Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TetraB

0 bejegyzést írt és 579 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már alig fél év, mire megvehetjük az elővételes jegyünket a premier előtti előtti vetítésre, úgyhogy nem késlekedhetünk azzal, hogy időben megkezdjük a felkészülést. Hiszen fontos, hogy még időben birtokában legyünk az összes információnak, amely a legújabb Star Wars…..
Végre megérkezett a sokak által várt Zsivány Egyes, az új Csillagok háborúja film. Ezúttal nem a széria részeként, hanem mint egyedülálló történet próbál beilleszkedni és megállni a helyét egy sokak életét meghatározó science- fantasy világban. A Star Wars univerzumban központi szerepet játszanak az…..
Utolsó előtti részéhez érkezett az HBO-n a Westworld. Tovább mögött spoileresen tárgyaljuk az epizód, illetve az évad legfontosabb kérdéseit...
TetraB 2016.12.03 17:53:27
@Irgum76: hát, emlékszem erre, de... valahogy nem meggyőző, bár ahogy a gondok szaporodnak, gondolom már nem tudnak mindenre odafigyelni, és meg is halt/el is tűnt mostanra 3 ember, aki eddig ezekre jobban figyelt, Ford meg úgy tűnik leszarja, rábízza Bernand-ra, amiről azért sejthetné, hogy egyre kevésbé jó megoldás, még ha eddig be is vált. bár akármilyen jó badass, mindenre ő se tud figyelni :)
Nyolcadik epizódjához érkezett a Westworld, az HBO legújabb sorozata. A tovább mögött spoileresen tárgyaljuk ki a rész eseményeit...
TetraB 2016.11.25 11:34:27
@jackman: Felix egy geek/kocka, aki valószínűleg a külvilágban (haha, ha van olyan egyáltalán) ilyen sci-fi-ket nézeget/olvas és a karbantartó/műtő szerepénél többre vágyik (madár kísérlete). Egy naív fiatal kocka, akit a férfiak viselkedésének felismerésére programozott madam felhasznál a saját céljaira. (Bár számomra a saját cél még nem kellően alátámasztott, ki akar szabadulni, de honnan van ez a vágya...)
Számomra ezért is nagyszerű a sorozat, hiszen Ford mondataiból is ez világlik ki, hogy az emberek túlnyomó része ugyanolyan robot, szokásai, programjai, vágyai rabja és mindig van másik ember, aki ezt átlátja, kihasználja.
A hazáért mindhaláligEmlékszem, először a Lángoló világ című könyvben, aztán H. S. Commager második világháborús kötetében olvastam Szevasztopol ostromáról (mely éppen 75 évvel ezelőtt, 1941 októberének végén vette kezdetét és 1942 júliusáig tartott). Ez utóbbiban egy rövid visszaemlékezés is…..
Ötödik epizódjához érkezett az HBO legújabb sorozata, a Westworld. Ezúttal is jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel a tovább mögött...
Negyedik epizódjához érkezett a Westworld, az HBO új, nagyszabású drámája. Az egymás után megkergülő (értsd egyre emberibben viselkedő) robotokról szóló sorozatban senki sem az, akinek látszik. Egymás után termeli ki a sorozat a rajongói teóriákat (vagy podcasteket), amik között könnyű elveszni,…..
TetraB 2016.10.26 14:15:46
@jackman: szerintem a vallásuk inkább egy programozási biztosíték. ha valamelyiknek előbb-utóbb feljön az emlékkép, akkor kis nyomozás után rájönnek "ja, az indiánok vallásában van ilyen" és megnyugszanak. valószínű egy-két robotunkat nem fogja kielégíteni ez a biztosíték és tovább kutatnak.
Hoztam nektek mára egy rettentő költői példát. Van a macskámnak egy olyan cucca, ami pofozgatás hatására körbe-körbe forog, és néha kidob 1-2 jutalomfalatkát, viszont annak nagyon örül a cirmos. Na, most kicsit ugyanezt érzem a Westworlddel kapcsolatban is: ugyanazokat a köröket…..
Próbálok pozitív maradni, de nem tudom leküzdeni mardosó csalódottságomat. Sikerült figyelmen kívül hagynom az óriási hype-ot, ami a játékot övezte már jó egy évvel a megjelenése előtt – és ami ezek után csak erősödött – de mégis óriási elvárásokkal ültem neki a játéknak. Egyszerűen azért, mert…..
Bár néhány hete már szinte biztosra mondta mindenki, hogy Alden Ehrenreich fogja játszani a fiatal Han Solót, a hivatalos bejelentés csak ma, a Star Wars Celebrationön történt meg. Szóval ő lesz Han:  Mint látható, Ehrenreich egy cseppet sem hasonlít Harrison Fordra, de egyesek szerint ez tök jó,…..
TetraB 2016.07.18 11:28:04
Sokszor fordulnak hozzám testi tünetekkel a segítséget kérők. Itt fáj, ott fáj, a pajzsmirigy, a cukor, a szédülés, és még sorolhatnám, hogy milyen változatos tünetekkel szoktak felkeresni. Ilyenkor az első lépés, hogy megvizsgáljuk az adott élethelyzetet, amiben a segítséget kérő folyamatosan…..
Tegnap éjszaka érkezett a hír: Meghalt Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer. Bevallom, egy fél percig azon tűnődtem, ki az a farok, aki már megint ezzel a hülyeséggel eteti a népet. Az öreg halálhírét az elmúlt öt évben négyszer lebegtették be, a legdurvább három éve volt, amikor KÉT teljes napig…..
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
TetraB 2016.06.09 11:03:43
@nota19: ezt mondjuk meg lehetett volna csinálni kreatívan, például a főcímben a nyitózene alatt beraknak egy dátumot, szép kacifántos betűkkel, és a jópofa kis térképen utaznának a seregek, a flották. bár gondolom sok néző áttekeri az intrót, én meg szoktam nézni hangulatfokozónak :) de mindegy, én hozzá tudom képzelni, hogy x idő telik el 2 epizód között.
Döbbentes a hasonlóság, szinte a szerepre kívánkozik. Íme a sokkoló tény! Részletek a tovább mögött!..
Eldőlt, hogy a hatalmas létszámú jelölt közül ki öltheti magára a leglazább csempész gúnyáját az ifjú Han Solo kalandjait megéneklő előzményfilmben. Az elmúlt hónapokban az egyre szűkülő körről szóló híreken túl megtudhattuk, hogy a sztori a koréliai és a vuki találkozását is fel fogja eleveníteni,…..
Számos elmélet igyekszik magyarázni, hogyan lehetséges, hogy a modern világunkban ennyire gyakori a depresszió, hogyan lehetséges, hogy ennyire sokan szoronganak. Vannak, akik szerint ennek az oka, hogy a társadalmunk egyre nagyobb elvárásokat támaszt felénk. Ezek az elvárások egészen sokrétűek:…..
TetraB 2016.05.07 15:30:45
@steery: cseréljük le a családunkat? hát ez jó.
Aki már megnézte az új Star Wars-epizódot, azt hiszem, egyetért abban, hogy Az ébredő Erő egyik legérdekesebb jelenete a film közepe tájékán látható. Aki még nem látta, most tényleg ne olvasson tovább, hanem nézze meg a filmet, aztán olvassa el ezt..., és lehet, hogy újra meg…..
TetraB 2016.03.25 09:43:33
@akut schizo effektív pszichózis: van még ilyenre példa a sci-fi irodalomban, Asimov is a Trantorra tette a Második Alapítványt, ahol senki sem kereste :)
Ahogy az már blogunkon is többször szóba került, az Osztrák-Magyar Monarchia (lánykori nevén Habsburg Birodalom, Osztrák Császárság stb.) sosem lett igazi tengeri nagyhatalom, bár vitathatatlanul jelentős tengerészeti múlttal rendelkezik. A tengerészet egészen a 18. század végéig meglehetősen…..
  Hová jutott a cikk írásának időpontjában az elektronikai hadviselés? Csak sejteni lehet, és valószínűleg ami itt szóba kerül már most elavultnak tekinthető. Az egységnyi területre jutó számítástechnikai teljesítmény hihetetlen mértékben megnövekedett, amíg egy katona levegőt vesz, hogy elkezdje a…..
TetraB 2016.03.20 10:03:17
@Burgermeister: Azt olvastam, hogy a leszerelés kamu. A Cook legénységében nem történt változás, de ezt jó lenne megerősíteni. Amúgy meg egy Arleigh Burke már annyira nem tekinthető csúcskategóriának manapság, persze a különböző "Flight" sorozatokban mindig van valami fejlesztés, talán a Flight III-nál tart az AB. Kíváncsi lettem volna, mi történik, ha egy Zumwalt-ot küldenek be a Fekete-tengerre..
Ha már megnéztük a Deadpool-t, most ideje megnézni pár képet Deadpool dögös csajáról, Morena Baccarin-ról, aki ugye mostanában a Gotham-ben állandó szereplő, mint Jim Gordon nője, de Firefly rajongóknak sem ismeretlen a színésznő. A képválogatás végén pár Homeland-es bónusz kép is van Morena-ról...
Az emberiség számára a kezdetek óta kiemelten fontos volt a kommunikáció. Láthatjuk azt is, hogy rengeteget fejlődött kommunikációs technológiánk az utóbbi évezredekben. A kezdetleges írásjeleket továbbfejlesztettük, megjelent a nyomtatott sajtó, majd később elterjedtek a számítógépek és az…..
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..