Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nincsegy

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, kicsit olyan ez a helyzet, mint Jakabos Zsuzsával, örül, hogy ő a legszebb magyar úszó, de ha egy másodperccel gyorsabb volna, annak még jobban örülne. Diákkoromban azért ez nagyon foglalkoztatott, hogy mégis melyik a legszebb az írók közül. Ha már olyan klassz foglalkozásuk van, melyikük az,…..
nincsegy 2021.09.01 15:18:05
@Félkövér Karakter:

" Van olyan, aki mindkettőt, őrá megengedhető az író kifejezés használata.."

Vagyis szinte az összes ismert költőre. Legtöbbjüknek prózai művei is vannak.
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
nincsegy 2021.01.20 23:08:53
@HaKohen: McConnell valaki. Ők nem valakik..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
nincsegy 2021.01.15 22:16:35
@DarthVader: A gond az, hogy erősen meglennék lepve, ha Gáspár 3-4 év múlva is katonatiszt lenne. Sztem ez csak egy újabb hóbort nála. Csakhogy ez a hóbort 40 misibe fáj nekünk adófizetőknek.
nincsegy 2021.01.15 22:17:14
@nincsegy: meg lennék..
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..
nincsegy 2021.01.14 22:55:53
@rdos: "Na most az elüldözöttek vagyona - tulajdona szabad préda volt, jó, ez már inkább a nyilas időkben. :-("

A fővároson kívüli magyar zsidóság nagy részét hónapokkal a nyilas hatalomátvétel előtt deportálták és megsemmisítették. Hátramaradt vagyonukat a helyi elöljáróság vagy a Pénzügyigazgatóság osztotta el, és a túlélők számára nem mindig volt egyszerű a javak visszaszerzése sem.
Egy konkrét példa:

ujkor.hu/content/jogcim-nelkul-hasznalja-az-ocsai-zsinagoga-tortenete

--
nincsegy 2021.01.15 13:20:10
@rdos: Már a nyilas hatalomátvétel előtt is végletekig kollaboráns volt. Eichmann a jeruzsálemi főperben a magyar akció kapcsán ezt mondta:
"Magyarországra érkezésem előtt azt hittem, hogy csak Németországban létezik tökéletes közigazgatás. Be kellett látnom, hogy tévedtem..."
nincsegy 2021.01.15 21:37:24
@rdos: Egyfajta kellemes csalódás volt a számára. Enélkül nem lehetett volna kb. 7 hét leforgása alatt több , mint 400 ezer embert deportálni az országból.A németek sem gondolták, hogy ilyen "simán" megy majd minden. Sőt Rudolf Höss Auscwitz-Birkenau parancsnoka egy időben igyekezett valamelyest csökkenteni az ütemet, mert az égetési kapacitásuk nem tudott lépést tartani azzal, ahogy a magyar hatóságok végezték a deportálásokat.

"A deportálásokat 1944 áprilisában kezdték"

Sztem ez még a gettósítás időszaka volt. A szisztematikus deportálásokat május közepe táján kezdték Kárpátalján, amely az 1. deportálási körzet volt. Ezt követte még öt körzet július első hetének végéig. Az utolsó körzet a Bp. környéki agglomeráció volt. (Ekkoriban még nem tartozott a fővároshoz Kispest, Kőbánya, Pestlőrinc.)
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
nincsegy 2021.01.05 19:52:07
@Takács Miklós:

Ezeket a szavakat ma már nem használjuk. Egyszerűen nem ugyanazt a szándékot fejezik ki a beszélő részéről, mint régen.
Régen pl. teljesen rendben lévő volt az "uraságod" megszólítás egy ismeretlen részéről. Ma már inkább gúnyos éle lenne egy ilyen megszólításnak, nevetségessé téve a megszólítottat.
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
nincsegy 2020.12.18 22:49:48
www.matud.iif.hu/07nov/16b.html

"Tellerről és talán nem ugyanilyen mértékben Wignerről is az volt a személyes benyomásom, hogy szinte magyar nacionalisták voltak. Amikor Teller elöször jött Budapestre a politikai változások után, azzal a megszólítással kezdte a beszédét, hogy „Véreim, magyarok!“ Nem tudnám elképzelni, hogy te így kezd a beszédedet."

De hát nem tudták, hogy mi történt itt '44-ben?
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
nincsegy 2020.12.02 16:19:02
@Muad\\\'Dib: Csak egyetlen téma uralhatja a belpolitikai napirendet, ez alapvető törvényszerűség. A felmelegített töltött káposzta pedig nem az igazi.
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
nincsegy 2020.11.20 20:48:55
@miért: Érdekes, hogy Japánban sem ismeretlen:

magyarnarancs.hu/egotripp/cseresnyesi-laszlo-nyelv-es-neurozis-118050

"Bár Japánban két-három ezernyi zsidó él csupán, nem ismeretlen az antiszemitizmus, és kedvelt társalgási téma az Arctalan Háttérhatalom kérdése, vagyis a Nagy Zsidó Világ-összeesküvés. Auschwitz felszabadításának ötvenedik évfordulóján, 1995 januárjában, a Marco Polo magazin közölt egy holokauszt-tagadó cikket."

"A helyzet azonban egyre nehezebbé vált, és 1943 februárjában létre kellett hozni a sanghaji gettót (a Hontalan Menekültek Korlátozott Övezetét).

Ez 2 km2-nél kisebb terület volt, ahol kínaiak is éltek, nem vette körül fal vagy szögesdrót, és ki lehetett járni onnan a munkába. Itt élt a háború végéig 20–30 ezer zsidó – nyomorban, rettenetes körülmények között, éhezve és fázva, de mégis biztonságban."
nincsegy 2020.11.21 12:31:55
@Kettes: Azért akadnak kivétlek: az augsburgi Fuggerek bigott katolikusok voltak, a hanzavárosok gazdag kerekedőcsaládjai pedig többnyire bigott protestánsok.
Max Weber a protestáns etikára egyenesen a kapitalizmus kialakulásának fontos előfeltételeként tekint.
nincsegy 2020.11.22 20:51:56
@Tzp:

Még Pozsonyi Ádám számára is problematikus az, amit nem kevesen a jobboldalon nemzeti kultúra címén művelnek:

888.hu/piszkostizenketto/keruljuk-a-patoszt-4284947/

(Tudom, hogy 888, de ez szerintem- kivételesen- egy jó írás.)
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
nincsegy 2020.11.08 19:55:02
@velőtanya: A szenátus meg lehet januárban.
nincsegy 2020.11.10 20:18:39
Mi van , ha Trump mégis megcsípi Arizonát?

www.nytimes.com/interactive/2020/11/03/us/elections/results-arizona-president.html

Alig 15 ezerrel vezet Biden, és még kb. 60 ezer szavazat nincs megszámolva.Végülis a fennmaradó szavazatok nagy hányada a külföldön szolgáló katonáktól jön, nem?

Ugyanez Georigában a szenátusi helyet illetően:

www.nbcnews.com/politics/2020-elections/georgia-senate-results

Abból a 82 ezernyi szavazatból miért ne lehetne meg a hiányzó három tized Perduenak? Osloff azért már nem tud fordítani sztem.
nincsegy 2020.11.12 15:24:41
@velőtanya: Egyet nem értek az okfejtésükben. Hogyha a demokraták tényleg elcsalták Biden javára, akkor vajon miért nem csalták össze a szenátusi többséget is?
Vannak arra utaló folyamatok, hogy a közeljövőben ez nem teljesen elképzelhetetlen. Az elnökválasztások utóbbi fél évszázadára visszatekintve, elsöprő többséggel az idősebb Busht, Reagant, Nixont választották csupán meg. A jelenlegi politikai megosztottság már ’90-es években kialakult, vannak…..
nincsegy 2020.11.09 09:54:56
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Sok időre lesz szükség, hogy pontosan megértsük, milyen folyamatok zajlanak az Amerikai Egyesült Államokban...Megdöbbentő és aggasztó, ha ez megtörtént, mert jelzi, milyen súlyos a bizalomvesztés, mennyire TÖRÉKENY a helyzet, és milyen érzékeny pillanatban élünk."
nincsegy 2020.11.09 12:12:27
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem feltétlenül szétesésre gondolok...
nincsegy 2020.11.09 12:38:56
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Elég vészjósló ez az utolsó bekezdés. Az ember persze nehezen tudja elképzelni, hogy az a paradigma, amit ismer drasztikusan megváltozik.
Ami biztos,idézett újságíró sokkal több külföldi sajtóterméket fogyaszt,mint mi, és valszeg több információ áll a rendelkezésére.
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
nincsegy 2020.11.08 21:43:19
@cleantone: Érdekes, hogy a párton belüli fő támogatói latinok: Ted Cruz, Guiliani, DeSantis
nincsegy 2020.11.08 21:44:54
@incze: Kb. úgy áll most Trump, mint Orbán 2002-ben. Neki is kinézett akkoriban egy-két dolog, de végól nem tudott szabadulni tőle a Fidesz.
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
nincsegy 2020.11.07 14:50:32
@jotunder:

168ora.hu/velemeny/makai-jozsef-masnap-194665

"Sok időre lesz szükség, hogy pontosan megértsük, milyen folyamatok zajlanak az Amerikai Egyesült Államokban. Talán még két éve is elképzelhetetlen lett volna a napokban megjelent hír: a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke tájékoztatta a fontosabb tévék vezetőit, hogy a fegyveres erők semmilyen formában nem vesznek részt a választások utáni folyamatokban.

Megdöbbentő és aggasztó, ha ez megtörtént, mert jelzi, milyen súlyos a bizalomvesztés, mennyire törékeny a helyzet, és milyen érzékeny pillanatban élünk."
nincsegy 2020.11.07 15:13:51
nincsegy 2020.11.07 17:03:12
@Tzp: Nézd, ez olyan, hogy a 168 óra is az inkább fideszes Köves Slomó érdekkörébe tartozik, ettől még elég kemény kormánykritikus cikkek jelennek meg benne.
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
nincsegy 2020.11.07 17:03:11
@birkamenet:

Sajnos biztos, tényleg nem biztos, hogy értjük:

168ora.hu/velemeny/makai-jozsef-masnap-194665

"Sok időre lesz szükség, hogy pontosan megértsük, milyen folyamatok zajlanak az Amerikai Egyesült Államokban. Talán még két éve is elképzelhetetlen lett volna a napokban megjelent hír: a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke tájékoztatta a fontosabb tévék vezetőit, hogy a fegyveres erők semmilyen formában nem vesznek részt a választások utáni folyamatokban.

Megdöbbentő és aggasztó, ha ez megtörtént, mert jelzi, milyen súlyos a bizalomvesztés, mennyire törékeny a helyzet, és milyen érzékeny pillanatban élünk."
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
nincsegy 2020.11.05 20:29:54
@Bogomil: De ha levélben szavaznak, akkor nem szavazhattak volna személyesen. Vagy igen?
        Nate Cohnt olvasom, ő a NYT guruja és eléggé biztos benne, hogy Biden nyeri a választást.  Amikor a Fox News behúzta Bidennek Arizonát (és aztán az AP is követte)nem értettem mire ez a nagy bátorság. Vannak exit pollok Arizonában, Maricopa megyében és Pima megyében szép nyugisan vezet…..
nincsegy 2020.11.05 12:02:17
@velőtanya: Akkor lenne esélye, ha Pennsylvania, NC és Georgia mellett sikerülne megcsípnie Nevadát. Utóbbit esetleg úgy, hogy egy szűk vereség után újraszámlálást kérne. De ugye Nevadában is inkább levélszavazatok vannak még hátra, szóval inkább a különbség növekedésére lehet számítani.
Arizonát gondolom ugyanezért adták már a kékeknek 85%-os feldolgozottság mellett.
nincsegy 2020.11.05 12:19:52
@jotunder: Ezek levélszavazatok?
nincsegy 2020.11.05 12:48:47
@Bogomil: Nem nagyon, különösen, hogy most már a levélszavazatokat számolják csak.
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
nincsegy 2020.11.04 12:53:15
@jotunder: Ja, hogy a levélszavazatokat még nem számolták meg? Azt hittem, hogy azt az urnanyitás után elkezdték.
         Michigan-ben az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 3.8 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 8 százalékos Biden előnye. 2016-ban 47.57-47.26-ra nyert Trump Clinton ellen.         Wisconsinban az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 6 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 10…..
nincsegy 2020.11.02 12:49:49
@Bogomil: Trumpnak Michigan most tuti nem lesz meg. Akkor győzhetne, ha Florida, Arizona, Észak.Karolina, és Georgia megszerzése mellett megszerezne egy rozsdát, mondjuk Pennsylvania-t vagy Ohio-t. Utóbbira feltételre jó esélye van, viszont az előbbi négyes győzelemre sztem elég kevés az esélye.
nincsegy 2020.11.02 18:45:28
@rdos: A II. vh utáni évtizedekben a gazdasági és fegyverkezési konjunktúrák idején igencsak nőtt a CO2 kibocsátás. A földi átlaghőmérséklet mégis csökkent.
Koncz Zsófia a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnapi időközi választást. Bíró László az ellenzéki összefogás jelöltje közel 2000 szavazattal alulmaradt a borsodi választókerületben. A 2018-as választáshoz képest a részvétel alacsonyabb volt, mivel a választásra jogosultak kevesebb, mint 50 százaléka…..
nincsegy 2020.10.18 17:05:18
@laci_52: Alapvetően igaz, viszont gondolom most is a Jobbikon belüli erőviszonyok döntötték el, hogy ki induljon. Nem biztos, hogy Jakab feltétlenül őt indította volna, de a helyi erők ezt akarták. Ez az adottság pedig '22-ben sem lesz másként.
        Mielőtt leukránoznák és hazaküldenék (annyira magyar, mint bármelyikünk, amúgy Demeter és Vidnyánszky is az, csak kettejük lelkében van valami az óromán, ószovjet  bolsiortodox világból) Trill Zsoltot, aki tényleg nagyon jó színész...       Ő úgy érzi, hogy Vidnyánszky nyitott ember, hát…..
    Donald Trump leginkább abban bízhat, hogy a közvéleménykutatók tévednek és abban, hogy valami még történik az elkövetkező három hétben.     Megkerestem néhány "csatatér" államot.    Pennsylvania:    2016 utolsó heti kutatások :  mindenki Clinton győzelmét mérte, kivétel nélkül.  Az 538.com…..
nincsegy 2020.10.16 18:45:59
@kiazmarmegint:

Jó neki, hidd el.
nincsegy 2020.10.17 16:46:06
@Barkalot: Pandémia?