Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy.Dániel

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Urbánusok A magyar állam 1918-1919-es összeomlása és a magyar nemzet szétzilálódása után a polgári radikálisok jelentékeny része emigrációra kényszerült. Őket tetették felelőssé a felbomlásért és a trianoni katasztrófáért. Azonban az 1930-as évek elejére egy új generáció lépett a porondra,…..
Folytatjuk a 20. század meghatározó forradalmainak, illetve puccsainak bemutatását. Az analizált eseményeket a cikk végén látható táblázatba szedtem, hogy számmisztikus képünk legyen az átalakulások típusairól és egymáshoz való arányairól. A teljes kontextus érdekében érdemes az első cikkel…..
Kínában Hu Csin-tao (2002-2012) lemondásával a Nyugat kollektív reményét fejezte ki, hogy Kína elindult az alkotmányosság és a jogállamiság felé vezető úton. Ennek előzménye az volt, hogy az egymás követő két pártfőtitkár két ciklus után visszavonult. Ugyanakkor Hszi Csin-ping a harmadik ciklusával…..
A világpolitika aktív megfigyelői már 2008-as válság idején is, de legkésőbb Donald Trump Kína központú kampányának köszönhetően rádöbbentek, az addigra már nyilvánvaló igazságra, hogy Kínát most már nem lehet félvállról venni, mint gazdasági kihívót. De mik is voltak Kína legjelentősebb gazdasági…..
Nemrég látogattam Görögországba, és az elvárásaimhoz képest meglepően eltérő benyomások értek.  Görögország tagja az euróövezetnek, és bár a 2010-es évek során többször is külső segítségre szorult, az egy főre jutó GDP még mindig majdnem 20%-kal magasabb a magyar adatoknál. Ennek ellenére a görög…..
Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani hasonló gondolatokat mint: „kapitalizmus évtizedek óta csupán adósságból képes működni és fennmaradni” vagy éppen „ez a gazdasági rendszer már összeomlott volna, ha nem tartaná életben az adósság”. A globális eladósodás kérdése egyre inkább a középpontba…..