Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Bíró Zsófia

98 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kép forrása: mandiner.hu Nem kétséges, hogy Ukrajna egy nagyszerű ország. Egyedülálló népi kultúrával, gyönyörű, történelmi városokkal rendelkezik, és minden ellentmondás ellenére borzalmas nemzeti tragédiákat élt túl, megőrizve nyelvét és hagyományait. Bár az ukrán többszólamú népdalok…..
Mielőtt belekezdenék a Netflix új sorozatának elemzésébe, megjegyezném, hogy minden olvasó óvakodjon az instabil családi hátterű, boncolást kedvelő egyénektől - orvostanhallgatók sem kivételek! A Dahmer-sztori a héten robbant be mindenféle figyelmeztetés nélkül. Nem volt premier, a műsor egyik…..
Reaktor Hűség mindhalálig 2022.09.16 06:52:26
Szeptember 14-én, 85 évesen hunyt el Wittner Márta, kinek a magyar szabadságért hozott áldozata, bátorsága, és az igazság melletti elkötelezettsége példamutató a jövő generációi számára.   1937. június 19-én született Budapesten. Édesapját nem ismerte, kétéves korában pedig édesanyja a karmelita…..
Ahogyan a European Conservative-on megjelent cikkben olvashatjuk: „A majomhimlő hamarosan már nem lesz világszintű egészségügyi problémája – nem azért, mert a fertőzésszámok csökkennek, hanem azért, mert az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meg akarja változtatni a betegség nevét. Egyes egészségügyi…..
Múlt hét csütörtökön került megrendezésre a CPAC Texas, a konzervatív erőket összefogó nemzetközi konferencia, ahol többek között Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt. Orbán teljesen világossá tette, hogy a haladárok természetellenes politikájukkal el akarják választani a nyugati civilizációt…..
Kép forrása: Shutterstock Tomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska hetilap, a Gazeta Polska Codziennie napilap és a Telewizja Republika televíziós csatorna főszerkesztője a július 5-én megjelent, Budapestből is lehet Bucsa című írása erőteljes filippika Oroszország ellen, és bár közvetett módon, de…..
Kép forrása: UATX  A "cancel culture" nem meglepő módon az ismert konzervatív gondolkodókat is utolérte. Jordan B. Peterson kanadai pszichológust, Ayaan Hirsi Alit, az iszlám jól ismert kritikusát, Peter Boghossiant, a Portland Állami Egyetem leköszönt oktatóját, vagy Kathleen Stockot, a Sussexi…..
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a tőlünk nyugatabbra fekvő európai országokban még az olyan váratlan, gazdaságot befolyásoló tényezők, mint az orosz-ukrán háború, vagy az azt követő szankciók után is "kolbászabból" van a kerítés, mint minálunk. Vizsgáljunk meg a fent említett országok közül…..
Kép forrása: shutterstock.com A Roe kontra Wade üggyel kapcsolatban hozott amerikai alkotmánybírósági döntés minden bizonnyal az utóbbi évtizedek legfontosabb politikai és kulturális fejleménye az USA-ban. Sokan hangsúlyozzák, hogy az eredeti döntés, amely elvette a tagállamoktól azt a jogot, hogy…..
Reaktor A macskák titkos élete 2022.06.23 16:54:32
(Mákos)Guba, amint elégedetten fekszik pár perccel azután, hogy lementettem egy (számára túl magas) fáról "Nehezen megfejthető, mit is csinálnak egész nap az emberek. Tudományos megfigyelések leginkább azt látszanak alátámasztani, hogy különböző helyiségekben értelmetlen tevékenységeket végeznek,…..
Kép forrása: shutterstock.com II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodója immár 70 éve az ország királynője. Még kimondani is hihetetlen. Van akinek csak ennyi adatik egyáltalán élni. Vannak olyan országok, amelyek ennél fiatalabbak. És legtöbbünknek, különösen a hozzám hasonlóan még a húszas…..
"Fiumei kikötőben áll egy hadihajó, közepébe' négy sarkába' nemzeti szín zászló…" Gondolom, nem csak én ismerem ezt (nyilván menthetetlenül revizionista) nótát. Bár miniszterelnökünk megjegyzése, miszerint nekünk volt tengerünk, csak elvették, kiverte a biztosítékot (némi túlreagálásként) a horvát…..
Az amerikai kongresszus a napokban szavazott meg egy 40 milliárd dolláros segélyt Ukrajnának. Összehasonlításképpen: a magyar bruttó hazai össztermék 2021-ben becslések szerint valamivel több, mint 176 milliárd dollárt tett ki. Tehát az USA annyi pénzt fog adni az ukránoknak, mint hozzávetőlegesen a…..
Amerika ismét forrong. Ezúttal nem az állítólagos rendszerszintű rasszizmus vagy egy elcsaltnak tűnő választás miatt, hanem azért, mert kiszivárgott az USA Legfelsőbb Bíróságának egyik konzervatív bírája, Samuel Alito által jegyzett véleménytervezet. A dokumentum az 1973-as, ún. Roe kontra Wade…..
Nem új dolog a nap alatt a dezinformáció, és létezését senki sem vitatja. Hamis vagy félrevezető hírek felröppentése az ellenség megtévesztésére vagy politikai riválisok besározására valószínűleg már az ókorban is divat volt, legfeljebb nem terjedtek olyan gyorsan az információk, mint a későbbi…..
Már kies hazánkban is sokan ismerik, főként a konzervatív oldalon, a Libs of TikTok (@libsoftiktok) fiókot a Twitteren. Valóságos tárháza ez a felület a különböző, TikTokra feltöltött szélliberális tartalmaknak, köztük is jó sok gender- és transzgender témájú, sokszor egészen elképesztő vagy ijesztő…..
Kép forrása: shutterstock.com Elon Musk különleges figura. Nemcsak kiváló érzékkel csap le a jövő legígéretesebb technológiáinak fejlesztésére, és vág bele bátran olyan projektekbe, lásd a mesterséges intelligenciával és űrtechnológiával kapcsolatos úttörő innovációkat, amelyek most még…..
A Wikileaks által 2010-ben és azt követően közzétett amerikai nagykövetségi táviratok ügyére talán kevesen emlékeznek a Reaktor olvasóink közül, mivel abban az időben sokan még konkrétan gyerekek voltak, mint jómagam is. Utólag úgy tűnik, a táviratok sok mindent elárulnak az amerikai diplomáciáról,…..
Reaktor Gáz van? 2022.04.03 16:56:29
Ki ne szeretné, ha tiszta és ráadásul etikus forrásból származó energiával fűthetné a lakását, vagy melegíthetné a vizét? Az is nyilvánvaló, hogy egyszer majd (persze vitatott, mikor lesz majd az a bizonyos "egyszer") muszáj lesz átállni alternatív energiahordozókra, hiszen ki fognak merülni…..
Vannak azok a kandikamera-szerű videók a neten, amelyekben vicces emberek nyilvános helyeken megdöbbentő, trágár, abszurd vagy más módon meghökkentő telefonbeszélgetéseket imitálnak a fülükhöz szorított mobillal, miközben valaki felveszi a körülöttük lévő emberek reakcióit. Az egyik ilyenben egy…..
Izgalmas diplomáciai fordulatoknak lehetünk tanúi a nyugati tömb országai között az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A legutóbbi purparlét úgy lehetne röviden összefoglalni, hogy oké, hajrá ukránok, és utáljuk Putyint, de azért nem oda Buda, hiszen azt senki sem szeretné, ha Moszkva nyílt…..
Rakib Ekhsan az Unherd-ön írt rövid elemzést arról, miért döntött úgy India, hogy tartózkodik az ENSZ Közgyűlés március 2-i, Oroszországot elítélő határozatának szavazásánál. Cikkében a brit társadalomkutató és közíró rámutat, hogy miközben Kína tartózkodása senkit sem lepett meg, annál nagyobb…..
Az amerikai közvélemény úgy tűnik, nem lelkesedik az ukrajnai háborúban való amerikai részvételért. Miközben a túlnyomó többség egyetért azzal, hogy Oroszországot kemény gazdasági szankciókkal sújtsák, az AP-NORC által a közelmúltban végzett felmérése szerint a megkérdezettek mindössze 26 százaléka…..
Az amerikaiakat érthetően nagyon foglalkoztatja Kína. A hivatalos amerikai álláspont szerint, ami egy ideje teljesen független attól, hogy demokrata vagy republikánus elnök van hatalmon, Kína az USA első számú riválisa, és egy alapvetően rosszindulatú, világuralomra törő aktor. Még a mostani…..
Nagyon úgy tűnik, Justin Trudeau-nak és kormányának elgurult a gyógyszere. Egészen elképesztő intézkedéseket hoznak, hogy megfékezzék a szerintük nyilvánvalóan rettenetes veszélyt jelentő, amúgy tökéletesen erőszakmentes kamionos tüntetőket és az őket támogató rengeteg embert. Miután bevezették a…..