Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Polgárdy Géza

147 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szent Korona Amerikából történt hazatérésének 45. évfordulójaalkalmából január 6-án, pénteken rendezett ünnepi megemlékezésenDavid Pressman, az USA budapesti nagykövete is felszólalt. Sajnos ebeszéd a megemlékezésen túl aktuálpolitikai utalásokat is tartalma-zott. Azért sajnos, mert amíg a Szent…..
Georgia Meloni olasz miniszterelnök tegnap, december 29-én év végi sajtótájékoztatót tartott, melyen értékelte kormánya első kéthavi munkáját. Ekkor egyúttal bejelentette, hogy még február 24-e, az ukrajnai háború első évfordulója előtt Kijevbe utazna, hogy közvetítsen az oroszok és ukránok között a…..
Friss hír, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter másfél millióra szeretné növelni az orosz hadsereg létszámát. Ez békeidőben aligha lenne indokolt, de most éppen nem e békeidőket éljük. Az oroszok különleges műveletnek nevezik azt, hogy megunva az ukránok tömeg-gyilkos fellépéseit Ukrajna orosz…..
Ma már sokan látják, hogy az EU (bal- és libsi többsége által vezérelt) célja korántsem a  hiányos magyarországi jogállamiság kijavítása, hanem a  nekünk járó pénzek mindenáron való visszatartása, s e visszatartást szolgálják a mondvacsinált „jogállamisági” kifogások, mint e pénzvisszatartás…..
Nem kétséges, hogy az Európai Unió bizonyos szempontból teljesen azonos a régi bolsevikokkal! A régi bolsik is, meg a mai EU is az általuk vallott nézetektől eltérő, másként gondol -kodókat legszívesebben kardélre hányná. Sem a régi bolsik, sem a mai EU nem képesek elfogadni, hogy az általuk…..
Egyre újabb és újabb nyugtalanító  hírek érkeznek Novák Katalin államfő orosz-ukrán háborúval kapcsolatos, igen MEGGONDOLATLAN kijelentésit illetően. Most, hogy eleget tett Zelenszkij meghívásának és ellátogatott Kijevbe, csak olajat öntött a tűzre! Novák Katalin államfő orosz-ukrán háborúval…..
Balekká válni a magánéletben sem nagy dicsőség, de a politikában meg egyenesen káros! Mindez annak kapcsán merült fel bennem, hogy úgy a lengyelek, mint mi magyarok azt gondoltuk, hogy amennyiben eleget teszünk az EU Bizottsága kifogásainak  és jogszabályainkat az ő elvárásaik szerint módo-sítjuk,…..
Értem én, hogyne érteném! Az afrikai és ázsiai migránsokat nem fogadjuk be, mert ideérkezésük több biztonságos országon át haladva történik meg nálunk! Másképpen fogalmazva: nem Magyarország az első biztonságos ország ideérkezésük során, hanem a többedik. Márpedig a befogadás az első biztonságos…..
A szlovén alkotmány szerint egy személy csak kétszer töltheti be a köztársasági elnöki posztot. Ezért a jelenleg hivatalban lévő, második ciklusát töltő Borut Pahor (második mandátuma idén december 22-én jár le) nem indulhat az októberi elnökválasztáson. Urska Klakocar Zupancic szlovén házelnök…..
  Olaszországban elképzelhetetlen az, ami nálunk, Magyarországon megtörtént, azaz hogy négy egymást követő parlamenti választáson is, összességében évtizednél hosszabb ideig ugyanaz a pártkoalíció (Fidesz-KDNP) nyerjen és alakítson kormányt. A Giuseppe Conte vezette nem túl hosszú életű kormányt a…..
A svédországi belpolitika történéseit figyelve mindenekelőtt azt kellett megállapítanunk, hogy az országot csaknem egy évszázada folyamatosan a szociáldemokraták vezették. Így fel is lehetett tenni a kérdést: vajon történésnek számít-e a változatlanság? Mert például az utolsó években, 2014. október…..
Az csak kis Hazánkban mondható szokásnak, hogy bármely vereséget hozó megméretést követően, soha senki, egyetlen (ellenzéki) párTvezető sem mond le e tisztségéről! Mármint kifejezetten a választási vereség következtében! Franciaországban például nem ez a helyzet. A nemzetgyűlési választások vasárnap…..
Évek óta figyelem a józanész miniszterelnökének, Orbán Viktornak a dolgokhoz való hozzáállását, s politikája ennek megfelelő alakulását. Bizonyos szempontból nézve a „módszere” roppant egyszerű, ugyanis így alakul: felvetődik a megoldást igénylő probléma, amelyet Orbán villám-gyorsan…..
Muhi, 1241. Mohács, 1526. Világos, 1849. Helyszínek, és évszámok, a magyarság 1100 évesnél is régebbi ismert (igen: ismert, mert a még pontosan nem ismert, az sokkal régebbi) történetének leggyászosabb, legiszonyatosabb, legrettenetesebb történései. Csakhogy a Muhi pusztai vereség után a Trogir…..
Ahhoz már egészen hozzászoktunk, itt Európában, hogy a feketéknek nyugaton az ülepét is kinyalják, annyira odavannak értük! Teszem hozzá: érdemtelenül! Ugyanis a világon minden találmány, minden alkotás fehér emberekhez köthető, a fekete bőrű emberek legjobb esetben is csak ÁTVESZIK mindazt, amit a…..
Mi, magyar nemzeti konzervatívok, - vagy nevezzük magunkat egyszerűen patriótáknak, - élénk figyelemmel kísérünk minden, a világban végbemenő és a rokon pártokhoz is köthető történést. Ilyen, figyelmünkre méltán igényt tartó esemény volt az az Olaszországban a közelmúltban végzett felmérés, amelyet…..
Mióta lezajlottak a választások, korábbi hozzáállásomat feladva, (mert korábban soha és semmikor nem néztem atv-t) most olykor ezt a destruktív valamit is nézem. Korábban erre soha nem került sor, mert mérhetetlenül taszított a mondanivalójuk. Most azonban olykor elnézem e tévé meghívottjai  kínos…..
Novák Katalin 10 pontja - állítólag - államfői beiktatási beszéd volt. Ha valóban ez volt és nem egy párt programbeszéde,- mert utóbbinak feltétlenül elmenne, -akkor nem volt sikeres. Miért? Mert például én, általánosságokat várok el egy olyan állam főtől akinek legfőbb feladata a REPREZENTÁLÁS, meg…..
  Mint tudjuk,1870-1959 között élt kiváló művelődéstörténészünk Ráth-Végh István egyenesen könyv- trilógiát szentelt az emberi butaságnak. Az első kötet az 1938-as könyvnapra jelent meg Az emberi butaság kultúrtörténete címen, a második 1939-ben, Új butaságok az emberiség kultúrtörténetéből, míg a…..
KÜLÜGYMINISZTER Úr! A Jevropejszka Pravda hírportál szerint Ön egy televíziós műsorban azt a kijelentést engedte meg magának,- idézem - hogy „az Európai Unió által szorgalmazott, az orosz gázra és olajra vonatkozó embargót csak Oroszország cinkosai ellenzik.” Az orosz energiahordozókra vonatkozó…..
Érdekes a mai magyar álláspont az európai uniós tagsággal kapcsolatban, mert akár így is fogalmazhatnánk: TAGOK AKARUNK ITT MARADNI: HA BELEDÖGLÜNK, AKKOR IS!   Kezdem azzal, hogy többszáz milliárd forintunkba kerület a migráns-csürhét feltartóztató kerítés Hazánk keleti határainál! Noha ezt nem…..
Valami nagyszerű dolog, hogy a főtitkár többször is kijelentette: A NATO nem kíván beavatkozni az orosz-ukrán háborúba. Jens Stoltenberg egy felelős NATO tisztviselő, megfontolt szavaival csak egyetérteni lehet. Végtére is a NATO egy védelmi szövetség: ha valamelyik NATO tagországot katonai támadás…..
Most vasárnap, április 24-én lesz a francia elnökválasztás döntő, második fordulója. Az április 10-én volt első forduló két legjobb eredményt elért résztvevője, Emmanuel Macron, jelenlegi államfő és a lassan „örök rivális”- ának nevezhető Marine Le Pen versenyez majd egymással. A helyzet rém…..
A legújabb hírek szerint Ukrajnát, a velejéig soviniszta tákol-mány államot több mint 5 millió ember hagyta el eddig, 2022 Húsvétjáig! Az elvándorlás, elmenekülés pedig nem állt és nem áll meg itt, hanem változatlan vehemenciával folyik tovább. Ez az undormány ukrán állam, amely nem átallotta…..
A közel múltban a szlovák médiában több magyarellenes megnyilatkozás volt észlelhető. Ezek után következett be az a meglepő nyilatkozat, amit Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke tett,  s amely szerint Orbán Viktor Putyin orosz államfő segítségével „felparcellázza” Szlovákiát. Ez volt az a…..