Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pötyi75

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan arról már többször posztoltam az Építős blogon, Karlsruheben alagút épül a belvárosban a villamosok és az S-Bahn vonatok számára. Március végén volt szerencsém a német városban járni, így jöjjön egy rövid beszámoló az építkezésről.KaiserstrasseA világszerte…..
pötyi75 2011.05.06 13:09:52
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: Szeged-Hódmezőt speciel most írták ki közbeszerzésre...
Meglepődve szembesültek a magyarországi kerékpárutak állapotával azok az EU-intézményi dolgozók, akik részt vettek a kontinenset átszelő Európai Kerékpáros Túrán, számolt be a Levegő munkacsoport. A Duna mentén vezető 1300 kilométeres túrán átkerekeztek Németországon és…..
pötyi75 2010.09.14 16:36:29
Az amerikai újság idén is összeállította a nemzetközi fronton felbukkant újításokat, terveket. A listára felkerült a bringasztráda (bicycle highway eredetiben) is, amely forradalmasíthatja a városi közlekedés infrastruktúráját.A lap szerint ebbe az irányba még az Egyesült…..
pötyi75 2009.12.17 10:15:34
A 4-es metróvonal építésének keretében a Fővám téren új aluljáró épült. A régi műtárgy teljes elbontása után egy olyan összetett aluljáró épült, amely egyszerre szolgálja ki majd a 4-es metró itteni állomását és a 2-es villamost.A 2-es és 2A járat régi megállója…..
A Gázgyárról folyamatosan folynak a viták zajlaki, Bécsben hopp megcsinálták, ugyanolyan ilyen területen, egy elismerésre való fejlesztést (itt és itt). Nálunk meg nem történik semmi, sajnos ilyen a város, ha egyik ember kockafejű, akkor a tojásfejű tuti ellentmond neki, mondjon…..
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
Az olcsón beszerezhető népszerűség receptjének tűnt még néhány éve is, hogy a politikus felül egy bringára, gurul a fotósok között száz métert, és máris egy alternatív közösség szószólójának tekintheti magát. A helyzet azóta bonyolultabbá vált, a recept nem számolt…..
Ma reggel válasz érkezett a Főpolgármesteri Hivataltól a Hűvösvölgyi úti visszásságokat firtató blogbejegyzésemre, illetve annak kapcsán emailben is feltett kérdéseimre. A levelek tartalmát változtatások nélkül adom közre. Ki-ki döntse el, hol lehet az igazság. Mert hogy nem…..
pötyi75 2009.09.16 14:55:59
Balsejtelmek gyötörtek, ahogy haladtunk előre az Aviva képzőművészeti díjátadó ünnepségében. Olyan érzés volt, mint egyre mélyebbre tapicskolni egy lápba. Pedig az egész olyan jól indult.  A díj meghirdetése után eloszlott a gyanakvásom, ami a Kogart vagy a VAM design…..
Biciklivel a közlekedési szabályok betartása gyakran indokolatlanul hátráltatja a haladást, néhol veszélyes is. A biciklisek száma gyorsan növekszik, viszont az infrastruktúra fejlődésének tempója ettől messze elmarad, így rengeteg öntörvényű kerékpárost látni az utakon.…..
A tegnap bemutatott stainzi kisvasúti kirándulás másnapjára, augusztus 21-re is szervezett programot a Kisvasutak Baráti Köre. Az egykori Szombathely-pinkafői helyi érdekű vasút Ausztriának jutott szakszán vonatoztunk Nagyszentmihály (Grosspetersdorf) és Rohonc (Rechnitz) között. A…..
Hivatalosan nem lehet biciklizni a Margit hídon, a kerékpárosoknak le kell szállniuk, hogy a túlpartig tolják a járművüket. A Critical Mass szervezői azonban tudják, hogy mennyire életszerűtlen ez azon a járdán, amelyen a felújítás előtt is osztoztak a gyalogosok és a…..
Budapest egyik legszebb és legbalesetveszélyesebb sétánya található a budai rakparton, a Margit híd és az Erzsébet híd közt. Éppen négy éve így írtuk a budapesti kerékpárutakat felderítő cikksorozatunkban a területről: „Ahogy az arénában a hálós-pajzsos harcol a…..
Nyilván hatott a fenyegetés, mert megmásította szándékát a gazdasági minisztérium, és mégis lesz kerékpárút-fejlesztés. Pont akkora, mint amit azelőtt ígértek, hogy bringás szervezetek demonstrációját kiváltva lemondták az egészet. 11,7 milliárd forint értékben írnak…..
Az ország legnagyobb környezetvédelmi beruházása folyik Budapesten, a Csepel-sziget északi csúcsán. Épül egy nagy szennyvíztisztító, aminek révén végre megoldhatóvá válik, hogy fővárosunk mocska ne tisztítatlanul folyjon a Dunába. Ennek keretében a budai oldalon zajlik a…..
Nézzen tevecsikót! Az új budapesti nőstény teve neve Jenny lett. A kiscsikót vasárnap, nem sokkal 12 óra előtt hozta világra a Jolán nevű tevekanca a Pálmaház melletti tevekifutó egyik, külön az elléshez elkerített végében. A 35 kilós állat születését több száz…..
Felújítják. Mától több mint egy hónapig nem jár a budavári sikló, derül ki a BKV közleményéből. Az esedékes felújítást idén átfogóan, két ütemben végzik, ami a gépészeti berendezések felújításán túlmenően a műtárgyakra, támfalakra is kiterjed. Ezért tart a…..
Néhány napja (február 26-án) érkezett meg Delhibe abból a 36 metrókocsiból az első, amelyet a Bombardiernek az egykori Kelet-Németország területén, Görlitzben található gyárából szállítanak a Delhi metrónak.A teljes megrendelés több száz, 22,5 méter hosszú, 3200 mm széles…..
pötyi75 2009.03.02 11:39:15
pötyi75 2009.03.03 10:56:14
@Balage85: Ha nem érdekelne, hogy mit ír, akkor mindegy lenne. De érdekel, mert jókat szokott írni, ezért is zavar, ha néha nem annyira jót ír. Ilyen egyszerű.
pötyi75 2009.03.03 11:04:24
A Hunvald-ügy után nem tudni, mi lesz azzal a tervvel, hogy a VII. kerületben a kerékpárosok számára kétirányúsítanák az egyirányú utcákat. Az erzsébetvárosi polgármester körüli sajnálatos események okozta bizonytalanságban némi vigaszt jelenthet, hogy a XIII. kerület is…..
Kerékagy Kerékpárosok imája 2009.01.27 18:55:00
Demonstrációt tartott kedd délután a Magyar Kerékpárosklub a XIII. kerületi Dráva utcában, ünnepélyesen bezártak egy bicikliutat, ami balesetveszélyes, logikátlan, ezért használhatatlan. Az építkezésre egyébként a Kerékagy figyelt fel, így követjük a fejleményeket, az…..
Tik, tik, tik.A legjobb érv a biciklis infrastruktúra megteremtése mellett, ha vannak valódi számok. Koppenhágában vannak.Egy képzőművészetileg sem utolsó számlálókaput/szobrot telepítettek/emeltek a kerékpárút mellé...
pötyi75 2009.01.16 10:41:16
comment:com Kossuthnak élnie kell 2008.12.04 17:18:00
Ritkák az ilyen pillanatok, amikor a felismerés ennyire éles fénnyel világítja meg az igazságot. De most, hogy a Magyar Rádió kuratóriuma egyhangúlag támogatásáról biztosította Kossuthot,Petőfit, meg Bartókot, megint egyértelműen látszik, hogy a hülyeség tényleg…..
Németországban idén év elején a 39 millió magánháztartásban 40 millió autó, 48 millió személyi számítógép, 60 millió mobiltelefon és 70 millió kerékpár volt, a szövetségi statisztikai hivatal kedden nyilvánosságra hozott felmérése szerint.A háztartások közül 34…..