Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pablofinucci

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nem kellene úgy tennünk, mintha az elektromos autó mentené meg a világot." Nem én mondtam, hanem a Toyota Németország vezére, a belga származású Alain Uyttenhoven, az Automobilwoche című szaklapnak adott interjújában. Azt is mondta ugyanakkor, hogy a belső égésű motoroknak hamarabb lehet…..
Pablofinucci 2020.10.14 11:58:52
@GyMasa: A mesterséges üzemanyagok lehet, hogy szintén jó megoldás lenne, arról a technológiáról keveset tudok. Amúgy a nanotechnológia nem az én ötletem hanem a Toyotáé és ha tudnám miről van szó akkor már nyilvános lenne. Amúgy felejtsed már el ezt a 45 kg plusz tartályt satöbbi. Pont az a lényeg, hogy csak grammokról van szó. A hidrogén kicsi ezért átfér más atomok között, de elektromosan vagy mágnesesen csapdába ejthető.
Pablofinucci 2020.10.14 12:26:39
@bontottcsirke: A használt autók jórészével kompatibilis és a műszakin ellenőrizhető a megléte. De nem is a használtakról van szó, hanem ha az új autókba gyárilag beépítik, akkor csak 300 euróval lenne drágább és nem milliókkal, mint egy elektromos autó. De nem is az árról van itt szó, hanem arról, hogy az elektromos autózás károsanyag kibocsájtása nettó hazugság. Ahogyan az is, hogy akár rövid-, akár hosszútávon az elektromos autók megoldják majd a világ vagy Európa károsanyag kibocsájtását és képesek visszafordítani a klímaváltozást. Ahogyan már előttem más is említette, az igazi megoldás a népességszabályozás lenne és a fenntartható gazdaságpolitika. Amikor még élt öreganyám, akkor még mi is állatokat tartottunk és otthon zöldségeket termesztettünk. A tyúkok a gazokat ették, amit a kertből szedtünk ki, tojtak tojást és a disznók moslékon éltek. Már 6 évesen dolgoznom kellett a kertben és a ház körül, hogy meg tudjunk élni és akkor még az üvegeket is visszaváltották. Ne hogy már azt mondd, hogy a mai fogyasztói társadalom nem sokkal környezetszennyezőbb már csak önmagában az állandó fogyasztás miatt is? Ha pedig nincs fogyasztás, akkor megdöglik a gazdaság. Na, ezen kellene először változtatni és aztán jöhetnek az elektromos meg hidrogéncellás autók.
Pablofinucci 2020.10.15 14:10:15
@igazi hős: Na pontosan az ilyen hozzállás miatt tart ott a világ ahol tart. Hiába nincs az általad használt/preferrált villanyautónak helyi kibocsájtása, ha már az előállítása alatt annyi károsanyagot engedtek a levegőbe amit egy átlagos dízelautó 10 év alatt produkál az előállításával együtt. Az a károsanyag nem fog megállni a városod határában csak mert ott mindenki villanyautót használ, hanem ugyanúgy szennyez mindent, mintha ott füstölték volna el. És ettől a világunk még ugyanúgy el fog pusztulni, még mielőtt minden beslőégésű motort lecserélnek villanyra. Alapvetően az ipari kibocsájtást kéne visszafogni és a fogyasztást, majd a felesleges hajóztatást ami milliószor több károsanyagot juttat a levegőbe mint egész Európa autói együttvéve. Na, erre varrjál gombot.