem kell keresztet vetni. Se neked, se a drága vészmadár olvasóimnak, csókoltatom őket. Nekem ez a világon a legjobb: védőhálóval ugrani, birtokolni egy biztos helyet a kikötőben. A világért sem akarok visszamenni a randizós pokolba, nem akarom újrakezdeni mással, nem hiszek abban, hogy mással jobb lenne. De ha úgy érzed, hogy ez Veled szemben nem fair, akkor mondjad.

Ha én szeretek valakit a világon, akkor Te vagy az. (OK, meg a gyerekek és a szüleim, de a vér most nem ér.) Te vagy az, aki elalvás előtt a félkemény farkát a fenekemhez nyomja az franciaágy nekünk jutó egyharmadán, és nem más, és soha nem is akarok oda mást."

Lassan ideje lenne eldöntetni, hogy mit is szeretne a Kedves posztíró, mert nagyon úgy tűnik, hogy Ő mag sem tudja. Így meg azért leélni egy életet tényleg elég kemény lehet...
Svédországba látogatunk Péter segítségével, aki egy multis vezető beosztást adott fel azért, hogy álmai országába költözhessen. Párjával előrelátóak voltak, és először egyedül ment (ami szerintem elég jó ötlet), de nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön Péter…..
Kezdem rögtön az összefoglaló táblával, mert sajnos a héten elég rendesen túlléptem a keretet. Mint látszik az időarányos ~25ezres keretet több mint 8ezer forinttal túlléptem. Ennek legfőbb okai nagyjából megegyeznek a múlt hetivel. Nem kellett volna McDonald’s-ba menni 1050…..
Kuszal 2012.01.15 21:30:34
Továbbra sem tartom hitelesnek ezt a "kísérletet". Úgy valóban el lehet élni a minimálbérből, hogy minden adott. Értem ez alatt az autót, lakát, stb. Ha tényleg életszerű akarna lenni a dolog, akkor bizony ezekre is költeni kellene és itt nem az üzemanyag árára gondolok. Hiszen vegyük azt, hogy aki mondjuk most minimálbéres, az korábban is az volt. Tehát amikor kikerült otthonról és elindult az életben a párjával, akkor nem volt semmijük. A lakásra, kocsira, gyerekszülésre, életre, azaz mindenre a MINIMÁLBÉRBŐL kellett félretenni, kigazdálkodni. Ez pedig azt jelenti, hogy minimum egy hitelük kell, hogy legyen, mert azért abban megegyezhetünk, hogy mondjuk 10 év minimálbéres létből venni lakást, autót és két gyereket nevelni nem lehet úgy, hogy nem veszel fel hitelt. Ebből kiindulva pedig nem nehéz a pénzt úgy beosztani, hogy semmi teher nincs a válladon kedves Blogíró. Én is el tudok élni egy hónapot a párommal havi 100.000 forintból, de azért kicsit könnyebb havi 450.000-ből. Még talán "mókás" is lenne egy hónapig extrán spórolni, csak nem vicces. Mégpedig azért, mert a faluban, ahonnan is én is származom, nagyon sok olyan ember van, akinek ez nem csak egy hónapra szól, hanem egy életre. Több régi barátság is azért szakadt meg, mert nem tudtunk már miről beszélni. Én nem tudtam teljes szívvel átélni az Ő helyzetüket, Ők meg nem értették az én életemet. Nekem természetes a külföldi nyaralás, nekik meg a nyári napszám :-(((( Ez a "próba" csak arra szolgál, hogy egy általad felállított hamis elméletet visszaigazolj. Ettől még ez nem fog valósággá válni. De ha igazán próbára akarod tenni magad, akkor adok egy pár címet és cserélhetsz velük egy hónapra. Hidd el, nem nagyon futná gyorskajára, meg, édességekre...
Kuszal 2012.01.17 23:29:45
@bogancs: "Igenis meg kell oldani máshogy! Két minimálbér két gyerek mellett havi 168 ezret jelent. Szülőknél maradsz lakni, költesz havi 68-at, félreteszel havi 100-at. Mindenkinel nehéz lesz, meg szűkös, de fél év alatt összegyűlik egy használt suzukira, 3-4 év alatt meg egy 40 nm-es lakásra, esetleg falun egy kisebb házra. Persze sok kitartás kell hozzá, az biztos." Azzal azért vitatkoznék, hogy "nehéz" lesz, mert szerintem ez nem nehéz lesz, hanem embertelen. Az ilyen élet nagyon de nagyon távol áll attól amit életnek nevezhetünk. Persze lehet élni így is, de az tényleg csak vegetálás. Egy ilyen együttélés kikészítene mindenkit. Szülőt, nagyszülőt és talán még a két gyereket is. Hidd el, hogy ha tele a has, meg van félretett pénz a bankszámlán takaróban egy évre, akkor az ember hajlamos az egyébként szörnyű dolgokat is szebben látni. Mert most én is úgy gondolom, hogy ha beütne valami, elveszteném a lakást, kocsit és csak a minimálbér maradna, akkor mi is összeköltöznénk a szüleimmel és előrről kezdenénk. De ez csak gondolat szintjén lehetséges/megoldás, mert együtt élni másvalakikkel, az bizony felőrli az ember idegeit és életkedvét.
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
Kuszal 2011.12.13 16:58:28
Tisztelt Bogancs!

Ha Ön úgy gondolja, hogy havi 150.000-ből is meg lehet élni, akkor nem írni kell róla, hanem megmutatni a pórnépnek, hogy Ön és a kedves családja meg tudja oldani ezt a "bravúrt" egy fél éves "próbaidőszak" alatt. Sőt, lehet róla blogot is írni és, akkor még szebb az egész történet.

De úgy nem megy, hogy Ön saját bevallása szerint is a jól keresők közé tartozik és tele hassal úgy gondolja, hogy a mobiltelefon és a széles sávú internet luxus. Ha leírva megy, akkor meg kell csinálni! Ígérem, hogy a rendszeres olvasók között leszek, de azt most megmondom, hogy nem lesz könnyű. Szívesen végignézném, ahogy a feleségének és gyerekeknek elmagyarázza, hogy most fél évig nem lesz semmi, csak használt ruhák, alacsony minőségű ételek és a tv-ben csak a közszolgálati csatorna.

Amikor nekem is tele van a hasam, akkor én is le tudok mondani nagyon sok mindenről, de ha üresen korog, akkor sajnos más a szemlélet.

Nézzük, hogy mire futja havi 150.000-ből egy vidéki városban.
- 30.000 lakbér
- 10.000 bérlet (asszonynak és nekem, mert munkába járni kell és sajnos nem a munkahely mellett lakik az ember)
- 3.000 vízdíj
- 6.000 áram
- 3.000 gáz
- 20.000 távhő
- 50.000 élelmiszer (és itt egy négy fős családdal számolva ebben nem sok luxus van)
- 15.000 ruha (mert e gyerek kinövi, a cipő kilyukad, zoknik, alsóneműk)
- 8.000 mosópor, wc-papír, tisztítószerek, stb.
- 5.000 TV, telefon (minicsomag és feltöltőkártyás telefonok, mert az kell ha valami baj van a gyerekkel, munkahely miatt, családdal beszélni, stb.)

Ez bizony 152.000 forint, de legyünk nagyvonalúak és legyen csak 150.000.

Most mondja meg valaki, hogy hol van itt a luxus? Hol? Luxus? Hol?

persze ha én is magánóvodába járatnám a gyereket, meg tömném a mangalica szalonnát akkor úgy érezném ,hogy ez luxus, de sajnos nem így van. Tehát ha a blogíró ki akarja próbálni, hogy milyen is egy vidéki városban élni, operátorként dolgozni és minimálbért keresni, ezek mellett pedig családot nevelni, akkor csak jelezzen és már cserélhetünk is. De addig, a meleg szobából havi nettó 500.000-es fizetéssel csak hallgasson mindenki...
Kuszal 2011.12.13 17:20:26
@Droli: Ez igaz, a színvonalat nem említettem, de maradjunk abban, hogy szerintem nem nagyon lehet :-(

és ebben nem az a szomorú, hogy meg lehet-e vagy sem, hanem az, hogy a rendszerváltáskor sokan azt hitték, hogy legalább a mindennapi megélhetésükkel nem lesz baj. erre pedig kiderült, hogy pont azzal lesz baj, mert dolgoznak ugyan, de a munkáért kapott pénz meg nagyon de nagyon puritán életre elég csak. Mellette pedig azt látni, hogy mások csalással, lopással úgy élnek mint a királyok és ha a két csoport között összetűzésre kerül a sor, akkor mindig a szegényebb húzza a rövidebbet, na az a kiábrándító!
A Shelltől kaptuk az alábbi közleményt, amelyben arról értesítenek, hogy mostantól nincsen Euro 95-ös és Diesel üzemanyag a kútjaikon. Pontosabban van, de mindkettő neve elé oda kell mondani mostantól, hogy FuelSaver. Került bele valamiféle adalék, a SEI, amitől állítólag akár…..
Kuszal 2011.09.06 21:53:24
@Lacusru: ez így van :-D

A bankban mindig kérdezem is, hogy miért éri meg nekik, hogy pénzt adnak vissza a vásárlásaim után. Erre általában az a válasz, hogy a hitelkártákat az emberek nem úgy használják mint én, és az ott meglévő 40-50%-os THM-ek bőven visszatermelik az általam okozott "veszteséget" :-D
Kuszal 2011.09.06 22:25:57
@ruskyy: :-D

hidd el ha én is átjárhatnék valahová, akkor megtenném, de Miskolctól elég mesze van minden "olcsóbenzines" ország.
Kuszal 2011.09.07 20:02:36
@Németh András: köszönöm a "bókot" :-)

másban nem vagyok skót, de az igaz, hogy odafigyelek a pénzügyeimre. A kollégák mondják is gyakran, hogy miért lettem mérnök, de nem tehetek róla, szeretem a gépeket :-)

A kollégáim közül sokaknak segítettem már, mert kiderült, hogy a bankjuknál olyan folyószámlájuk van ahol fizetni kell a számlavezetésért. Aztán leültem velük egy 5 perce és kiderült, hogy mivel jól keresnek ezért lehet olyan folyószámlát is választani, ahol a bank nem számol fel költségeket, ingyenes a készpénz felvét, átutalás, stb. Volt akinek havi 1500 forintot spóroltunk meg, úgy, hogy csak kicsit odafigyeltünk arra, hogy mire ment el a pénze. Ez megint pitlák összeg, de mindenkinek azt mondom, hogy a sok kicsi sokra megy alapon a végén elég szép összeg jön ki :-)

Erste ügynök nem vagyok és nem is leszek, mert az ilyen ügynökök szerintem csak lehúzzák az embereket, mert nem azt ajánlják, ami jó lenne hanem azt amiből nekik lesz jó :-(

De nem csak az Erste hitelkártyák a jók. Ha valaki a Shell-t szeretni, akkor annak jó pl.: a Citibank Citilife vagy Shell hitelkártyája ott szintén van 2-3% kedvezmény a tankolásból. Igaz az is csak 7-9 forint, de ha mondjuk a csoportos beszedések is a hitelkártyáról mennek, akkor ott is összejön a havi 2-3-4.000 forint (éves szinten minimum megvan a 20.000 forint, az pedig 50 liter benzin, egy ingyen tank), amiért megint nem kell tenni semmit, csak okosan használni a banki lehetőségeket. Egyszer beállítot a kártyát, meg a csoportos beszedéseket és onnantól kezdve semmi dolgod vele, csak lekaszálod a havi jóváírásokat :-D
addict Lottó az életeddel 2011.06.13 10:00:00
Ha fel akarod hívni az emberek figyelmét egy fontos társadalmi problémára (és nem akarsz meztelenkedni), érdemes belehelyezni őket egy számukra idegen szituációba, ahol talán másképp látják majd a dolgokat. Ezt a mechanizmust követte a svéd Save the Children is, amely mint az a…..
Takarékosságból kihúzták az egyik vasárnapi miskolci vonatot a menetrendből, mégis oda kell jutnia, mert visszafelé utasokat hoz a szerelvény. Az utóbbi napokban egy kicsit hanyagoltam a sorozatban a vasárnap induló jövő évi menetrendet. Úgyhogy most ismét megszűnő vonatokról…..
Kuszal 2008.12.13 18:19:14
Hát igen :-(


Egy újabb logikátlan döntés, amin már meg sem lepődöm. Már csak azért is, mert pár évet én is lehúztam a vasút világában.

Ha maradtam volna, akkor ezekkel a 3G-s IC kocsikkal is lett volna melóm. Ezért és a munkatársak miatt sajnálom, hogy váltani kellett, de tele lett a t...m a sok-sok hülyeséggel és a kilátástalan küzdelemmel.

Majd nézzétek meg ezeket az új kocsikat mondjuk egy év múlva. Mert az egy dolog, hogy az utasok egy jelentős része nem vigyáz rá de, sajnos a vasutasok sem. Szeptemberben, amikor kiderült, hogy Miskolcra fognak kerülni már akkor arról beszéltünk a volt kollégákkal, hogy vajon a tároló vágányokon mi lesz majd velük. Pl. amikor majd a tolatócsapat rendezni fogja őket, vajon odafigyelnek-e majd arra, hogy szétkapcsolás előtt az UIC kábelek is szét legyenek kapcsolva? Vagy a Budaber, hogy fogja takarítani a kocsikat? Minden kocsiba tiszta vízzel, vagy a szokásos egy vödör egy szerelvény módon?

Az a baj az egész MÁV-val, hogy a MÁV-os alkalmazottaknak csak kb. a fele az aki tényleges munkát is végez. A másik fele adminisztrál, ellenőriz, ellenőriz és megint csak ellenőriz. Írják a feleslegesnél feleslegesebb jelentéseket és közben nem történik semmi. Aki tényleg tehetne is a vasút előbbre juttatásáért az csak a saját pecsenyéjét sütögeti.

Sajnálom, hogy ide jutott a vasút, de abban is biztos vagyok, hogy van még ennél is mélyebb pont.

Ez a sztrájkolósdi is csak olaj a tűzre. A halandó (nem vasutas) emberek egymás után veszítik el a munkájukat és közben azt hallják, hogy a vasutasok 10%-os béremelésért és nettó 250.000 forintért sztrájkolnak. Biztos együttérez velük, amikor épp a munkaügyi központ felé tart.
Hóbelevanc 15 perces biztonság 2008.09.18 09:00:00
  Manapság bármerre megyünk, ügyelni kell a megjelenésünkre. A legkisebb élelmiszer boltok is fel vannak szerelve biztonsági kamerával. A kávézó, az üzletközpont, a bank, a posta- még az utcán is lehetnek elhelyezve megfigyelő szemecskék, amik azt nézik, rendben mennek- e a…..
w Hiszterolib 2008.09.02 06:00:00
Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska. Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.…..
Kuszal 2008.09.02 08:40:27
Igaz ami leírásra került! Sajnos :-(

Azért sajnos, mert kizárt dolognak tartom, hogy majd pont az az SZDSZ tenné rá az i-re a pontot, amelynek még a 2010-ben esedékes választásokon sincs esélye, nemhogy egy előrehozotton.

Nem lesz itt semmi gubanc. Kicsit húzzák még a Feri agyát és a végén úgyis rábólintanak a dologra. Hiszen ha nem, akkor nagyon távol kerülnének a húsos fazéktól.
De ezzel megint csak saját maguk alatt fogják vágni a fát, hiszen így méginkább hitelhelenné válik az egész formáció.

Pedig mennyire hiányzik egy olyan párt aki megmondaná az igazat. Aki számok, tények segítségével ledöntene minden, a demagóg pártok által összehordott baromságot. Aki a különböző légvárak közlésekor csak annyit mondana: Tisztel Orbán/Gyurcsány Úr! Üljünk le a TV kamerák és rádiós mikrofonok kereszttüzébe és beszéljük meg. Ott pedig feltenné azokat a bizonyos kérdéseket: Miből? Hogyan? Mi alapján? Aztán ha elkezdenének mellébeszélni, akkor egy pár adattal visszarántaná őketet a valóságba. Ha a nagyok népszavaztatni akarnak akkor támogatná, csak olyan kérdésekkel, mint pl.: Támogatja-e Ön, hogy a parlamnti képviselőknek számlával kelljen igazolni a puszira felvett pénzeket? Vagy: Támogatja-e, hogy a MÁV helyét hintsék be sóval, mert évi 300 milliárdot költenek és semmi de semmi látszata nincs?!

Egy ilyen párt nagyon kellen. Nehéz lenne az elindulás de én hiszek abban, hogy van ebben az országban annyi épeszű ember aki be tudná juttatni őket a parlamentbe.

Üdv: kuszal