Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magicherb

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hogy pontosan mikor fürödtünk először, arról nincs pontos adat, de ha az ősember vízbe pottyanása is számít, akkor nagyjából olyan régről datálhatjuk, mint önmagunkat. Amennyiben ezek a véletlen balesetek a tavakkal, tengerekkel vagy jéghideg és vadsebes hegyi zúgókkal nem fedik a fürdés…..
Ma van a méhek napja.   A háziméh egyes vélekedések szerint Indiából származik és az ember 4500 éve tartja őket. De a méhek, ha minden igaz, már 150 millió éve készítenek mézet. Ha találkozol egy méhvel, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy ő egy dolgozó, aki éppen dolgozik. A…..
  Növények Mindig is körülöttünk éltek. Megbújtunk az árnyékukban, gyűjtögettük bogyóikat, rágcsáltuk leveleiket, megfőztük gyökereiket, ruhát készítettünk belőle, fürdővizet, szépítőszereket, sátortetőt, házat, kerítést, hajót, gyógyszert vagy varázsitalt, melytől aztán az istenekkel…..
Felkeltem ezen az áprilisi kedden. Az első kedd a mai ebben a hónapban. Álmosan keltem, mert nyomasztó szürkeség próbál benyomakodni az ablakon túlról. Minden lendületemet összeszedve kiszédelegtem a kedvesemhez a nappaliba, hogy együtt közös erővel ébredjünk föl. Úgy éreztem, hogy mindennél jobban…..
Te hogy vagy a mesékkel? Valahogy egy ideje egyáltalán nem érdekelnek a mesék? Mikor olvastál, néztél meg utoljára egy mesét? Vagyis az igazi mesék, nem a Walt Disney féle átírások. Bevallom, sokakhoz hasonlóan kedvelem a Hollywoodi mesék színes világát, ahol a szenvtelen és talpraesett  hős, vagy…..
Itt a tavasz, a tavaszi nagytakarítás és újrarendezés ideje! És nem csak kint, hanem a szervezetünkben. Egy jó kis csalántea kúra, mindenképpen hasznos lehet, feltölteni a készleteket, megelőzni a tavaszi fáradtság kialakulást és kipucolni a szervezetet a téli raktározás és lefáradás után. Nézzük,…..
    Miért lehet örömforrás egy csekk? 'Minden nap köszönetet mondok a Földnek és az égnek a lehetőségekért, amiket kaptam.' Keanu Reeves Amikor napi csúszással érkeznek az értesítések a fizetési kötelezettségeinkről, nem egy esetben sóhajtottam, dühösen fel: Hát persze, hogy nem egyszerre,…..
  Biztos neked is van már tapasztalatod illatmécsesekkel, különféle aromájú illatgyertyákkal. Minden családban lapul valahol a szekrény mélyén méltán vagy méltatlanul elfeledve legalább egy elefántos vagy modernkori dizájnt idéző kerámia párologtató, mely legtöbbször egy kedves rokon utolsó…..
Tisztulás, tisztítás Várom a tavaszt. Epekedve, reménykedve, toporogva, türelmetlenül. Hozzon felszabadulást, hozzon változást, had lehessek könnyebb, hogy kiszabaduljak a fogságból. Mindenféle értelemben. Vágyom a lakás öleléséből a szabadba, az éltető természetbe, a levegőre, a madarak és fák…..
Már biztos te is hallottál róla és bár sokat sejtető a hangzása, -tuti mindnyájan az elasztikus jelzőre asszociálunk, és nem is  tévesen - mégis felmerül az emberben, vajon ezt eszik vagy isszák errefelé? ELASZTIN Az elasztin egy fehérje, amely aminosavakból áll. A bőr kötőszövetében mindössze…..
A jojoba (Simmondsia chinensis) a szegfűfélék (Caryophyllales) rendjébe tartozó (Simmondsiaceae) család egyetlen képviselője, amely az Arizona, Kalifornia és Mexikó területén található Sonora- és Mojave-sivatagokban honos. Nagyon igénytelen növény, bárhol megél, épp ezért sokfelé elsivatagodás…..
  'Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz- mondta a róka.-Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem milyen drága kincs a boldogság. De ha csak…..
Nos megtörtént, elkaptam. Legrelevánsabb bizonyítéka, hogy nem éreztem szagokat. Ez egy nagyon bizarr élmény. Azt mindenki ismeri, amikor bedugul az orra, mint a tök, sebbit deb érez, és levegőt seb kab. És ilyenkor, úgyanúgy nem érzünk illatokat sem, már csak azért sem, mert mint a partra vetett…..
  Egyet jegyezz meg, ha koszosnak tűnik ki, akkor már jócskán az is! Van aki szereti kiráncigálni a használt ágyneműből a párnákat és paplanokat? Hát igen, gondoltam..nem sokan. Van aki kimondottan utálja, és ezért aztán folyton húzza-halasztja a higiéniai okokból végül elkerülhetetlen…..
Néhány tanács és tipp a hajmosáshoz..ha tudtad szuper, de egy újszülöttnek mint tudjuk minden vicc új, és hát valakinek el kell mondania neki. Először is, mivel ezek a termékek bio cuccok, ezért tartsd hűvös helyen őket, hogy tovább megőrizzék a versenyformájukat! -Sose használj forró, túl…..
“Mindenki arra ér rá, amire rá akar. Gyerekkoromban hallottam ezt a mondatot sokszor a karate edzőmtől. Őszintén szólva, mindig kicsit ideges lettem ettől a kiejelentésétől, mert én folyton úgy éreztem, hogy nincs a kezemben az életem irányítása, és soha nem tudok elég időt szánni  azokra a…..
Az érzékek piaca Életünk a cyber térben Valamelyik nap megláttam a szemem sarkából egy cikket, ahol azon morfondírozott a szerző, hogy vajon tényleg valódi e a világunk, vagy elképzelhető, hogy egy a filmhez hasonló mátrixban élünk? Az igazság az, hogy mostanában én is ezen tépelődöm. Mert…..
Hogyan lassulj bele a mindennapokba Az ember érez egy fajta sürgető késztetést a rohanásra. A külső és belső világunk is űzhet minket. Kivülről a tennivalók áradata, amiket magunkra erőltetünk, amit a nyakunkba veszünk..néha akár szükséges, akár nem. Belülről pedig frusztrálhat valami örök…..
Feletted is eluralkodnak néha a negatív történések, amik kibillentek a hétköznapok nyugalmából? Áldozatnak érzed magad, akit ostoroznak a 'felsőbb hatalmak' ? Pedig mindig van választásod, állj át az öröm oldalára! Az őszi időben, amikor lecsengett a gyönyörű aranysárga napsütéses indián nyár, és…..
Az első próbálkozásom a relaxációval. Természetesen januárban történt, az aktuálisan kötelező újévújélet nekibuzdulások időszakában, ami engem is beszippantott.  Nem tudom te gyakorló relaxáló vagy e, vagy volt e próbálkozásod már ebben a témában, ha igen, tuti te is észrevetted, hogy a relaxáció…..
Egy olvasónk kipróbálta a Magicherb levendula vízünket és meg is írta róla a véleményét! � Olvassátok Eszter esetét a levendula vízzel! Levendulavíz: Az én bőrömmel csodát tett! A levendula az egyik kedvenc illóolajam és illatom is, és a színét is imádom persze. Egyszer volt szerencsém egy…..