Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yxcvbnma

0 bejegyzést írt és 377 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nézem, több mint egy év eltelt azóta, hogy Dezsőről írtam e hasábokon. Kérem, ne vessenek meg, ne higgyék, hogy eladtam az autót, begyávultam, kivéreztem, mert még tart az elszántságom, de ez most a két lépés előre, két lépés hátra időszaka, számolatlanul fogynak a…..
yxcvbnma 2015.01.25 10:17:14
@Matenak:

Én az addel rigmust nem a konkrét műszaki probléma megjavíthatóság/javíthatatlanság kontextusában kezdtem el.

Csak az írásból nekem az jön le, hogy konkrétan kezdi megutálni a kocsit (vagy már utálja is). Ezt pedig már nincs értelme tovább erőltetni. Te is írod, hogy élvezed a két autódat babrálni, szerelgetni, rákölteni. Csikós írásaiból is ez jött le a bianchinál, és hiányzik teljesen a Mercinél.
Azt egy másodpercig se kétlem, hogy egy totalcaros újságíró minden műszaki problémát meg tud oldani egy autón. Olyan kapcsolati tőke, illetve potenciálja van a totalcar felületének segítségével, amivel egy "földönfutó" nem is álmodhat. Vagy csak sok-sok hónap alatt tud elérni. Csak az a kérdés, hogy megéri e?
Mi is írtuk, hogy elég nagy córesz kerekedett decemberben a Media Marktnál abból, hogy nem 1 és nem is 2, de legalább 8 órán át rossz árakkal működött a webshop. Ennek keretében hatodáron ajánlgatott 180 ezres tableteket, másnap meg irgalmatlan tömegeket haragított…..
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
yxcvbnma 2015.01.09 18:40:24
@gergo76:

Ha egy jármű takarásából lép ki a gyalogos a zebrán, és úgy ütik el, akkor elég hosszú folyamat veszi a kezdetét. Ugyanis nem meszelik el automatikusan a járművezetőt, hanem elkezdik vizsgálgatni, meg modellezni, hogy meddig volt takarásban a gyalog. Ugyanis féktávon belül nem léphet le a gyalog a kocsi elé.

Egy olyan szituációt, amit te leírtál laza 3 év alatt, 2 műszaki szakértő bevonásával a bíróság le is zongorázza. Persze, ha van kamerafelvétel az jelentősen meggyorsítja a dolgokat. És a kör bezárult :-)
yxcvbnma 2015.01.09 18:42:31
@gergo76:

Figyejjémánoda! 2 m/s-ot írtam heee. Ami éppen 7,2 km/h.

De végre valamiben nagyjából egyezünk :-P
Nem tudom eldönteni, hogy a minden szintet alul múló dilettantizmus áll az útdíjas botrány hátterében, vagy egyszerűen tényleg ennyire le akarja húzni a kormány a népet. Úgy néz ki, a fiúk a teherautók számára már kötelező használatarányos rendszert akarják kiterjeszteni a…..
yxcvbnma 2015.01.02 14:37:29
@egyfejű:

Nem is rossz ötlet a városátnevezésdi.

Mennyi lóvé folyna be a költségvetésbe ehhez kapcsolódóan.
Ugyan ilyenkor a polgárnak ingyenes a lakcímkártya cseréje, de minden más irat fizetős (pl forgalmi 6k) :-) Plusz ugye a cégeknek is székhelyváltozást jelent, vagyis tonna illetéket jelent :-)
Ha a minisztérium alábbi közleményét szó szerint vesszük, akkor a leendő UBER-sofőröknek hivatásos jogosítványt kell váltaniuk, a budapestieknek ezen felül sárga fóliával kell bevonniuk az autójukat, taxamétert kell szerelni bele, és ha ez még nem volna elég, a hagyományos…..
yxcvbnma 2014.11.18 18:06:06
@Popeye76:

200 Ft/km környékén már más a leányzó fekvése. Ennyinél már érdemes lehet leülni, és alaposabban kimatekolni a dolgot, mert megérheti a dolog.
yxcvbnma 2014.11.21 17:44:10
@szita szita péntek:

Ezek mire példák?
Már azon túl, hogy sok szabadidőd van, és volt időd átnyálazni az egész spritmonitort.
Átlagos autók, városi fogyasztásáról volt szó.
Elfelejtették betenni? Megette valaki út közben? Lenyúlta egy macska vagy a vásárlónál csúszott be a hűtő hátuljába? Esetleg ennél sokkal hátborzongatóbb lett a sorsa szerencsétlen téliszaláminak, amit Cicó keres? Ki tudja. Remélem a Tesco válaszol majd, hogy mi a poliszi…..
G nem érti, mitől lett 6 repülőjegyének ára 54 ezer forinttal drágább egy másik időpontra átfoglalva, amikor igazából olcsóbbnak kellett volna lenniük. Ha az online járatmódosítás fejenként és járatonként 5700 forint x 6 odavissza, igazából még drágább is lehetett volna a…..
László váratlanul egy 32 ezres csekket kapott a BKK-tól, pedig nem tömegközlekedik, és nem is büntették meg. A BKK szerint még térfigyelő kamera is rögzítette az eseményt. Nohiszen: Tegnap kaptam egy 32 000 Ft- os csekkel mellékkelt fizetési felszólítást a BKK-tól. Miszerint…..
Az autósportban mindig is voltak úrversenyzők – kezdetben grófok, ma IT- és olajmilliárdosok keresnek maguknak ülést a kis csapatok autóiban. Ez mindig is egy drága sport volt, a gazdag hobbisták pénzinjekcióira bármikor akad igény. Kicsit szánalmas ez, de most őszintén, ki ne…..
yxcvbnma 2014.05.04 13:07:29
TComment Így neveljünk barmot 2014.03.26 06:15:00
Létezik egy dolog, ami ha nincs, akkor bunkó vagy, ellenben ha túlzásba viszed, akkor is bunkó vagy. Előzékenységnek hívják és így irtják ki a kezdőkből. Azonos című írásunk kommentposztja...
yxcvbnma 2014.03.26 07:13:33
Úgy tűnik, Európa teljesen megkergült, egyre feleslegesebb dolgokat írnak elő minden új autóhoz. Azonos című írásunk kommentposztja...
yxcvbnma 2014.03.12 17:48:14
@gyorossyerno:

"Téli gumi nov 1 - márc 31 kötelező. Akinek nincs pénze öt évenként 4X17000 Ft-os téli gumira, az legyen szíves ne autózzon télen."

Szegény spanyolok, dél olaszok, görögök nem kicsit fognak anyázni amikor ezt bevezeti az EU...

De még pár év globális felmelegedés, és nálunk is okafogyott lesz a dolog.
Korábbi vasutas írásunkra nagyon sok kommentet kaptunk. Ezért ma délután a CIVILHETES szerkesztőségének két munkatársa kiment a helyszínre, amelyet fényképekkel dokumentálunk. Ezt az utat bár ne tettük volna meg, mert a csalódás és a sokkolódás közötti állapotban úgy…..
Ha Magyarország egyik legnagyobb lefedettséggel rendelkező hazai élelmiszerláncának dolgozója vagy  akkor vedd meg a lejárós szar dolgokat és dolgoz ingyen! Hol van annak a határa, hogy mit tehet meg a munkáltató az alkalmazottjával szemben. Micsoda jelenség az, hogy a főnök…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   A történet a következő A főnököm ez év januárban kiadta a februári vezénylésem, amiben két éjszakai 12 órás szolgálatra vezényelt egymást követő éjszakákra. A törvények szerint megteheti. Én kértem, hogy oldja meg más hogyan ezt a dolgot,…..
E329 minden eddigi tigázos sztorinál bizarrabb szituációba futott, amikor panaszt tett egy kollégájukra, amiért az sutyeták módon válaszolgatott. Egy hónap alatt megállapították, hogy "...dolgozónkat oktatásban részesítettük és a kötbért az alvállalkozó felé…..
Nincs nála háromszázezer forintnál drágább autó. Ennyiért viszont Ticót, Corsát vagy akár Volvót is kapsz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
yxcvbnma 2014.02.14 13:10:31
@Burgermeister:

Érdekelni momentán egyik se érdekel, mert remélhetőleg a parkolóban még megvan a kocsim.

De a hirdetései közül a Toledot, a Megane-t, a kék Corsa-t tartanám megnézésre érdemesnek. Esetleg az 1,7-es dízel Astrát.

Városban megfelelnek ezek is.
Ezek a nevemen vannak kéthavi fizetésből, és nem idegeskednék túlzottan ha ellopnák, vagy meghúzzák. Az is biztos, hogy nem satufékeznék annyira, ha kijönnek elém a mellékutcából...

2 év után meg kukáznám őket, vagy a mostani ár feléért visszavinném.
Tisztelt Munkahelyi Terror!Olyan problémám lenne, hogy dolgoztam 1 futár cégnél akik ételek házhoz szállításával foglalkoznak. Az első 5 heti béremet ami a próba idő alatt (100 ezer forint) kaució gyanánt vissza tartották, mondván hogy pénzeket szedek be és ez a biztosíték ,…..
Kevin agresszív autobuszsofőrrel találkozott, aki megpróbálta megrágni a felszálló utasokat a busz ajtajával. A Kisalföld Volán szerint azonban technikai malőr történt: Kedves KVZRT! Remélem jó helyre küldöm ezt a levelet, ha nem, kérem továbbítani a megfelelő személyhez. A…..
yxcvbnma 2014.01.27 18:06:18
@lordjim: +1
Múltkor a mobilstick fogyott ki, előtte valami más, most György szerint a HD beltéri egység az aktuális hiánycikk a Diginél, amit azelőtt behirdettek, hogy egyáltalán az országba érkezett volna belőle: Tisztelt Digi Kft. Honlapjukon olvastam a HD beltérire való átállás…..
Naiv ügyfél 8 év után először nem fizette hitelének törlesztőrészletét, amire a Raiffeisen azonnal szó nélkül leinkasszózta a másik számlájáról a fizetése felét: A problémám szerintem nem egyedi, a banknak joga van hozzá, így ezzel akár véget is érhetne a történet,…..