Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arminvfabian

115 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Róma kétségkívül a világ egyik leghihetetlenebb városa, de ahogy minden turistáktól hemzsegő helyen, úgy sajnálatos módon itt is átverések sokasága merül fel. Ettől függetlenül a fővárost vétek kihagyni, viszont érdemes az utazásnak felkészülten nekivágni. Bízunk benne, hogy ez a rövid összefoglaló…..
A Woodstock 99 szervezőinek célja egyértelmű volt, olyan fesztivált akartak, ami a világ legnagyobb és legemlékezetesebb zenei eseményeként a történelembe írja magát. Végülis a céljukat elérték, hisz a három napos eseménysorozat még ma is a legnotóriusabb fesztiválok egyike, igaz inkább az azt…..
Olaszország és Franciaország között meglehetősen egyszerű az átjárás. Vannak azonban különösen is kényelmes megoldások, az pedig már csak bónusz, ha az egyik csodából (a gyönyörű Ligúriából) pillanatok alatt érhetünk át a másikba (a méltán hírhedt Francia Riviérára). Jelen cikkben ennek korántsem…..
Az 1900-as évek közepétől a világ lakossága egy erőteljes növekedési pályán haladt, ám ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden térségben egyöntetű lenne az ilyesfajta gyarapodás. Míg ugyanis az elmúlt évtizedek legnagyobb húzóországai Kína és India voltak, a 21. század pedig Afrika esetében…..
Róma egy fantasztikus hely az év bármely szakaszában. Épp emiatt az egyszerű válasz lehetne az, hogy valójában bármikor utazhatunk az örök városba, mindig különleges élményekkel gazdagodunk. Ettől függetlenül vannak kevésbé és inkább ideális periódusok, jelen rövid cikkben pedig évszakok szerint…..
Calabria tengerparti helyszínei között Tropea az igazi sztár, így nem véletlenül mi is a nagyon népszerű üdülővárost néztük meg először. Csalódást pedig még véletlenül sem okozott, igaz szinte minden olyan jellemzőt is tartalmazott, amire számítani lehet egy hasonlóan híres hely esetében (sok utazó,…..
Az embereket egymástól elválasztó különbségekkel szemben vannak dolgok, amelyek – legalábbis néhány régiótól eltekintve – mindenhol népszerűek. Ilyen, többek között, a sör is. Amennyiben valaha felmerült bennetek a kérdés, hogy vajon hol is isszák összességében a legtöbb sört, illetve mely…..
Amennyiben Olaszország a téma, általában elég hamar szóba hozza valaki a gelatót, avagy a fantasztikus olasz fagylaltot. És igen, méltán híres az olasz fagyi, a megszokott minőséghez viszont néhány alkalommal kuriózumok is párosulnak. Ilyen például a tropeai hagymás (vagy a szintén ott kapható…..
Az egyetemi évek során szinte mindenkiben felmerül a kérdés, hogy érdemes-e Erasmusra (vagy más közepesen hosszú távú külföldi programra) jelentkezni. Érvek és ellenérvek sokaságát lehet persze felsorolni, de korábban Erasmuson részt vett hallgatóként úgy látom, mindenképp az előbbiekből van több,…..
Már-már közhellyé vált, hogy az olasz politikában csodaszámba megy ha egy miniszterelnök megéli a mandátuma végét, de az elmúlt időszak történései megint bizonyították, hogy Olaszország politikusai igenis rászolgálnak a régóta kialakult ironikus képre. Nem maradtak el ugyanis az izgalmak az idei év…..
Az előző cikkünkben részletesen bemutattuk az általunk legjobb ötnek vélt finom és olcsó római tésztahelyet, viszont jogosan maradt hiányérzet, hisz édesség nélkül nem teljes az olaszországi kaland. Legújabb cikkünkben tehát a desszertek felé fordulunk (elsősorban fagylalt és tiramisu felé),…..
A mostani gazdasági körülményeket látva mind az egyre növekvő megélhetési költségek aggodalmait hordozzuk, ám talán kevésbé merül fel bennünk az a kérdés, hogy vajon milyen költségekkel számolhatnak a más országokban és kontinensen élők. Érdemes tehát megtekinteni az idei év közepét elemző adatokat…..
Az idén bevezetett szabálymódosításokat követően egy különösen is izgalmas szezon elé nézett a Forma 1 világa, az évad kicsit több mint felének elteltével pedig sok fordulatot láttunk, különösen is a sok éven át tartó Mercedes dominancia helyett előtörő Red Bull és Ferrari (azon belül is elsősorban…..
A svájci IMD versenyképesség-kutató intézet 1989 óta jelenteti meg átfogó éves jelentését egyfajta referenciapontként a különböző államok versenyképességéről. A jelentés célja, hogy képet adjon arról, miként is használják az államok kompetenciáikat a hosszú távú értékteremtés érdekében, illetve…..
A skót Cumbernauld városközpontjának látványa olyan meghökkentő egyesek számára, hogy a közösségi médiában joggal jelent meg az a hozzászólás, mely szerint kinézete Csernobilt Szemiramisz függőkertjévé teszi. Persze magyarként eleget pillanthattuk és pillanthatjuk a szovjet brutalista építészet…..
Miközben a világ lakosságának 1 százaléka a mai napon is Mekit eszik, a McDonald’s felmérései szerint 10-ből 9 amerikai legalább évi egy alkalommal kipróbálja a gyorsétteremlánc ételeit, ahogy világszerte több mint 2 milliárd fő fogyasztja a híres burgereket havonta. A McDonald’s egy igazi globális…..
Bár a járványügyi szabályok folyamatosan változnak, idén nyáron pedig inkább látunk egy újabb hullámot magas esetszámokkal a csendes nyári „koronavírus-szünet” helyett, még mindig nem késő egy kiruccanást tervezni olyan országba, ahova szabadon utazhatunk – vagyis a pre-COVID időszakhoz hasonlóan…..
Sokszor beszélek arról, hogy míg az Olaszországba utazó külföldiek szinte egyöntetűen a pizza iránt érdeklődnek először, a pizzák bár finomak, a leginkább talán mégis a különböző tésztákat kellene előtérbe helyezni – ott érezhető ugyanis az igazi áttörés, az olasz íz fantasztikuma a külföldihez…..
Bár az Egyesült Államok 46. elnökeként Joe Biden meglehetősen jól indította első 100 napját támogatottság tekintetében, igazán erőteljes esés pedig még 200 nap múlva sem volt érezhető, egy és fél év elteltét követően jelenleg nagyon nem kecsegtető számokkal néz szembe. De lássuk mit is jelent ez,…..
A sors úgy hozta, hogy Magyarország és Anglia futballválogatottjai jó néhány alkalommal találkoznak mostanság (ez a negyedik mérkőzés kevesebb mint egy éven belül). Jött is összecsapások sorozata a pályán, meg azon kívül a lelátóról: 2021 szeptemberében füttyszó kísérte az angol térdre ereszkedést –…..
A Katinka című portréfilm sok tekintetben rendhagyó helyzetben született saját műfajának hasonló alkotásaihoz viszonyítva, hisz Hosszú Katinka, bár jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy nincs pályafutása csúcsán, de azért még nem is hagyta abba az élsportolást – habár a vége közeledtére szavai nagyon…..
Szombat este került megrendezésre a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivál, ahol – nem nagy meglepetésre – Ukrajna a lehető legsimábban nyert, a nézői szavazatok esetében a lehetséges 468-ból 431-et begyűjtve. A versenyt azonban egy botrány is kíséri, hat ország zsűriszavazatait ugyanis kicserélték, maguk…..
Hidegzuhanyként érte a Netflixet az első negyedév végén, hogy a várt mérsékelt növekedéssel szemben az előfizetők száma csökkeni kezdett, ahogy a részvények értéke is erőteljes esésnek indult. A vállalat a kevésbé kedvező légkörre több választ is adott, többek között az amerikai piacokon való…..
A római hétköznapokból kiszakadva egy újabb utazásra szántuk el magunkat, méghozzá az öt települést magába foglaló Cinque Terre látogatását megcélozva. Rómából az utazás néhány órát mindenképp igénybe vesz – ha például a legolcsóbb és leglassabb regionális vonatokkal utazunk, akkor körülbelül ötöt…..
  A francia elnökválasztás első fordulója nem hozott különösebb meglepetést a végeredményeket illetően, a jelenlegi elnök Emmanuel Macron ugyanis nyerni tudott (27.85%), míg Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés jelöltje kicsit több mint 4 százalékos lemaradással lett a második (23.15%), így 2017-hez…..