Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vigasztaloszo

55 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A Szentlélek ma is a bölcsesség szavait, gondolatait ébreszti az idős emberekben: értékes a hangjuk, mert Isten dicséretét zengik és megőrzik a népek gyökereit. Az idősek arra emlékeztetnek minket, hogy az öregség ajándék és hogy a nagyszülők a nemzedékeket összekötő láncszem, hogy átadják a…..
Beteg vagyok... Micsoda alkalom! A hálaadó kórust hallgatom: a madarak... Hogy fújják! Azt hiszi boldog fülem, mit egykor Assisi, hogy életük, e sokdalú, szerény, jobban dicséri Őt, mint az enyém, hűségesebben, tisztábban... De ma versenyt buzog fel szívem dallama velük, s dalol, hogy él,…..
Vigasztaló Szó Krisztus Vére 2021.07.13 13:44:19
„Krisztus Vére, a szenvedők enyhülése, üdvözíts minket!” „Aki vért ad – életet ad!” ennek a mondásnak az igazsága kórházainkban számtalanszor igazolást nyer. Egyetlen véradással akár három emberen is segíthetünk. A vér szerepe létfontosságú: szállítja az oxigént, a tápanyagokat, segít a…..
A szent házaspár nevét a hagyomány őrizte meg számunkra. Ők Jézus Krisztus nagyszülei, Mária édesanyja és édesapja. Bár életükről keveset tudhatunk pontosan, amit tőlük tanulhatunk az minden kor emberének fontos. Annának sokáig nem lehetett gyermeke. Egy alkalommal, mikor Joachim áldozatot akart…..
„Olyan időszakban élünk, amikor az embernek mint Isten képmásának a megsemmisítése folyik. És itt szeretném ezzel a szemponttal lezárni, mert e mögött ott vannak az ideológiák. Európában, Amerikában, Latin-Amerikában, Afrikában, néhány ázsiai országban valóságos ideológiai gyarmatosítás folyik.…..
Hogy a napfény ráesett,szinte szívdobogva nézemezüstszikrás börtönébenaz ezüsthideg vizet.Víz, még sohse láttalak;és lelkem sok szennye-bűneboldogan megszégyenülveérzi, milyen tiszta vagy.Jég vagy! tűz vagy! gyönyörű!Tündértestű meztelenség,voltam én is, és leszek még,mint te, olyan…..
Vigasztaló Szó Jézus Szíve 2021.06.28 10:16:17
  kép forrása: flickr (CC) „Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Péld 4,23) A magyar középkor történelmében szereplő megannyi hősi tett és áldozat tanúskodik a „végvárak” szerepéről. Ezek menedéket, támogatást adtak nemcsak a katonáknak, de a…..
Lwanga Szent Károly és vértanútársai Lwanga Szent Károly 1860. január 1-én született, az Uganda területén található Buganda királyságban. Felnőve egy helyi pogány istenség papja akart lenni. Mint ilyennek, szűzi életet kellett élnie. Nagyapja is ilyen pogány pap lehetett volna, de ehelyett a…..
„A megváltás egész műve újjáteremtés, melyben Isten atyasága, a Fiú és a Lélek adománya révén, megszabadít bennünket az árvaságtól, amelybe estünk. Napjainkban is találkozunk az árvaság ezen állapotának a jegyeivel: benső magányosság, melyet még tömegben is érzünk és ami sokszor válik…..
  Alszik a szívben lángod, szeretet, mit régi tüzek hamva elfedett, mert könny locsolja, forró siratás.Nem vethet lángot az alvó parázs.   És tesz a lélek élettelenül, és vet új magot, szeretetlenül, és jár és él és nincsen aratás, mert alszik benne a régi parázs.   Amíg le nem jő Isten…..
1515. július 21-én született Firenzében. Gyermekkorában ismerkedik meg a domonkos szerzetesekkel. Azt vallotta, hogy ami jó benne, azt nekik köszönheti. Apja később egy gazdag rokonhoz küldi, hogy kereskedelmet tanuljon. A szorgalmas munka mellett szabadidejét a bencés szerzetesek között tölti.…..
Vigasztaló Szó Jöjj Szentlélek! 2021.05.20 10:19:51
A világmindenség végtelen óceánján planéták milliárdjai róják útjukat fáradhatatlanul. „Ha nézem az eget – kezed műve az” írja ámulva a zsoltáros. Szédítő nagyság és mélység, képzeletet felülmúló távolságok, csillag-csodák közepette: Istenem  „micsoda az ember, hogy gondod van rá?”…..
Az angyal szavaiból értékes tanítást szűrhetünk le: sose fáradjunk bele a feltámadt Krisztus keresésébe, aki bőségesen adja az életet azoknak, akik rátalálnak. Krisztus megtalálása azt jelenti, hogy rátalálunk a szív békéjére. Ugyanezek az evangéliumi asszonyok, a kezdeti zavarodottság után,…..
  Bús ősatyák hívtak csak így, Mikor hírt ütött rajtuk a kín. Egynek hús jut, másnak kása, Van akinek csak a Messiása.   Zokogtam harapott csendet nálad. Bent ragadt lélegzetem szárította vállad. Egynek adnak, mástól vesznek, könnyezek a szent keresztnek.   Fejemnek fejed a sisak,…..
1786 -ban született, Olaszországban, Bra városban. Édesanyja a szegények nagy barátja volt. Tizenkét testvére közül két másik is pap lett. A korszellem akkortájt Olaszországban is a szégyenteljes francia forradalom hatása alatt nyögött. Ez megnehezítette a teológiai tanulmányait. Falusi plébános…..
(Kép forrása: pinterest)   Mi keresztények hisszük és valljuk, hogy Isten mindenütt jelen van: minden, ami csak létezik, Neki köszönheti létét. Ajándék, hogy vagyunk. Isten a létezés teljessége, aki - Krisztus előtt mintegy 1600 évvel - így mutatkozik be Mózesnek: „Én vagyok az, ‘Aki vagyok’…..
Magasságos, Te tudod: nehéz ez az apaság, Amit az én szegény vállamra tettél. Apja volnék, – és mégsem az vagyok. Ez a gyermek… ha szemébe tekintek, Benne ragyognak nap, hold, csillagok. Anyja szemei s a Te szemeid, Istenem, a Te szemeid azok. Gyönyörűséges és szörnyű szemek, Oly ismerősek, s oly…..
  Ahogy Isten Szent Józsefnek mondta: „József, Dávid fia, ne félj” (Mt 1,20), úgy tűnik, nekünk is megismétli: „Ne féljetek!” Félre kell tenni a haragot és a csalódást, és minden világias lemondás nélkül, de reményteli lelkierővel helyet kell adni annak, amit nem mi választottunk, s mégis…..
Vigasztaló Szó Szent József 2021.03.11 16:35:38
A Schőnstatt családos mozgalom alapítóját, Josef Kentenich atyát (1885-1968/ boldoggá avatási folyamat elindult 1975-ben) megkérdezték egyszer, mi volt számára a nehezebb megpróbáltatás, dachaui koncentrációs tábor, vagy a száműzetés Európából. Ő azt felelte: az volt a legnehezebb, hogy apa nélkül…..
A betegek, az idősek, a szenvedők az egyház és a világ különleges kincsei A keresztényüldözések idején elfogták Szent Lőrincet, aki Rómában sok ezer szegényt segített az egyház által összegyűjtött adományokból. A római prefektus, aki elfogta őt, pénzéhes ember volt. Azt ígérte, hogy ha átadja…..
  Annuntiatio Beatae Mariae Virginis - Jézus fogantatásának, illetve a születése hírüladásának főünnepe. Ezen a napon ünnepeljük azt a nagy titkot, hogy Mária szíve alatt elindult az Istenember élete. Kilenc hónap múlva a világ számára is nyilvánvalóvá válik : „az Ige testté lett” (Jn 1,14).…..
Hamvazószerda, lassan tipegő sor a templomban, várom, hogy a pap hamut szórjon arcomra, emlékeztetve, hogy porból vagyok és leszek.   Lassan lépdelek az oltár felé, tudom, utam keresztedhez visz: negyven nap és negyven éjjel, a pusztában vársz rám, hogy életem kietlenségéből végül…..
(kép forrása: archivioradiovaticana.va) Az Egyház „Feladata, hogy megmutassa a megtéréshez vezető összes utat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megváltoztassuk azt, ahogyan embertársainkra tekintünk, (...) Ez jól látható Bakhita Jozefina, a szudáni Darfur régióból származó szent történetéből,…..
Szép téli napsugár! A föld mostlombtalan,de arany:mint a munkálatlan aranymű. Mária ünnepére ballagaz anyókaa templomba.Vén tüdeje issza a harangszót. Ma korábban ébred a lustacsitri lány.Este bál...Dalol, amint harisnyáját húzza. A fákat, hogy megint rügyezni fognakirígyli akálváriahárom sovány…..
Jézus több tanításban is beszél nekünk a megbocsátásról. Mikor tanítványai kérik, hogy őket imádkozni tanítsa, Ő a Miatyánkot adja mintaképpen. Ebbe is belefoglalja a kérést: "bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk ..." Ezen szavak között különös súlya van a "miképpen" - nek. Máté…..