Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Evuska2

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                                                             Kovács Evuska                                                                      A kiscica vadászna                                                                 Kiscica kergeti a verebet,                        …..
         Az interjút, amit M. Nyirő Máriával készítettem átjárta a csoda, empátia és a szeretet. Mindez megfűszerezve egy adag irodalommal. Nincs olyan karakter vagy szó, amivel át tudtam volna róla adni a gondolataimat az olvasóknak. Így ma megszületett ez az interjú.                             …..
    Most Kozma Ani írónőt fogom kérdezni önmagáról, és az írói munkásságáról. Viszont arra megkért engem, hogy inkább a könyveiről beszéljünk, mint róla, úgy van vele, hogy akit az ő személye érdekel, az úgyis rá fog keresni az interneten. A  hangsúlyt inkább az írásaira tenné, mintsem önmagára. Azt…..
   Most egy olyan kötetet ajánlanék nektek, ami kicsit tőlem is van. Illetve rólam is szól és másik 37 szerzőről. Volt már ennek a könyvnek sikeres bemutatója, mégis úgy érzem, még szólnom kell róla. Pontosabban a témáról, amiről a kiadvány íródott. Ez a témakör pedig nem más, mint a…..
     Általános iskolában alsó tagozaton nem kellene erőltetni csak ismertetni a kötelezőket. Hiszen 3.-4. osztályban olyan kötelezők vannak a gyerekek számára, mint például a Fekete Istvántól a Vuk vagy a Tüskevár. Magát az író munkásságát én meg sem kérdőjelezem. Viszont azt igen, hogy e kettő…..
   Hihetetlen rágondolni is arra, hogy ami most jelen és folyamatos, az egyszer csak fokozatos módon a múlttá lesz. Furcsa elmélázni azon, hogy lesz hogy mi is emlékként maradunk meg majd később emberekben. Vagy még úgy sem. Ijesztő az idea is, hogy ha nem írtunk könyvet, nem szerepeltünk filmben,…..
       A mai interjúalanyom Aurora P. Hill írónő. Őt fogom arról faggatni, hogy hogyan kezdett el írni, illetve a könyvéről, a Csillagos ösvényenről is meg fogom kérdezni. Aki olvasta már a művét Aurorának, az azért olvasson tovább, aki pedig még nem, annak remélem, fel fogjuk kelteni az…..
    Úgy válik el az ember a szerelmétől, mint ujj a kéztől. Fájdalmasan, nehezen, és lelki értelemben véresen is. Hisz vérzik a lélek, s a lélek vére, könnycseppekben tör majd elő. A szakítás a szerető szívnek olyan, mint kézről az ujjnak a levágása. Iszonyatosan fájdalmas. Lehet érzésteleníteni a…..
    Ahol két embernél több ember összeverődik, ott előbb vagy utóbb nagy eséllyel megszületik a pletyka. Netán azért mert vannak rosszindulatú személyek abban a körben, vagy csupán azaz oka, hogy túl fantáziadúsak. Bárhogyan is legyen, a pletyka mérgezően fog hatni egy adott kapcsolatra.      …..
Kolinska - Kovács Evuska Oldala 2021.04.18 02:10:15
     2021. április 16.-án egy értékes színésznőt hívott Isten az ő égi színházába játszani. Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth, - kétszeres Jászai Mari - és Balázs Béla- díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kulturális…..
   Most egy szuper könyvet ajánlok azoknak, akik legalább életükben egyszer is eljátszottak a gondolattal, hogy ki kellene próbálni az agyagozást. A könyv kicsi, színes, és 192 oldalon keresztül ismerteti az agyagokat, eszközöket, technikákat. A végén pedig Kislexikon található.     Jómagam is…..
    Napok óta kellemetlenül érzem magamat. Olyan, mintha valami hiányozna. Inni kellene egy pohár... Vagy... Várjunk csak! Nem, nem hiányzik semmi. Inkább tele vagyok. Hányinger? Dehogy! A gyomrom pont jó állapotban. Inkább a szívem, meg a lelkem van tele. Teljesen csordultig. Felugrik pár emlékkép…..
   Valamelyik nap a kezembe akadt egy régi verseskötet, amit még első szerelmesként olvasgattam. Ez a könyv nagyon régi kötet már. Még a Kriterion gondozásában jelent meg, 200 szerelmes verssel. Szeretni tehozzád szegődtem. Csupán ennyi a mű címe. Ebben a kiadványban volt néhány számomra ismeretlen…..