Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Világkép blog

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A még mindig nem lezárt jogi ügyek ellenére, nehezen elképzelhető, hogy ne Joe Biden lenne az Egyesült Államok következő elnöke. Bár az Elektori Kollégium döntését még nem tudjuk, az idő kezd elfogyni és a talaj kicsúszni Trump jogi csapata alól. Hogy történt-e valóban komolyabb csalás, azt már…..
  A második részben fókuszban lesz a társadalom, a keresztények helyzete, Abe Shinzo és utódjának politikája, valamint az olimpia. Társadalmi problémák és a kereszténység helyzete:   A japán emberek messze földön ismertek munkaszeretetükről, szakértelmükről és fegyelmezettségükről. Többek között…..
Japánról viszonylag keveset tud az átlagember. Sokunknak igen furcsa ez a távol-keleti ország. Hagyományaik, szokásaik, életvitelük nagyon különbözik az Európában megszokottól. Ennek ellenére ez a területileg nem olyan nagy, de mégis 125 milliós ország nemcsak regionális, hanem globális hatással is…..
  Az idei év májusában, George Floyd sajnálatos halála után ismét fellángoltak a faji indulatok és ellentétek az Amerikai Egyesült Államokban. A Black Lives Matter mozgalom szervezésével tömegtüntetések kezdődtek, amelyek hol békések, hol indulatosabbak voltak. Ezekhez hozzá adódott más szélsőséges,…..
   Az Economist Intelligence Unit összesítése alapján Bécs már második éve a világ legélhetőbb városa, de az utóbbi évtizedekben is mindig az élbolyban volt. Ez a lista többek között a városok stabililtását, biztonságát, az egézségügyet, a kultúrát vagy a környezetet veszi figyelembe. Legtöbbünknek…..
   Elhúzódó szavazatszámlálás után, úgy tűnik Joe Biden demokrata elnökjelölt nyerte a Fehér Házért folytatott csatát és ő lesz az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke. Hivatalos eredményt még nem közöltek az elnökválasztást illetően - sőt több államban újraszámolás és jogi csatározások sora…..
A blog tartalma a közélet iránt érdeklődőket célozza meg. Írásaimban politikai és társadalmi témákkal foglalkozok. Tisztázni szeretném, hogy a témákat szubjektív, konzervatív nézőpontból világítom meg, úgy ahogyan én látom azokat. Ugyanakkor nem szerenék elvakultan és szűklátókörüen írni. Fontosnak…..