Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VándorLélek

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest csodás város. Szó szerint, mert itt olyan csodák történnek, mint kevés más helyen. A gázvezetékek pont olyankor szorulnak cserére, mikor az összes városlakó visszaér a nyaralásból, elkezd megint munkába járni, meg gyerekeket iskolába szállítani. A gázvezeték tehet…..
Kolléganőnk, Petra most kezdi a nagy kalandot: jogosítványt szerez, vagy legalábbis megpróbálja. Mivel mostanában többször is foglalkoztunk az autósiskolákkal, az oktatás színvonalával, a szexuálisan zaklató, vagy csak simán türhő oktatókkal, esetleg a távtanulási…..
Egyáltalán nem érdekelt kétütemű, 50 köbcentis, tizenéves Yamaha Vino robogóm fogyasztása. Vagy legalábbis annál jobban nem, hogy nincsen rajta benzinszintjelző, ezért jó tudni, nagyjából hol járok. A tankba nézegetős módszer a Vinónál nem működik, mert még az utolsó két…..
A rendőrök a lejárt és hiányos mentődobozok miatt büntetik az autósokat - állítják sokan. Önt is megbüntették? Egyáltalán, tudja, hol van a mentőcsomag az autójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
VándorLélek 2012.04.15 22:04:55
@JL: Nem teljesen értek veled egyet. Simán előfordult már velem is, hogy a "mértanilag egyenes" útra balról érkező "KRESZ szerinti egyenes" autósnak nem adtam meg az elsőbbséget, mert nem vettem észre a táblát. Szerencsénk volt mindkettőnknek. De ettől még nem vagyok barom, és nem megmagyarázni akarom. Benéztem, ennyi. Azért különbséget kéne tenni a szándékos szabálysértés és az "elnéztem bocs" között. Azért megnézném, hogy a vasúti átjáró előtt lelassítasz-e 30 km/h-ra, vagy hogy minden esetben a 70-es táblát követő mondjuk 40-es táblával egy vonalba érve valóban 40 km/h-e a sebességed? Jah, nem? Ok, 30.000 HUF.
Elég sokan elszontyolódtak, amikor tavaly megtudták, hogy nem elég, hogy Lézer János eltőzsdézte a teljes nyugdíjvagyont, hanemmég a reálhozamuk is épp 0 forintra jött ki. Örüljenek, hogy befizetniük nem kell. Főleg annak fényében, hogy az AXA amúgy rekordnyereséget ért el.…..
autózz! Jobbkezes vagy nem? 2012.01.02 11:29:00
Többször szerepeltek itt a blogon is olyan helyszínek, ahol nincs elsőbbséget szabályozó tábla, mégis valami miatt sokak számára nem egyértelmű, hogy jobbkéz-szabály érvényes-e. Ez leginkább a bevásárlóközpontok parkolóiban jellemző, de akadhatnak lakótelepi kis utcák, mint…..
VándorLélek 2012.01.03 13:13:53
@logikaibukfenc: A "körforgalom" tábla önmagában jobbkezes, vagyis annak van elsőbbsége, aki a körforgalomBA HAJT. Mivel ezt az országban minden esetben kiegészítik egy "elsőbbségadás kötelező" táblával, ezért van annak elsőbbsége, aki a körforgalomBAN VAN.
Egymillió forint, az már hét számjegy, manapság pedig hétszámjegyes összeget illik komolyan venni. Főleg, ha használtautóra költjük. Remegett is a térdünk rendesen. Mai cikkünk blogposztja...
Az ominózus fotó. Felül, a radar által tévesen észlelt sebességAz eljárást lefolytatják, és az vezető, néhány hónapnyi hercehurca, illetve körülbelül százezer forint elköltése után úgy érezheti, sikerült bebizonyítania: a Rendőrség néha nem elég körültekintő, a…..
F.-né mai levelében is a hétvégi tortúráról ír, s az ő történetében is van minden: ordibáló vasutas, tömött motorvonat, ájuldozó nyugdíjasok, bömbölő gyerekek... Ráadásul a késésben lévő vonatra várakozóknak bemondta a hangosbemondó, hogy a beérkező vonatokra…..
VándorLélek 2011.07.12 15:58:08
@Thorwald: "Azon csodalkoztam, h nem osztottak vizet, mert ilyenkor szoktak..."
Ezt mondjuk nem értem. Ha tudjuk, hogy hőségriadó van, miért várjuk el, hogy osszanak vizet? Rengeteg helyen lehet vásárolni, vagy vigyél otthonról. Ezzel nem tudok egyetérteni.
Ellenben a posztolóval egyetértek abban, hogy ami jár az jár... a MÁV egy rakás k@ki, az még akkor is késik, amikor semmi oka nincs rá. Sőt, saját időszámítása van! Amikor késik 19 percet, akkor azt mondják, hogy 10 perc késés... egyedülálló módon lefelé kerekítenek... 0-9 percig nem számít késésnek, 10-19 percig 10 perc késés, 20-29 percig 20 perc késésnek (...) könyvelik el.
Igen, autóval is lehet dugóban ülni, de kicsit más, mint levegőtlen vonaton állni, nyomorogni.
Nem akarok senkit sem a bűnbe csábítani. De ha már felvetted, csináld ésszel, nem? Mai cikkünk blogposztja...
VándorLélek 2011.06.30 22:05:44
@Rocko-: Hidd el, az lesz a legkisebb baja, hogy megbüntette a rendőr 30k-ra.
Szerinted minek lenne nagyobb visszatartó ereje? Néha-néha mondjuk elkap a rendőr és megbírságol 10-30k-ra... vagy: 30k-s bírság + 100k az új jogosítvány letétele + minimum 3 hónap, mire ismét jogosítványt szerez.
VándorLélek 2011.06.30 22:12:50
@s.o.v.i.e.t: Azért a műszaki hiba kicsit más, mint a "leszarom, akkor is felveszem a telefont" hozzáállás. Jó; igaz: ami szintén előírás, hogy indulás előtt (legalább a napi első elindulás előtt) körbe kéne járni az autót lámpákat és gumikat megvizsgálni... kíváncsi vagyok hányan csinálják ezt meg. Mondjuk ha kiég mind a 3 féklámpa (elég ritka, hogy egyszerre kiég), akkor az első 1-2 fékezés után úgyis észreveszed abból, hogy a mögötted jövő eszeveszettül fékez vagy rád dudál.
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
VándorLélek 2011.04.28 20:34:42
@superedi: nem érted a lényeget. Egy pillanatig sem probléma számomra, hogy autót és biciklit is használ egyaránt. Ha így olcsóbb, ésszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb, hát tegye. A probléma az, amit megpróbáltam felvázolni, hogy ő is a biciklisek jogaiért harcol és bőszen hangoztatja, hogy: "Több bicikli utat!" De minek? Amikor nem is használja ott sem, ahol van! És itt nem arról beszélek, hogy 2-3 utcával esetleg 1 km-rel odébb lenne csak számára bicikli út, hanem pontosan azon az útvonalon, ahol ő maga is közlekedik. Mégsem azt használja. Érted?
A másik problémám, ha már rám jött a szófosás, hogy a kedves biciklisek előregurulnak a piros lámpánál az autók mellett... ez eddig rendben is van, de(!!!) Nem áll meg a lámpánál, az első autóval egy vonalban, hanem továbbgurul, rá a kijelölt gyalogátkelőre, ahol éppen a szabad jelzésen megyek át. És aztán még anyázik is! Na ez a probléma.
Ráadásul sok biciklis nem is tudja, hogy neki a kijelölt gyalogátkelőhelyen (ha az nincs lámpával biztosítva) NINCS ELSŐBBSÉGE az autókkal szemben, ott csak ÁTHALADÁSI LEHETŐSÉGE van. Az más kérdés, ha leszáll a bicikliről a gyalogátkelőhelyen és azt tolja. Akkor már gyalogosnak számít és elsőbbsége van az autókkal szemben.
Bálint szerette volna látni, mit vesz meg, de a Media Markt eladója nem szívesen mutatja meg a vevőinek, mit is tud a termék. Majd otthon kipróbálja, aztán ha nem tetszik, visszahozza. Már jó ideje szerettem volna beszerezni egy divx-lejátszót. Többszöri nekifutás után, végül is…..