Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dckntr

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Eduline idén is elkészítette a felsőoktatási felvételi összesítését, érdemes megnézni.Mire vágyik egy mai fiatal, mi szeretne lenni?Tapasztalható is némi javulás, meg nem is a hamburgersütőként vagy szalagmunkásként dolgozó alibivégzettségűek részlegén: tavalyhoz…..
dckntr 2011.04.06 14:35:54
Amennyiben ezt így keresztülviszik, igen nehéz lesz megmagyarázni, hogy ez miért is "jó" a Zembereknek, a "forradalomnak", az országnak. Lázár János önálló képviselői indítványa. Először úgy gondoltam, nem kell a teljes szöveget idézni, de annyire 100%-ban…..
  Az én történetemben nem lesz szó szörnyű kórházi állapotokról, arrogáns kórházi személyzetről, de még hálapénzről sem – egészen egyszerűen félrekezeltek, pontosabban „félreműtöttek”. Történetem úgy pár hónapja kezdődött, amikor is egy szombat…..
dckntr 2010.07.20 12:52:01
@pcr: "Egy kanyarót hogyan lehet összekeverni egy vakbéllel?Ezek voltak akkoriban a szuper sebészek?"

Könnyen, sajnos nincs ráírva a hasra nagy piros betűkkel hogy VAKBÉLGYULLADÁS.

Tapintással egyébként nem tudnak elkülöníteni egy cisztát egy tályogtól.

Ha tovább vágnak, hogy megnézzék, hogy van-e valami egyéb baj, és vakbélgyulladása van, akkor az a baj, ha nem (nem egyezett bele a beteg), akkor az a baj (-->praxis.blog.hu-->HENTESHENTESHENTESHENTES).

Több nőgyógyász több ultrahangos többfélét mondott, mert ritka dologról volt szó, nem szokványosról. A tünetek sem voltak egyértelműek. Ilyen esetben nem lehet könnyű megtalálni egyből, hogy mi a baj. Szerintem.

Mindenki egyből meg akar gyógyulni. Természetes. Néha nem megy. Nem mindig orvosi hiba. Szerintem.
  Tudjuk, hogy nincs sportértéke az ilyesminek, de engedjék meg, hogy mégis teljes egészében idézzük a Kapcsolat.hu pleinair nevű kedves felhasználójának blogbejegyzését, amelyet kiégett hangulatban írt.  KÖSZÖNJÜK A NYOLC ÉVET   Búcsu az aranykortól.…..
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
dckntr 2010.03.04 10:39:46
@B@nális coitus:
"1. Amikor az orvosira mentél, gondolom tisztában voltál a lehetőségekkel, körülményekkel."

Nem, ugyanis 6 éve jelentkezett az orvosira és azóta változtatták a szabályokat.

"2. Gondolom nem apuci és anyuci fizeti a milliós tandíj tételeket(hanem az adózók)."

Igen, mint minden felsőoktatásban résztvevőnek.

"3. Örülj neki, hogy a gyakorlatért, amit megszerezhetsz más orvosok mellett, nem kell érte fizetned."

Menj a főnöködhöz és mondd neki, hogy nem kérsz ezentúl fizetést, mert neked a gyakorlat megszerzése elég.

"4. Egy buszvezető akár 100 ember életéért is felelhet egy pillanatban, igaz, nem tanult évekig az egyetemen az adófizetők pénzén, de nem kell lebecsülni az ő munkájukat sem."

Igaz, hogy nem tanult az adófizetők pénzén 6 évig, de nincs is meg a szaktudása ahhoz, hogy gyógyítson.A buszvezető lehet hogy akár 100 ember életéért felelős,de a buszvezetést meg lehet tanulni hamarabb, az orvosláshoz több idő kell, a dolog jellegéből fakadóan. Szükség van buszvezetőre is és orvosra is. Nem értem az összehasonlítást.

"5. Ja! És nem kell izgulni: a gyerekorvosunknak új BMW-je van, a háziorvosunknak (37 éves) X5-e, a nőgyógyásznak Mercedes SL-je, a másik háziorvosnak E320-asa, stb, stb, stb...."

És most láttam, hogy egy egész tavaly végzett évfolyam Ferrarival jár.(A Mercedes SL már nem jó). Azután, hogy Mari nénitől kizsarolták a nyugdíját...
dckntr 2010.03.04 11:04:01
@OkoskaTo:rp:
"Hasonlítsd már össze egy bölcsész képzésének árát egy orvoséval... És hogy időközben változtatták a szabályokat? Hát mi lesz azokkal a mérnökökkel, akik a rendszerváltás környékén jártak egyetemre, aztán hipp-hopp, teljesen megszűnt a magyar ipar? Ők kinél sírhatnak, hogy zord az élet? Vagy azok a élelmiszeripariak, akik alól megszűnt a konzervgyártás és a cukorgyárak?"

Tudod hova megy a képzés ára? Az egyetemekhez. És ott tudod mire költik a nagy részét? Betegellátásra. Nem az oktatásra. Mindenki azt hiszi, hogy a hallgatók zsebét tömik ezzel a pénzzel.

Mindenki sírhat, hogy megváltoztak a szabályok, de külföldre is mehet, anélkül, hogy fizetne, miután az adófizetők pénzén járt ált. iskolába, gimibe, egyetemre.....
Végre egy értelmes ötlet, és bármilyen meglepő, de kormányzati kezdeményezés: "Adminisztratív úton vetne véget a kormány a szakorvosok külföldre vándorlásának. A frissen vizsgázott szakorvosokat 2009-től kormányrendelet kötelezné arra, hogy négy évig abban a…..
dckntr 2008.10.02 23:29:29
Sziasztok!
A postban, és a kommentekben előkerült minden csúsztatás/tévhit/hazugsag, ami csak létezik a témában.
Csak néhányra reagálnék:

Zero:" Az orvostanhallgatók normatív támogatása 1 092 600 Ft/év, míg egy sima egyetemista vagy főiskolásé csak 116 500 Ft/év. Vagyis egy orvostanhallgató kilencszer (!) kerül többe az államnak, mint egy másik, (sima) hallgató!"

Nem a hallgató kerül valamennyibe, hanem ennyi pénzt kap az egyetem a tanításáért, konkrétan ez az összeg nem csak az orvostanhallgatók tanítását és ösztöndíját fedezi, hanem pl az összes egyetemi tevékenységet köztük részben a betegellátást is. Úgy tesztek, mintha a gaz orvostanhallgatók az államot kirabolva a markukba rögöhve húznának ki külföldre...

Zero:
"Tényleg olyan felháborító megkövetelni egy orvostól, hogy akinek a "kiképzésére" több tízmilliót költöttünk, hogy 4 azaz négy (!) évig még maradjon itthon, és egy kis részét dolgozza le a rá fordított összegnek?"

Nos megint ismétlem magam: Az EGYETEM kapja az összeget, a kiképzésre ennek az összegnek a töredéke jut.
Zero:
"Minden tiszteletem annak az orvosnak, aki 11 évnyi tanulás és képzés után elmegy dolgozni bruttó 200 ezer forintért. Éjjel-nappal, ügyeletben, huszonnégyórázva, és nem lehet hibázni.
Hát igen, nincs az a pénz ami ellentételezné ezt."

Lefordítom: Tanlulj, tanulj, tanulj, legyél orvos, dolgozz
éjjel-nappal ügyeletben, huszonnégyórázva, ne hibázz. És még 4 évig legyél röghöz kötve, amig gyakorlatilag kiszolgáltatott vagy teljesen, majd miután letelt a 4 év (ideális esetben 18+6+5+4=33 évesen) tied a világ!! Előtte szeretnél családot? Önző vagy. A volt középiskolai osztálytársad aki 2,0-val végezte el az isit kimegy Angliába salátát pakolni 4x akkora fizetésért mint te, és te nem mehetsz, emiatt mérges vagy? Irigy vagy.
Logikus....

Nos, sokan a fél veséjüket odaadnák a kihagyhatatlan lehetőségért.

Nincs kedvem/ídőm/erőm több reakcióra, de annyit még leírok, hogy: szánalmas ez a "büntessük, aki tanul és emiatt lehetőségei van kimenni külföldre" mentalitás.
dckntr 2008.10.03 09:55:39
Zero:
"Nem értek veled egyet!
A költségvetés szempontjából akkor is 9x kerül többe egy orvostanhallgató, mint egy magyar szakos. Persze ebben benne van az ösztöndíj, meg a szoc.tám amit visszaosztanak a diákoknak, nem ez akkor sem változtat a tényen, hogy ennyibe kerül 1 db diák évente az államnak. Hogy az egyetem ezt az összeget mire költi, gázszámlára vagy az oktatásra, nem tartozik a tárgyhoz."

Tehát, ha az egyetem a klinika gázszámlájára költi az X medikusért kapott pénz egy részét, és X kimegy Timbuktuba egy szebb élet reményében, attól még a betegek a vonatkozó időszakban fűtött helyen voltak. Ha nincs medikus akkor is kell a fűtésre költeni. Nem hinném, hogy a klinika gázszámláját (ami a példánkban a képzésért kapott pénz egy része ) a medikus távozásával rá kéne hárítani... Elég abszurd ötlet.

Bes3:
"no ugyanígy része a medikusképzésnek teszem azt az állatokon végzett alapvető műtétek, a szakorvos -oktató munkaidejének "rablása" hülye kérdésekkel ... ezt pl nem fizeti a tébé...

Én már vagyok olyan öreg hogy nem csak dolgozom, képzek is. Mivel az én szakirányom teljesen speciális, nem 200 hallgatót egyszere hanem most pl egyet.
Előkészítettem neki a terepet, hogy gördülékenyen és gyorsan bevezethesem az alapokba, egy ilyen "előkészület" három munkanapom volt.
Most hogy itt van, kb feleannyit termelek meg a kórházamnak, mert vele is kell foglalkoznom."

Igazad van ne költsünk tanításra, 20 év múlva ne legyen a speciális területeden szakember....
Baromság speciális szaktudással rendelkező szakemberek képzésére pénz költeni...
Draskovics Tibor igazságügyminiszter legújabb törvénytervezete szerint 5 évet is kaphat az, aki "mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz, vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása, vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, illetőleg erőszakkal vagy fenyegetéssel…..
dckntr 2008.09.03 10:27:56
Giggsy: "Persze a Gárda nem bántott senkit sem... MÉG. "
Egy másik idézet: "HA kiderül, hogy ők voltak. Azonban valószínűbb, hogy az ostor ártatlanokon csattanna és ez a Gárda nagy veszélye. "

Honnan tudod, hogy a MG bántani fog valakit? Furcsa, h a romákat csak akkor büntetnéd mikor a hyperhatékony rendőrségünk elkapja őket, a MG-nek meg alapból megelőlegezed a bűnösségét, és farkast kiáltasz...

Giggsy:" A másik dolog, hogy mi az, hogy egy civil szervezet a közbiztonság rendbetételét is célul tűzi ki? Akkor mire van a rendőrség és polgárőrség? Mi olyat tehet a gárda amit ők nem? Illetve mi olyat tehet TÖRVÉNYES KERETEK KÖZÖTT amit a rendőrök nem?"

Ha jól tudom esténként sétálgatnak, általában arrafelé amerre elszaporodtak a lopások. Ez még talán nem olyan nagy probléma, törvényes is az esti séta, viszot van egy csekély elrettentő ereje. Talán.

Szerintem a MG népszerűsége mögött folyamatokat kéne picit átgondolni, mielőtt csak annyir szűrsz le, h fasiszta disznók náculnak össze vissza jajj mi lesz most!
Nos, nincs vagyonbiztonság, ami valljuk be egy jogos igény. Még iszonyat toleráns Giggsy is kicsinálná azt, aki a családját bántja. Mit is kell ilyenkor tennie egy felelős kormánynak? Mondjuk több rendőr magasabb fizuval, megfelelő jogi háttér kidolgozása,infrastruktúra, stb..
Nos, ezek a lépések mind nem történtek meg, az emberek ilyenkor hajlamosak egy olyan szervezet felé fordulni, ami meg óhajtja oldani a gondjaikat és nem szarik magasrol rájuk. Emiatt a MG most népszerű. A MG sehol nem lenne ha a kormány mondjuk tenné a dolgát ésmegoldaná a problémát. Ezzel szemben semmit nem tesznek a bűnözés visszaszorítására, ellenben démonizálják a MG-t, merthogy egyszerűbb mint érdemben cselekedni, és a fasisztanáci szöveggel sokakat be tudnak szaratni, aki fél a MG-től szerinted hova fog szavazni?

Giggsy:"Én komolyan örülnék, ha végül kiderülne, hogy csak én tévedtem és a Gárda rendes emberekből álló valami valóban pozitív célokkal, de nem hiszem hogy így lesz."

Én örülnék ha a MG-re nem lenne valós igény, mert köz- és vagyonbiztonság lenne...

Giggsy:"Na jó tényleg csak egy utolsó utáni-utáni-utáni hsz."

Én pl. szeretnem ha vlaszolnal.:)


Giggsy: "Combi: igazán abbahagyhatnád már a személyeskedést, mert nem állok messze attól, hogy elküldjelek a jó kurva anyádba. Attól, hogy nem értünk egyet, talán nem kellene sértegetni a másikat nem?"

A fenti idézet fényében furi, hogy leidiótáztál, pedig csak annyi a helyzet, h nem értünk egyet. :)
dckntr 2008.09.03 10:33:23
dckntr 2008.09.03 19:35:53
www.youtube.com/watch?v=U5QfzdK6bU8

Pl ezen a vieon is látszik h elmegy a csavo mellett vagy 200 rendor es agyon dobalja oket.....lol, ha rakeresel még találsz meg nehany ilyet....
Mindamellett a kodobalas ROSSZ!
Az is furcsa hogy a kodobalo csurhe pont arra "terelődött" amerre a fasiszta fidesz megemlékezett....

Giggsy:"2: Az esti séta nagyon egészséges, de mit is érnek vele? Mert elrettentő ereje csak akkor van, ha tesznek is valamit az elfogott tolvajjal, ami viszont már kimeríti az önbíráskodás fogalmát."

Kisarkítva egy példa: Ha Mari néni tyúkólja előtt áll 3 ember akkor te megpróbálsz Mari nénitől tyúkot lopni? Egyébként már az is valami ha észrevesznek valamit és hívják a tettrekész rendőröket. Ha meg nem akkor sétáltak egy jót, amivel te is egyetértesz hogy rettenetesen egészséges. Én is a primer prevenció elkötelezett híve vagyok..

G:"Igen gondolom a kormány tehet a Gárda létrejöttéről és nem az, hogy a Fidesz már az első elvesztett választásuk óta hergeli a fanatizálható jobboldali szavazókat, ugye?"

Nos, nem ezt mondtam. Azt, mondtam, hogy a dicsőséges kormányunk nem azt csinálta h leült és megnézte hogy vajon miért népszerű a MG. Akkor rájöttek volna h bizony itt gondok vannak nincs köz- és vagyonbiztonság mondjuk. Tehát nem a kormány tehet a MG létrejöttéről, de magasról szartak azokra a problémákra ami életre hívta és népszerűvé tette őket.
És ha tetszik ha nem 6 éve ők kormányoznak, ha azt mondod hogy nincs hatáskörük a fent taglalt problémák megoldásában akkor egészen egyszerüen körberöhöglek.

Annak meg hogy mi köze a Zorbánnak a MG-hoz tényleg nem tudom. Ha a Zorbán kiszivárgott beszédét ismered, illetve elolvasod h a MG miképpen vélekedik OV-ről és a Fityiszről akkor látod hogy nem szivlelik egymást éppenséggel....Egyébként a Fidesz első elvesztett választása előtt is már volt radikális jobboldali párt, és politika, nem minden a Zorbán műve ami a jobboldalon történik, meg a Zországban, meg a világban.


With love: D.
„Apa, kezdődik!” - kiáltanák a gyerekek, ha megtanítottuk volna őket beszélni. Így viszont a műsorújság alapján vagyunk kénytelenek konstatálni, hogy ma valóban megkezdődik az olimpia. Az ilyenkor szokásos játékból a Reakció sem maradhat ki, kérjük tehát kedves…..
dckntr 2008.08.09 11:15:53