Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Malkav

224 bejegyzést írt és 622 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több bejegyzésben fogalmaztam meg csípősebb kritikát az Orbán vezette kormány vitatható tetteit illetően, ezért sejthető, hogy most sem leszek különösebben narancspárti. Pedig mennyire jó lett volna, ha igen! Félreértés ne essék, ezt azért így írom, mert ha elégedett lennék a Fidesszel, akkor…..
Malkav 2022.04.10 20:57:03
@főnixmadárkalitka: A több hajléktalanszálló gondolata szép, de a Fideszről beszélünk. Semmire sem adnak pénzt szívesen, amiből nem csurog vissza nekik tisztességes haszon. És a szociális szféra pontosan ebbe tartozik. Az EÜ-t lehet magánosítani, és akkor sok pénzt fizetnek az emberek az ellátásért. De miből fizessen egy hajléktalan? Ezért nem fognak érdemben javítani a szociális hálón.

Az USA korábbi háborúival ugyan úgy nem értek egyet, mint most az orosz támadással. Nem vagyok USA párti. Ellenzek viszont minden olyan lépést, amikor valaki megtámad egy szabad országot, mindegy milyen okkal. Putyin támadt rá Ukrajnára (az ok mindegy), tehát ő az agresszor. Ezen döntése miatt halnak meg százak és ezrek mindkét oldalon. Ezt nem lehet és nem is szabad relativizálni. Az orosz medve erejéről annyit, hogy hiába igyekeznek kozmetikázni, ahhoz képest amit mindenki feltételezett, az orosz haderő hajmeresztően alul teljesít. Nem, nem emberséges mivoltuk miatt, mert mégiscsak civileket öltek meg szabályos kivégzés keretében és erőszakoltak meg nőket. Tehát szó sincs itt semmiféle emberségről.

Miért lenne szerinted az ellenzéki összefogás agyatlanabb, mint a Fidesz? A Fidesszel nem az a baj, hogy "agyatlan", hanem az, hogy aljas, hazug, önző, elvtelen és megalomán.
Malkav 2022.05.06 22:33:26
@főnixmadárkalitka: Ha eddig nem tűnt volna fel, az eddigi két-három válaszodat moderáltam, mert kifogásolhatóvá vált a stílusod. Továbbá most (ismét) jelezném, hogy a továbbiakban hagyd a fidesz-propaganda nyomatást, mert eleget hallottam, láttam, olvastam mindenfelé és baromira unom.
Malkav 2022.05.10 12:09:27
@thotferi1: Amennyiben betartod a rád vonatkozó szabályokat, megmaradhat a hozzászólásod. :)
Elég sok anyag gyűlt össze még a nyár végén, tehát folytatjuk a szemezgetést a gyakran feltett vallással és kereszténységgel kapcsolatos kritikus, vagy esetleg kötözködős kérdések megválaszolását. Szigorúan keresztény szemmel (mert más vallás alapján én nem tudom). Aki vallásos! Mit gondoltok…..
Malkav 2021.10.21 21:51:21
@főnixmadárkalitka: Örülök, hogy tetszik a sorozat, bár azt veszem észre, hogy lényegesen sok a különbség a véleményünkben.

" Pont ez a baj a hivatalos vallásokkal, hogy azokból is kirostálták már jó régen az egyháztudósok a nekik nem tetsző dolgokat és ezért nem is működik már jól egyetlen hivatalos vallás sem."
Ebben a legkevésbé sem értünk egyet. Érdekelne, hogy mi volt az, amit a jelenkori történelmi egyházak kirostáltak, mert nem tetszett nekik?

"Ezért lehet ugyan használni sok mindent, akár a jósolásra vagy egyéb ismeretek megszerzésére, de a válaszokat fenntartásokkal kell kezelni és igyekezni kell a legkülönfélébb módokon leellenőrizni azokat."
Én inkább úgy mondanám, hogy minden olyan természetfelettihez kapcsolódó dolog kerülendő, ami nem az Istentől származik, vagy Őt kihagyja a rendszerből. Az ilyen dolog biztosan nem megbízható.

"Ezzel a válaszoddal most erősen vitáznék, mert Isten léte tökéletesen bizonyítható a tudomány szerint."
Szeretném, ha mutatnál olyan tudományos bizonyítást, ami megerősíti Isten létét. Én még ilyet nem találtam. A tudomány sajátos, szigorú szabály szerint működik: minden állítást és mérést bizonyítani, ellenőrizni kell. Ha ez sikeres, akkor az állítás és mérés ténnyé válik. Ha csak egy pontban valami hiányzik, nem tekinthető tudományosan bizonyítottnak.

"Ateistának lenni nem azt jelenti, hogy tagadom az Isten létezését, hanem az ateizmus a gonosz szolgálatát jelenti."
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez masszívan nem igaz. A gonoszt csak tudva és akarva lehet szolgálni, az ateizmus meg nem ezt jelenti. Az ateista nem ismeri Istent, ezért nem hisz Benne. Ha nincs róla ismerete és tudomása, akkor nem tud akaratosan ellene tenni, tehát nem szolgálja a gonoszt.

"Ezt sem lehet ex katedra kijelenteni, hogy milyen volt az élővilág 7000 évvel ezelőtt. Nem tudjuk, élhetett akár néhány példány dinoszaurusz valami elszigetelt helyen, amelyről tudomást szereztek az emberek."
A dinoszauruszok és a kihalt ősállatok az egyik kedvenc témán, és nyugodt szívvel állíthatom, hogy ezt ki lehet jelenteni ex katedra módon. Dinoszaurusz leleteket csak bizonyos földtörténeti kőzetrétegektől kezdve lehet felfedezni, mindenhol a Földön. Nincs olyan hely a világon, ahol a Kréta kor végi rétegeken túl lenne még dinoszaurusz maradvány. Tehát kis populációban sem maradhattak fent az ember korában ilyen állatok.

"Az ateista- vallásos szerelem valójában nem más, mint egy kereszt. Egy óriási megpróbáltatás a keresztény ember számára."
Élsz együtt házasságban ateista emberrel? Mert én ismerek olyan közeli rokont, aki igen. Tőle még csak halovány jelét sem láttam ennek. De ha gondolja, majd ő nyilatkozik a kérdésben.
Malkav 2022.04.10 20:58:59
@főnixmadárkalitka: Isten akkor szól az ateistához, amikor szólni akar. És érdekes, hogy te határozod meg, mennyire lehet teher ateistával élni házasságban, amikor nem te teszed ezt. Az illetékes erről jobban tudna nyilatkozni, érdemes lenne neki hitelt adni, elvégre ő a "belsős" személy, akit ez érint.
Malkav 2022.04.17 22:53:54
@főnixmadárkalitka: Légyszi, most vegyél vissza!
Április 3-án lezajlott az országos választás, tudjuk jól, milyen eredménnyel. Este szembesültem vele, mert nap közben minden más dolgom, programom volt. Azóta aludtam rá 3-ról 4-ére virradóan kb. három órát, de még mindig pörgött bennem a csúfos bukás keserűsége. Őszintén megvallhatom, az idei…..
Hetek teltek el a Coruscanton, ahol a frissen Jedi lovaggá avatott hőseink pihenték ki a Ithelin történt eseményeket. A kamaszkorú fiatalok még mindig nem tértek teljesen magukhoz, ismerkednek a tudattal, hogy rang szerint a Rend teljes jogú tagjaivá váltak. Persze mindketten zavartan fogadták…..
Jégvárost épp három mandalor hadihajó támadja meg, hangáraikból vadászgépek rajzanak ki. Pár pillanattal később a hadihajók turbólézerei rommá lövik a búra nyitható zsilipjét, amin az űrkikötőbe tartó hajók szoktak áthaladni és a mandalor vadászgépek a résen berepülve brutális lövöldözésbe kezdenek.…..
Utólag is elnézést kérek azért, hogy ez a bejegyzés ilyen soká jelent meg, pedig még decemberben játszottuk. Sok minden történt utána a magánéletemben is, ami miatt a történet megírása úja és újra csúszott, tehát mostanra csak egy rövid kivonatot tudok közzé tenni. Hiába no, az emlékek bizony…..
A háború kitörését követő zűrzavarban hőseinknek külön úton kellett részt venniük a háborús károk csillapításában, így legalább három hétig nem találkoztak. Viszont az Erő akarata ismét összehozta a csapatot, ezúttal a fagyos Itheli VII-en. A bolygót nemrég foglalták vissza a köztársasági haderő…..
Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban...   A Köztársaság peremvidékén, a Chabol bolygón többnyire emberek élnek, de két faj diaszpórája is megtalálható itt. Régen a fanatizmusukról híres godanok és a udvariasságukról híres cheblonok jó viszonyban éltek egymás mellett, de ez megváltozott. A két…..
Folytatjuk a rengeteg gyakoris kérdést és választ a vallás és valláskritika részlegen. Isten, ha létezik, nem törődik az emberekkel? 2 lehetséges válasz létezik arra, hogy létezik-e Isten: 1. Nem, 2. Létezik, de elhagyta az embereket, vagy simán itt van, de nem törődik velünk. Ha belegondolsz…..
Malkav 2021.10.26 21:53:43
@főnixmadárkalitka:
"A keresztény ember teljes élete egy ima. Bármit tesz, az egy ima. Nincs külön ideje az imának és más profán dolgoknak. Ezért, amikor kártyához nyúlsz, az is felfogható imának."
Ez nem igaz. Az ima beszélgetés Istennel. A szerzetesi élet (leginkább a monasztikus keleti szerzetesség, de egyes nyugati szerzetesrendek is) szól a lehető elgtöbb imáról, de az élet mindennapi tettei általában profán, közönséges dolgok.

"Kik nem ismerték el bizonyítéknak?"
Az egész tudományos világ. Ha Isten létezése matematikai képlettel bizonyítható lenne, akkor szerinted nem verték volna világszenzációvá?

"Szóval akkor ebben a kérdésben felülbírálod a Bibliát?"
A Biblia írásait szó szerint értelmezni jellemzően szektás tévedés.

" Ha ezt így felülbíráltad, akkor jogosan lehet felülbírálni a teremtőnek mondott személyét is, hogy valójában kicsoda ő?"
Ez már a csúszós lejtő nevű érvelési hiba.

"Részben biztosan így van, a tudatlanok részéről, akik még a kereszténység létét, munkáit, bármely megnyilvánulásait is mindig valamely politikai párttal hozzák összefüggésbe."
Na pont ez az, ami a Fidesz miatt káros hatással van a kereszténységre, mert növeli a keresztény vallás iránti ellenségességet. Ezt nem lehet megmagyarázni, miért jó.

"Ez mégis azt jelzi, hogy az a politika a sikeresebb, amelyik jobban számításba veszi a keresztényeket az országban és nem állítja a partvonalra őket, akár álságból, akár őszintén teszi."
Nem számításba veszi, hanem keresztényi erkölcsre hivatkozva cselekszik keresztényhez méltatlan dolgot úgy, hogy egyáltalán nem keresztény. Ez elég világos, miért hatalmas baj.

"Az egyházi Iskolák nagyban tudják erősíteni a hitet Magyarországon, mert ott tudnak napi szinten találkozni a gyerekek paptanáraikkal, hívő pedagógusaikkal, akiktől példát vehetnek."
Sok ígéretes fiatalt ismerek, akiket pont az egyházi iskolák taszítottak el magától a keresztény vallástól akár történelmi Egyházak, akár szekták, akár "magam módján keresztény" mentalitásról van szó. Tehát az egyházi iskolák erőltetése egyáltalán nem kedvez a kereszténységnek.

"A balosok és liberálisok Magyarországon eggyé forrtak, mert egy koalícióban kormányoztak, mint ahogyan sok más országban is együttműködnek. "
Ez eléggé egybites gondolatmenet. Attól még, hogy ha Fidesz összemossa a kettőt, még nem válik eggyé. Két külön dolog, amiknek nincsenek érdemi közös pontjaik.

"Az Isten is Lélek, nincs teste, mégis tudott teremteni, szóval ez nem kizáró tényező."
Melyik része nem világos annak, hogy Isten mindenható Teremtő, a sátán meg teremtmény?
Malkav 2021.10.26 23:04:53
@Xinaf: Fölösleges, sosem fogod tudni megértetni vele.
Malkav 2021.10.26 23:18:11
@főnixmadárkalitka: Határozottan úgy érzem, hogy a beszélgetésünk nem vezet eredményre.
Te nem fogadod el a mi nézetünket, mi nem fogadjuk el a te nézetedet. Hogy ki miért nem enged a másiknak, azt hiszem, nem számít. De ezt a meddő vitát tök fölösleges folytatni.
Újabb adag gyűlt össze a gyakoris valláskritikus, illetve vallással kapcsolatos kérdésekből, amit most megosztok a Kedves Olvasókkal. Mivel rengeteg kérdés került kiválogatásra, ezért nem mindet teszem be ebbe a bejegyzésbe, maradjon későbbi részekre is. Ezek megválaszolása már így is épp elég lesz,…..
Malkav 2021.09.14 20:40:53
@főnixmadárkalitka: Hát, az a helyzet, hogy továbbra is rengeteg dologban nem értünk egyet. De azt megköszönöm, hogy olvasod a bejegyzéseket és reagálsz rá.
Egy tanácsot azonban szeretnék adni: túl terjengősek és hosszúak a kifejtéseid (szerintem). Amire gondolsz kérdésekként, sokkal rövidebben össze lehet foglalni. Ez csak személyes észrevétel, nem kell megfogadnod.
A Gyakori Kérdések egy általam viszonylag sűrűn látogatott oldal, ahol mindenféle témában kérdeznek arctalanul, névtelenül. Többnyire olyan kérdések jelennek meg ott, amit valamiért kellemetlen lenne személyesen feltenni, vagy elég specializált dologról szólnak, de a mostani témánk a vallásról,…..
Malkav 2021.09.11 16:53:42
@főnixmadárkalitka: Üdvözöllek a blogon!
Aki régebb óta olvassa a blogot, az tudja, hogy görögkatolikus vagyok és ezért az ilyen témákban a Katolikus Egyház tanítását helyezem fókuszba. Se lexikális tudásom, se igényem nincs arra, hogy minden világvallás szemszögéből válaszoljak a valláskritika-sorozatban felbukkanó kérdésekre.

A válaszaid kb. 90%-ával nem értek egyet (a kérdésekre adott válaszaimat továbbra is helyénvalónak érzem), ezért nem elemzem ezeket mondatok szerint. Értem, hogy mire gondolsz és köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataid.
Xinaf hívta fel a figyelmem, hogy a legelső Star Wars - A Birodalom árnyékában kaland sehol sem lelhető fel. Utánanéztem a korábbi bejegyzések közt minden admini hatalmam bevetve, és ledöbbenve konstatáltam: tényleg nincs fent. Csak Word-dokumentumban csücsült egy pendrive-on, egészen eddig. Tehát…..
Alig egy héttel Vader halála és a lázadók megmenekülése után az események új fordulatot vesznek. Odlen tábornok hosszan egyeztet Heipával és végül ismeretlen helyre utazik. Arra a következtetésre jut, hogy Darth Vader megölésével a Birodalom első számú célpontja lett, jobb elterelnie a rá vadászó…..
Malkáv blogja Repülj Mao! 2021.06.04 21:53:25
Nem ezt a bejegyzést akartam kitenni mára, de a váratlan események elsőbbséget élveznek. Húsz perc telt el, hogy Mao főhadnagy, a hullámos papagájom elment. Négy és fél évet élt, ami nem sok. Nem tudom biztosra, miért ment el most, de már nem számít. Az a fontos, hogy mit tudtam neki adni és hogy ő…..
Csupán három nappal a korribani események után a Heipa bázis műszerei a bolygó légkörébe belépő idegen valamit észlelnek. A Sápadt Herceg tudja, hogy ebben az övezetben nem ritka a meteorhullás, de jobb biztosra menni… ezért összehív egy csapatot, hogy menjenek és vizsgálják meg a becsapódó testet:…..
Heipa herceg egy előzetes egyeztetés után Odlen tábornokra bízza egy, a Korribanon lévő kaminói klónüzem megkeresését célzó csapat összeállítását. Odlen ki is jelöli a szükséges résztvevőket: Alicia, aki pilótaként hozza-viszi a csapatot, Talanis fővegyész, aki előzetes képzést kapott Lo Naifoei-től…..
A yautja nőstény ellen vívott epikus harc óta csak két nap telt el, mikor Heipa bázisa hívást kap egy a közelben lévő hajótól, mely az Alderaanról származik és leszállási engedélyt kér. A Sápadt Herceg kíváncsisága okán fogadják a landoló hajót, mely egy kifejezetten elegáns, luxus kategóriájú…..
A meglepően sikeres Hutt Űrben tett kalandozás után a lázadó sejt komoly anyagi előnyökhöz jutott egymillió kredit bezsebelésével. Heipa Herceg ezért úgy döntött, beszereznek néhány nagyon fontos és hiányzó berendezést, amire hosszú távon is hatalmas szükségük lehet. Az első tétel a baktatartály…..
Hetek teltek el a legutóbbi kaland óta. Odlen tábornok egy igen intenzív és keserves rehabilitációs program után, immár régi tábornoki fényéhez hasonló emberi külsővel hívja össze a csapatot. Ez szokatlan, elvégre mindeddig a Sápadt Herceg tartott minden akció előtt haditanácsot. Természetesen ezen…..
Egy héttel a tragikus események után a lázadó sejt új rejtekhelyen építette ki bázisát az Ismeretlen Területek határán. Heipa herceg össze is hívja a csapat két megmaradt tagját, Vilcentet és Rachelt. O’Conor tudása nélkülözhetetlen volt a lázadás számára, sajnos nem pótolható maradéktalanul. De…..
Hőseink épp hogy el tudtak menekülni a Birodalom elől Follock kiiktatása után. Egy egész hetük van arra, hogy megkeressék Heipát a Bothawuin. Addig is O'Conor úgy határozott, hogy beszivárgási és elvegyülési szemináriumot tart a társaságnak. A droid David és a harcos Rachel fegyelmezetten készen áll…..
A szabad szemmel ugyan nem látható, de mégis legnagyobb különbség az ember és a főemlősök, illetve az egész állatvilág között a lélek fejlettsége. Az ember test és lélek egységét alkotja, Isten az embert a maga képére és hasonlatosságára teremtette. A maga képére, tehát az ember testfelépítése,…..
Malkav 2020.12.15 21:15:02
@thotferi1:
"A test feltámadása az utolsó napon lesz, míg a mennyben az elhalt állatok lelke ma is ott van, mint ahogyan az emberek lelke is ugyanott van vagy lehet ott, hacsak nem a pokolban van. Az általad idézett Pál az utolsó napokról beszél, amikor a test feltámadása is megtörténik és az emberi testek kikelnek a sírjaikból."
A halál után nincs idő abban az értelemben, ahogy itt, a földi világon telik. Tehát a halálunk utáni lét és az utolsó nap is egyazon pillanat.

"Nem csak a lélek tesz minket Istennel hasonlatossá, hanem a szellem is, a szellemünk is, a bölcsességünk is."
A szellem alatt az elmét, értelmet értjük. Az pedig az állatoknak is van, de itt van az, amiben az állat nem ember és az ember hasonlatos Istenhez: a lélek. Az állatoknak van tudatuk, értelmük (némelyiknek több, vagy kevesebb), némelyik csak ösztönök szintjén él, de a lélek olyan "isteni" sajátosság, amivel a Földön csak az ember rendelkezik.

"A cikkben szereplő vallások szerint is van lelkük az állatoknak."
Ezt egész pontosan egy irokéz indián, hindu mondja ki egyértelműen, de tudjuk, hogy a buddhizmus is beszél állatok lelkéről. A kereszténység, az iszlám és a judaizmus viszont nem. És mivel én keresztény vagyok, ezért a keresztény tanítást tekintem helyesnek és igaznak.

"Ha te is megtapasztalnál egy halálközeli állapotot, amikor már nem dobog a szíved és látnál a túlvilágról egy darabot, akkor te is inkább annak hinnél, amit megtapasztaltál, mint dogmáknak, amelyeket egyesek kiokoskodtak az íróasztal mellett."
Ezt a mondatot kőbe kéne vésni... XD Komolyra fordítva a szót, a dogma azt jelenti, hogy megkérdőjelezhetetlen hitigazság, hittétel, megállapítás. Tehát én inkább hitem biztos igazságainak adok teret, mint agyi hypoxia okozta biokémiai folyamatok hatásának. A halálközeli állapot ugyanis nem egyenlő a tényleges halállal, mert az ember csak a halál után szembesül az isteni igazság egészével. A halálközeli élmény önmagában nem elég ehhez.
Malkav 2020.12.15 22:15:40
@thotferi1:
"Kizárt dolog, mert amíg nem jön el újra Jézus a Földre, addig nincsen utolsó nap, addig még mindenki a várakozás idejében van, addig még a csontjaink is ott pihennek a sírokban, és a Nap is folytatja pályáját az égen."
Kevered a halálon túli örök életet a földi véges élettel. A kettő külön dolog.

"Ha az állatoknak van szellemük, akkor van lelkük is, hiszen látjuk, milyen nagy lelke van egy kutyának, lónak, cicának. "
Ez nem ok-okozati összefüggés. A szellem (értelem) és a lélek két teljesen külön dolog, nem következik egyik a másikból.

"A halálközeli élmények nem az agyi hypoxia okozta materiális biokémia termékei, hanem nagyon is valóságos megtapasztalások, amelyek valóságtartalma könnyen leellenőrizhető, igazolható."
Légyszi, mutass be csak egy nagyon is valóságos megtapasztalásra példát, ami (hangsúlyozom) könnyen ellenőrizhető(!) és igazolható(!).

" Az isteni igazság halálközeli élményben megtapasztalt része is valós, igaz, nem hazugság, ezért aki megtapasztalta sosem fogja ezt félre dobni dogmákért, hitelvekért cserébe."
Egyrészt, az Istennek nincs szüksége halálközeli élményre ahhoz, hogy ilyen módon megnyilatkozzon (bár nyilván megteheti). Másrészt a dogma nem hasra ütésből lett dogma. Magyarul megkérdőjelezhetetlen hittétel. Ha az Isten sem cáfolja meg, az (elvileg Istenben hívő) ember miért tenné?
Nem vonom kétségbe, hogy egy ember halálközeli élménye komoly hatással volt az illető személyére. És azt sem, hogy a vele történtek értékes tanulsággal szolgálhatnak másoknak is. De ez a villámsújtásos eset speciál egyáltalán nem cáfolja meg azt, amit mondtam.
Malkav 2020.12.16 12:51:40
@thotferi1: Okés, haladjunk sorban... :)

"A halálon túli örök élet hogyan lehetne már az utolsó napok feltámadása, amikor a testek feltámadnak? Ha a kettő nem ugyanaz, akkor az állatoknak sem lehet teste a mennyben. Ebből indult ki a csevej. Ha az állatoknak nincsen teste a mennyben, akkor csak a lelkük lehet ott. Mi más?"
Úgy, hogy a halálon túli létben nincs idő abban az értelemben, ahogy itt a világon telik. Tehát az Isten szemében és az Isten országában az emberiség elmúlt ötvenezer éve egyetlen pillanat a földi jövővel együtt egészen az utolsó napig. Ezt kell, amennyire emberi elmével képesek vagyunk, megérteni. Amikor valaki meghal, odaát már megéli az utolsó napot. Ha nem megy a megértése, nyilván nincs harag. Ez tényleg nehéz téma. :)
De az állatoknak nincs emberihez hasonló lelkük, ahogy korábban írtam (csak fura módon eddig újra és újra ignoráltad). Ha a mi mennyei boldogságunkhoz pluszban jó, ha láthatjuk szeretett állatainkat az Isten országában, akkor látni fogjuk. Istennek ez sem nehézség. :)

"Ezt az igazolást már temérdek alkalommal elvégezték a szakemberek, amikor kikérdezték az élménnyel rendelkező embereket, akik részletesen beszámoltak arról, mit láttak a kórteremben vagy a haláluk helyszínén, sőt attól távolabb is, amelyek megegyeztek a valóságban bekövetkezett dolgokkal. Íme, itt láthatod a festőművész beszámolóját, ahol ugyanúgy leellenőrizték és kikérdezték az orvosok a festőművészt, aki olyan dolgokról számolt be részletesen, amelyet félig holtan, megállt szívvel nem tudhatott, nem láthatott, ha csak a materiális magyarázatot fogadjuk el."
Egy 1989-es interjú nem könnyen ellenőrizhető és igazolható. Pláne ennyi év távlatából messziről jött ember azt mond, amit akar. Félreértés ne essék, nem vonom kétségbe mások halál utáni élményeinek megtörténtét, csak ez nem igazolja azt, amiről beszélünk.

"Nem hinném, hogy te megszabhatod Istennek, hogy ő mit cselekedjen és mit engedjen megmutatni az embereknek."
Eszemben sincs bármit megszabni Istennek. Vagy félreérted, vagy félremagyarázod. :)

"Ha ő meg akarja mutatni az embereknek a mennyországot, akkor megteheti..."
Ezt mondtam én is.

"Pontosan Isten cáfolja meg a dogmákat azáltal, hogy sok embernek megmutatja a dogmákon túli valóságot. "
Akkor elárulom, hogy a dogma nem azért dogma, mert valaki gondolt egyet és kőbe véste. :) Ahogy írtam korábban (csak furcsa mód ez is ignorálásra került) Isten nem cáfolja meg a dogmákat (bármikor megtehette volna), ergo az embernek sem kéne.
Történetünk pont ott folytatódik, ahol az előbb vége szakadt. A társaságnak kb. fél órája van elugrani a hiperűrben arra a pontra, ahol Heipáék lesznek, amennyiben nem estek fogságba. Addig O’Conor ismét kikérdezi Davidet a Birodalommal kapcsolatos helyzetéről és a bakta tartályos furcsaságáról, de…..
Miután a lázadó csapat új bázisra lelt egy regisztrálatlan dzsungelbolygón, a kipakolás végső stádiumába ér. Hőseink épp egy tengerparton pihennek, amikor a Sápadt Herceg hívatja őket. Egy idegen hajó lépett be a bolygó légkörébe és pont a bázis felé tart. Hamarosan fel is bukkan az égen egy ishori…..
Előző írásomban megismerhettük a Star Wars szerepjátékunk alaphelyzetét és a kezdetektől ismert Nem Játékos Karaktereket (továbbiakban NJK-k). Most a Játékosok hősei jönnek: Lucas O’Conor – coruscanti származású, a Birodalmi Biztonsági Hivatal hajdanvolt főhadnagya, jelenleg renegát lázadó. Fiatal…..