Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lane

754 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a feleknek. Azonban a tartós kapcsolatokban gyakran alakulnak ki blokkol, eltávolodások, melyek komoly fejtörést jelentenek a párok számára. FAL VAN A PÁROM ÉS KÖZTEM   Sok párkapcsolatban az érzelmi…..
  Nem csak te érzed, hogy a világ túl gyorsan pörög, egyre nehezebb stabilnak és kiegyensúlyozottnak maradni a mindennapokban. Viszont a nyugalom alapvető pillére az egészséges, kiegyensúlyozott életnek, hiszen az vetül ki a körülményeinkben, amilyen belső állapotban vagyunk. A szorongás, az…..
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor úgy érzi az egyik, vagy mindkét fél, hogy eltávolodott a párjától. Elképzelhető, hogy azért olvasod ezt a cikket, mert ti is eljutottatok arra a pontra, hogy már évek óta együtt vagytok, de valahogy…..
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudjuk, mit jelent ez a mindennapi életünkben? És miként tehetjük erősebbé az önbizalmunkat és önértékelésünket? Sokszor nem vagyunk eléggé tisztában a saját értékeinkkel és képességeinkkel, így elzárjuk…..
A mai téma minden párkapcsolat alapját képezi, mégis gyakran elhanyagoljuk: az egymásra hangolódás és a szeretetnyelv fontossága. Talán sokan gondolják, hogy ezek csak szép szavak, azonban ezek a kulcsok ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú távon is virágozzon. Hiszen a kapcsolat elején minden könnyen…..
  Az élethelyzeteinktől függően előfordulnak olyan életszakaszaink, amikor nem igazán van erőnk, energiánk, hogy megfelelően figyeljünk a társunkra. A munka, a család, és a mindennapi teendők gyakran elnyelik a figyelmünket, és közben könnyen elsikkadhat az, ami talán a legfontosabb számunkra: a…..
Ha úgy érzed, veszélyben van a párkapcsolatod, olvasd el ezt az írást és próbálj meg változtatni egyes berögzült szokásaidon. Hogy mitől sodródik egy kapcsolat a válás felé? Csak néhány okot említek: nem megfelelő kommunikáció, nem megfelelő szeretetkimutatás, a csapatgondolkodás hiánya, a…..
Szeretnéd visszahozni a tűzet a párkapcsolatodba, ami a hűtlenség, az egymásra nem figyelés, vagy a gyenge kommunikáció miatt elveszett a kapcsolatodból? Ha mindketten közös projektként tűzitek ki a kapcsolat felrázását, és készen álltok a mindennapi berögződéseken változtatni, akkor az könnyebbé…..
Az elmúlt időszakban sokat gondolkodtam azon, hogy mennyire fontos jóban lenni önmagammal. Sokszor figyelünk mások érzéseire, próbálunk segíteni nekik, de elfelejtjük, hogy mi magunk is ugyanúgy számítunk és fontos, hogy törődjünk legalább annyit magunkkal, mint másokkal, ha nem még többet. Ha…..
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A klienseim indokai többek között: hosszú időn át nem figyelt rám, a szükségleteimre a párom, a szeretőm viszont elhalmozott a figyelmével sokszor átvert hétköznapi ígéreteiben, úgy éreztem,…..
A médiában és a környezetünkben november közepétől gyakran az ideális családi ünnepek képe jelenik meg, ami fokozhatja azok szorongását, feszültségét, akik idén nem tudnak vagy nem képesek hasonló élményeket átélni. Ez a fajta nyomás növelheti a szorongást és a magány érzését azokban, akik…..
   A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy kapcsolat. Azok a nehézségek, eltávolító tényezők, amelyek gyakran szakításhoz vezetnek vagy konfliktust okoznak a párok között, jellemzően az alábbi öt alapvető kommunikációs hibához…..
  Sokan vágyunk egy boldog és kiegyensúlyozott életre, de kevesen fedezik fel az önismeret erejét, amely egy igazi varázslat az életünkben. Az önismereti munka nem csak egy divatos kifejezés; inkább egy forradalmi lépés önmagunk és életünk jobbá tételében. Miért éri meg elmerülni az önismeret…..
Az érzelmileg elérhetetlen párkapcsolati partner választása összetett és gyakran mélyben megbújó okokra vezethető vissza. Olyan ismerős viselkedési elemekkel találkozhat ilyenkor az egyén, melyek ráerősítenek a választására, és fenntartják azt a – sokszor fájdalmas – kapcsolódást akkor is, ha a…..
  Úgy vélem, hogy a házasságok válási aránya magas ahhoz képest, hogy hány kapcsolatot lehetne megmenteni, ha mindkét fél foglalkozna az önismerettel, az önfejlesztéssel. Ezek a – talán hóbortnak tűnő – foglalkozások abban segítenek, hogy jobban megértsük magunkat, a társunkat és úgy tudjunk…..
Napjainkban könnyen elveszünk a világ, a világunk káoszában, ezért nagy hangsúly van azon, hogy mennyire vagyunk képesek befolyásolni (pozitív irányba) a hangulatunkat. A testünk reagál a gondolatainkra, érzésvilágunkra, ezért jól tesszük, ha tudatosan odafigyelünk az életvezetésünkre, a mindennapi…..
A tartós kapcsolatokban, a több évtizede tartó házasságokban igen gyakori a távolság érzékelése. A távolodás apránként, némán, lassan épülhet ki, és mikor már fáj, akkor már olyan nagy a távolság, hogy nem érik el egymást a felek, és ezt a szeretetlenséget, figyelemhiányt meg is fogalmazzák. Jobb…..
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzést számunkra, úgymint megkapunk egy tárgyat, amire régóta vágytunk, eljutunk egy szép helyre, ránk talál a szerelem, a főnök előléptet, kapunk egy dicséret valakitől és szárnyalni kezdünk. Azonban…..
Gyanítom, ha ezt az írást olvasod, most nehéz időszakon mentek keresztül a párkapcsolatodban, és az eltávolodás érzése nehezíti meg a mindennapjaidat. Könnyen lehet, hogy amiatt vannak álmatlan éjszakáid, hogy vajon fogtok-e még egymásra találni, vagy a válás az egyetlen megoldás a szenvedésből.…..
A boldog és egészséges párkapcsolatok építése és fenntartása sok munkát és odafigyelést igényel, de ha energiát teszünk a kapcsolatunkban, akkor megadja nekünk a stabilitás, az érzelmi biztonság érzését. A párkapcsolat magától csak a kezdeti években fut könnyedén, ám amikor az ismerkedés és a közös…..
Noha a párkapcsolatok működése mindig egyedi, azért találhatunk olyan problémákat, melyek több rosszul működtetett házasságban, párkapcsolatban is fellelhetőek. A tanácsadáson megjelenő feleségek közül többen is ezeket az okokat jelölték meg a válás gondolatának megjelenésekor: 1, KOMMUNIKÁCIÓS…..
Az életünkben gyakran adódnak olyan élethelyzetek, amelyek kellemetlen érzésvilágot hoznak létre bennünk – ha túlzottan sok ideig fókuszálunk a nem kívánatos részletekre. De mi történik, ha a figyelmünket szándékosan a jó dolgok irányába tereljük? Egy kisebb csoda, azt hiszem. Jobbat alszunk,…..
A tartós kapcsolatokban, főleg, ha már gyerekek is vannak, nagy tépelődés, mérlegelés előzi meg a válást. Előfordul, hogy akár éveken keresztül érlelődik a válás gondolata, annak függvényében, hogy milyen mértékben tapasztalják a felek a saját érzelmi, testi szükségletük hiányát. Ha csendesen, halk…..
Ismered a stressz nyomasztó hatását? Meglehet, hiszen a stressz az életünk állandó kísérője, ugyanakkor nem kell, hogy eluralkodjon rajtunk. A stresszkezelés az egyik legfontosabb készség, amit érdemes elsajátítanunk, mert segít abban, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet éljünk. Ha készen…..
Az önbizalomnövelésbe fektetett energia fantasztikus változásokat hoz az ember életében. Az önbizalom egy olyan titkos fegyver, amit sokan elhanyagolnak vagy nem vesznek elég komolyan, pedig az életed minden területén hatalmas különbséget jelenthet. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg,…..