Regisztráció Blogot indítok
Adatok

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyanaz lep meg, mint a huszonévesen gyereket nevelő kortársaimnál: a hamar meghozott, végérvényesnek tetsző döntés. Illusztráció: Kinga Cichewicz (Unsplash) Sok melankolikus popkult dal foglalkozik a „körülöttem már mindenkit eljegyeztek és gyereke van” érzéssel (közülük a Süllyedő hajó címűt…..
2021.05.17 19:17:51
@arandanos: Elhiszem, hogy az általad ismert családos nők nagy része 30 felett házasodott. De ez akkor sem így lenne normális. Miért? Mert például mert kíváncsi vagyok, hogy hány van ezek között az általad ismert boldog anyukák között, akinek 5 vagy annál több gyereke van. (És nem lombikból.) Na ezért nem a 30-as nők között fogok feleséget keresni.
Ami meg a válási statisztikákat illeti, az csak törvényhozás kérdése. Ahogy törvénybe lehetett iktatni egyes országokban a nemváltás engedélyezését, ugyanúgy törvényt lehetne hozni nálunk a válás eltörléséről. És máris látványosan javulnának a statisztikák!
35 felett bevallom őszintén, komolyan megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy öreg vagyok-e már a gyerekvállaláshoz vagy sem. Sajnos erről nem mindenkivel lehet beszélgetni. Több kategóriába sorolnám az embereket/reakciókat:  1. MÁR ÖREG VAGY - Jesszusom!!!! 35 évesen még nincs 2 gyereked,…..
2021.05.16 14:08:33
Nehezen tudom elképzelni, hogy vannak lányok, akik eleve azzal a meggyőződéssel születnek, hogy márpedig ők, ha majd nagyok lesznek, nem fognak gyereket akarni. Mint ahogy azt sem hiszem el, hogy annyi, biológiai okból meddő ember lenne, mint ahány gyermektelen nőt (vagy akár házaspárt) lehet látni.
A megfejtés tehát nevelés során átadott értékrendben, az élet során szerzett tapasztalatokban, és a szexualitást szabályozó törvényekben rejlik. A sokat hangoztatott "szexuális szabadság" hazugsága azt eredményezi, hogy az emberek, mire elérik azt a kort, amikor felelősen gyermeket vállalhatnának, addigra már annyi csalódáson vannak túl, hogy meg sem tudják számolni. Elveszítik a bizalomra való képességüket, hiszen korábban minden kapcsolatuk zsákutcának bizonyult.
Nagyon helyesen ismeri el a cikkíró, hogy a nőknek szüksége vagy egy társra, aki mellett biztonságban érezhetik magukat. Igen ám, csakhogy emellett arra is joguk van, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Joguk van nemet mondani, joguk van elválni, joguk van félrelépni, satöbbi. Mint ahogy a férfiaknak is joga van ugyanerre. Hogy lesz ebből biztonság? Sehogy. A biztonság és a szabadság együtt nem megy.
Így pedig áttevődik a hölgyek döntése az "egyedül maradjak-e vagy megházasodjak-e" kérdésről a "legyen-e egy gyerekem, akit egyedül nevelhetek, vagy inkább tacskót tartsak" kérdésre.
Ezt a problémát pedig nem fogjuk tudni megoldani azzal, hogy illedelmesen nem kérdezünk. Az óra ketyeg, akkor is, ha nem beszélünk róla.
Amit tehetünk, hogy legalább azokat a lányokat, akik most fiatalok, és azzal vannak elfoglalva, hogy mikor mehetnek végre bulizni, azokat figyelmeztetjük, hogy a vesztükbe rohannak, és legnagyobb értéküket hajítják ki az ablakon.
Hiába mutattak jól a hatvani asszonyok munkássisakban a híradóban, a kimerült bányák gombaföldjei hamar megbuktak...
2021.01.25 09:10:38
@kugi: Rosszul gondolod, vannak olyan gombafajok, amelyeknek szükségük van fényre, például a laskagomba esetében a fény hatására indul be a termőtestképződés. Így kerüli el a gomba azt, hogy véletlenül a föld alatt (vagy a zsák belsejében), szóval olyan helyen növessze a termőtestet, ahol az nem jut ki a szabad levegőre, azaz nem tudja elszórni a spóráit. Tehát az anyagcseréjéhez nem szükséges fény, de saját elhatározása alapján addig nem terem, amíg nem látja a fényt. A csiperke pedig nem ilyen.
Hozzáteszem, hogy a bányában a fény a legkisebb probléma, mert a bányákban az összes gép (pl. a futószalag) mind árammal működik, tehát az elektromos hálózat adva van, így a világítás lett volna a legkisebb gond.
Peruban hatalmas felháborodást keltett az a bírósági ítélet, amiben azzal mentették fel a szexuális erőszak vádlottját, hogy az áldozat vörös színű intim alsóneműt viselt.A Peru déli részén, a festői Huacachina oázis szomszédságában található Ica városában tartott eljárás során a bírók szerint az…..
2020.11.08 15:08:06
@arthurthedent: Nem mondtam, hogy részeg nőkre vadászni kóser. Azt írtam, hogy nem kellene leinni magukat az embereknek. Senkinek, de főleg nem a lányoknak. Mert részegek között senki nincs biztonságban, kiváltképp nem egy nő, kiváltképp, ha ő is részeg. Ezt minden épeszű ember felfogja, csak a liberálisok nem.