Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lane

676 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések spirálján, gyakran értéktelennek, szeretetlennek érezzük magunkat és kilátástalannak a helyzetünket. Megterhelő állapot. A felszínes kapcsolódások, a megjátszott szerepek mostanában széttörni…..
    Helga és Ferenc már több, mint tíz éve együtt élnek. Három kisgyermekük született ebből a szerelemből, ma már családként gondolnak magukra. Helga pár éve érezte meg először, hogy bár mindenük megvan, valami mégis hiányzik. Nem érzi azt a szeretetet, amit vágyna megkapni. Látja, hogy Ferenc…..
Ha eddig időt és energiát fordítottál arra, hogy fejleszd a mentális erődet, akkor most jobb helyzetben vagy, mint sokan mások. Úgy vélem, most már egyre többen érezzük a bőrünkön, hogy egy új rendszer van kibontakozóban, tetszik, nem tetszik, de rövid idő alatt ez már a második körös világhelyzet,…..
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket okozni másoknak (és ezzel együtt maguknak), illetve nem éles a határvonal bent sem, hogy mit szabad nekik és mit nem a saját komfortérzetük megteremtése érdekében. Hogy húzzuk meg a…..
Mariann papírzsebkendőt szorongatva ült a videóhíváskor. Szomorú volt, de egyben érdeklődő is, hátha választ kap arra, ami a legjobban mozgatja most őt. Vajon megbízhat újra Laciban, vagy sem… A megcsalás feldolgozása   A címadó kérdésre egyértelmú igen a válaszom. Számtalan sikersztorit…..
Nem bírom már ezt a sok terhet, legszívesebben nem is élnék. Mondd meg, mitől lehetne jókedvem ebben a mai világban? – mondta Kati és sírva fakadt. Míg pár évvel ezelőtt az volt a téma, hogy miként lehet jobb a párkapcsolat, magasabb a boldogságszint, most inkább arra érkeznek kérdések, hogy mit…..
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át, amelyben két embert egymásnak teremtett a sors, és annyira passzolnak is egymáshoz, hogy sosem merül fel a különválás gondolata sem. Azonban ez nem ilyen egyszerűen definiálható, mint ahogyan az sem,…..
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy, ha Te is azt érzed, hogy a hangulatodat már huzamosabb ideje nehéz emelni, akkor próbáld ki az alábbi gyakorlatokat. Amikor rossz a kedvünk, boldogtalannak érezzük magunkat, akkor sok esetben nem…..
A tartós kapcsolat, vagy a házasság olyan kihívásokkal állítja szembe a párokat, amelyekre a kapcsolatuk elején nem gondoltak, vagy nem tudtak ezekre a várható akadályokra felkészülni, mert a kapcsolat elején a rózsaszín köd, a szerelem, az újdonság ereje kiszorítja a józan gondolkodást. Mindenki a…..
Sokféle módszer létezik önmagunk megnyugtatására, noha nem mind válik be mindenkinek, de mindenki számára van néhány gyakorlat, ami megkönnyebbülést hozhat. Kapaszkodó a szorongásban   Minden szorongással és félelemmel töltött perc hosszúnak tűnik, tehát a célunk az lehet, hogy felismerjük a…..
Nehéz érzéseket szül, ha nincs kontrollunk az életünket, lelki egyensúlyunkat fenyegető veszély elhárítása felett. Napjainkban épp hogy túljutottunk a pandémián, már itt a következő fenyegetettség érzés. Mit tehetünk, ha eluralkodik rajtunk a félelem vagy a szorongás? Amikor a félelem tárgya…..
A párban érkező klienseim egy része azzal a “panasszal” érkezik, hogy a kapcsolatukban hónapok óta nincs jelen a testi érintés. Ezen szeretnének változtatni, de önerőből nem megy. Miért nem sikerül megoldaniuk ezt? Mert sok esetben másképp működik a nő, mint a férfi – de erről nem vesznek tudomást.…..
Ha olvasod ezt a bejegyzést, akkor lehetséges, hogy találsz azonos pontokat a te életed és Kati élete között, legalább is az érzelmi világában fel fog sejleni egy-két saját tapasztalásod. Kati egy barátnőm, aki mostanában elég gyorsan lehangolt állapotba tud kerülni. Alapvetően mindene megvan,…..
  Hogy a tartós kapcsolatban milyen gyakran szexelnek a párok? Kutatások szerint, egy átlagos házaspár évente 60 alkalommal él otthon szexuális életet. Számos vicc, mém és sajnos igaz történet is alátámasztja, hogy sok esetben az együtt töltött évek gyarapodásával ellentétben az együttlétek száma…..
Az önbizalmunk jelen állására több minden van hatással. Egyrészt az, amit hozunk a gyermekkorunkból, amit tanultunk a szüleinktől, de számít az is, hogy milyen visszajelzéseket kaptunk a számunkra fontos tanároktól, barátoktól is. Mindemellett pedig az is sokat tesz hozzá, hogy most, felnőttként,…..
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy fontos tényt, esetleg letagadott valamit előtted? Volt már olyan, hogy tovább adta a bizalmasan megosztott információdat? Árult már el téged a közös életetek során? Sajnos a legtöbb kapcsolatban…..
Itt az ősz, mesés színekbe költözött a táj. Az évszakváltással együtt érdemes egy kicsit felfrissíteni a párkapcsolatot is. Nem csak nagy változtatások hoznak eredményt, hanem a mindennapi szokások közé becsempészett, a szokásostól eltérő időtöltés, gesztusok is segítenek abban, hogy még közelebb…..
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a társuk mellett. Mire panaszkodik a férfi?   A férfiak egy része a szexuális együttlétek számával elégedetlen, illetve a feleség zsörtölődése, elégedetlenkedése, mélabús hangulata miatt…..
  A munkám során számos emberrel beszélgetek, és bizton állíthatom, hogy a hozzám forduló feleségek többsége szeretetlenségtől szenved. Na jó, meg önbizalomhiánytól, de valahogy ez össze szokott fonódni. Ezt alátámasztja az is, hogy amikor egy sokáig szeretetlenségben éhező nő találkozik egy olyan…..
A szeretői viszonyok többfélék lehetnek. Nevezhetjük egyéjszakás “kalandoknak”, plátói viszonynak, rövidebb vagy hosszabb ideig tartó érzelmi vagy testi kapcsolódásnak. Évek óta tartó szeretői viszony   A klienseim közül vannak, akik azért keresnek fel, mert már hónapok vagy évek óta tartó…..
A szakítás után vannak, akik jó adag kétséggel, csorbult önbizalommal vágnak neki az újbóli ismerkedésnek, hacsak a két esemény közötti időszakot nem töltötték meg önismereti munkával, és tették helyre általa azt, ami történt. Sokan félnek ismerkedni, mert el kell mondaniuk az életük történetét egy…..
  Akármerre nézek, számos impulzus ér azt illetően, hogy milyennek kellene lennem. Akkor is belém ivódhat mások elvárása, ha nem konkrétan nekem címzik azt. Gondolok itt a közöségi média által milliószámra elém tóduló főcímekre, idézetekre. Legyél vékony, legyél okos, remekelj a konyhában, és…..
  Ha más ember boldogságáért könnyen cselekszünk, akkor magunkért miért olyan nehéz? Miért fontos az én-idő és hogyan lehet ezt kialakítani? Mivel tegyük hasznossá a magunkra fordítandó időnket? Segítség és példák a podcast mai adásában.   Ide kattintva meghallgathatod Spotify-on! Itt pedig…..
  Az idézeteket lehet szeretni vagy utálni, de sosem tudhatjuk, hogy melyik az a mondat, amelyre éppen szükségünk van ahhoz, hogy a megrekedésünkből tovább tudjunk lépni. Önbizalom idézet   Az önbizalom erősítése pusztán idézetek olvasásával nem fog működni, de ha egy-egy mondat betalál, akkor…..
Az ismeretségi körömben számos negyvenes nő fontolgatja a válást. Az ügyfeleim közül is a negyvenes korosztályból jelentkeznek többen azzal a problémával, hogy a szeretetlenség, az elégedetlenség hatására már a válás, mint megoldás is megfordult a fejében. A KSH szerint: Az elmúlt közel három…..