Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mizar

3 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Deák téren már korábban ott volt a földalatti és a piros vonal, ezekhez kellett hozzátoldani az új állomást. A felszínen a Deák téri evangélikus templom védelme volt a legnagyobb kihívás. Az 1811-ben felavatott klasszicista épületet Hild József tervei alapján már jóval…..
A latin meg a görög. A második világháború óta középiskoláink túlnyomó többségében beszüntették a latin (és görög) nyelv és irodalom évszázadok óta megszokott tanítását. Olaszország kivételével ugyanez történt Európában és egész Amerikában. Ennek megfelelően…..
TComment Hol trafizzunk? 2013.12.11 06:01:05
Ön is fog fizetni gyorshajtásért, hiába szabálykövető. Elmondjuk miért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Orbán Ráhelnek, értsd Orbán Viktor lányának lenni nem egy hálás feladat, állapot, eleve elrendelés. Bizonyára emlékszik a Nyájas Olvasó - nem volt olyan régen - milyen volt az, amikor apuci médiaeseményt kreált legnagyobb lánya esküvőjéből, és egy fél, de leginkább egy…..
Mizar 2013.10.29 18:45:59
@Orbán Diktor:

56 vagyok, és két gyermeket neveltem föl.
Nem olyanra mint téged az apád.
Mizar 2013.10.29 18:49:10
@martineden:

Kifejtettem a véleményemet.
Te is elmondtad.
Valamelyikünket okosabbnak és kulturáltabbnak fogják tartani.
Mizar 2013.10.20 18:08:23
Polgármesterünk és alpolgármesterünk, városunk több ezer polgárával szemben, mindenképpen híres repülőterünk mezején kívánja fölépíteni a város sportközpontját, holott erre több alkalmas hely is van városunkban!

Mezőnk, repterünk megvédése civil kezdeményezés, de városunk vezetése politikai harccá változtatta, hogy elterelje a figyelmet a sok ezernyi polgár tiltakozásáról!

Ha demokrácia van, akkor nem lehet, hogy pár pozícióban lévő ember akarata érvényesüljön a közakarattal szemben! Ügyünk tehát országos jelentőségű! Ezért kérlek segíts minket!

Miért fontos nekünk a mező védelme?

Kiemelkedő a terület természeti jelentősége. A Pesti-síkság része, az ökológiai folyosó magterülete, többek között az egyik legnagyobb ürgeállomány otthona -szakemberek 2-10 ezres populációval számolnak. Védett fajról van szó, melynek jelenleg 250 000 Ft az értéke egyedenként! Innen telepítenek át egyedeket az ország egyéb területeire, de Ausztriába is. Mezőnk sok további védett -közöttük több vörös listás állat- és növényfaj otthona. Ilyen a kerecsen sólyom, a parlagi sas –(az ő fő táplálékuk is az ürge), továbbá vakond, zöld gyík, zöld varangy, songáriai cselőpók és még sok más. Az ősgyepes talajon gyógynövények és szegfűgombák nőnek.

A terület kiemelkedő helytörténeti, történeti jelentőséggel is bír. 1929-ben a mezőn kezdte meg munkáját az akkor alakult Posta repülőszakosztály. Azóta hosszú éveken át több repülőklub –a MALÉV és az Opitz Nándor Repülőklub – működött itt egymás mellett, békében. Itt képezték a MALÉV-pilótákat, de itt készültek fel a különböző repülős világversenyek magyar szereplői is, akik kivétel nélkül említésre és büszkeségre méltó eredményekkel zárták ezen versenyeket. A mindenkori városvezetés és a klubok közötti minden vita, jogi huzavona és félreértés ellenére is a Dunakeszi repülőtér országos és helyi kincs – a szintén egyedülálló, gróf Széchenyi István, gróf Batthyány Elemér alapította Alagi Lóversenypályával és tréningközponttal együtt, mely a reptér közvetlen szomszédságában található, illetve melynek épületei és környezete országos szintű műemléki védelem alatt állnak.

Az elmúlt években többször is komoly veszélybe került a repülőtér és a mező léte, többször is felmerült már területének beépítésre szánt övezetbe vonása, amihez azonban a Természetvédelmi Felügyelőség nem járult hozzá, mert az Országos Területrendezési Terv értelmében a repülőtér 2003-óta a Nemzeti Ökológiai Hálózat része. Mindkét tényező önmagában is indokolja, indokolná a teljes körű érték- és állagmegóvást! Egyedülálló az agglomerációban és a Dunakanyarban, hogy egy ekkora, és a fentiekben vázolt, de sok egyéb értékkel rendelkező, összefüggő zöldterület repülőtérként tudhat/tudna üzemelni. Egy esetlegesen ideépülő sportkomplexum, mely forgalmat és növekvő infrastruktúrát generál, megváltoztatja a tájat, a mező éjszakai életét erős fénnyel bevilágítja, így tönkreteszi annak életét, hangulatát.

Nem mellékes tény, hogy a repülőtér és a mező a 2013-as árvízi mentés idején a térségbe (ide tartozik a Duna túloldala – Surány, Horány, Kisoroszi, Szentendre, Szentendrei-sziget, valamint a Komáromi kistérség) vezényelt helikopterek, repülők és különböző katonai és egyéb szervek otthona volt. A hangárokban sok tűzoltó, katasztrófavédelmi szakember és önkéntes volt elszállásolva, kormányzati, katonai gépek szálltak le és föl, tehát a terület stratégiai szempontból is megóvandó!

2013 június 30.-án a Városvezetés a repülőteret szabálytalan repülésekre hivatkozva bezárta – noha ezen ügyekben hatályos bírósági végzések nincsenek, az eljárások folyamatban vannak vagy megtorpantak. Az egyeztetések, szerződéskötések a Városvezetés és a repülőklubok között – lakossági nyomásra – hónapok óta zajlanak, de repülés továbbra sincs a reptér mezeje fölött! A lakossági internetes fórumokon mindenki számára világos, hogy a repülősport, valamint a lovaglás területet megtartó, arra aktívan felügyelő sportok, továbbá társadalmi hasznosságuk is megkérdőjelezhetetlen.

Ha a mező egységét engedjük megbontani, nem lehet majd gátat szabni az átminősítéseknek, beépítéseknek!

A helyi politika saját játszóterévé igyekszik változtatni a a civil tiltakozást! A 2013. július 10-én életre hívott, ma már több mint 5000 főt számláló, zárt facebook-csoport és a több mint 2000 fős nyílt csoport tagjai mind politikai hovatartozástól függetlenül sorakoztak föl a mező ügye mögött!

Ezért is számítunk az aláírásodra – hogy végre meghallják hangunkat az illetékesek!

Segítsd ügyünket, hogy repülőterünk, mezőnk így maradhasson meg az utókornak!

Aláírásoddal segítheted az igazi demokrácia megvalósulását, ahol a nép mondja meg, mit tesz a tulajdonával és nem pár éppen pozícióban lévő ember!

Bővebb információt a
www.facebook.com/DKrepter oldalunkon találsz.

Petíciónkat a Dunakeszi Repülőtér védelmében itt írhatod alá:
www.peticiok.com/a_dunakeszi_repulterert_es_az_igazi_demokraciaert

Aláírásodat köszönjük!
Nemrégiben fejhallgató vásárlásra szántam el magam, ami végtelenül egyszerű feladatnak tűnhet, de rá kellett jönnöm, nem is olyan könnyű kompromisszumok nélkül kiválasztani a megfelelő darabot. Fontos volt számomra, hogy egy olyan készülékhez jussak, ami kompakt,…..
Mizar 2013.10.11 20:46:18
A kanadai énekesnő úgy döntött, megválik floridai ingatlanától, miután Las Vegas-i szerződése miatt alig tölt időt otthon. A vevő egy káprázatos ház és birtok tulajdonosa lesz, már ha kifizeti a 75,5 millió dolláros vételárat. Celine Dion hatalmas sikerrel szerepel Las…..
Mizar 2013.08.27 09:31:01
@ccvv:

Beethoven az emberiségnek komponált.
...és még akkor is elő fogják adni, amikor erre a hölgyre már nem fog emlékezni senki, több ezer év múlva is.

Egyébként amit ez a hölgy énekel Barbra Streisdanddal, a "Tell him" című számban, az szerintem nagyon jó. De Streisand ott is jobb szerintem.
Az Ételt az Életért ételosztásán ismét döbbenetes tömeg állt sorban. Ilyenkor az ember végtelenül cinikusnak érzi azokat a kormányzati nyilatkozatokat, amelyek "példátlan sikerről" és "tündérmeséről" szólnak. Azt pedig főképp, hogy a kormány eközben a szegényebbektől…..
Milyenek a magyarok? Füled bokáig 2013.03.11 17:01:35
A magyar ember eltöprengett, vajon miből tudható, hogy ő éppen magyar. Abból, hogy vallja, borban az igazság, ezért pár pohár után az asztalt kezdi csapdosni, és kijelenti, hogy mindig neki van igaza. Vallja azt is, hogy sörben a békesség, ezért pár korsó…..
Mizar 2013.03.12 08:24:02
@Mpatikus Eszetlenellenes: Neked mennyi eszed van, te jó ég!
A kokik és sallerek országában még mindig nem tanulnak Trianonból.  Leverte a Szent Korona másolatát egy szlovák hostesről a buzgó magyarméter - aki egyébként később levelekben kereste fel a hvg.hu szerkesztőségét, miszerint mégsem így történt, hanem úgy…..
Hát Viktor... Ma, mikor jöttem hazafelé a GDP termelésből ( havi 80 000-ért..., mivel igényes és lusta munkavállaló vagyok...), Te jutottál eszembe! Na most nem tudom, hogy tudod-e a jelenlegi hőfokot kint… K@rva hideg van! Tényleg nem bántásból szólok, mert tudom, hogy Te vagy az…..
Azonnal ki kell találni valamit a szénhidrogén alapú energia kiváltására Hányszor hallottuk, hogy egy évtizedünk van, vagy három évünk, vagy hogy 2020-ig kell megoldani? A nyolcvanas években az ökológusok azt mondták, hogy 2000-ig meg kell oldani ezt a problémát. Ez a határidő…..
Mizar 2013.01.22 10:36:34
@hot-spot: Ennek nagyon egyszerű biokémiai magyarázata van. Nézz utána.
Mizar 2013.01.22 10:47:39
@hot-spot:

:-)
Megváltozhat az ő véleménye is.
Nem akarok meggyőzni senkit. Mindenki azt hisz amit akar.
Mindössze leírtam, hogy én mit gondolok.
Mizar 2013.01.22 10:50:21
@$pi$: Én másképp tudtam.

Úgy tudtam, hogy a Dinók idejében nagyobb volt az oxigéntartalom aránya mint most, és a dinók kihalásakor jelentősen 20% alá esett.

Ha van anyagod arról amit írtál szívesen elolvasnám.
Most, hogy a Kuruc Infón is elindult a karrierem, és kikiáltottak a cigány bűnözés első számú reklámarcának, úgy döntöttem foglalkozom egy kicsit a magyarországi romakérdéssel... Mielőtt belevágnék, szeretném megköszönni a Kuruc Infó szerkesztőségének, hogy a korrektség…..
Mizar 2012.07.19 11:27:17
@As Roma:

As Roma 2012.07.19. 06:55:14

"Tisztességes bért a romák minimum 22 éve nem kapnak, arról, hogy előtte mi volt, most ne beszéljünk, bár az is érdekes".

-Tehát azt állítod, és ezt gondolom bizonyítani is tudod, hogy egy ügyvéd, orvos, bíró, rendőr, katonatiszt, esztergályos, kőműves, stb. nem kap tisztességes bért pusztán azért mert roma?
Mizar 2012.07.19 11:47:54
@Hencida6710:

Hát gyerünk!
Alapíts egy céget, Dopeman is meg a többiek is, akik szerint a magyarok bűnösek meg rasszisták, és csak cigányokat alkalmazz. Ne csak a szád járjon!
Cigány legyen az igazgatód, a könyvelőd, a pénzügyesed is.

Meglátjuk mire mész, de én őszintén azért fogok drukkolni neked, hogy sikeresek legyenek ezek a vállalkozások.
Mert a jó példa ragadós lenne, és akkor lenne remény az ország számára is.

Egyébként én a börtönökből csak akkor engednék ki rabot ha egy-két szakmát kitanult és arról papírt is szerez.
Több haszna lenne mint kigyúrni őket.
Tisztelt Praxis blog!   Először is engedje meg, hogy gratuláljak a blogjukhoz, rendszeresen olvasom, abszolút hiánypótló kezdeményezés!   Eddig abban a hitben voltam, hogy soha nem jön el az idő, hogy önöknek írjak, de a közelmúltban történtek arra sarkalltak, hogy…..
Az omegás Kóbor János vagy Hobó a magyar Mick Jagger a lányok szerint? Mit tud kezdeni egy asztalos a Stones nyelvöltős logójával? Megírja-e Hobo a Rolling Stones könyvének folytatását? Megannyi izgalmas kérdés, amit az ötven éves Rolling Stones-jubileum kapcsán tettünk fel az…..
Lobsterizmus Emigrálj barátokkal! 2012.06.02 20:36:00
A magyar kormány olyan szemérmetlen lenézéssel tekint a fiatalokra, ami nemzetközileg is kirívó. Orbánt mélyen érinti, hogy le akarunk lépni, de nem miattunk, hanem a szüleink miatt. Csak nekem fordult fel a gyomrom?  Gondolkodtam, mi bajom vele. Úgy beszél, mint egy szülő. Nem…..
Mizar 2012.06.03 14:25:39
@buggyant: Szerintem meg az a céljuk, hogy a 100 milliárd dolláros szoclib hiteltől amennyire csak lehet megszabadítsák az országot.
Mert jelenleg az ország háromnegyede csak azért dolgozik, hogy a kamatokat fizesse.
És ez a helyzet az előző banda lelkén szárad.
Mizar 2012.06.03 14:36:17
@Fruka1: Nem felejtjük neki, bizony nem.
Az ukrán-magyar alapszerződést se.

De az is az igazsághoz tartozik, hogy a szadesz kikényszerítette a paktumot, amelynek főpontja a spontán privatizáció volt.
Ennek lényege az volt, ha vevő akad annak el kell adni.
Így lettek eladva gyárak jelképes egy forintért is.
Mizar 2012.06.03 15:20:05
@valaki76: Közel sem volt minden veszteséges.
Ráadásul föl sem merült, hogy ami veszteséges vagy nem termel profitot az át is lehetne szervezni, azonnal eltapsolták. Persze így ment a vezérkar zsebébe rögtön 10% vagy több.
Ha egy gazdasági egység csak annyit termel amennyi eltartja a dolgozókat már az is eredmény, mert azoknak van jövedelmük.
Vidéken most nem lenne ekkora probléma ha így gondolkodtak volna és nem zárnak be mindent ami nem termel profitot.

Most persze termelünk profitot, csak nem magunknak. (Kb. 20%-ban magunknak mindössze.)
Az angol HMV lemezbolt-hálózat a királynő uralkodásának hatvanadik évfordulója apropójából megszavaztatta vásárlóival az elmúlt 60 év legjobb brit albumait. A meglehetősen színes lista élére – kisebb meglepetésként – az Iron Maiden klasszikusa, az 1982-es The Number Of The…..
Kevesen tudják, hogy az egy főre jutó tojástermelés volt az a gazdasági mutató, amiben legelőször leelőztük az USA-t, még az ’50-es években. Akkoriban nagy szó volt ez, Rákosi Mátyás diadalittasan jelentette be a fegyvertényt. Nemhiába kötődik a magyarság ezer szállal a…..
A minap Brendel Mátyás, a Piroslapok blog szerzője írt egy nagyon tanulságos és érdekes cikket. Van ugyan néhány megállapítás az írásában amivel tudnék vitatkozni, de ezek viszonylagos apróságok, nem befolyásolják a cikk alapvető üzenetét. Azt, hogy az ellenzéki tüntetések…..
Mizar 2012.03.14 13:06:42
@DIldiko: Pedig vállalni kell.

Én inkább önzésnek tartom ha valaki nem vállal gyermeket.
Szerintem inkább a maga "jólétét" félti.

Ha ez a szemlélet nem változik elveszítjük az országot.
Mizar 2012.03.14 13:35:31
@DIldiko: Persze van ebben is igazság, de azért kevesen tudják, hogy Erdély elvesztésében a magyarok egykézése is sokat nyomott a latban.
Mert rajtunk kívül voltak ott még mások is.
Ha csak mi lettünk volna, akkor persze ez nem lett volna olyan végzetes hiba.
Mizar 2012.03.15 09:05:05
@dr. nomac:

Sokkal rosszabb az arány és minden kormány ez teszi évtizedek óta.
A kormányok adni nem tudnak csak szétosztani.

Talán van egymillió aki eladható produktumot termel vagy szolgáltat.
(Talán, de szerintem nincs ennyi).

Ez van szétosztva tízmillió felé, de úgy, hogy nagyjából háromszázezernek kiosztott pénz olyan sok, hogy képes felhúzni a jövedelemmel rendelkezők háromnegyedének 60-70 ezres valós nettóját a statisztikában 120 ezerre.

Ez jól mutatja, hogy nagy bajok vannak és nagy igazságtalanságok.
Eddig itt egy szülői levél szerepelt, amelynek írója arra kért bennünket nem egészen egy nap után, hogy a továbbiakban ne szerepeljen levele a nyilvánosság előtt, mert Bárányos József az iskola igazgatója biztonságot, odafigyelést ígért az ő gyermekének is.   A…..
Puzsér:A Szent Koronán ferde a kereszt. Hungarikum. A világon sehol nem ferde a kereszt. Se koronán, se templomon, se síron, se semmin. Ha jól tudom, Jézust Krisztust nem hatvanöt fokos szögben, sréhen feszítették fel. Közismert a sztori, a  XVII. században bezárták a koronát…..
Mizar 2012.02.11 16:10:59
@Moan: Nekem tetszik a Himnusz, gyönyörű költemény, és a dallama is csodálatos.
Pedig kőkemény ateista vagyok.
Mizar 2012.02.11 16:52:12
@mendson: Ilyen fórumokból nem ítélnék a helyedben.
Szűkös hely ahhoz, hogy az ember részletesen kifejtse az álláspontját.
Egy órányi beszélgetés a tábortüzemnél valószínűleg megváltoztatná a véleményed.
Mizar 2012.02.11 17:25:54
@stevekoti: Egész Londont bejártam, többször is.
Tavaly előtt pedig körbeautóztam Nagy-Britanniát, a keleti oldalon föl egészen a Loch ness-i tó északi oldaláig, körbe jártam a Skye szigetet és a nyugati oldalon lefelé Walesbe és onnan vissza Londonba.
Meg is néztek a bal kormányos amerikai buszommal, Oxfordtól fölfelé nem is láttam más európai országbéli autót.
ProgBlog A leghazugabb mondat 2012.02.07 20:54:00
Ma és holnap bizonyára mindenki, aki politikával-politológiával foglalkozik, rá fog cuppanni orbán évértékelőjére: vesézik, elemzik és elvesznek a részletekben… Azonban az egész beszéd nem ér annyit, hogy érdemes legyen megpróbálni azt összevetni a…..
Mizar 2012.02.08 08:13:41
@Csávógyerek: Ez is igaz lehetne, de nem ez a lényeg hanem az, hogy a profit jó része nem a miénk.