Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viv. Sub Rosa

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sub Rosa Rólunk szól a hegedű... 2023.03.27 15:27:53
Sub Rosa A vörös fehérnemű 2023.01.01 13:16:07
A vörös fehérnemű az adventi időszak kezdetén került a kirakatba...
Sub Rosa Az első találkozás 2022.10.17 09:25:00
Sub Rosa A vidéki postás 2022.09.30 11:15:06
Sokáig abban a hitben dőltem hátra a székemben, hogy így harmincöt éves koromra, a sorsom végre egyenes kerékvágásba került. Aztán összefutottam életemben először és reményeim szerint utoljára a postásunkkal...
Valaki szerint a könyvem nőnemű. Pontosabban úrinő...
 Egy szülő legfélelmetesebb rémálma, amikor eltűnik a gyermeke. Ott állunk a tömeg közepén, az előbb még a kis kezecskét szorongattuk, most meg sehol sem látjuk. Legyünk akármilyen rutinosak, odafigyelők, a gyerekek seperc alatt el tudnak tűnni a szemünk elől még akkor is, ha egyáltalán nem a…..
Idén mindenki boldogabb új évet kívánt. Én nem kívánok sem jobbat, sem rosszabbat, csak ugyanolyan szerencséset. Mert hiába voltak rossz élményeink, félelmeink, de szerencsések is voltunk, és szeretnék továbbra is az lenni. A 2021-es év a Covidról szólt teljes mértékben. A nagyszüleim elkapták.…..
November elseje van. Tegnap sötétedéskor kezdődött és ma napnyugtáig tart a SAMHAIN.Véget ért a nyár, a természet most nyugovóra tér, hogy tavasszal Beltane alkalmával újjáéledjen.Este töklámpásokkal védtük otthonunk az ártó szellemektől, tündérektől, miközben a kóborló lelkeknek utat mutattunk,…..
Fogyatékkal élőként pontosan tudom milyen az, amikor ferde szemmel néznek az emberre. Nem érzem kevesebbnek magam azért, mert nem tudok lemenni a lépcsőn. Nem érzem kevesebbnek magam azért, mert nem tudok maratont futni, vagy, mert csak egy szemmel látom a világot. Azért sem, mert két gyereknél…..
Sub Rosa Egy szoptatás vége 2021.06.17 17:43:00
Fotó: BabyCenter   Terhesen paramami voltam, de volt egy dolog, ami miatt sosem aggódtam: a szoptatás. Hiszen előtte semmit sem tudtam róla igazán, például milyen érzés az egész, mitől indul be a tej, mire kell odafigyelni. Meg a többi apróságról, amiről jó, ha tud egy anya, és nem a tévéből,…..
   A lakásod mindig szalad? Nem tudsz lépni a szétszórt játékoktól? A nappali padlóját morzsák lepik el? A könyvek kupacokban a földre hányva? A ruhák halmokban várják, hogy szétválogasd őket? A mosatlan csetres már zöldül a mosogatóban? Mindeközben ápolatlan hajjal, beesett szemekkel, rongyokba…..
Milyen a drogfüggő hajléktalanok világa egy szociális munkás szemével?Doroti fiatal, vidéki lány, aki szociális munkásként Budapest utcáit járja, hogy életeketmentsen, és megoldást keressen azoknak, akiknek már nincsen semmi esélye ebben azéletben. Segítségére siet a kamaszlánynak, aki anyja…..
Az egyik ismerősömmel arról beszélgettünk, mi van akkor, ha egy óvodás kisfiú a kukiját mutogatja a társainak? Ez mennyire elfogadott dolog ebben a korban? A szülők pedig hogyan reagálják le, hogy ne sérüljön a gyermek(ek) énképe, illetve ne befolyásolja a későbbi szexualitását?..
Az életben legalább egyszer, de sok esetben többször is eljön a pillanat, hogy kirepülünk az addigi fészkünkből, és új helyre költözünk. Ilyenkor számos kérdés merül fel az anyagiaktól kezdve az igényeken át az álmokig befejezően. Egyedül könnyebben lép az ember, mint párkapcsolatban, főleg két…..
Fotó: Pexels Gimnazistaként imádtam a jövőmről álmodozni. Hol fogok dolgozni (művészettörténészként a Szépművészeti Múzeumban), hol fogok élni...
Fotó: Emilla  A nők menstruálnak. Nővé válásunk egyik első és legjelentősebb mérföldköve, amely után már anyává is válhatunk. Természetes és egészséges folyamat...
Mayerné Répási Adrienn blogját akár én is írhatnám. Na, nem azért, mert olyan jól és könnyedén fogalmazok, mint Adri, hanem mert bátran mondhatom, a háromgyerekes, könyvmoly anyuka gondolkodása és életfelfogása igencsak hasonló az enyémhez. Ezt bizonyítja a Proust-kérdőívre adott válaszai is...
Szeretem, amikor itthon van a család. Szeretem, amikor nem kell a gyerekeket reggel ébreszteni, nem kell ide-odahurcolásznom őket. Szeretem, ha úgy érzem, mindenre van időm. 2020 eleje óta az életem mondhatni a négy fal között zajlik. Több mint egy éve.....
csókok repülnek: tavaszi fuvallatban száll a szerelem É. Tóth Judit haikuja az Elképzelt könyvből  ..
Sub Rosa Maszkot fel! 2021.02.01 06:30:00
Fotó: Engin Akyurt // Pixabay 2020-ban a koronavírus új divatot teremtett: a maszkhordást...
Sub Rosa Sakk és matt 2021.01.29 08:55:00
A sakk jó 400 évvel idősebb, mint a dámajáték, tudtam meg a Netflix 2020-as, saját gyártású sorozatából, a Queen’s gambitból...
Ezek jutnának eszembe, ha csupán három szóval mutathatnám be Szodoray-Parádi Abigél webdesignert.  2021-ben csatlakoztam a Miadéle blogger-mániájához, melynek keretén belül minden hónapban a Proust-kérdőív alapján bemutatok egy Miadéle bloggert. Januárban olyan megtiszteltetés ért, hogy az…..
Sub Rosa Viv par elle-même 2021.01.24 06:43:00
avagy itt a Proust-kérdőív, hogy ti is megismerjetek, de leginkább  Önmagam megismerésére ..
  Tudtad? A véres napokon is könnyedén fürödhetünk kádban, mehetünk strandra, úszhatunk az úszómedencében...
Sub Rosa 2020 17 pontban 2020.12.31 09:40:00
Régi hagyománynak számít nálam, hogy december 31-én visszatekintek az elmúlt évre. Idén sok változás történt, jók és rosszul megéltek is, de összességében - a koronavírus okozta félelmet, pánikot, hipochondriát nem beleszámítva - nem is volt olyan rossz évem:..