Adatok
SweetHome Bakes
202 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Finom vaníliaillatú, pihe-puha tekercsek... Végre itt a kovászos citromos kuglófnál beharangozott Ferdinánd-tekercs recept! :)
Imádom a Ferdinánd-tekercset, mert a locsolgatós keveréktől sokkal puhább lesz, mint más péksütik.
Ami miatt pedig még jobban imádom ezt a receptet: a teljes vaníliarúd…..
SweetHome Bakes
Vegán csokimousse - gyors, egyszerű, nagyon finom, és még sütni sem kell!
2021.11.05 15:24:15

Első és legfontosabb infó: full csokiíze van a cuccnak, ne ijedj meg attól, hogy vegán!
Tudom, én is találkoztam már olyannal, hogy mondták egy sütire, hogy „finom, ahhoz képest, hogy mentes, finom” - de ez most tényleg olyan, hogy nem lehet érezni azt, hogy nem tojás a mousse alapja (bár ez nem a…..

Tudjátok, miért jó az ősz? Nekem most legfőképp a körtés-almás-banános turmix, a szép sárga falevelek és a sütőtök miatt ez a kedvenc évszakom. (Legalábbis most. A tél majd a mézeskalácsfűszer, a tavasz a bodza, a nyár pedig a jegeskávé miatt lesz a kedvencem, szóval nem kell engem félteni :)…..
SweetHome Bakes
2021.10.24 16:39:07
@LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést

2019 karácsonya óta sütök kovásszal, eleinte csak kenyereket, később egyre több mindent (stay tuned: hamarosan update: kovászos Ferdinánd-tekercs receptje a blogon!)
A kedvenceim a kuglófok, már gyerekkoromban is csodáltam a formájukat, és még mindig valamilyen különleges érzést kelt bennem, ha a…..

Az eton mess felhőszerű lágyságát akartam ötvözni intenzívebb, fűszeresebb ízekkel - így született meg ez a télen-nyáron ugyanolyan tökéletes pohárdesszert (egyébként még valamikor tavasszal, a gyümölcsszezon előtt; csak akkor még nem tudtam közzétenni).
Lehet, hogy írtam már párszor, de ismétlés…..

Nálam szinte mindig van itthon házi készítésű granola. Legalább ezerféleképpen készítettem már, keverve a különféle gabonákat és magvakat, variálva a fűszereket, így mindig változatos, sosem unom meg. Ráadásul a házi készítésű verzió összehasonlíthatatlanul finomabb a boltinál!
Most két kedvenc…..

Néhány évvel ezelőtt volt a Kifőztük online gasztromagazinnak egy felhívása, hogy a születésnapi számukhoz keresnek gasztrobloggereket 1-1 recept erejéig. Erre jelentkeztem én ezzel a datolyás brownie pohárkrémemmel, meg is jelent a recept a magazinban – de hogy miért nem tettem fel akkor a blogra,…..

Néha jobb felrúgni a hagyományokat: felturbóztam a stíriai metélt eredeti változatát, így jobban érvényesül a túró friss íze, és sokkal krémesebb is.
Ha esetleg nem ismered: arról van szó, hogy a stíriai metélt úgy készül, hogy először túróból, tojásból, lisztből és egy kis tejfölből gyúrunk egy…..

Hamarosan itt a húsvét, ezért összeállítottam egy kis ünnepi sütiválogatást.
A receptek között úgy válogattam, hogy mindenki meg tudja találni a kedvencét: mutatok kalácsokat, tehát alapvetően tésztásabb édességeket, és mutatok krémes sütiket is; valamint figyeltem arra, hogy mindkét verzióból…..

OK, rizsfelfújtat mindannyian ettünk már, de ezzel az eperöntettel klasszisokkal jobb, mintha egy lekvárt bontanál ki hozzá (pláne, ha boltit). Akkor is, ha fagyasztott eperből készíted (már csak azért is, mert a receptet is fagyasztott eperre írtam).
Azt tapasztalom, hogy a fagyasztott…..

Eldöntöttem: mostantól már csak így eszem a máglyarakást! És nemcsak a meggyre gondolok most, hanem az almás megoldásra is – most csak a meggy miatt készült így, de az a helyzet, hogy sokkal-sokkal jobb lett, nem is értem, miért nem jutott ez eszembe előbb!
Arról van szó, hogy ezelőtt mindig…..

Bár ennek a tetején se mogyoró, se semmi más, azért mégis nagyon jó: egy tekintélyes réteg meggykompót lapul meg a habkorona alatt.
Ez most úgy fog hangzani, mintha saját magamnak mondanék ellent, pedig szó sincs erről, mert ez a recept tökéletes úgy, ahogy van; mégis úgy érzem, hogy ki kell…..

A cobblert, mint műfajt azért imádom nagyon, mert tészta-töltelék arányban pont azt tudja, ami egy jó sütitől elvárható: minden adaghoz jó sok, finom szaftos cucc jár. Kanállal evős süti - hát nem ezek a legjobbak? :D
Ennek ellenére a blogon ez még csak a második cobbler recept (egy…..

Alapvetően kétféle élesztős fánk létezik: az egyik, amiben belül óriási lyukak vannak, szinte csak levegő az egész (nálunk itthon ez a verzió az elterjedtebb, legalábbis én ezen nőttem fel), a másik pedig az, amibe ha beleharapsz, olyan, mintha egy pillekönnyű felhőbe harapnál, tésztásabb az…..

Ez a recept még tavaly született, amikor a cukormentes kalács receptjén dolgoztam. Végigpróbálgattam pár verziót, mire meglett az igazi - és közben feltűnt, hogy bár az egyik változat önmagában kalácsnak nem a legtökéletesebb, töltött péksütinek viszont sokkal jobb lesz, mint amelyik a fonott kalács…..

Két hatásos módszerem van a hideg esték átvészelésére: az egyik, hogy puha takaróba burkolózva odekuporodok a kanapéra, meleg teát kortyolgatok és megnézek egy filmet vagy könyvet olvasok, a másik pedig, hogy bekapcsolom a sütőt és sütök valamit, lehetőleg olyat, aminek már az illatáról is a meleg…..

Akkor is imádni fogod, ha egyébként nem vagy oda a habcsókokért: kívül roppan és csokis, belül puha, a végén az earl grey finom aromájával... Kár lenne kihagyni!
Az earl grey-csoki ízvilág régóta mozgatta már a fantáziámat, úgyhogy hétvégén, mikor a csillagok pozitív együttállásának…..

Immáron hatodik alkalommal írom meg az évértékelős blogbejegyzést, amiben a legjobb sütiket és élményeket gyűjtöm össze. Idén hangyányit változott a séma, mert nem minden esetben tudtam megmaradni az 5-ös felosztásnál - de hát 2020 már csak ilyen, nem igaz? :D
Csapjunk is a lecsóba, mutatom, milyen…..

Én abban hiszek, hogy kétféle répatorta létezik: a cuccosabb tésztájú, fűszeresebb, önmagában tartalmasabb verzió lágy mascarponekrémmel megtámogatva, és a könnyedebb változat, levegősebb tésztával, frissebb, citrusosabb ízekkel.
Ez utóbbi jön most...
SweetHome Bakes
Bűntudat nélkül: Kovászos fonott kalács cukormentesen, teljes kiőrlésű liszttel
2020.12.10 15:13:00

Egy jó recept érdekében néha meg kell tenni egy nagyobb kört, hogy az ember aztán visszatérjen az út kb. elejére...
Azzal kezdődött, hogy kitaláltam, hogy csinálok egy cukormentes kovászos fonott kalácsot. Az első néhány próbálkozás nem is volt rossz, de aztán egy ponton - mikor kiderült, hogy…..

Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit...
A mandulalisztes, kicsit fogbaragadós verzióért nem vagyok annyira oda, na meg az sem csinált nagy marketinget a biscottinak, hogy sokan kávéba vagy tejbe mártogatva ajánlják. Sosem értettem: miért sütnénk betonkeményre, ha utána…..

Két nagy szerelmem egy sütibe gyúrva: sütőtök és morzsás tetejű coffee cake.
Csak a tésztába kerül majd sütőtök, ezért ne számíts kirobbanó sütőtökízre - nem is ez volt a cél, ez itt most alapvetően mégiscsak egy coffee cake :) Viszont így simán szeretni fogja az is, aki egyébként a sütőtökért…..

Nemcsak ott van benne csoki, ahol látod... ;)..

Mondtam már, hogy miért szeretek sütni?
Egyetlen oka van annak, hogy soha nem fogom megunni a sütést, még akkor sem, amikor napi tizenvalahány órában csinálom, és kívülről nagyon monotonnak tűnik az egész. Egyetlen nagyon egyszerű oka van, de valahogy eddig még sosem került szóba...

2014 szeptember 30, délután háromnegyed 5 körül. Meló után, kicsit fáradtan, a gondolataimba merülve BKV-zok hazafelé. Ahogy a busz elindul a Széll Kálmán térről, egy pillanat alatt a semmiből beugrik a tökéletes blognév: SweetHome. Így, egybeírva, akkor is, ha nyelvtanilag nem kifejezetten korrekt,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz