Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novák Dorka

88 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cikksorozatom harmadik részében a külföldi és a hazai egyetemi élet különböző aspektusait szeretném összehasonlítani, hiszen az otthoni alapképzésem után most egy frankfurti mesterképzésen folytatom tanulmányaimat. Bár sejtettem, hogy sok újdonság vár majd a németországi felsőoktatásban, ennyire…..
  Minden nap újabb rémhírekre ébred az ember a rezsiárakkal kapcsolatban, így ahogy sokan mások, én is arra szeretnék törekedni, hogy minél melegebb legyen a lakásban, folyamatos fűtés nélkül, energiatakarékosan. Cikkemben néhány olyan bevált tippet szeretnék megosztani, melyekkel alacsonyabb…..
Németországi cikksorozatom második epizódja következik, amiben egy jelenleg elég felkapott témáról lesz szó: az élelmiszerárakról. Most már néhány hete kint élek Frankfurtban, így a kezdeti sokk után már egész jól belerázódtam az itteni “életformába”, így már egész ügyesen járom az…..
A hazai közélet történései - főleg, ha azok a lakosságot valamilyen módon negatívan érintik - menetrendszerűen megnövelik egy bizonyos réteg érdeklődését a külföldi élet iránt. Megszámlálhatatlan poszt és komment árad ilyenkor a közösségi média felületeire, melyek fő témái a külföldi szebb jövő…..
Az iskolakezdés előtti utolsó napokat rúgjuk: a boltok polcain már fogynak a kockás füzetek és az elfelejtett kötelező olvasmányok rövidített összefoglalói iránt is megnőtt a kereslet. A felsőoktatásban már kicsit más problémákkal szembesülnek a fiatalok, ezek közül is az egyik legégetőbb a lakhatás…..
Cikksorozatom mai részében az utazás nyugati parti állomásait szeretném megmutatni, viszont a gyakorlati tippek és tanácsok előtt egy kis fényképes beszámolóval készültem. Kaliforniáról sok negatívumot lehet hallani: túlárazott, mesterkélt, beképzelt milliomosok gyűjtőhelye, és bár van alapja a…..
Eljött amerikai cikksorozatom negyedik része, ahol az utazás előkészületei, a szállásfoglalás, és a részletes programajánló után most néhány spórolási tippel készültem. Azt szerintem mindenki tudja, hogy New York a világ egyik legdrágább városa, ezért itt pláne jól jön a segítség, hogy a legtöbbet…..
  A technika gyors fejlődésével az eddig különleges, és csak a felső tízezer számára elérhető okos otthoni kiegészítők már nem számítanak ritkának, így akár mi is beruházhatunk egy-egy olyan darabba, ami nem csak a kényelmesebbé teszi a mindennapokat, de az energia fogyasztásunkat is csökkenti.…..
Amerikai cikksorozatom harmadik részében azokat a kihagyhatatlan látni- (és enni)valókat szeretném bemutatni, amelyeket mindenképp érdemes az útitervbe illeszteni, még akkor is, ha csak 3 napunk van a városban. Lesz szó örök klasszikusokról, de izgalmas újdonságokról is, hiszen New York egy…..
Amerikai cikksorozatom első részében az utazás előkészületeiről volt szó, hiszen könnyű eltévedni a sok szabályban és előírásban. Ma a szállásfoglalásban, és a repülőjegy vásárlásban szeretnék segíteni, hogy ne fussunk bele felesleges költségekbe, és a lehető legkevesebb stresszel élvezhessük az…..
Bár sokan már a gondolatától is irtóznak, nekem mindig is hatalmas “bakancslistás” vágyam volt egy amerikai utazás. Gyerek- és tini korom könyvei és filmjei szinte mind ott játszódtak, és már 10+ éve egy hosszú, konkrét listám is volt azokról a helyekről amiket egyszer mindenképp látni szeretnék.…..
Végre hivatalosan is elkezdődött a fesztiválszezon, ami talán most még érdekesebb mint eddig, hiszen két év kihagyás után térnek vissza kedvenc zenés rendezvényeink. Épp emiatt a szünet miatt, most a szokásosnál is több újonc tapasztalja meg elsőre a fesztiválozás élményét, a sátrazás kihívásait, és…..
Az elmúlt néhány évben egyre többet hallunk egyes óriáscégek fenntarthatósági törekvéseiről, tudatosabb csomagolás használatáról, és úgy általánosságban azokról a lépésekről, amiket a környezetvédelem jegyében vezettek be. Joggal merülhet fel a kérdés azonban, hogy lehet-e fenntarthatóságról…..
Biztosan mindenki volt már interjú szituációban: legyen szó iskolai felvételiről, állásinterjúról, egy kis izgalom, vagy nyomás mindig terheli az embert ilyenkor. Nemrégiben egy nagyon fontos interjúra kellett készülnöm, és mivel jó pár éve nem voltam ilyen helyzetben, ezért próbáltam minél több…..
A könnyed romantikus könyvek és filmek kedvelőinek igazi felfrissülés lehet a Netflix régi-új sorozata, ami tényleg minden kritériumnak megfelel egy tökéletes esti kikapcsolódáshoz. A Julia Quinn által írt könyvsorozat megfilmesítési jogát néhány éve vásárolta meg a Netflix, és az általuk készített…..
Majdnem három éve várat magára egy olyan nyár, ahol szabadon - korlátozások, maszkviselés, lemondott bulik és tesztelgetés nélkül - élvezhetjük kedvenc előadóink koncertjeit a szabad ég alatt. Már nem kell sokat aludni, hiszen hazai fesztiváljaink idén visszaveszik a terepet, és a szervezők…..
Sorozatom első részében egy hazai magánegyetem költségeit hasonlítottam össze egy német elit egyetemmel, egy kis segítséget nyújtva azoknak, aki külföldi tanulmányokon gondolkodnak, és a privát iskolákat részesítik előnyben. Ma a lakhatás változó költségeit, és az albérlethelyzetet szeretném…..
Egy német kamu-milliomos örökösnő, aki megvezeti New York krémjét és egy Tinderes csaló, aki hiszékeny lányok pénzéből fedezi fényűző életstílusát. A Netflix felhasználóknak bizonyára nem ismeretlenek az imént említett karakterek, akiknek története nagy port kavart az elmúlt hónapok során. A…..
(Fotó: Marie Clair) Az elmúlt néhány évben egyre népszerűbbek a “csomagolásmentes”, “fenntartható”, “környezetkímélő” címszavak, és bár ez egy nagyon jó irány, az átlag sokszor nem tudja hogyan is induljon el a változás felé. Mára már köztudott, hogy a divatipar az egyik legkörnyezetszennyezőbb…..
A középiskolás és a főiskolai éveim során, a környezetemben mindig is nagy volt a dilemma, hogy meg merjük-e lépni a külföldi egyetemi jelentkezést, vagy maradjunk egy hazai intézménynél. Bár a hazai felsőoktatási felvételi időszak már lezárult, az európai egyetemek többségénél még nyár elejéig…..
Hogy lesz a MÁV Északi Járműjavítójából, Magyarország legnagyobb kulturális intézménye? A Magyar Állami Operaház egy egész estés filmben mutatja be az Opera új, 22 ezer négyzetméteres, multifunkcionális komplexumának történetét, a tervezéstől egészen a megnyitóig. Az Utolsóból első, azaz így készült…..
Gyerekkorunk óta tudjuk, hogy az ételpazarlás hatalmas probléma, hiszen sokan mindent megadnának azért, hogy az általunk kidobásra ítélt falatokhoz hozzájussanak. Az éttermek, boltok kínálatának egy része folyamatosan kidobásra van ítélve, hiszen sokkal több étel kerül megtermelésre, mint amit a…..
Jelenleg a világ 130 országában fogadják el a TOEFL-t, és külföldi felsőfokú tanulmányok, vagy munka esetében általában ezt a vizsgát várják el a jelentkezőktől. A legjobb, hogy nem lehet rajta megbukni, hanem pontrendszeres, szöveges értékeléssel értékelik a vizsgázók teljesítményét. A négy rész…..
  Agatha Christie és Hercule Poirot nevét szerintem senkinek nem kell bemutatni, hiszen a híres írónő és bajuszos detektív karaktere, a krimi műfaj egyik legmeghatározóbb alakjai napjainkban is. A hazai mozik február 17-től kezdik vetíteni a legújabb Poirot filmet, ami a Halál a Níluson könyv…..
Fényűző partik, méregdrága designer darabok, és egy extra csinos lány, aki fiatal kora és a nyelvi korlátai ellenére eléri, hogy Párizs a lábai előtt heverjen. Az Emily in Paris második évada több mint egy hónapja jött ki, de a népszerűsége lankadatlan, főleg a fiatalabb generáció tagjainál. Valóban…..