Regisztráció Blogot indítok
Adatok
woo-doo

13 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak legalább 90-es IQ-val rendelkező, pszichológiailag stabil, vagy magas Honfoglaló pontszámú állampolgárok kommentelhetnek július 1-től. „A trollok, a buták és a pszichopaták kizárása a célunk a világhálóról.” – mondta el Szijjártó Péter az internetes…..
woo-doo 2011.03.22 14:13:04
@Bokortalan Lajtalan: esküszöm az ilyet tanítani kellene :)
Media Aetas Digitalizált oklevelek 2010.03.30 14:48:00
Ma olvastam a hírt a Múlt-koron, hogy a Magyar Országos Levéltár digitalizálta a középkori okleveleket, és ezentúl mindenki számára elérhető lesz az adatbázis az internet segítségével. Mostantól 108 ezer oklevél között lehet kutakodni. Hajrá!   Linkek:…..
 Mint már azt sokan tudják éppen Törökországban tengetem napjaimat: mégpedig Adana városában. Megérne egy külön posztot az itteni kultúra és mindennapi élet, de most próbálok csak a történelmére szoritkozni és azt is csak röviden - meg ne ártson. Akit érdekel az…..
"Itt van az ősz, itt van újra..." bár persze még süt a nap és meleg van, de mégiscsak beköszöntött az új szemeszter. Úgyhogy itt az ideje, hogy a nyáriszünet alatti blogolásmentességnek is véget vessünk. Ez a félév is izgalmas lehet a Media Aetas Műhely számára:…..
Media Aetas Nyári szünet 2009.07.07 16:46:03
 Beköszöntött a nyár, úgyhogy most egy időre - magunk után - a blog frissitését is jegeljük.Kicsi szünet után majd frissült erővel jelentkezünk. Addig is kellemes hűs nyarat mindenkinek! Media Aetas csapata..
Hétvégén immár negyedik részéhez érkezik a Magyar Televízió legújabb történelmi sorozata, a Magyarország Története.   Egy újabb történelmi műsor került tehát a képernyőkre, amely sok tekintetben újdonságokat hordoz. Kiemelendő, hogy kiléptek a studió kereteiből…..
      Idén is, ahogyan minden évben hagyományosan, megrendezik a Diósgyőri várban a Királynék Tavaszát. Az egész napos rendezvénysorozat keretén belül a látogatók egy reneszánsz forgatagba csöppenhetnek bele május 16-án. A programok - a kicsiktől a…..
Ilyet se csinálunk mindennap, hogy egy honlapot ajánlunk, de ebben az esetben kivételt lehet tenni, mivel most A History Channel-ről van szó. Először is azt hiszem már a név is beszédes: Történelem csatorna. De miért is érdekes ez. Az ember elég sokat böngészik manapság a…..
     Egyedüálló kiállítás tekinthetnek meg az érdeklődők a párizsi Grand Palais-ben, hiszen a tárlat főszereplői az Athos-hegyen található kolostorok ereklyéi.     A kiállított 183 tárgy - amelyek a 9-18. század között keletkeztek - először…..
Ez a post elférne a Könyvajánlóban is, de úgy döntöttem, hogy inkább a Filmklub keretében mutatom be. Talán már nem is kell nagyon bemutatni, hiszen egy világsikerű műről írok. Hogy mit is? Talán egy kis elemzést, recenziót, vagy éppen promot. Mindenki döntse el maga. Aki kedvet…..
    Új rovatot szeretnénk indítani, mégpedig a Könyvajánlót. Mi sem hasznosabb mint történelemmel kapcsolatos munkákat olvasni. Talán egy-egy ilyen ismertető hatására néhányan kézbe veszik az említett műveket.     Próbálunk válogatni a…..
Középkori sztereotípiák - Chapter I.    Első témánk egy hosszabb sorozat nyitányaként egy igen közkedvelt és máig felkapott téma: a boszorkányság. Mivel annyira ismert és lerágott csont téma, inkább egy másik oldalról közelítenénk a témához, mégpedig a vicces…..
Pontosan 727 évvel ezelőtt, 1282. március 30-én tört ki az ún. Szicíliai vecsernye (Il vespro siciliano). Érdemes kissé közelebbről is megnéznük mi is történt az akkoriban Anjou fennhatóság alatt álló Dél-Itáliában, amelynek Verdi is emléket állított azonos című…..
Kedves Mindenki!   Miután - előre nem látható technikai problémák miatt - az előző oldalunk megszűnt, így átköltöztünk erre az oldalra, amely reméljük elnyeri mindenki tetszését. Talán ez a változat még kreatívabb lesz, és sokakat csábít arra, hogy belépjenek a web2…..
Hóbelevanc Neptun isten 2009.01.28 14:00:00
Egyszer volt, hol nem volt, valaki kitalálta, hogy milyen jó is volna a felsőoktatásban lévő hallgatók adatait egy egységes rendszerben kezelni. Az ötlet megfogant, és 1995-ben elindult a HIR, vagyis a Hallgatói Információs Rendszer. Ezt akkora szakértelemmel és felkészültséggel…..
woo-doo 2009.01.28 19:51:58
igenis a Neptun egy f@s, akárki akármit mond... sose müködik benne minden funkcio, fogja magát és egyik naprol a másikra lekorlátoz... senkinek nem kivánom azt az érzést mikor elbuksz egy félévet pl a neptun hibájábol... a tárgyfelvétel is kész katasztrófa... mindig összeomlik a rendszer...és persze h te szivod meg miatta... mi már áttértünk a 2r-röl a 3-re, de ha lehet akkor ez mégrosszabb...de azért még ment a parasztvakitás a másik oldalrol h ez mien jo lesz és jobb mint az etr...jobb a frászt... egyszerüen vmi uj kéne, ami használható, felhasználóbarát és -ugyahogy de rendesen- működik... dehát itt magyarisztánba ilyet el se lehet képzelni...
woo-doo 2009.01.29 22:16:21
@molnibalage: sorryka a késői válaszért...de nem ülök egész nap gép előtt :D na de mindegy... szóval nem akkor volt gond mikor az átállás volt, hanem már évek óta rossz... és ez nem BME... lehet azért... szóval itten vidéken nem működik sose rendesen...ráadásul az se mindegy, hogy milyen karon vagy és milyen a tanulmányokat folytatsz, mi igenis függünk attól, hogy időben beenged a neptun és fel tudunk e venni valamilyen órát, mert ha elfoglalják a helyeket mások, akkor annyi, újratervezheted az egész félévedet... visszatérve az eredeti gondolatmenethez: az itt eltöltött évek alatt megtanultam, hogy - Herdert parafrazálva - ami elromolhat az el is romlik...(nem vagyok filozófus még mielőtt valaki azt hinné, csak ismerem őt is :D ) hát ez a helyzet a neptunnal is... amúgy jövőhéten új szemeszter kezdődik, szerintem megnövekszik majd a hibaüzenetek száma... alig várom, hogy lefagyjon az egész, és persze a 3R alatt már nem fog beválni a régi technika, hogy rákönyöklünk az enterre a távoli asztali kapcsolatnál. Neptun isten legyen mindenkivel!
woo-doo 2009.01.31 16:45:52
@Kopi3.14: egy: itt mindenből egy óra van (ergo minden óra más...), ha nem tudtad felvenni amit akartál, szivacs max. vmi mással próbálkozhatsz.. kettő: az biztos, h az egész ahogy itt megcsinálták a neptunt az rossz... évek óta (sőt amióta van) gondok vannak mind hozzáértés kérdésében (neptunközpont kirakja a táblát, h nem elérhetőek tárgyfelvétel idején háhá) mind kapacitás kérdésében ( még nincs is jelentkezési időszak, de már lefagyott az egész, leterhelték, konyec...) nem tudom, h hogy lehet ,h csak a BME-n jó a neptun, máshol meg csak a gondok vannak vele.
egyébként én már az évek alatt eljutottam oda, hogy már nincs értelme, h verjem az asztalt, hogy jobb legyen ...örülni kell annak is, hogy egyáltalán így is működik... elég szomorú, hogy így van, de az éltet, h már nem kell sokáig elviselnem...
Már megint egy hosszú posztot (cikket) írtam. Szerintem érdekes, de akinek nincs türelme az egészet végigolvasni, annak összefoglalom. A MÁV-csoportnak az utóbbi években elért kevés sikeres terméke közül az egyik az úgynevezett kör-IC, amely a fővárosból indul és oda is ér…..
Sárga Ház Miért éppen Viasat3? 2008.03.10 19:35:51
Gondoltam, leülök ma is a kultikus sorozat aktuális epizódjának ismétlése elé, de aztán csak néztem ki a fejemből, mert hogy a Viasat3 rezzenéstelen arccal nyomja újra azt a részt (a doki tervezett NY-i utazása, álom a repülőszerencsétlenségről, a cseredoki érkezése stb.), ami…..
Az olvasók múlt héten már találkozhattak a TvGuide táblázatával, amiben a legnagyobb példányszámban megjelenő amerikai műsorújság elektronikus kiadása a sztrájk után várható eseményekről, azaz kedvenc sorozataink sorsáról írt. A táblázatot időről-időre frissítjük, az…..
Miről szól: két tévés műsorvezetőről, akik együtt kezdték a pályát, de a faszi kinőtte magát és szép kis karriert futott be, miközben a partner maradt a vidéki tévénél. A sztori ott kezdődik, hogy a nagymenő kismenő lesz, és visszatér oda, ahonnan elindult, és vajh ki…..
Ma reggel kilenckor átvette a felmondásáról szóló előzetes értesítőt a Magyar Rádiótól Farkasházy Tivadar. A Rádiókabaré vezető szerkesztőjét a csoportos létszámleépítés keretében küldték el a közszolgálati rádiótól, ahol információink szerint az utóbbi…..
Már jó ideje nem foglalkoztunk a népszerű klikkelgetős honlap furcsa és fergeteges lakóival, tekintsük hát most át csak címszavakban az utóbbi hetekben felbukkant érdekesebb szereplőket.- Minden idők legkeményebb wiwes képe. - Magyarország jobbat érdemel! - Hajléktalanoknak…..
'76-ban nem a tévécsatornák között kapcsolgattunk, hanem a rádió és a tévé között, akkoriban még röhöghettünk a Rádiókabarén is. Persze a szemfülesebbek felvették magnószalagra a kabarét, így a probléma részben megoldódott, lehetett egész emberként tévézni. A…..