Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Bíró Zsófia

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Antonio Gracia-Martinez  Május közepén Matt Taibbi írt egy elemzést „Tönkreteszi-e a Slack az amerikai vállalatokat?” címmel, arról, hogyan reagálnak az USA legnagyobb cégei az identitáspolitikai trendekre, különös tekintettel a Slack nevű munkahelyi chat appon generált, belső dolgozói „lázadások”…..
Úgy tűnik, nincs megállás a kritikai fajelmélet erőltetett hódításában a fejlett Nyugaton. A brit, konzervatív Daily Mail írta meg a minap, az amerikai woke-ság ellenes oknyomozó portál, a City Journal nyomán, hogy tavaly az USA kormányának elsőszámú fegyverbeszállítója, a Lockheed Martin arra…..
2017-es alapítása óta a Substack egy irigyelten sikeres platformmá nőtte ki magát. Sokan utálják is ezért, különösen azok, és ők vannak többen, akik nem kapaszkodtak fel erre a vonatra, és egyre kevesebb pénzért egyre szűkülő szerzői szabadság mellett próbálnak meg tartalmakat előállítani. Hogy…..
Nem újdonság, hogy a NATO szövetségesek, különösen az USA számára jelentős veszteségekkel jártak és járnak a konfliktuszónákban zajló békefenntartó, illetve ún. nemzetépítő missziók. Az interneten elérhető adatok szerint a rendszerváltozás óta hat magyar katona is életét vesztette ellenséges…..
Már jó ideje úgy tűnik, véget értek az amerikai óriásvállalatok és a republikánusok közötti évtizedes „különleges kapcsolatok.” Az Big Tech cégektől kezdve az Oreón át a Coca-Coláig egymás után vállalnak fel amerikai székhelyű vállalatok egyre radikálisabb álláspontokat megosztó társadalmi ügyekben.…..
(Kép forrása: hetek.hu)  Nincsen magyar kultúra magyar zsidó kultúra nélkül. Zsidó magyar honfitársaink nélkül az országunk nem volna az, ami. Kevesebbek lennénk mindannyian. Nem lenne világhírű, hazánk hírnevét öregbítő turkológusunk, orientalistánk, aki az újkorban elsőként jutott el a török…..
(Kép forrása:  abc.net.au) Georgia állam fővárosa, Atlanta egyik online híroldalán, a feketebőrű lakosságot megcélzó Atlanta Black Star-on jelent meg március 15-én egy írás, amely arról számolt be, hogy egy fekete édesanya beperelte félig fehér származású fia középiskoláját, mert gyakorlatilag…..
(Kép forrása: news.sky.com)  Douglas Murray véleménycikkben méltatta a Daily Telegraph hasábjain a brit konzervatív kormány belügyminiszterét, Priti Patelt, aki „csodálatra méltóan egyértelműsítette, hogy a célja nem más, mint véget vetni az Egyesült Királyságba irányuló illegális bevándorlásnak.”…..
Történt, hogy nemrégiben egy fiatal amerikai férfi megosztotta azt a tapasztalatát a TikTokon, hogy amikor megkérdezik tőle, szokott-e transznemű nőkkel randizni, és azt válaszolja, nem, ő az igazi nőket preferálja, sokan „letranszfóbozták.”Pedig neki nincs baja a transzokkal, csak éppen nem…..
Kutyásnak lenni jó.  Muszáj kivinni az ebet sétálni, mellette nem lehet tespedni, szóval a testmozgás megvan. Ráadásul bizonyítottan oldja a stresszt a kutyasimogatás, kis kedvencünk szeretete pedig bizony feltétlen és örök, ellentétben a legtöbb emberével (kivétel persze az anyánk.) És ott van még…..
(Kép forrása: CNN.com) Daniel Larison történész, az American Conservative vezető szerkesztője február 24-én megjelent írásában amellett érvel, hogy Amerikának végleg irányt kellene váltania a külpolitikát illetően, és saját és a világ érdekében fel kellene hagynia a globális csendőr szereppel. A…..
(Kép forrása: hvg.hu)  Divatos kifejezés lett mostanában a vakcina-nacionalizmus.  A vakcina-nacionalizmus rossz. A nacionalizmus ugye ab ovo rossz, ezt eddig is tudtuk, de azzal, hogy kiegészült a vakcina előtaggal, valami egészen ördögi képzetet kelt a kifejezés. Brr, borzasztó lehet…..
(Kép forrása: cnbc.com)  Véletlenül futottam bele az Instagramon a jobboldali The Blaze online televízió egyik videós podcastjába, és ott is ragadtam. Allie Beth Stuckey konzervatív kommentátor, műsorvezető ‘The Relatable’ (kissé erőltetett fordításban, Amihez közöm van) című műsora minden…..
(Kép forrása: ft.com)  Hosszú évek óta hallani arról, hogy azok a multinacionális, főként persze amerikai, óriáscégek, amelyek digitális szolgáltatásokat kínálnak külföldön, gyakorlatilag élősködnek azoknak az országoknak a fogyasztóin és államain, ahol működnek.  Miközben óriási profitot…..
(Kép forrása: cnbc.com) Én szurkoltam Bidennek, hogy sikerüljön bakizás nélkül felolvasnia a szöveget, és sikerült is neki! (Az alelnöki és kampánybeszédeinél nem ment ez ilyen flottul. Erről érzékletes összeállítás látható itt, és az USA regnáló elnökének a nevét sem sikerült eltalálnia egy…..
Sokan értékelték már Trump elnökségét, és valószínűleg még jó páran meg fogják vonni az elmúlt négy év mérlegét a továbbiakban is, akkor is, ha az USA elnökét már Joe Bidennek hívják, amikor ez a cikk készül. Bár abban szinte mindenki egyetért, hogy Donald Trump valóban sokszor képtelen volt felnőni…..
(Kép forrása: indianexpress.com)  Mint minden nagy horderejű esemény kapcsán, a Capitolium ostroma után is párhuzamos magyarázó narratívák, vagy ha úgy tetszik párhuzamos univerzumok keletkeztek úgy az USA-ban, mint Magyarországon és a világ minden részén.  Ez valószínűleg nem új jelenség a…..
Reaktor Élet a Brexit után 2021.01.06 10:01:58
John O’Sullivant elsősorban mint a Danube Institute elnökét ismerjük Magyarországon, de emellett a washingtoni National Review Institute tudományos munkatársa, és annak online folyóirata, a National Review külső szerkesztője. Ez utóbbi minőségében írt tanulságos elemzést arról, mi várható a Brexit…..
FORRÁS: ORIGO (AFP) Azt, hogy a magyar parlament belefoglalta az Alaptörvénybe a család általánosságban vett védelme mellett a család definícióját, és azt is, hogy „az anya nő, az apa férfi,” hangos kacajjal szokták nyugtázni a baloldalon.  Mondjuk nem teljesen értem, pontosan min nevetnek: azon-e,…..
Nagyon szép film a Hillbilly Elegy, szó szerint Bugris elégia, hivatalos magyar fordításában Vidéki ballada az amerikai álomról. Ne higgyünk a kritikáknak, higgyünk a nézőknek! Először is nagyon is magunkénak érezhetjük mi, magyarok, vagy inkább talán mi, közép-kelet európaiak.  A film…..
Reaktor A coming out nem kötelező 2020.12.10 13:38:07
Sokan, sok mindent írtak már a Szájer-ügyről. Jól, rosszul, malíciával vagy anélkül, objektíven, amennyire ez lehetséges, vagy érhető elfogultsággal. Sajnos tény, akárhogy csűrjük-csavarjuk, hogy a kormányzó pártok hitelességét, ami a keresztény-konzervatív értékrend képviseletét illeti, nagy csapás…..
Elöljáróban annyit, hogy nem tartom magam se befásultnak, se maradinak és egyesek szerint még a humorom is jó. Simpson családon nőttem fel, Bricklberryn edződtem, az Internet népének mémjei a táplálékom. Képes vagyok jókat nevetni azon, ami vicces, nevetséges, vagy képmutató. Mellesleg hívő…..
Reaktor Sidney Powell vádjai 2020.11.25 14:16:40
Michael Flynn védőügyvédje, Sidney Powell, korábbi szövetségi ügyész, ijesztő vádakkal állt elő egy múlt csütörtöki sajtókonferencián. A Trump jogi csapatához nemsokkal korábban csatlakozó észak-karolinai Powell, Rudy Giulianival az oldalán többek között azt állította, hogy az a választási…..
Sokan gondolják úgy, hogy Trump és kampánycsapata különösebb alap nélkül állítja, hogy széleskörű csalások történtek a levélszavazatokkal. Sőt, az egész újraszámlálás csak egy felesleges cécó és alapjaiban rengeti meg a demokráciát, állítják többen, még a jobboldalon is.  Pedig, ahogy Tóth András…..
Reaktor Az Auróra hagyatéka 2020.11.13 14:47:14
Gyerekkorom autós családi zenehallgatása az Auróra-Rammstein-Toy Dolls háromszögben zajlott. Talán még Sex Pistols is volt, meg angol gyerekdalok. Persze az Előre kurvák, gengszterek című Auróra szám édesanyámék szerint Előre durvák, gengszterek volt, az angol és német szövegeket pedig úgysem…..