Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Jakab János

42 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsvét vasárnap, kellemes időnek ígérkezett, igaz kicsit felhős, szeles az időjárás. Azonban ideális a horgászathoz. Ravazdi Erdész tó lett a horgászatra kiszemelt, többször jártam már itt, kellemes, nyugodt környezet. Ami fontos még, szép halállománnyal rendelkezik. Az óra átállítás miatt kicsit…..
Az idén a tavasz korán ránk mosolygott, ami a levegő hőmérsékletét illeti, de folyóvizek hőmérséklete még sem alakult ennek megfelelően.A február végi kellemes időben kilátogattam a Duna folyamra halfogás reményében, sajnos gében kívül nem volt érdemleges fogás, nagyon még halmozgást sem láttam, úgy…..
Folytatnám a pop-up és aroma teszteket. Ugyanazokat a kiválasztott termékeket, ugyanazon a helyen tettem próbára ismét. Szintén method feeder technikával.   A helyszínt már ismeritek Pápa-strandi tó, csak pár héttel később. Most tényleg jó korai érkezést terveztem be, minden akadályozó tényezőt…..
Újabb pop-up és aroma kombinációk tesztelésére szántam el magam, egy olyan vízen, ahol kiderül melyik hoz gyorsabban eredményt, a method feeder technikával. Erre a kijelölt helyszín, kedvenceim közül a Pápa Strandi-tó lett a kiválasztott. Ha tehetem ellátogatok többször is erre a gyönyörű helyre.…..
Egy évben többször is előfordul, hogy kisebb nagyobb ár vonul le a Dunán, a nyári levonulást zöld árnak hívják. Sajnos ilyenkor nagy részben a part menti helyek víz alá kerülnek, megnehezítve a horgászatot. Az idén május közepe előtt indult és több mint két hétig tartott mire normalizálódott…..
A tavi horgászat során előfordul, hogy a method feeder technika nem hoz eredményt. Ilyenkor nem árt váltani a hosszú előkés módszerre, és megpróbálni. Egyértelmű folyóvízen, az áramló vízben, mindig a hosszú előke a nyerő.   Általam már többször említett tavakon, próbáltam ki ezt…..
Március első napjait írjuk, az időjárás nagyon változékony. A horgász azonban a vízpartra vágyik. Így tettem én is, gondoltam egy pár órás method feeder horgászat fellazítja a "horgász izmokat".   Március első napjait írjuk, az időjárás nagyon változékony. A horgász azonban a vízpartra vágyik. Így…..
Folyóvizeink és a levegő hőmérséklete is lassan csökken. A halak is inkább a melegebb, mélyebb szakaszokra vonulnak. Előtte még megpróbálnak minél több energiát felszedni. Ha ügyesek vagyunk még pár szebb példányt foghatunk. November közepét írjuk, gondoltam még van esélyem halat fogni, persze nem…..
A hűvösebb idő beköszöntével, jobban megindul a márna fogás folyóvízen. Nyáron is lehet fogni, de valahogy ilyenkor sokkal aktívabbak. Ami még fontos a Duna vízállasa is emelkedést mutat, és megfigyeltem az emelkedő víz mindig jót tesz a halak kapókedvének. Bátrabban jönnek ki a zavarosabb…..
Kora őszi időben tettem látogatást egy feederes horgászatra, az ácsi Öntöző horgásztóra. Nagy pontyok, amurok, kárászok lakják ezt a tavat. Mostanában a gyorsan lehűlő levegő inspirált arra, hogy egy közelebbi horgásztavon próbáljak szerencsét.   Ezért esett a választásom a  fent említett tóra.…..
Horgász tippek Dunai keszegezés. 2022.08.29 19:12:02
Régóta alacsony a Duna vízszintje. Ezért feederrel próbáltam halat fogni. Úgy vettem észre a halak inkább beljebb tartózkodnak, legalábbis ahol én horgászom. Kitartónak kell lenni, hogy sikerüljön pár szép példányt fogni. Az elmúlt év paduc inváziójának most nyoma sincs. Ne csak a nagy fogásokról…..
Pár hónap kihagyás után ellátogattam a  Pápa-Borsosgyőr Strandi tóra, egy rapid method feederes horgászatra.   Felszerelés: A jól bevált két botomat vittem magammal, mondhatni "öreg bútor darabok", de strapabíróak, és teszik a dolgukat. Bot, orsó, zsinór: ARNO Intruder Carp Feeder Heavy 390…..
Felkészülés  az új szezonra, ebbe beletartozik hogy frissíteni  kell a szerelékünket is. Fontos hogy a régebbi zsinórjainkat is lecseréljük, nehogy majd életünk halának fárasztatásakor szakadjon el!   Zsinór választás. Fontos, a jó minőségű zsinór kiválasztása. Ez nem mindig könnyű, hiszen…..
A szeszélyes időjárás jóvoltából márciusra tolódott ki az év első horgászata folyóvízen. Már gyermeki izgalommal vártam. A levegő a víz hőmérséklet emelkedése bizakodással töltött el.   Helyszín. A Duna folyam egy csendesebb szakasza. Gondoltam előbb a csendes szakaszon próbálok szerencsét, itt…..
Számos esetben eredményesek lehetünk rakós bottal, főleg amikor a halak part közelben tartózkodnak. Sokan nagy kihívásnak találják a rakózást, nem csak a horgászat gyakorlati része, hanem az anyagi vonzata végett is. Ezt a tévhitet szeretném eloszlatni, és pár jó tippel és jó tanáccsal hozzá…..
Nem csak feeder bottal horgászhatunk folyóvízen, hanem spicc, és bolognai bottal is nagyon eredményesek lehetünk. Főleg akkor van jelentőségük, amikor a halak szinte a közelben előttünk tartózkodnak.   Spiccbot. A legegyszerűbb horgászmódszer, nem kell hozzá sok kiegészítő, szállítása sem…..
Több nagy tavunk mellett más tavakat is sújt a kevés csapadék  (Ölbői-tó....) .   Az idei kevés esőzés hatására nem csak a Velencei-tó vízszintje apadt, hanem más tavak és horgász vizek szintje is jelentősen kisebb mint korábban. Általános. „A hosszan tartó hőség miatt jelentős a párolgási…..
Egy netes horgász fórum közös horgászata.   A horgásztársadalom egy kisebb része a világhálón összeröppenve osztja meg tudását, tapasztalatát. Van közöttünk kezdő, haladó, hobbi horgász, és versenyző is. Mindenféle horgász módszerről beszélgetünk. Az idő múlásával, meg fogalmazódott a gondolat egy…..
Fogjunk paducot a Dunán!   Előző cikkemben  megismerkedtünk a dunai horgászat alapjaival,most pedig ültessük át a gyakorlatba. Helyszín. Korai keléssel kezdődött a nap, egy vödör kávé kíséretében. A Duna gönyűi része, az úgy nevezett strandi rész, ami kavicsos, nem gyorsan mélyülő szakasz. A víz…..
Újfent meglátogattam a Pápa-Borsosgyőr Strandi-tó tokhalait szép pontyait. Egy szombati napot választottam ki, igaz hétvégén mindig telt ház van, de jó időzítéssel volt esélyem a bejutásra.   Kora reggeli keléssel kezdődött a nap, igyekezni kell mert a hétvégén sokan indulnak horgászni erre a…..
Ezen a vízterületen is fontos milyen a felszerelés és a szerelék. Megmutatom pár jól működő szerelék készítését.   Előző cikkemben már írtam a botokról, orsókról, zsinórokról...aki még nem olvasta el az tegye meg. Most a szerelék, végszerelék készítést szeretném felétek prezentálni. Főzsinór,…..
Elmesélem egy rövid folyóvízi horgászat élményeit, remélve hogy még nagyobb kedvet csinálok nektek a horgászathoz.   Készülődés. Kora reggel van,hajnali 4 óra. Ilyenkor kell kelni ha nem akarunk a napon megfőni ezekben a jó időkben, igaz vihetnék napernyőt, de 9 óráig bírható a hőség. Plusz…..
Tippek kezdő folyóvízi horgászoknak.   Szerencsés vagyok viszonylag közel lakom a Duna egyik szakaszához. Innen kaptam az indíttatást, hogy a hosszú évek tavi horgászatát folyóvízire váltsam. A kezdet nekem is tanulással, után olvasással és megtapasztalással  indult, és örömmel fogadtam a rutinos…..
Biztos szoktál vízparton sétálni a természet lágy ölén, kiszakadva a napi rutinból. Akaratlanul is feltűnhetnek ilyenkor a pecások. A horgászat azonban nem csak a “csendes őrültek” sportja, ahogy néha nevezik! Akár adrenalinnövelésre is alkalmas lehet. Nem hiszed? Itt az ideje, hogy kipróbáld!…..