Regisztráció Blogot indítok
Adatok
readya

180 bejegyzést írt és 851 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken voltam a Kürt Akadémia NET-WORKS képzésén oktatni, és így volt szerencsém meghallgatni Kozári Istvánnak, az [origo] értékesítési igazgatójának az előadását az iWiW-ről. Egy nagyon jó és nagyon tartalmas, sales-prezit mondott el - egyik oldalról nézve.…..
readya 2011.11.29 15:03:06
@Konrad: mármint mondta úgy értette? Mert akkor buli. Csak nehezen hiszen el, hogy 5 év alatt kitermelt 4 millió eurot. De ha mégis, akkor tényleg jó üzlet volt. Én mondjuk nem látogatom az oldalt, de az más tészta
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
readya 2011.11.10 11:18:53
@midnight coder:

demagóg szövegre nem annyira vagyok kíváncsi. A szüleim is fizették a járulékokat, őket abból tartják el. Abból kellene. Hogy másra költötték, nem az én bajom és nem az ő bajuk.

A MANYUP pénzeket hitelből fedezték, de amint az első MANYUPos elmegy nyugdíjba, a MANYUPból lett volna fedezve a jó része. Most meg minden vissza és fizetheti az állam. Csak éppen harmad annyi jön be, mint amennyit ki kell fizetni. Ergo nem életképes.

De a lényeg nem ez, hanem az, hogy én MANYUP maradtak, az állam pedig 13 hónapja meglop és nem ad érte semmit. Az a baj.
readya 2011.11.10 11:42:12
@Trompf: Igen, kedves Trompf

Ha valaki feketén melózik és nem fizet járulékot, akkor nem kap nyugdíjat és csak életmentő beavatkozásokat az egészségügyben. Ez így működik elég sok helyen és így is van jól. A majd a nagy büdös közösből fizetjük a feketézők után, az tipikusan a szocialista módi, amire nemet mondtunk a rendszerváltáskor.
readya 2011.11.10 11:51:46
@Trompf: Amerikában pl vagy van biztosításod vagy kórházi ellátást életmentőt kapsz csak. Nyugdíj se jár, van segély és old meg. Nálam ez hibátlan. aki nem tesz a közösbe, ne is kérjen belőle.

De eltértünk a tárgytól. Én 12 éve dolgozom, azóta be vagyok jelentve hivatalosan. És mire megyek vele? Kevesebbet keresek, mint aki feketézik és még a MANYUP pénzemet is ellopják/másra költik. Lehet nekem is adócsalónak kellene lennem.

Vagy csak új pártot alapítani és aki nem dolgozik, ne is egyék zászlóval vonulni.
Épp pénteken írtunk az immár elérhetővé vált Anti nevű hacker-appról, most pedig egy újabb ingyenes csapásmérő eszköz került a kezünkbe, amivel bárki tönkre teheti mások netezési élményét. A WiFiKill, ahogy a neve is mutatja, egyszerűen bárkit letilthat egy adott…..
readya 2011.10.17 11:51:49
Felraktam és ki is próbáltam, működik. A legdurvább, hogy kapcsolódva maradsz a Wi-Fi-re csak éppen nem forgalmazol semmit.

@Tomi from Space:
"Pl. kávéző public wifijéhez kapsz kódot, ha veszel egy kávét. A kódod ott figyel a blokkon. "

És ez mire megoldás? Bemegyek a kávézóba, veszek kávét, kapok kódot és mivel nekem kell a tempó, az appal lebaszkodok mindenkit a hálózatról.

Ez nem a nyílt/zárt wifi kérdéskör, hanem morális. XDA olvasó emberek úgyis tudnak róla, xyz átlag user meg nem. Illetve most már igen. Remélem elegendő egységsugarú tini olvassa a posztot és kezdi el használni ahol csak kedve van.

Ráadásul index.hu címlapra kirakták, hiszen azt is kell etetni. Tudom, hogy leszarod, de szerintem - és nem csak szerintem - igazi kurvák lettetek. A múltkori Samsung laptop is ugyanez. Bármit hajlandóak vagytok megtenni a látogatottságért, csak azt nem veszitek észre, hogy a bounce rate óriási. Lásd, amikor kiakadtál a Goldenblog szavazáson. Nem az egyszeri látogató a jó látogató, hanem a visszatérő. Ahhoz viszont több kell, mint hatásvadász írások. Ez pedig ráadásul romboló is. Gratulálok
Több jó hír és egy rossz hírem is van. Elmarad a jövőhét keddre tervezett Samsung-Google közös esemény, így késik a Galaxy Prime és az Ice Cream Sandwich. Több okot is említenek, nem derült ki számomra melyik lehet a valódi. Új időpont nincs, de ígéretük szerint még…..
readya 2011.10.07 20:09:31
Már elég régóta vártam, hogy végre frissüljön az egyik kedvenc játékom a Cut the Rope, nos ma végre 25 új pályával bővült a játék. Az új pakk a Toy Box nevet kapta. Aminek nem örültem az az, hogy nálam elveszett az összes eddigi eredményem (és a market hozzászólásokat…..
Van, aki bírj az alkoholt, van, aki nem, van, aki kedves részeg, van aki meg pleknis gyökér, aki először csak egy kalapot ver le az ellen fejéről, utána meg legyújtja az arcát, ha éppen nem figyel. Wakeboardos siófoki legények vs. Aranypart Ádám és Aranypart Pitta a videón. Ma este…..
A Qualcomm Isztambulban mutatta be a jövő évben megjelenő új processzorcsaládját. A kép szerint négy kategória lesz, ezek közül ami igazán érdekes lehet az az S4 Class processzorcsalád. Bizony, egy-két és négymagos procikkal (2,5 GHz-ig) és az új generációs Adreno GPU-val fog…..
A GetJar App Store, ami pár éve még leginkább a reklámokkal telepakolt "kétesen ingyenes" java alkalmazások kissé szedett-vedett tárhelye volt, idén nyáron tette le az első komolyabb tétet az asztalra, amikor is megszerezte a Cut the Rope Androidos vátozatának exkluzív megjelentetési jogát. A régóta…..
readya 2011.09.13 19:22:39
@Yarner: A swiftkey X-et nézte valaki? Abból a teljes verzió van vagy az ingyenes? Az ingyenesben sincs reklám, csak nem tanítható mindenhonnan, míg a fizetős igen.
readya 2011.09.13 21:58:26
@Yarner: akkor zsír. Nem tudom mi lesz így. Mások meg fizettek érte majdnem egy ezrest...
Nem, hiába írjátok be az AppStore-ba, hogy "Flash", továbbra is csak az elemlámpás appokat látjátok. Nem lehet telepíteni az Adobe valamilyen lejátszóját a készülékre, de erre nincs is szükség: nem az Apple lépett, és nem is az iPhone vagy az iPad változott meg. Trükk…..
readya 2011.09.13 11:01:09
@DanZi:

Ennyire nem lehetsz egyszerű, ember...

"Az Adobe ezzel elismerte, hogy a Flash télleg szar,"
- nem

"és mivel az iOS piac meg nagy - ergo bevallotta azt is, hogy senkinek nem hiányzik egy agyhalott technológia. "
- nem. Csak azt ismerte el, hogy a piac nagy és kell neki ez a piac is. Mivel az Apple meg nem akar flasht, ezért az Adobe megoldja máshogy, hogy több százmillió eszközre eljuthasson.

Egyébként a flash szar, csak ne írj hülyeségeket.
A zsűri döntése alapján az Androidportál lett az első helyezett a Goldenblogon IT-kategóriában. Gratulálunk hozzá. Remek blog, jó cikkek, izgalmas tesztek, naprakészek, mi is szeretjük. Olvassátok ti is! ..
readya 2011.09.12 17:56:54
„Nem tudjuk, hogy az a példátlan jogi pr rally, amivel a vádlott és védője az elmúlt három hónapban körbeszáguldotta az országot, megtette-e a hatását, és érdemben befolyásolta-e a bíróságot, hogy enyhébb ítélet szülessen.” Ezt írtuk 10 héttel ezelőtt Stohl…..
readya 2011.09.07 09:29:44
Graffiti = 1 év 4 hónap
index.hu/bulvar/2011/09/06/ongyilkos_lett_a_visszaeso_graffitis/

Stohl = 10 hónap nyaralóban. Lófasz volt ez, nem igazságtétel.
readya 2011.09.07 10:08:48
@shearer86: jogászként te büfögsz hülyeségeket, az a baj. Én nem jogilag, hanem morálisan, a saját véleményem szerint mondom, hogy nekem ez nem igazságszolgáltatás. Nem érdekel a BTK idevágó passzusa. Én azt mondom, hogy véleményem szerint, aki rendszeresen bebaszva, bedrogozva vezet és 3. alkalommal van balesete, az ne kapjon 10 hónapot nyaralóban, hanem kapjon 3 évet fegyházban. Hogy jogilag mi a szitu, azt leszarom. Nem arról beszélek. Szóval trollkodj másnak jogász srác.

@abaka: azért mert ha az én házamat firkálja össze, eltöröm a karját is. Szóval nekem az ítéletével nincsen gondom. Megmondták neki, hogy nem kéne, erre ismét megtette. Ez ilyen. Stohl kapott keveset, ez az én magánvéleményem.

A többi okoskodónak jelzem, engedtessék meg, hogy valakinek más véleménye legyen. Kösz
readya 2011.09.07 10:29:52
@TH: Nem trollkodok. Leírtam a véleményemet, erre kaptam két megmondást. Csak én magánvéleményt írtam, a válaszok meg jogi oldalról jöttek. Ez a trollkodás. De nem mennék bele a vitába, mert igazából nem érdekel a dolog. Volt egy cikk, kommenteltem és ezzel részemről letudva.
Mind az autósok, mind a biciklisek között vannak szép számmal renitensek. Ebből rendre vannak itt viták a blogon egy-egy ilyen tárgyú poszt kapcsán. Milyen az amikor összetalálkozik egy szabályokra fittyet hányó kerékpáros és egy "önkéntes rendőr" autóval? Tamás…..
readya 2011.09.02 21:20:07
@luciferko: a faszfej autósnak nincs joga mérlegelni. Ahogy a maci sajtnál sincs. Elsőbbsége van, pont. Mellesleg ha én busz sofőr lennék, index ki és indul. Aki nem fékez, azt rommá töröm és még ő ad betétlapot. Nem bonyolult ez. És a legjobb, amikor még a faszfej autós ugat a BKV buszsofőrnek.
readya 2011.09.02 21:39:18
@luciferko: persze. Felszálló utasokkal. Minden nap BKV-val járok több, mint 8 éve, mióta eladtam a vasat. Meg a lófaszt. 100-ból max 1x. Egyébként pedig a köcsög autósokból 10-12 elmegy, mire a busz kijön az öbölből. Szóval maradjunk ennyiben.
readya 2011.09.02 22:01:49
@luciferko: ja, hogy troll vagy. Akkor nem etetlek tovább.
Most már minden híroldal szerint szeptember végén fogják bemutatni az Apple frissített mobilját, és abban is egyetért a többség, hogy az külsőre pont úgy fog kinézni, mint a mostani generáció. Múlt héten már írtam arról az antennakeretről, ami méretében, formájában…..
readya 2011.08.31 09:25:04
@Magyarósi Csaba: És ha normális hangnemben válaszolsz a trollnak, még ember is maradtál volna. Ez viszont szegénységi bizonyítvány volt magadról.

@na ki?: baromira nehéz az év blogjának lenni, ha olyan ember írja, aki amúgy index újságíró és bérelt helye van az index címlapon, ami pedig valahol a top5-ben van itthon látogatottságban. :)
readya 2011.08.31 12:17:52
@Bellagio: Nem vagyok a barátod és névvel, újságírótól szégyen egy ilyen hozzászólás. Az pedig _pláne_ butaság, hogy trollt etet. Ez a véleményem.
Hét hónappal ezelőtt lamentálgattam azon, hogy gyakorol-e valamilyen hatást Steve Jobs betegsége az Apple-re. Az akkori következtetést, miszerint rövid távon semmilyet, azt hiszem igazoltnak tekinthetjük, főként a gyorsjelentésekből tükröződő fundamentumok alapján, de azt se…..
readya 2011.08.25 13:55:40
@Super aGyuri: ez úgy ahogy van, hülyeség. A végletekig egyszerű design nem lehet másolás alapja. Ennyi erővel minden kocsi másolat, ami sedan. Van akkora különbség egy Galaxy S és egy iPhone 3GS között, mint egy BMW E30 és egy zsiguli között.
Sőt, enyni erővel az első asztalhoz képest, az összes 4 lábú asztal másolat. Na hagyjuk.

A holland bíró ezért is baszta ki a kukába az Apple design oltalmát. És ezért fogják megsemmisíteni.

Ha pedig geci akarok lenni, akkor az iphone 3GS/ipad design Kubrick filmjéből van.

Szóval a másolást felejtsük már el. Ahhoz, hogy valaki a kettőt összekeverje, agyhalottnak kell lenni.
Zseniális a Samsung ellentámadása az Apple ellen. A cég jogászai legutóbbi beadványukban azzal érvelnek a bíróságon, miért nem az Apple-é az elsőség az iPad dizájnjával kapcsolatban, hogy az már szerepelt a 2001. Űrodüsszeában. Van ez az úgynevezett prior art nevű fogalom ott,…..
Miért jut eszembe a balkán szó a sziget fesztiválról? Talán azért, mert minden, ami a szigeten kívül történik, arra magasról szarnak a szervezők. Mivel a sziget közelében lakom, ez engem elég közvetlenül érint. Sajnos 2011-ben még mindig nem tartunk ott, hogy egy vállalkozás…..
readya 2011.08.16 20:42:26
Szia

Én is Óbudai lakos vagyok és egyben sziget látogató is. Gondolom este 23 órát akartál írni a zajra, mivel addig mennek a koncertek... Vagy ha szerinted csak 22 óráig van zajszennyezés, az nagyon érdekes, hiszen 22:30-kor és 22:50-kor is ugyanazt kapod...

1) 30 fokban javaslom ne nyiss ablakot, hanem a meleget tartsd kint és ventilátorral hajtsd bent a levegőt. A gyerek is alszik és a gond is letudva. Akinél nincs kisgyerek, teljesen nyugodtan tud létezni nyitott ablakkal. Én is. Nem kötekedésből mondom.

2) tábla is van és a rendőrök is ott vannak a legtöbb kereszteződésben. Lehet, hogy szerinted nem, de én minden nap láttam őket és még a forgalmat is szépen terelték. A legnagyobb gond ilyenkor, a hülye magyar. Még le is fényképeztem a sok barmot, amelyik az alsó rakparton állt a dugóban az Árpád hídtól. Persze a Margitnál felmehettek volna a felsőre és ott lehetett is közlekedni, de nekik jobb az úgy. Na ezért nem lehet közlekedni olyankor. Én jókat derültem rajtuk.

3a) ez sajnos így van. Javaslom tereptárgyakkal védd meg a parkolóhelyedet. Jobbat nem tudok mondani. Ha nem megy, lerakhatod a kocsit a házadtól pár száz méterre vagy messzebb is. Ott is tud állni és aki nem olyan szerencsés, mint te, hogy van parkolóhelye vagy biztonságban akarja tudni az autóját, az nálunk 500-1000 métert minimum sétál a védett parkolótól hazáig. Se rossz idő, se más nem gátolt meg ebben.

3b) nem a helyi lakost büntették a rendőrök, hanem a szabálytalan parkolást. A szabályosat is meg lehet oldani, próbáld a 3a) módot, ha meg ehhez nincs kedved, viseld következményeit. Nem fogok könnyet ejteni a szabálytalanul parkolók miatt és a rendőr se mérlegeljen.

4) ez valóban gond. A magam részéről az összes általam látott parasztra rászóltam. Viszont amiről te beszélsz, az közterület. Márpedig azok biztosítása nem a fesztivál dolga és _hatásköre_, hanem a rendőrségé. Tökéletesen értem a problémát és szerintem is meg kell oldani, de pont a rendőrségen kopogtass ez ügyben.

5) megszámoljam neked, hogy mennyi játszótér van, ami zárt, ahova egy szerinted "csöves holland" sem ment be és ahova vihetted volna a gyereket? Ja, hogy megint a séta kerül képbe. Nos, van olyan, aki mögött nincs játszótér és mindig sétál a gyerekkel. Egyszer próbáld ki. Vagy ülj az autódba és kész.

+1 A fesztiválból szépen kaszál az állam és a főváros, a külföldi áruházakban elköltött forintok után is. Tudod, ÁFA, iparűzési adó és hasonlók. Ebből pedig jut a harmadik kerületnek is. Hogy az egészet itt kellene elkölteni, arról lehet beszélni, de talán nem a fesztiválhoz tartozó kérdés.

A fesztivál nyereségességét vagy veszteségességét én is meg tudom mosolyogni, mivel a beszállító Kft meg nyereséges, nem is kicsit. Ez már csak ilyen csiki-csuki. És ha őszinte vagyok, nem érdekel mennyit keres ezen Gerendai. Lehet csinálni helyette vagy megmutatni másnak is. Abban pedig személy szerint biztos vagyok, hogy a sziget többet hoz az országnak, mint az országimázs központunk. Pláne ha azt nézem, hogy a fiatalokat hozza be (akik ezek után fel tudják rajzolni a térképre, hogy hol vagyunk és még akár más ok miatt is visszajönnek ide...) és Európa hírű a magyar fesztivál.

Üdv,
readya, az Óbudai lakos
Varánusz Pofon a szarnak 2011.08.16 06:02:00
Szép lassan megérik a helyzet arra, hogy a gazdaságpolitikai lufi úgy durranjon el, mint képviselőfing a kormányszaunában: recsegősen, féknyomot rajzolva a ülőkére. Lassan de biztosan "útelágazódáshoz" érkezik az ország, ahol dönteni kell: fideszes terminológiával…..
readya 2011.08.16 12:14:46
@astrup: És ezzel mit akarsz mondani? Hogy a válság alatt szar volt a GDP? Nebassz...
Appleblog Elbukott az iPad 3 2011.08.16 08:01:00
A blogok, pletykaoldalak rengeteget írtak az idén ősszel érkező iPad 3-ról, de a hírt mi csak mérsékelten követtük le: túl sok volt a találgatás, bizonytalanság, ráadásul a sikeres iPad 2 mellett nem is tűnt logikusnak, hogy az Apple a ciklus felénél kihozzon egy új terméket.…..
readya 2011.08.16 10:59:00
@Magyarósi Csaba: nem csökkent az üzemidő... Meg nem lett 15%-al nagyobb az akku sem... :D
Modorosblog Tőlem se kapsz munkát 2011.08.07 18:15:00
  12 embernek adhatnék munkát havi 2 310.12 € nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom, miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak hétköznapokon.…..
Előző tesztemben már említettem, hogy szeretem a HTC készülékeit, úgyhogy nagy várakozással bontottam ki a Sensation csomagját. Ez után leültem egy kicsit, mivel a kézbevételkor nagyon magával ragadott a készülék. Pont aznap vásároltam meg a Samsung Galaxy S2-t, odáig voltam…..
readya 2011.07.30 14:29:02
@pacska: én meg meglepődnék ha ott XEH kódos Samsungot és független kódos HTC-t tudnék venni.
Pl. ez az S2 alapból szürke import: 12 hónap bolti garanciával,black:119900Ft

bolti garanciával... ja, mert a nem magyar garancia papírt durva lenne odaadni.

iPhone 4:
Kipróbálási garanciával,gyári független,white:138900Ft.
12 hónap bolti garanciával,gyári független,white:145900Ft

Miközben még Apple reseller sem árulhat iPhone4-et itthon hivatalosan, csak a T és a Voda. Szóval ez konkrétan szürke import.

Szóval mutyi, ha kint van a bannere és pénzt ad érte, ha nem :)
Most érkezett a Samsung Magyarország sajtóközleménye:A Samsung GALAXY S II (GT-I9100) értékesítése világszinten átlépte az ötmilliós mérföldkövet. Az ötmilliomodik GALAXY S II 85 nappal a modell kereskedelmi forgalmazásának megkezdését követően talált gazdára, ami azt…..
readya 2011.07.30 14:06:41
@idrisz92: nem kellene lopott szoftvert feltenni, hanem meg kellene vásárolni az eredetit és akkor olyat töltenél a telefonra, ami rá való. A NOVA 2 egyébként pár napja jelent meg SGS2-re.

@Yarner: az USA-ban szolgáltatói telefonok vannak, függetlenül szinte a kutya sem vásárol új telefont. Viszont a szolgáltatóknak nem jó, ami a piacon van, majd ők megmondják. S mivel hatalmuk van, meg is mondják. Ezért érkezik később. Mert mást kell gyártani. Ahogyan Galaxy S-ből is volt 4 féle verzió USA-ban, ebből is lesz. Arról nem beszélve, hogy több szolgáltató CDMA hálózatot használ vagy más frekvenciát, mint a világ többi része, azaz eleve más telefont kell gyártani, külön igények nélkül is. A japán piac ugyanez.

@Tomi from Space: ahelyett, hogy megkövetnéd magad.
Ez egy ilyen sűrű nap. Most kaptuk a hírt, hogy KIES-en keresztül frissíthetők a Galaxy Ace készülékek Gingerbread (2.3.3) oprendszerre. A telepítéshez nem kell mágia, a lényeg, hogy KIES legyen a gépen (innen tölthető). Egyszerűen csatlakoztassátok USB-n keresztül a…..
readya 2011.07.25 14:34:11
@EvilHedgehog: Nem kell siratni...

1, a Galaxy Ace csak az Android 2.3.3-at kapta meg. A ROM maga nem frissült. Pont úgy néz ki, mint a 2.2.1, csak a magja lett cserélve és persze emiatt benne van a böngésző gpu gyorsítása.

2, a Galaxy S teljesen új ROM-ot kap.
- Gingerbread design kívül-belül
- új appok
- új notification bar
- új copy/paste stb.

Szóval az azért jön később, mert kb 3x akkora meló megcsinálni. A drágább telefon több munkát kap és jobb ROM-ot. DE később.
readya 2011.07.26 21:08:30
@Yarner: Szerintem a 2.3.4 fog jönni egyből, ezért szarakodnak. A skandinávok kaptak egy 2.3.3-at azótakijött egy újabb és két darab 2.3.4. Szóval remélem ezért csúszik a rollout. A Finnek, Svédek és Norvégok Május 6 óta Gingeren vannak
readya 2011.07.26 21:55:03
@Yarner: de aztán érkezett a 2.2.1 is.