Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitchen_of_a_Man

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korábbi bejegyzésekben már jártunk Olaszországban, Franciaországban, meg persze Magyarhonban is. Szedjük a sátorfánkat, és irány Ázsia. Ha Ázsia, akkor hiszem ki kell térjünk arra, hogyan terjedt el az ázsiai konyha itthon is – amelynek én roppantul örülök. Nem túlzás azt állítani, a magyar…..
A fönti cím teljes képzavar. A paella a spanyolok nemzeti eledele, hogyan lehetne magyaros? Ha már spanyol, miért a’la ( ami ugye francia.. ) Előre is elnézést kérek spanyol barátaimtól, akikkel a barátságom mély, de virtuális – bevallom őszintén, egy darab spanyol embert nem ismerek…..
Viva Mexikó, vamos a la playa! Itt a nyár, és ez a blog aktivitásán is látszik, alig volt írás az elmúlt hetekben. Ennek több oka is van, de a témánkhoz leginkább illő magyarázat – és félig kifogás- hogy a 35 fokban nem igazán segíti a túlélést a tűzhely / sütő mellett állás. Ettől függetlenül…..
Ígértem egy olaszos körtúrát, és íme, itt a következő utazásunk. Igaz nem tészta, de olasz. Évekig szemeztem a rizottóval, mert a rizst imádom. Szinte minden formában, ízben, színben jöhet. Képes vagyok magában is megenni, főétel sem kell mellé (A mondást, miszerint „ami nem hús az köret” amúgy sem…..
Ez a bejegyzés egy újabb megéneklése az olasz tészták iránti szenvedélyemnek. Volt már szó a pizzáról, amely egész gyermekkoromat áthatotta. Most induljunk tovább, kezdjük ezzel a fura tésztával, és majd eljutunk a magasabban jegyzett, igazi olasz különlegességekig. Nagy, gyermekkori kedvencem a…..
Ismét kozmopolita utazásokon vehettek velem részt, ezúttal a mesés Közel-Keletre látogatunk el. Aki ismer, tudja hogy kivételesen vonz ezen térség elsősorban történelmi és kulturális okokból. Ugyanakkor a gasztronómiában is van mit ellesni tőlük, és igyekszem is mind jobban elmerülni a kultúrájuk…..
Ismét (nagy) fába vágtam a fejszém, amely újfent a sütés-challengemhez kapcsolódik. A korábbi bejegyzésben említett bukták után óvatosabbra vettem a figurát, és valami olyasmit terveztem be, ami kevesebb potenciális banánhéjat képes az úton elszórni. Amióta a kihívásom tart, élesebben figyelem a…..
Csülök Pékné módra Ó, a csülök, ó az a pék és a neje.. áldattassék a neve. A következőkben én és a csülök kalandját mutatom be nektek Hol is kezdjem? A csülök szerintem majdnem mindenkinek nagy kedvenc. Anatómiai szempontból a sertés hátsó lábikráját nevezzük csülöknek – mivel a coca ezen…..
Kitchen_of_a_Man 2021.03.03 09:38:03
@Sörnyelő: Szia. A helyzet az hogy a természet hozta így, főzés előtt még klasszikusabb csülök formája volt, majd a léből kikerülve kicsit "szétfolyt". Annyi biztos, hogy én nem alakítottam rajta semmit. Köszönöm!
Kitchen_of_a_Man 2021.03.04 18:52:27
@csak olvasó: Szia! 200 fok, nem légkeverés
Az étel története érdekes, mivel se milyen pék né nem létezett, ellenben a pékeknél előfordult viszont, hogy az ebédre elkészített  csülköt a kemencében sütötték meg. Valószínű, hogy a név innen származott. Az elmúlt század elején a csülök bármilyen formában kedvelt volt. A pálmát a pékné módra…..
Kitchen_of_a_Man 2021.02.28 20:32:26
Hamburgerzsemle Első blogbejegyzésem és első Instagram posztom életem első pizzájáról szólt. Első, első, első. Azóta sok mindent láthattatok tőlem, de mindösszesen két olyan étel van, amelyik egynél többször került fel az oldalamra: Pizza Burger A pizzáról már volt írás, akkor most a Burger…..
A sütés mégse olyan egyszerű.. Amióta a konyha elkezdett ” magába fogadni”, mindig is elsősorban a főételek és levesek világában mozogtam. Ennek ellenére mindig is kíváncsian figyeltem a profi és amatőr cukrászokat. Folyamatosan vonzott a gondolat, hogy a konyhaművészet ezen másik alfajával is…..
Hello foreigners - this is my first ever blog entry in English.  How come? I think if you are trying to take over instagram, you have to respect the many million users interested in your content. yet not speaking Hungarian. For you more is to await :) I started cooking "for" instagram about a…..
Aki az elmúlt években követte a magyar internet legalját, az bizonyára összefutott a "Vágvölgyi Noémi-jelenséggel" - az oldallal, amely korunk legfiatalabb generációjának egy bizonyos rétegét pécézte ki célpontul, és csinál mókát annak életfelfogásából és helyesítrási (nem)szokásaiból. Ezen…..
Kitchen_of_a_Man Pizza - az első 2020.10.19 19:38:03
Az első. Mármint Pizza. Én és a Pizza – jóban és rosszban. Van az a  mondás, hogy a szex olyan mint a pizza: ha rossz, akkor is jó. Minden szava igaz. Idejét sem tudom megmondani, mikor ettem először pizzát, annyi bizonyos hogy amióta emlékeim vannak, azóta az egyik gyengém. Nagymamán annakidején…..
Blogolás....Főzés... Valami új.   Sziasztok. András vagyok. Most azt gondolom, hogy amibe kezdek az jó lesz, és kiutat mutat a borzasztó hétköznapokból, amiket mostanában átélek. Ha valóban jól működik a gondolatom, akkor rendszeresen írni fogok ide. Amivel remélhetőleg mindenki jól jár - én is,…..