Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmszakértő

136 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Média Hungary 2024 rendezvényről hazafelé tartva Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. stúdióvezetőjének örömteli telefonhívására érkeztem vissza fővárosba. A nagy hír, hogy az Oscar-díjas Michael Hazanavicius rendezésében készült La plus précieuse des marchandises című animációsfilm is ott lesz az…..
Filmszakértő Fishlove 2024.04.20 13:02:53
Korábban, amikor Gillian Anderson GG-n viselt vaginamintás ruhája kapcsán, a stílusváltozásait vettem sorra, magam is megjegyeztem, hogy az X-akták egykori Scully nyomozója még akkor is bombasztikusan néz ki, ha csupán egy tengeri angolna van a nyakában. Akkor azt ígértem, az angolna a színésznő…..
Filmszakértő Polgárháború 2024.04.18 17:39:32
Ha a fenti kijelentést olvasva arra következtetnénk, hogy egy békepárti szónoktól hallhattuk, valójában nem is tévedhetnénk nagyobbat. Az idézet Benito Mussolinitől származik! A kijelentés tartalma és a kinyilatkoztató politikai cselekvései közötti jelentős különbség jól érzékelteti: a háború(k), és…..
Filmszakértő Elhunyt O.J. Simpson 2024.04.13 12:09:35
O.J. Simpson halála kapcsán a Csupasz pisztoly-széria Nordberg karaktere ugrik be mindenkinek elsőre – és persze rögtön utána a gyilkossági-ügye is. A képernyős karrierje már a rekordokat döntögető sport sikerei közben, az 1970-es években megkezdődött, mivel plakátokon és reklámfilmekben hirdettek…..
Március 28-án a Nyugat és Észak Hollywood között található Universal CityWalk Imax moziban különleges vetítésre gyülekezett az illusztris közönség. A reggel 10-es kezdés ellenére, vagy pont azért, olyan hírességek jelentek meg, mint Al Pacino, Nicolas Cage, Spike Jonze, Shia LaBeouf, Talia Shire,…..
Filmszakértő Kék Pelikan 2024.04.08 16:05:28
Az elmúlt években, a mindig is sikeresnek méltán elkönyvelt magyar animációsfilm zsáner további különleges alkotásokkal gazdagodott. Olyan nagyjátékfilmeket említhetünk, mint a Ruben Brant, a gyűjtő (2018), Toldi – A mozifilm (2022), Műanyag égbolt (2023), Kojot négy lelke (2023), miközben a…..
Folytatom a szabadidőnk képernyők előtti élvezetes eltöltéséért komoly erőfeszítéseket tevő producerek, írók, showrunnerek felsorolását, rövid bemutatását. Aki lemaradt az első részről, annak érdemes ide kattintania.   Mike FlanaganAzt gondolnánk, hogy egy akkora cég, mint a Netflix senkiért sem…..
Ki emlékszik arra, amikor 2003-ban Panjabi MC Jogi című dala az egész világot kb. annyira őrjítette meg, mint Psy Gangnam Style slágerének sikerült 2012-ben? A Jogi slágerlistás tündöklésekor a kis Dev Patel még csak álmodozott a világhírnévről. Amikor pedig már a Gangnam Style terpeszében ugrált a…..
A 2023-as rekord hosszú WGA és SAG-AFTRA sztrájkok után az álomgyárban visszatért a munka a rendes kerékvágásba – mondhatni. Mint minden „üzemszünet”, az álomgyári leállás is markáns hatásokkal volt a rendszerre és a felpörgés már korántsem azokat a regisztereket mozgatta meg az erőviszonyok terén,…..
 © A.M.P.A.S. Az Associated Press értesülései szerint a friss Oscar-díjas rendező és producer felesége, akik az Amerikai Filmakadémia tagságától a Legjobb filmnek, Nolan pedig a Legjobb rendezőnek járó elismerést vehették át az Oppenheimer című filmjükért, ezentúl hivatalosan a Dame Emma Thomas és…..
  Todd Boehly érdekeltségébe tartozó új alapokra helyezett díjátadó úgy tűnik megmenekült a teljes érdektelenségbe süllyedéstől, mert a CBS televíziós társaság bejelentette: öt évre szóló szerződést kötöttek a Hollywoodi díjszezon nyitó eseményének számító ceremónia közvetítési jogaira. Jelentős…..
Az Oscar-díj átadók alkalmával mára állandó műsorelem, amikor a közvetítés egy adott pontján látványosan köszönetet mondanak a szavazatokat kb. a kezdetek óta összesítő és felügyelő PricewaterhouseCoopers könyvelőcsapatának – történik ez töretlenül a boríték csere utáni időszakban is. Pedig, ha már…..
  Legjobb látvány Az első és legfontosabb tény, hogy ismét van magyar Oscar-jelölt Mihalek Zsuzsa – és csapata – révén. Sokan szavaznak a Barbie rózsaszín díszleteire, de mivel ott egy már ismert, világot kellett reprodukálni, lemásolni, én biztos nem oda adnám a szavazatom. (Van olyan olvasó, aki…..
Dan Lin producert, a Rideback filmgyártó cég alapítóját nevezték ki április 1-jei hatállyal a Netflix Film elnökévé a távozó Scott Stuber helyére. A kinevezés híre nem váratlan, de hamarabb történt, mint arra számítani lehetett. Stuber az év elején jelentette be, hogy hét év után megválik a…..
Filmszakértő Bob Marley: One Love 2024.02.20 20:37:46
OK értem, hogy ikonikus hősökről a még elő hozzátartozók bevonása nélkül nem lehet filmet készíteni – jogok, érdekek stb. – de ez már a sokadik olyan biopic, amely inkább a néhai főhős családtagjai örömére, mintsem a nagyközönség számára készült. A régóta várt Bob Marley-film (is) egy elszalasztott…..
Filmszakértő BAFTA 2024 2024.02.19 12:35:59
A Brit Film Akadémia 77. díj-átadójának számunkra legfontosabb momentuma a Szegény párák című film Legjobb látvány kategóriában történt elismerése, amit Shona Heath, James Price és Mihalek Zsuzsa érdemeltek ki. A fényképek és a közvetítés tanulsága szerint a magyar díjazott sajnálatosan nem tudott…..
A díjszezon célegyenesbe fordulásával ismét elkészült a hagyományos családi fotó az idei Oscar-jelöltekről. A Los Angeles-i Beverly Hiltonban Február 12-én tartott összejövetel ismét remek hangulatban zajlott, melyet Janet Yang az Akadémia elnöke nyitott meg, majd a megjelent jelölteket DeVon…..
Népszerű a Netflixen The Greatest Night in Pop címen egy dokumentumfilm. Ami jó is. De! Én/mi ezt már láttuk, úgy kb. 35 évvel korábban. Jó nem pont ezt, mert az új változathoz készültek frissen forgatott részek az egykori résztvevőkkel, de a történet alapja, hogy miként zajlott a dal felvétele, az…..
Három film is kétszámjegyű Oscar-jelölést kapott az idén, ami nem gyakori és jól mutatja a közösségi média ereje mennyire tolja egyirányba a véleményeket. Éppen ezért különösen meglepő, hogy a Barbie, a film, amely új reményeket hozott a mozizás elmúlása felett kesergőknek, két meghatározó alkotója,…..
Az idei GG-n megjelent színésznők közül messze kiemelkedett Gillian Anderson öltözéke - nálam is a Top10-ben volt, de valójában a Top3-ban!. A ruha és a kiegészítők olyan egységében jelent meg, melyek a személyisége és az alakja minden előnyét kihangsúlyozták. 10/10, ha pontozni kellene! A Vörös…..
A Critics' Choice Association (CCA) Észak-Amerika legnagyobb film- és TV-kritikusait tömörítő szervezete által létrehozott díjátadó a szezon azon kevés ceremóniáknak egyike, melyen a filmes és televíziós alkotásokat egyaránt díjazzák. Ami még, vagy leginkább megkülönbözteti a többi eseménytől, az a…..
Először is a díjakról általában. Hiába mutatta meg a Barbie kapcsán a mozikba (még) ellátogató közönség, hogy milyen filmekre kíváncsi, a „nagy rendezők” továbbra is hosszúra nyújtott politikai példabeszédekkel akarnak „szórakoztatni” bennünket, amelyekben egyre erősseb a személyes, ha úgy tetszik…..
A Will Smith eset óta, ha bármilyen tengerentúli díjátadó szóba kerül, rendszeresen kérdést kapok arról, „Lesz valami botrány, szted?”, mintha ez kötelező tartozék lenne, vagy csak azért érdekelne minket az esemény, mert a botrányra vagyunk kíváncsiak.A Golden Globe-díjkiosztó mindig is lazább…..
Magam is többször kritikával illettem a GG-t, elsődlegesen nem is magát a díjátadót, hanem a mögötte álló szervezetet, a HFPA-t, amely meglátásaimmal nem voltam egyedül. Azt követően, hogy a szakma gyakorlatilag hátat fordított az eseménynek elkerülhetetlen volt a gyökeres változás, amely…..
Tricia Tuttle, a BFI London Filmfesztivál (LFF) korábbi fesztiváligazgatóját nevezték ki a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál igazgatójának a 2025-ös évadtól. A Berlinale anyavállalata, a Kulturveranstaltungen des Bundes in Berlin GmbH (KBB) felügyelőbizottsága még augusztusban jelentette be, hogy…..