Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZTE Alma Mater

308 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan gondolunk ma az árvaságra, mit gondolunk azokról, akik a társadalom legszegényebb részéből származnak? Milyen lehetett az Ő életük a 20. század első felében? Dr. Látó Sándor veszprémi jogász ma már idős kora miatt csendesebb életet él. Élete során azonban lelenc gyermekből, egészen a jogi…..
2024-ben második alkalommal nyerte el a CAS Software Kft. az SZTE Alma Mater presztízsdíját. Az egyetemmel több éve szorosan együttműködő cég legfontosabb értékei között szerepel az ügyfélélmény, az emberközpontúság és a folyamatos fejlődés. Jelenleg a szegedi központ munkavállalóinak mintegy…..
Ebben a cikksorozatban ismertetjük, hogy miért is annyira színes és kiemelkedő a Szegedi Tudományegyetem sportvilága. Sportolókkal és edzőkkel készítünk interjúkat, akik a kimagasló eredményeik és a példamutató életük miatt öregbítik az SZTE hírnevét. Interjúsorozatunk következő alanya a már két…..
  For the eighteenth time, the prestigious prize of the SZTE Alma Mater was awarded by the alumni organization of the University of Szeged to the company that is a preferred employer of SZTE graduates, maintains close relations with the institution and supports the realization of its goals. The…..
  Tizennyolcadik alkalommal adtuk át az SZTE Alma Mater presztízsdíját, amelyet Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A…..
Az Alumni Uni-Tudásműhely következő előadásán a táplálkozással kapcsolatos tévhiteket és a közétkeztetés történetét ismerhetik meg a program résztvevői. Godáné Reisinger Karolina moderátorként vezeti a beszélgetést, aki dietetikus szakemberként szerteágazó tapasztalattal rendelkezik. Cukorbetegség,…..
Báti Anikó a HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet tudományos főmunkatársa, diplomáját történelem és néprajz szakon szerezte a Szegedi Tudományegyetemen. Kutatási területe többek között a közétkeztetés vizsgálata. Április 24-én az Alumni Uni-Tudásműhely meghívott…..
Ebben a cikksorozatban ismertetjük, hogy miért is annyira színes és kiemelkedő a Szegedi Tudományegyetem sportvilága. Sportolókkal és edzőkkel készítünk interjúkat, akik a kimagasló eredményeik és a példamutató életük miatt öregbítik az SZTE hírnevét. Sorozatunk következő alanya történelem-magyar…..
Az idei SZTE Alma Mater mozgást ösztönző kihívása alumnánk, a  Nobel-díjas Karikó Katalin előtt tiszteleg. Járjuk be közösen életének fontos helyszíneit virtuálisan! Ha tavasz, akkor ismét itt az SZTE Alma Mater kihívása, ahol egyéni eredményeddel számítunk rád, hogy kiderüljön, melyik kar vagy…..
This year's SZTE Alma Mater's exercise challenge pays tribute to our alumna, the Nobel laureate Katalin Karikó. Let's visit the important places of her life together virtually!   If it's spring, then the SZTE Alma Mater challenge is here again, where we count on your individual results to find…..
Segíts az SZTE Alma Materrel!   Gyereknap közeledik és szeretnénk segíteni az Ópusztaszer és környékén élő rászoruló gyerekeknek. Az adománygyűjtésen keresztül támogatjuk a Fatima Ház Alapítvány -t hogy minél több gyerek mosolyogjon ezen az ünnepen. Mivel tudsz…..
Help with the SZTE Alma Mater! Children's Day is coming up and we would like to help children in need in Ópusztaszer and its surroundings. Through fundraising we support Fatima House Foundation to make more children smile on this holiday.How can you help??Children's toys (from infants to primary…..
Saly Noémi irodalom- és Budapest történész, helytörténeti írások szerzője, rádió- és tévéműsorok gyakori és népszerű szereplője, a kávéházak magyarországi történetének első számú szaktekintélye, aki márciusban teltházas előadással kápráztatta el a résztvevő pedagógusokat és hallgatókat. Előadásának…..
Ingyenes Coursera tananyagcsomagot kínál az SZTE a mesterséges intelligenciáról a már végzett hallgatóknak. SZTE offers a free Coursera course package on artificial intelligence for graduates.  ENGLISH DESCRIPTION HERE A Szegedi Tudományegyetem örömmel jelenti be a Coursera for SZTE Alumni…..
SZTE offers a free Coursera course package on artificial intelligence for graduates.  The University of Szeged is pleased to announce the Coursera for SZTE Alumni programme, an excellent opportunity for graduates. Courses available through the Coursera platform, including courses from IBM and…..
16 éves kora óta önállóan menedzseli az életét, azóta hat gyermek édesapja, cégvezető, Artisjus „Az év könnyűzenei szövegírója” és Emberi hang díjjal kitüntet zenész. Czutor Zoltán, tősgyökeres szegedi, aki az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar biológia-kémia tanár szakán szerzett diplomát.…..
Aki a Mérnöki karon szeretne szakmai gyakorlatot keresni, annak nem kell messzire menni, hiszen a Givaudan Hungary Kft. már néhány éve várja tárt karokkal az olyan hallgatókat, akik állás- vagy gyakorlati lehetőségre vágynak. Az ízesítő- és illatanyagok gyártásával foglalkozó cég nagy hangsúlyt…..
Ismét teltházzal zajlott az SZTE Alumni Uni -Tudásműhelyének előadása a JATE Klubban, ahol ezúttal a rákkutatás új módszereiről hallhattunk információkat. Az eseményen több, mint 100 résztvevő volt jelen. A felkért előadók felkonferálását követően Dr. Pankotai Tibor prezentált, aki kutatási…..
Manger Adrienn A magány a garzonban lakik című debütáló kötetének könyvbemutatóját tartotta Szegeden a Stefánia Fiókkönyvtár-klubban. Beszélgetőtársa és az esemény szervezője az SZTE alumnája, Kovács Annabella volt. Manger Adrienn mesélt az írás folyamatáról, témaválasztásról és arról, hogy miért…..
Szombathelyi Nóra lesz az Alumni Uni - Tudásműhely következő, 25. előadásának egyik szereplője. A rákedukáció kérdését járja körbe az ingyenes kávéházi beszélgetés, kapcsolódva az SZTE egészséges egyetem szellemiségéhez.  Mikor és hogyan találtad meg a jelenlegi hivatásodat? A testmozgás és a…..
Az Alumni Mentorprogram (AMP) keretében 2023/24-es tavaszi ciklus során 60 hallgató és 41 mentor kezdi meg a közös munkát. Külön öröm, hogy 5 nemzetközi képzésben tanuló hallgató is bejelentkezett a programra. Március első hetében el is kezdhették az együttműködést, az új jelentkezők számára ismét…..
A legutóbbi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon több generáció is találkozhatott Baráth Katalin író-történésszel, hiszen az „Aki gróf úr akar lenni” történelmi romantikus regénye és az ifjúságot megcélzó „Gőzgépek és pomponlányok” című kötete is ekkor jelent meg. Eddig elsősorban krimik,…..
Dr. Pankotai Tibor a Szegedi Tudományegyetemen szerezte diplomáját, jelenleg a Pathológiai Intézet kutató munkatársa, a daganatos betegek molekuláris diagnosztikájának szakértője. Évek óta szívügye az utánpótlás szakmai támogatása. Kutatási tevékenységét jelenleg a Szegedi Tudományegyetem IKIKK…..
Timothy Yaw Acheampong is our University of Szeged alumni from Ghana. He completed his PhD here, and currently a teacher in the Faculty of Economics and Business Administration. By day, he imparts knowledge to students, and by night, he transforms into a DJ at lively Afrobeats parties of which he is…..
A Szegedi Tudományegyetem két alumnája szervezésében kifejezetten női fordítókkal való beszélgetésre invitálta az olvasás és műfordítás iránt érdeklődő hallgatókat 2024. február 22-én. A Stefánia Fiókkönyvtár-klubban megtartott rendezvényen Szalai Judit, Dudik Éva, Orosz Anna és Kéri Andrea mesélt…..