Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arminvfabian

108 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyetemi évek során szinte mindenkiben felmerül a kérdés, hogy érdemes-e Erasmusra (vagy más közepesen hosszú távú külföldi programra) jelentkezni. Érvek és ellenérvek sokaságát lehet persze felsorolni, de korábban Erasmuson részt vett hallgatóként úgy látom, mindenképp az előbbiekből van több,…..
Már-már közhellyé vált, hogy az olasz politikában csodaszámba megy ha egy miniszterelnök megéli a mandátuma végét, de az elmúlt időszak történései megint bizonyították, hogy Olaszország politikusai igenis rászolgálnak a régóta kialakult ironikus képre. Nem maradtak el ugyanis az izgalmak az idei év…..
Az előző cikkünkben részletesen bemutattuk az általunk legjobb ötnek vélt finom és olcsó római tésztahelyet, viszont jogosan maradt hiányérzet, hisz édesség nélkül nem teljes az olaszországi kaland. Legújabb cikkünkben tehát a desszertek felé fordulunk (elsősorban fagylalt és tiramisu felé),…..
A mostani gazdasági körülményeket látva mind az egyre növekvő megélhetési költségek aggodalmait hordozzuk, ám talán kevésbé merül fel bennünk az a kérdés, hogy vajon milyen költségekkel számolhatnak a más országokban és kontinensen élők. Érdemes tehát megtekinteni az idei év közepét elemző adatokat…..
Az idén bevezetett szabálymódosításokat követően egy különösen is izgalmas szezon elé nézett a Forma 1 világa, az évad kicsit több mint felének elteltével pedig sok fordulatot láttunk, különösen is a sok éven át tartó Mercedes dominancia helyett előtörő Red Bull és Ferrari (azon belül is elsősorban…..
A svájci IMD versenyképesség-kutató intézet 1989 óta jelenteti meg átfogó éves jelentését egyfajta referenciapontként a különböző államok versenyképességéről. A jelentés célja, hogy képet adjon arról, miként is használják az államok kompetenciáikat a hosszú távú értékteremtés érdekében, illetve…..
A skót Cumbernauld városközpontjának látványa olyan meghökkentő egyesek számára, hogy a közösségi médiában joggal jelent meg az a hozzászólás, mely szerint kinézete Csernobilt Szemiramisz függőkertjévé teszi. Persze magyarként eleget pillanthattuk és pillanthatjuk a szovjet brutalista építészet…..
Miközben a világ lakosságának 1 százaléka a mai napon is Mekit eszik, a McDonald’s felmérései szerint 10-ből 9 amerikai legalább évi egy alkalommal kipróbálja a gyorsétteremlánc ételeit, ahogy világszerte több mint 2 milliárd fő fogyasztja a híres burgereket havonta. A McDonald’s egy igazi globális…..
Bár a járványügyi szabályok folyamatosan változnak, idén nyáron pedig inkább látunk egy újabb hullámot magas esetszámokkal a csendes nyári „koronavírus-szünet” helyett, még mindig nem késő egy kiruccanást tervezni olyan országba, ahova szabadon utazhatunk – vagyis a pre-COVID időszakhoz hasonlóan…..
Sokszor beszélek arról, hogy míg az Olaszországba utazó külföldiek szinte egyöntetűen a pizza iránt érdeklődnek először, a pizzák bár finomak, a leginkább talán mégis a különböző tésztákat kellene előtérbe helyezni – ott érezhető ugyanis az igazi áttörés, az olasz íz fantasztikuma a külföldihez…..
Bár az Egyesült Államok 46. elnökeként Joe Biden meglehetősen jól indította első 100 napját támogatottság tekintetében, igazán erőteljes esés pedig még 200 nap múlva sem volt érezhető, egy és fél év elteltét követően jelenleg nagyon nem kecsegtető számokkal néz szembe. De lássuk mit is jelent ez,…..
A sors úgy hozta, hogy Magyarország és Anglia futballválogatottjai jó néhány alkalommal találkoznak mostanság (ez a negyedik mérkőzés kevesebb mint egy éven belül). Jött is összecsapások sorozata a pályán, meg azon kívül a lelátóról: 2021 szeptemberében füttyszó kísérte az angol térdre ereszkedést –…..
A Katinka című portréfilm sok tekintetben rendhagyó helyzetben született saját műfajának hasonló alkotásaihoz viszonyítva, hisz Hosszú Katinka, bár jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy nincs pályafutása csúcsán, de azért még nem is hagyta abba az élsportolást – habár a vége közeledtére szavai nagyon…..
Mivel nagyon nehézkesen indult be a hazai tavaszi időszak, illetve amúgy is olyan jó végre a korlátozások tanulmányozása helyett útiterveket készíteni, néhány napra Barcelonába látogattunk a húsvéti időszakot követően. Most jöjjön tehát egy rövid beszámoló, érintve az utazás és szálláskeresés…..
Szombat este került megrendezésre a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivál, ahol – nem nagy meglepetésre – Ukrajna a lehető legsimábban nyert, a nézői szavazatok esetében a lehetséges 468-ból 431-et begyűjtve. A versenyt azonban egy botrány is kíséri, hat ország zsűriszavazatait ugyanis kicserélték, maguk…..
Hidegzuhanyként érte a Netflixet az első negyedév végén, hogy a várt mérsékelt növekedéssel szemben az előfizetők száma csökkeni kezdett, ahogy a részvények értéke is erőteljes esésnek indult. A vállalat a kevésbé kedvező légkörre több választ is adott, többek között az amerikai piacokon való…..
A római hétköznapokból kiszakadva egy újabb utazásra szántuk el magunkat, méghozzá az öt települést magába foglaló Cinque Terre látogatását megcélozva. Rómából az utazás néhány órát mindenképp igénybe vesz – ha például a legolcsóbb és leglassabb regionális vonatokkal utazunk, akkor körülbelül ötöt…..
  A francia elnökválasztás első fordulója nem hozott különösebb meglepetést a végeredményeket illetően, a jelenlegi elnök Emmanuel Macron ugyanis nyerni tudott (27.85%), míg Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés jelöltje kicsit több mint 4 százalékos lemaradással lett a második (23.15%), így 2017-hez…..
Kezdjük az alapokkal. Budapesten diákként nem sok panasz lehet a havi bérletre, az ára ugyanis csak 3 450 forint, ami valljuk be, bőven megéri – különösen azon hallgatók számára, akik sok időt töltenek a fővárosban, illetve az egyetem-lakás és lakás-vasútállomás párosokon túl is használják a…..
A vasárnapi választások bár a győztes induló tekintetében nem, az arányokat illetően nem kis meglepetést hoztak, a Fidesz ugyanis 135 mandátumot gyűjtött, míg az ellenzék csupán 56-ot – egyéni választókerületekben 16 budapesti helyszínen kívül csupán kettő vidékit szerezve. Az újabb kétharmados…..
A kampány célegyenesébe értünk, a vasárnapi országgyűlési választások előtt pedig továbbra is szorosnak mutatkozik a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért közötti csata. Bár fenntartásokkal ugyan, de érdemes áttekinteni a közvélemény-kutatók legutóbbi méréseit a választások kapcsán. Lássunk…..
A visszatérő Boeing hatalom kulcsaként szolgált a MAX modell, egy hasonlóan fejlett és sikeresnek ígérkező modell esetében pedig sokkolónak bizonyult, hogy öt hónap sem telt el a Lion Air és az Ethiopian Airlines gépeinek zuhanása között. A 346 halálesettel járó repülőgép-szerencsétlenségeket…..
A Wizz Air kapcsán a személyes tapasztalatokon túl legendák és hírek sokasága is kering, az Olaszországban is gyorsan terjeszkedő légitársasággal azonban sok esetben a legkézenfekvőbb opciónak tűnik az utazás. De válasszuk-e őket, vagy nézzünk alternatívák után? Íme a mi tapasztalatunk!..
Az orosz-ukrán háború bekövetkezése egyfajta hirtelen és radikális drámaként érinthet sokakat, ám a konfliktus érlelődését mutatja, hogy a problémára számtalan szereplő figyelmeztetett az elmúlt évtizedek során. Olyan amerikai diplomaták, szakértők és geopolitikai stratégák gondolatait mutatjuk be,…..
Magyarország nemrég a (szinte) teljes nyitás mellett döntött, ahogy ma már kimondható, hogy globálisan is az enyhítés trendje tapasztalható. Ennek ellenére sokáig – és valamilyen szinten még most is – vitatéma volt, hogy érdemes-e zárni, illetve ha igen, akkor milyen szinten. Erről adnak érdekes…..