Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bruTe

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosságról szóló perben kihirdetett ítélet határozottan elítélte az elkövetők rasszista motivációját. Ezt üdvözöltük és hatékonyabb állami fellépést sürgettünk a hasonló motivációjú bűncselekmények ellen. Azonban a kiszabott büntetést, a feltételes…..
bruTe 2013.08.08 22:25:18
@Napkutya:
Először is nem fogok köpködni:)

"De, lophatunk kábelt akárhonnan szervezetten, mert van, aki ellopja, van, aki átveszi, van aki kifizeti az ügyvédet, ha bukik a rajkó...."

Viszont:
1. Nem lehet. Legalábbis a jogrend nem engedi.

2. Már abban is amit írsz benne van, hogy egy ilyen kábellopásnál nem feltétlen a "rajkó" a hunyó, mert bár ő lopja el, de nem ő keresi rajta az igazi pénzt. Ettől még nem mentesül a tette alól, de a "szervezettség" részéért pont nem ő a felelős...
Év elején mi sem hallgathattuk el az NBC csacsiondós trashreality-botrányát: a TMZ ugyanis kiteregette, hogy a Fear Factor című realitysorozatban egy ostoba ikerpárnak 24 órája a napon rothadó szamárspermát és csacsipisit kellett korsóból innia, hogy megnyerhessék az 50 ezer…..
bruTe 2012.06.12 09:49:52
@Vizibolha: Nyers és otromba leszek, de akkor is megkérdezem: Te most otthon arra vered, hogy egyszer olvastál valamit egy történelemkönyvben a szamárgeciről, amit mi nem? És ettől most ennyivel okosabbnak érzed magad? Gratulálok...
Nagyon kedveljük Kovács Kálmán 56-szoros válogatott labdarúgót, szép bajusza van, kellemes az orgánuma és fénykorában úgy tudott esni a 16-oson belül, ahogy azóta se senki, csak Dombi Tibor, a Hortobágy pumája. A futballhoz való viszonya viszont elég ambivalens, a tényekkel még…..
Még éppen időben, a holnapi Prometheus premier elébe íme egy kis kedvcsináló, avagy múltidézés..Alien - A nyolcadik utas: a Halál (1979)Kissé szomorú vagyok. Azért, mert harmadszorra sikerült csak elérnie ennek a mindenki által klasszikus magasságokba emelt, ikon- és…..
bruTe 2012.06.07 14:08:28
Nekem tetszett az írás, még ha az én véleményem Androszéhoz közelebb áll. Ettől függetlenül szerintem nem kötelező ugyanazt gondolni, érezni kulturális termékekkel kapcsolatban, sőt, ha így lenne, kutya lenne kíváncsi egy újabb kritikára. És Androsz véleményének a stílusa olyan kioktató és okoskodó volt, hogy egy jó érzésű ember automatikusan a szívlapátot kezdi keresni, amivel jól pofánbaszhatná :). Viszont Gavinnek sikerült hasonló hangvételben lereagálni, szóval 1-1 :D.

Filmekhez akkor:

Amit én kiemelnék (már egy kommentelő pajtás írt hasonlót), hogy ellentétben a hollywoodi dolgok általános menetével, itt minden rendező az előzőhöz képest új vetületet igyekezett adni a történetnek, és ettől egyedülállóan izgalmas az összkép.

Az első film nálam a favorit, még ha a post által kritizált túl lassú tempó tényleg problémát jelent (főleg 2012-ben). Ezért nálam 9/10.

A másodikkal szerintem az eltérő műfaj miatt nehezen összehasonlítható, és bár Cameron egy őrült tempójú és tökéletes látványvilágú, totál cool filmet készített, ugyanakkor vannak benne olyan fordulatok, story elemek, amik kiherélik azt, amitől az 1 működik a mai napig. Például az életben maradó kislány, a kapcsolata Ripley-vel mind olyanok, amik elveszik a hideg, könyörtelen félelem élét, úgymond a hülyék számára is beépített elemeket a történetbe. Ezt a hibáját Cameron különben a T2-ben fejlesztette tökélyre a "Most már tudom, miért sírtok" típusú mondatok gagyi/szürreális ostobaságával. A Terminátort kurvára nem érdekli, miért sírunk.
Emellett szerintem a dramaturgia is olyan kiszámítható, hogy az már helyenként nevetséges (ki gondolta volna, hogy a királynő a hajón van, hihetetlen, hovatovább, a munkagéppel lehet legyakni, nahát, felnyársalja szegény Lance-t, ó ne, stb).
Nálam az Aliens 8/10.

A harmadikat szeretem, mert valamelyest visszatér az eredeti koncepcióhoz: eszköz nélkül az elpusztíthatatlan ellen. Ezen kívül jó a környezet, és a későbbi Fincher dolgok hangulata is ott van benne. De persze nem nagy mutatvány az elődökhöz képest, sokban egyetértek a posttal, több volt ebben a történetben. De az orvos karaktere és szerepe nagyon erős, míg a vallásos néger tiszteletes elég elnagyolt és közhelyes.
7/10

Legkevésbé Jeunet tudott élni a lehetőséggel, holott az, hogy új hangnemben (sci-fi fantasy) nyúlt a témához, rendkívül jó indulás volt. De a fantasy vonal az űrkalózokkal nem lett több, mint díszlet a trancsírozós-üldözéshez a nevetséges hibrid monster kiskutyaszeme pedig végleg lealacsonyította az egészet. Többször is megnéztem, de egyszerűen nem tudom megszeretni, végig olyan érzésem van, hogy a rendező rutinból rázta ki a kabátujjából, semmi szeretetet nem érzek benne, csak az iparosmunkát.
5/10

Kedvenc rész: 1-2
Kedvenc jelenet: az első filmből az idegen hajó, meg az oda-visszaút a szkafanderekben
Kedvenc karakter: Hicks
Kedvenc monster: a kiömlő nyálka (ezzel kapcsolatban viszont komoly kétségeim vannak: hogy lehet egy faj ilyen végtelenül életképes, amelyik percenként 3 liter folyadékot veszít el a szervezetéből???)

Ennyi, köszi a cikket, üdv
bruTe 2012.06.07 14:12:44
@Tiltsuk Bea: vicces a véleményünk így, egymás alatt a 3-4 részekről. :)
Megérkezett az új Tarantino-opusz első trailere. A műfaját tekintve western Django Unchained főszereplője a Jamie Foxx által alakított rabszolga, aki egy fejvadász (Christoph Waltz) segítségével megpróbálja feleségét kiszabadítani egy gonosz ültetvényes (Leonardo DiCaprio)…..
bruTe 2012.06.07 12:35:37
@doggfather: Ezt meg egyáltalán nem értem, a vad nyugaton játszódik, lovagolnak benne meg lőnek, mi az úristen, ha nem western ?
bruTe 2012.06.07 14:11:14
@doggfather: Hát igen, kinek mi a western :)
IDDQD Videók az E3-ról 2012.06.05 08:27:00
Ma kezdődik az E3 (valójában persze már vasárnap este elkezdődött a pre-show sajtótájékoztatókkal), jöjjön hát néhány videó a teljesség igénye nélkül, amivel kicsit hangulatba ringathatjuk magunkat. Először is a Castlevania: Lords of Shadow 2 trailere, aminek mondanivalója…..
bruTe 2012.06.05 10:39:06
@moli: Azt, hogy nem szereted a trailereket?

Nekem egyik game sem stílusom, valszeg sosem fogok játszani velük, de a videók azért pengék, érdemes meglesni. A digic meg csak túlórázzon még többet :)
bruTe 2012.06.05 11:25:55
@Toalettduck: Úgy tudom, csak azokat adják még ki, amiknek a fejlesztése már olyan stádiumban volt, hogy leállítani drágább lett volna. Sajnos a játékpiac monstrum szereplői nehezen alkalmazkodnak a Blizzard release-politikájához, az meg durván visszaél ezzel, és évekig csendes terrorban tartja a játékvilágot azzal, hogy bejelent egy dátumot, majd visszavonja. Ezért kezdtek még ilyen sok fejlesztést, bíztak abban, hogy nem jön ki idén sem.

:)
bruTe 2012.06.05 15:20:32
@Nicker: Fasza! Komolyan, tökre rágerjedtem, pedig utoljára az első rész cincálta az idegeimet kb 15 éve:) Lehet, hogy majd kipróbálom.
A minap volt szerencsém kipróbálni a Diablo 3-at, egyik cimborám által adott Guest passnak köszönhetően. Nos ezzel kapcsolatosan fejteném ki mélységes csalódottságomat, a játékot illetően.Az első döbbenet már a megjelenés előtt történt, az official trailer-el kapcsolatosan.…..
bruTe 2012.05.22 17:39:19
Hali!

Én is nagy d2 fan vagyok, még mostanában is elő-elő veszem. Sokszor éreztem úgy, hogy nem is érdekel a d3, mert a d2-nél nem tudnak jobbat csinálni, és ez szerintem igaz is lenne, ha a 2000-es évek elejét taposnánk.
Ennek ellenére megvettem, kipróbáltam, és egyenlőre nagyon elégedett vagyok, bár sokáig még nem jutottam el. Viszont ahogy játszogattam, arra kellett jutnom, hogy oké, hogy nekem hiányzik néhány dolog a régiből (pl.: az agysebészi képességeket feszegető tárgy-tulajdonság rendszer, övvel való baszakodás, hátizsák mérete stb.), viszont ma már, 2012-ben egy csomó ilyen f.aszsággal nem lehet előrukkolni, mert a fő fizető közönség nem magamfajta 30 körüli gyökerekből áll, hanem pont 10-15 évvel fiatalabbakból, akik ha megunják, 20 perc múlva már megint tolják a CoD-ot, vagy valami hasonlót.
És ami még fontos, hogy szerintem annak ellenére, hogy lebutították kicsit, kevésbé kell számolgatni, agyalni (érted, d2, mint "agyalós" játék, höhö), mégis azt érzem, hogy szeretnék haladni, és hogy van a játékban annyi potenciál, hogy akár évekre elég legyen, és talán még 5-10 év múlva is jó kis FUN maradjon diablózni.

Mondjuk az igazi szopásokban még nem volt részem, nem fagyott, nem dobott le a szerver, gondolom, annak is eljön majd az ideje.

Különben meg örülök, hogy valaki legalább ír róla, viszont azt sajnálom, hogy ilyen szintű csalódásban volt részed.

Peace
IDDQD Az év barátnője 2012.05.18 21:20:00
Nem is kell hozzá különösebb kommentár, hogy miért. (via tumblr)..
Mindegyik Daniel Reese munkája, aki művészi önkifejezésnek tartja a cipőfestést, de azért ne aléljunk el a dolog magasztosságától, mivel bőven van a dologban biznisz is, ugyanis 200-250 fontot kér el darabjáért.Nézzük is meg, hogy miket művel a brit fiatalember, aki…..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
A tavalyi évhez hasonlóan idén is elkészültek a sajtóügynökségek legjobb fotóit bemutató toplisták. A Reuters múlt héten jelentette meg a 100 fotót tartalmazó albumát, mely 2011 legemlékezetesebb pillanatait mutatja meg. Nemrég a Buzzfeed online magazin oldalán jelent meg egy…..
bruTe 2011.12.06 12:28:42
@fovarosi.blog.hu: Rátapintott a lényegre!
Az R.E.M. szerdán jelentette be weboldalán, hogy feloszlik. Először csak egy szűkszavú közlemény került fel a honlapra, amiben elmondták, hogy hálásak mindenért, amit a zenekarral elértek, és köszönik a rajongóknak is, hogy meghallgatták őket. Később minden tag hozzáírta a…..
Varánusz Semjén vadászat 2011.09.11 05:34:05
"A kutyától félek, a vértől hányok,Mindig lenéztek engem a lányok.Nem vagyok senki, űzöm a vadat,Másoknak hajtok, mások hajtanak."A kormánycirkusz végighaknizta az országot a héten Lovasberénytől Hajdúszoboszlón keresztül Kötcséig, megörvendeztetett minket tőzsde…..
bruTe 2011.09.12 15:48:58
@yotta: Én most épp dolgozom, ezzel is leplezve, tagadva a gyilkolás felett érzett örömömet, majd később elmegyek angolt tanulni (!), de azt is arra fogom csak használni, hogy aljas módon gyilkolás felett érzett örömömet leplezzem. Valójában mindent azért teszek és mondok, hogy a gyilkolás vágyamat és örömömet próbáljam elferdíteni.

Különben Te vagy csak trollkodsz, vagy egy egydimenziós ember vagy, aki nem ismeri a vitakultúrát és azt gondolja, hogy minél többször mond valamit, annál biztosabb, hogy az igaz, és mások is úgy fogják gondolni.

(Utálom az internetben, hogy sokszor eldönthetetlen, ki hülye, és ki az, aki csak szórakozik. A többiek helyében már régen nem írogatnék neked.)

És igen, lelepleztél, ezzel a kommenttel csak a gyilkolás felett érzett szánalmas, természetellenes örömöt próbálom jobb megítélés alá helyezni.
bruTe 2011.09.12 16:07:35
@Hunter001: De az is lehet, hogy mindannyian hatalmasat tévedtünk. Lehet, hogy Yotta az első emberi nyelven értő, gépelő kapitális vad. Ebben az esetben meg kell hogy kövessem, a helyében én is hasonló indulatokkal bírnék a vadászattal szemben.

na, szép napot :)
A Thrasher jelenleg a legzúzósabb extrém elektronikus parti az országban. Itt olyan tinédzser is van, akire szeletelés közben testőr vigyáz. Az olasz Cyberpunkers és a német Noize Generation lépett fel a sorozat legutóbbi rendezvényén a Hajógyári Szigeten...
bruTe 2011.07.01 11:36:20
@random_mark: Most akkor az a baj, hogy valaki védi az elektronikus zenét? Vagy az, hogy "kommersz gyökerek"? Vagy nem értem, mi a bajod :) Én speciel örülök, hogy olyan hsz-eket olvastam, amik egyértelműen nem a videon látható furcsa népektől érkeztek, kifejezetten pozitív hangnemben értelmes vélemények, semmi "ossian" analógia. Szemben a jól megszokott "az a zene, amit gitáron játszanak" faszsággal.

Jó, mondjuk a standard dubstep emlegetése engem is idegesít kicsit, egy jelenlegi kurvatrendi fősodor, amit ráadásul 95%-ban egyáltalán nem élvezek.
bruTe 2011.07.01 14:47:58
@Pávor Jál: Akkor ez is vicces lesz: a zenét azért csinálják, hogy jól érezzem magam, amikor hallgatom, nem azért, hogy "szakirányú végzettséggel" rendelkezők beszéljenek arról. Nincs zenei képzettségem, hacsak az nem számít annak, hogy több, mint 20 éve naponta akár órákat is eltöltök zenehallgatással.

Különben meg sokkal viccesebbek az ilyen "megvillantom a szakértelmem, anélkül, hogy mondanék valamit" típusú kommentek. Én is csináltam, de már leszoktam róla :)
bruTe 2011.07.01 14:57:45
@lerchenfelder: Mert ez M.o., ahol azzal tudod magad leginkább meghatározni, hogy mit rühellsz, és nem azzal, hogy mit bírsz :D (sajnos)
IDDQD Super Mario fps-ben 2011.03.22 20:06:00
Igazából szégyen, hogy csak most posztoljuk az elmúlt napok legjobb játékos videóját, mert többen is felhívtátok rá a figyelmünket, de jobb később, mint egyszer sem: Igen, ez a NES-es klasszikus Super Mario Bros első pályája 3D-ben, fps nézetben. Egy Brandon Laatsch nevű…..
IDDQD Így photoshopoltok ti 2011.02.09 10:00:00
Érdemes volt emlékeztetni beneteket legutóbbi nyereményjátékunk határidejére, hétvégén sok új Photoshop-alkotást küldtetek. Emlékeztetőül: a feladat egy tetszőleges játékborító kratosizálása volt, azaz a God of War főhősét, Kratost kellett valahogy ráhegeszteni egy…..
bruTe 2011.02.09 12:10:53
@hancu: Pont erre gondoltam! :) Lehetne nyerni mondjuk Gorenje turmixgépet.
Emlékeztetőül: "A Magyar Universitas Program 2005 és 2008 között a magyar felsőoktatás legnagyobb mértékű infrastrukturális minőségi fejlesztése, mintegy 175 milliárd forintos - éves átlagban mintegy 44 Mrd forintos - befektetési összeggel. Az Európai Unió támogatásával…..
bruTe 2011.02.07 15:11:59
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Egyrészt már volt olyan, aki feltette pontosan a "mennyi idő lehetett összeheggeszteni" kérdést.

Másrészt szíved joga, hogy úgy gondold, hogy mindez(n) szar. Nem is vitatom.

Továbbá:
1. Ugyanakkor én meg továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy ez nem több, mint egy kommentgenerátor poszt, mert ha valami olyat mutatsz be saját közegéből 30-40 pixeles digitális fotón, az árát vastagbetűvel kiemelve, ami nem egyezik meg a Sixtus-kápolna által képviselt világábrázolással, akkor ezeknek a reakcióknak az érkezése egészen pontosan kiszámítható. Tömeges lesz a felháborodás.

2. A művész éhezzen, önsanyargasson, legyen szegény, aztán majd halála után ÉN azt mondom, hogy na, ez igazi művészet volt. És akkor jó lesz. Addig nem adok neki pénzt, amíg az utókor nem dönti el, hogy ez valóságos remekmű (ugyan akkor már régen éhen halt, de majd a mennyek országában eggyel közelebb ülhet Szent Péter jobbjához). Remélem érted.

(Ha mégsem, lefordítom: ha nem adunk valamire pénzt, akkor azt nem fogja senki csinálni. Lásd külföldre költöző orvosok.)

3. A művészet elitista, hatalmi érdekek mozgatják. Pont mint minden mást. Pont, mint mindig.

4. Asszem én még mindig sokkal szívesebben adnék a közpénzből ilyen célokra, mint elég sok másra, amire elmegy.

no offense, vélemény.

üdv
bruTe 2011.02.07 15:23:40
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Amellett, hogy szerintem egy vásznat nem tudnál egyszínűre lefesteni, nemhogy ilyen gyönyörű narancssárgára, lefosom a narancssárga négyzetet. A kommentemben nem fogod megtalálni, hogy azt az alkotást méltattam (direkt nem írtam bele, hogy nekem melyik tetszik és melyik nem, mivel nem releváns).

Az itt megkérdőjelezett összeg teljes egészében elmegy egy, legfeljebb kettő olyan ember költségtérítésére, aki szintén nem tudna lefesteni egy vásznat egyszínűre, nemhogy ilyen gyönyörű narancssárgára.

Akkor már inkább egy négyzet, ami előtt kellemes érzés három másodpercet eltölteni, mivel a világ látható részének 99,99 %-ára ez nem igaz. Ezerszer inkább.

Ironikus fogalmazási képességed tanítani való. Az meg, hogy a narancs színről csak egy dologra tudsz asszociálni, szintén csodálnivaló (még ha messze nem is páratlan).
bruTe 2011.02.07 15:45:00
@Gergő77: Ez legalább egy vélemény. De a megnemértett zseni címért azért még meg kell doloznod.

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Hát épp ez az, hogy nem arról akarok meggyőzni semmit, hogy mi érték, és mi nem. Arról viszont inkább, hogy nem kell ráugrani mindenre, amivel Te nem értesz egyet, és többe kerül, mint egyhavi fizetésed. (És a színe narancssárga.)

"Ez a poszt valoszinuleg huen reprezentalja hany szazaleknek adnak ezek at barmit is, belerertve teged, mint mukedvelot is." Akkor a legnézettebb televízióműsorok mutatják igazán, mi is az érték, ugye.

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Kedvelem ezt az emberi hangnemet, köszönöm:) A bérből élés viszontagságaiban osztozunk, még ha én még nem is vagyok családapa, de a nézőpont teljesen érthető. Viszont sajnos nem e posztban felvillantott jelenség okolható ezért.
Kezdődött az egész a Metallicával: a príma zenét játszó, de a médiát és a digitális izéket nem túl szerencsésen kezelő együttes 2007-ben beperelte az Activisiont mondván, jogellenesen használták fel a számaikat a Guitar Herókhoz. Aztán a The Romatics is perre ment, amiért a…..
IDDQD Heti retro: Lemmings 2010.11.11 12:30:00
A két hete a rovatba szavazott Lemmings szép példája annak, hogy milyen apró ötletekkel tud megfoganni egy játék. A program története ugyanis egy animációval kezdődik, amit Mike Dailly, a DMA Design (a GTA-kat készítő Rockstar North elődje) egyik fejlesztője készített egy másik…..
Oké, lassan várjuk a dumaszínházas mosóporhirdetéseket, ki lehet erőltetni egy-két vicces sztorit a makacs foltok témakörében is, legalább annyit biztosan, mint a számítógépes vírusvédelemmel kapcsolatban, márpedig éppen ezt teszi a standupos Kiss Ádám az ESET filmjében. A…..
Ez az igazi rock and roll, magyar biztonsági őr módra. A hét legviccesebb sztorijában Lacza azt kiáltotta, hogy Rock and roll baby, rock and roll., erre körbevették a Sportaréna biztonsági pitbulljai. Ha agyonverik, olyan híres lehetne, mint James Dean. update 1.: Máris itt a durva…..
bruTe 2010.11.04 16:01:12
@Tomasz_a_gozmozdony: Nekem ez erős volt. Bár nem voltam ott, de meglepne, hogy ha a művész azt várta volna, hogy néma csendben nézzék az előadást. Szerintem a zenészek szeretik, ha a közönség pozitív visszajelzést ad. De biztos én vagyok a primitív barom.
bruTe 2010.11.04 16:45:23
@Rosszindulatú Vászka: Tehát akkor azért nem szabadott kiabálni, mert még nem volt ott?