Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m.t.

0 bejegyzést írt és 443 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
m.t. 2020.07.27 14:04:45
@midnightcoder2:
Akkor te miert olvasod minden nap?
Miért így csinálod, miért nem úgy? Miért oda mentél dolgozni, milyen körülmények között laksz és egyáltalán: mikor jössz már haza? Ezek a kérdések sok határátkelő számára ismerősek lehetnek. Vannak-e jó válaszok?..
m.t. 2020.01.26 14:05:13
@Visceroid:
Dögöljön meg a szomszéd tehene is!
Történelmi győzelmet aratott a parlamenti választásokon a Konzervatív Párt, amely 2010 óta kormányozza az Egyesült Királyságot. Ezzel a Brexit megállításának utolsó esélye is elszállt...
m.t. 2019.12.13 15:16:22
@Ballib vagyok mert rettegek:
Orbán Viktor így is elsőként léptetné ki Magyarországot az EU-ból, minthogy előtte még senki nem léptette ki Magyarországot :)
Határátkelő Ha máshol élnél 2019.11.26 06:30:00
A külföldi élettel kapcsolatban az egyik állandó téma a hasonlítgatás: mi hol mennyibe kerül, milyen az élet, mennyivel drágább vagy olcsóbb ez vagy az és még sorolhatnám. A minap belefutottam egy régi, hat évvel ezelőtti posztba, amiben az If it were my home (egyébként egészen érdekes) oldal…..
m.t. 2019.11.27 16:45:08
@Denise Hogyisdugják:
Nekem meg az egészségügyi kiadásom egyhangúan nulla mert adót csalok. Háhá szar a poszt.
Nyilván ez a szám nem rád, Denise Hogyisdugják-ra vonatkozik, hanem az ország bűnözési rátája egy főre levetítve.

Egyébként meglepődnél, de az erkölcsi neveltetésed nem fog megvédeni ha egy rendőr kokaint ültet a kocsidba mert meg akarja dugni a feleséged.
Bizonyos országokban több vagy kevesebb esély van rá hogy ez veled megtörténjen.
m.t. 2019.11.27 18:13:47
@Macropus Rufus:
Nem csoda hogy nem érted az adatokat. Pontatlan a matekod.

Ha a sógoréknál 46%-al kisebb az esélyed hogy börtönbe kerülj mint Magyarorszégon, akkor itt 85%-al nagyobb az esély mint a sógoréknál.
46% = 0.46 ->
1 - 0.46 = 0.54 ->
1 / 0.54 = 1.85 ->
1.85 - 1 = 0.85 = 85%

Hasonlóképpen, ha a sógoréknál 74%-al kisebb az esély hogy meggyilkoljanak mint Magyarországon, akkor itt 285%-al nagyobb az esély rá (más szóval 3,85-ször nagyobb az esély) mint a sógoréknál.
74% = 0.74 ->
1 - 0.74 = 0.26 ->
1 / 0.26 = 3.85 ->
3.85 - 1 = 2.85 = 285%

"5,4 százalékkal kevesebb gyereked lenne"
Ezek nyilván nem pontos előrejelzések a te személyedre nézve, hanem statisztikai adatok egy főre leátlagolva, amik az ország általános állapotát hivatottak jellemezni.
Ez az átlagszámítás így nyilván túlegyszerűsített, mivel az egyedek nem egyformák, ez az ára hogy egy könnyen szemléltethető adatot kapj.
Amikor az ember azon töpreng, ugyan merre induljon neki a világnak, sok mindent érdemes figyelembe vennie. A különböző megfontolandók közül nyilván a költségek kiemelt jelentőségűek, de emellett akadnak más tényezők is. Ugyan a mai poszt elsősorban a digitális nomádságról szól, de talán mások is…..
m.t. 2019.11.16 12:34:34
@Herr Géza:
Szerintem meg a kosárlabda hót hülyeség. Fizetsz azért hogy ülj egy padon és embereket nézz ahogy rohangálnak fel alá és pattogtatnak egy labdát.

Titeket az hol zavar ha valaki így akar élni?
Határátkelő Lángoló Amazonas 2019.09.01 06:30:00
Elég nehéz ma úgy megnézni egy híradót, kinyitni egy híroldalt, hogy ne látnánk képeket a lángoló brazíliai esőerdőkről. Megoldás van, hogy lesz-e, az már egy sokkal érdekesebb kérdés...
m.t. 2019.09.01 14:13:29
@Arthamyr:
"Tudtommal Ázsiában sűrűbben vannak."

Az egész kontinenst leátlagolva nincsenek. Szibéria meg Mongólia is Ázsia, nem csak India meg Thaiföld. Akkora lakatlan sivatagok vannak ott amik önmagukban nagyobbak mint bármelyik európai ország.
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
Ez nem egy Kutyapárt propaganda poszt akar lenni, (habár szimpátiával követem ténykedésüket), csak valami olyan címet akartam adni a mai témának, ami ismerősen cseng az olvasók fülében. Így hát nem lesz szó se örökéletről, se ingyensörről - az utóbbiról pláne nem - az élet meghosszabbításával…..
m.t. 2019.07.07 11:17:35
@midnight coder:
Ez nem az orvostudomány, hanem az újságírás hibája. És a jelenség nem korlátozik az orvostudományra. Fizikusok is rendszeresen szívják a fogukat hogy szenzációhajhász újságírók felfújják az eredményeiket és aztán nekik kell magyarázkodniuk.
Reggel volt egy hanoi iskolában, amikor egy tizenéves diák bebotorkált az osztályterembe. Ahogy ült az asztalánál, vér kezdett folyni a széke alá – azon a reggelen bántalmazták szexuálisan. Amikor a tanár azt mondta, hogy tegyen maga alá zsebkendőket, és úgy üljön tovább az…..
m.t. 2019.06.30 17:33:36
@Ramil Safarov.:
Én meg utánad megyek, meg-szexuálisan-támadlak, majd kiperkálom a 13 dollárt.
Nem lesz 11 milliárd ember a századfordulón   A természetes környezet pusztulása miatt előrejelezhető különféle törzsi és országok közti háborúk kitörése a vízért, a termőföldért és a jobb éghajlati körülményekért is. Az még alighanem elkerülhető, hogy rengeteg ember essen áldozatul, viszont a…..
m.t. 2019.06.27 11:39:54
@konrada: Grönland a fake news tipikus esete, egy száműzött viking azzal akart telepeseket csalni a saját szigetére hogy lakhatónak hazudta (innen a név). Kb 50-éves rendszerességgel haltak ki ezek a kolóniák hogy kalandos lelkű prémvadászok újra belakják.
m.t. 2019.06.27 11:55:09
@midnight coder:
"Egyrészt nem azért van meleg mert egyre több hőt termelünk, a CO2 és az üvegház pedig az írástudatlan Kunta-Kinte számára nem annyira átlátható."

Itt nem arról van szó hogy fejlettlenebb helyeken nem értik az üvegházhatást. Rengeteg embernek egyszerűen a benzines aggregátor az egyetlen módja hogy áramhoz jusson.
Amíg az alternatíva az hogy kézzel pumpálod a vizet hektoliterjével, meg tűzzel világítasz éjszaka, addig az ő szemszögükből jogos a mutogatás a gazdag országokra, hogy oldják meg ők a klímaproblémát.
Mi meg azért mutogatunk a csórókra mert minket közvetettebben és időben jobban kitolva érint, nekünk úgy tűnik hogy ez elsősorban az ő problémájuk.
Mindenki érti hogy mi folyik, kérdezd meg az írástudatlan Kunta-Kintét, annyit ő is tisztán lát hogy kinyírjunk a bolygót. Csak senki nem akar lemondani a saját kényelméről.

Egyébként te se érted sokkal jobban mint Kunta-Kinte, ha a saját személyes benyomásaidnak több hitelt adsz mint azoknak az embereknek akik egy globális decentralizált önszabályozó intellektuális mozgalom során egész életükben adatokat halászva vonták le a viszonylag egybehangzó következtetésüket.
Házelnök Úr,   Én örülök, hogy nem vagyok meleg. Tudja, miért? Nem, nem azért, mert így verhetem a mellem, hogy nem vagyok egy kiirtandó, de minum üldözendő és kriminalizálandó libsi csökevény, hanem mert tartogat a mindennapi élet pont elég kihívást minden fronton - sokszor ez már igenis háború…..
m.t. 2019.05.17 06:39:14
@dare:
Az hogy a melegek fogadják el hogy nem egyenrangúak, önkéntelenül is a fajelméletet juttatja eszembe. A négerek fogadják csak el hogy hátul kell ülniük a buszon, meg a kinti pottyantósban kell dolgukat végezniük, mert ez a természet rendje, ilyennek álmodta meg a Jóisten. Ne háborogjanak itt deszegregációért, tessék alkalmazkodni a többségi társadalom elvárásaihoz.

@miketbeszéltek:
Javaslom a meddő nőktől és impotens férfiaktól is megtagadni a házasodás jogát.

@Larrikin:
Kérdezz meg egy árvát mit szeretne jobban: két apukát, vagy egy állami gondozóintézetben felnőni.
m.t. 2019.05.17 08:07:07
@szepipiktor:
Senki nem kívánja a melegek jogait a többség fölé rendelni.
"De a küzdelem most azért zajlik, hogy a meleg párok előre kerülhessenek a listán!"
Ez egész egyszerűen nem igaz, nincs ilyen küzdelem. Arról van szó hogy egyáltalán felkerülhessenek a listára. Ez nem pozitív diszkrimináció, hanem egyenjogúság.

"A kisebbségeknek vannak jogaik, de azok nem írhatják felül a többségét."
A hetero párok jogait sehol nem sérti ha meleg is fogadhatnak örökbe. A fehér emberek jogait se sérti hogy a négerekkel ugyanazon a wc-n meg buszülésen kell osztozniuk.
  A Mandalorian című, élőszereplős Star Wars sorozat első képsorai alapján nem túlzás azt mondani, hogy ez lesz az a sorozat, amire a Firefly elkaszálása óta várunk, de ha túlzás akkor is mondjuk, mert hát rohadt jól néz ki, ismerjük be, még ezen a gány, kézikamerás felvételen is, amit remélem,…..
m.t. 2019.04.15 09:56:49
@theus:
"Olyan sorozatot akarok amiböl egy rész egy történet, de tisztességesen meg van csinálva nem Orville szerü olcsóskodás. "

Igen, a Firefly-ban többek között ezt imádtam.

@de let e ...:
Dehogy nincs learatva, a Star Wars karácsonyi különkiadást gondolom még nem láttad :D
Filmekben, utcán, épületekben sokszor látjuk, hogy valaki telefonál, és közben járkál fel s alá. De ha megfigyeljük magunkat otthon, velünk is előfordul. A pszichológusok már keresik rá a magyarázatot. A telefonálás közbeni járkálás ösztönzi az agyat, jobban lehet figyelni,…..
m.t. 2019.03.28 14:28:20
@véleményM:
Tárgyi bizonyítékaink vannak amik arra utalnak hogy már az ősember is járkálva telefonált.
Miért van az, hogy gyakran még komoly közszereplők vagy feleségeik sem képesek megérteni, hogy az öltözettel üzennek vagy azt, hogy a szerephez fel kell tudni öltözni?..
A szennyezett levegő és az abból fakadó betegségek az egyik vezető halálokká váltak Európában. Magyarországon a legrosszabb a helyzet, egyébként még Kína is jobban áll nálunk. Nem igaz, hogy a magyar kormány ne tenne semmit: minden létező fórumon a levegőszennyezés növekedéséért harcol. Azért, hogy…..
m.t. 2019.03.16 06:50:47
@Orbán Viktor 2010.......2030:
Az idegenekkel szembeni gyülöleted annyira fontos neked, hogy még a tüdörákot is bevállalnád?
1976-ban a brit népesség alsó fele az ország vagyonának 12%-át birtokolta, 2003-ra ugyanez az arány 1%-ra csökkent. Ma a felső tíz százaléknál koncentrálódó vagyon az alsó tíz százalékának a százszorosa. A hazai vagyoni egyenlőtlenség ezzel szemben -- noha erősödik -- még mindig a fejlett államok…..
m.t. 2019.02.25 17:28:19
@neoteny:
A gyogyszer lehet hulye pelda volt, mert eleg specifikus szabalyai vannak hogy milyen korulmenyek kozott kerulhet piacra, de tudok egyeb peldat ahol a monopolium pusztan az eroviszonyok dinamikajanak a kovetkezmenye.

Egy telefongyarto kenyszerit ra hogy az o fos szoftvereit hasznald, mert mas nem fut a telefonjukon. Es ezek a szoftverek termeszetesen csak ezen a telefonon futnak, bezarult a kor. Ha megvan a kritikus tomeg akkor se uj szoftverrel se uj telefonnal nem torsz be a piacra.

Egy repulotarsasag nagyobb merete reven koltseghatekonyabban szallit, kiszoritja es csodbe viszi a versenytarsakat majd arat emel. Ha valaki be akar torni a piacra, akkor megint hirtelen arat csokkent, amig az csodbe nem megy.

Az altalad emlitett szerepe az allamnak a gyogyszer monopolhelyzetere is valamilyen szinten lobbitevekenyseg eredmenye, ami vadkapitalista rendszer dinamikajat igazolja. A kerdes nem az hogy van-e allam, hanem hogy kokemenyen betartatja-e a versenyszabalyokat, vagy a multik csicskaja.
m.t. 2019.02.26 08:36:06
@neoteny:
Szögezzük le hogy elsősorban hipotetikus esetekről beszélek, trendekről, mert versenyszabályok egyelőre mindenhol vannak.

Az hogy te nem használsz okostelefont nem érv az okostelefonokon piacának a működésével kapcsolatban. Mondhatnád azt is hogy ha nem tetszik a (hipotetikus) monopolhelyzet a kávépiacon akkor ne igyál kávét.

A Microsoftot annak idején kényszeríteni kellett hogy az office ne legyen exklúzív a rendszereire. Persze foghatná magát az összes irodaház és kollektíve áttérhetnének linuxra 30 év működés után (vagy macbook-ot az osszes aktatologatónak), de nem fognak.

A fapados üzleti modell kevesebb mint 20 éve létezik, 70 éve összehasonlíthatatlan volt a piac mához képest. A Wizzair fokozatos térnyerése tisztán látható, egy-egy vonalon megvan a monopol/oligopol helyzete. Persze őket is büntetik a fogyasztói trükközés miatt, ami közvetve a versenyszabályok felrúgása.

Az USA-ban az egész választási rendszer arra épül hogy a multik finanszírozzák a kampányt. Svédországban meg rommá büntetnek egy céget ha politikai befolyásszerzésbe fektet, és így igazságtalan előnyre tesz szert a piacon. Nagyon nem mindegy az állam hozzáállása.

Amúgy szemüveges vagy? Gondolkoztál már rajta hogy mi kerül 30ezerbe két üveglencsén? Nem sok valódi monopólium létezik a szabad piacon, de a szemüveg értékesítés pl. pont ilyen. És nem rémlik semmilyen állami befolyás ami ebbe az irányba tolta volna. Egyszerűen nagyra nőtt.
m.t. 2019.02.26 12:11:37
@neoteny:
"Ezt a következtetést miből szűrted le?"
www.forbes.com/sites/anaswanson/2014/09/10/meet-the-four-eyed-eight-tentacled-monopoly-that-is-making-your-glasses-so-expensive/#

Az osszes nagy cegnek egy a tulaja, es a verseny csak illuzio. Persze rengeteg cikk allitja hogy osszessegeben igazabol nincs is akkora reszesedesuk a piacon, szoval lehet a vegen neked van igazad.

A Microsofttal kapcsolatban a fogyasztoi magatartast okolva nem mondasz nekem ellent. Azt allitottam hogy allami beavatkozas nelkul egesz szektorok valhatnak fuggove egy-egy cegtol.

"Te azt gondolod, hogy a tökéletes piaci versenynek létre kellene hoznia az összes lehetséges termékváltozatot"

Nem gondolom azt. Pusztan azt allitom, hogy egy-egy ceg ha beken van hagyva akkor kepes organikusan akkorara noni, hogy utana visszael a meretevel.

A kave hulye pelda volt, tudom hogy egyaltalan nem monopolium, csak erzekelteteskent hoztam fel, meg is bantam. A telefonokkal kapcsolatban arrol a gyakorlatrol beszeltem, hogy a Google-partner telefonokrol letorolhetetlenek voltak a Google appok, amig az EU szarra nem birsagolta oket, es ezt technikailag semmi nem indokolja.

Ha nem lenne semmi allami szabalyozas, en nem latom elvi akadalyat hogy a jovoben pl a Google es a Facebook osszeolvadjon, es fokozatosan exkluzivva tegye a whatsappot es tarsait a sajat keszulekukre.
Te buta telot hasznalsz, meg en is, de szerintem az emberek 99%-a aki whatsappon szocializalodik elobb fog tejelni 3-szoros arat minthogy valtson.
Biztos veled is előfordult már, hogy kínosan bámultad a sarokban a pókot a liftben, amikor belépett valaki más is és együtt utaztatok a kiválasztott emelet felé. Szabadulj meg a kínos csendtől és vedd kezedbe az irányítást! Tedd néhány szóval kellemesebbé azt a pár pillanatot!..
  Héjjas István John Wheeler nyomán vetette fel a lehetőséget, hogy az idő visszafelé is terjedhet, amikor az okozat megelőzi az őt létrehozó okot. Ezt egy késleltetett választási kísérletre alapozza. Ebben két rés segítségével interferenciát hoznak létre oly módon, hogy a fény fotonjait egyesével…..
m.t. 2019.02.21 09:53:43
@különvélemény:
Azt hiszem ezt hivjak az informatikaban lusta inicializalasnak (lazy instantiation) :D
Az MTA is az adófizetők pénzén él. Ezt érzem kulcsmondatnak a nemrég kiszivárgott terv mellett, miszerint privatizálnák az MTA vagyonát. A kormány fokozatosan kivonul a legtöbb közszolgáltatásból, hogy a megcsappanó (esetleg végleg elfogyó) EU-támogatások után is biztosítsa a szükséges forrásokat a…..
m.t. 2019.02.21 09:38:30
@Brix:
Arrol nem is beszelve hogy az EU-n kivul szerintem az oroszoknak meg a kinaiaknak is masszivan ertektelen lenne Magyarorszag. Nem a sajat kis piacunk miatt szeretnek minket hanem mert beengedjuk oket az EU-ba.
Ez a cím nem légből kapott, hanem szélsőségesen jobboldali (ókonzervatívnak is mondható) ismerőseimmel történt beszélgetésekből szűrtem le. Az abszolút rendpárti számára bármi olyan dolog amelyet nem ért vagy nem tud teljes mértékben irányítani, az mind félelmek forrása lehet. Mivel nem ismerik,…..
m.t. 2019.02.19 18:53:03
@midnightcoder2:
Elég kifordított logika. Azok nézik gyanakvással a társadalomtudományokat akik a legutóbbi társadalommérnöki kísérlet során szocializálódtak. Akkor kézivezérelt volt a tudomány, és elképzelni se tudják hogy működhet ez másképp.

A kommunizmus áldozatait természetéből adódóan nehezebb meghatározni, nem összehasonlítható a holokauszttal. A holokauszt időben, térben, és az áldozatok származását tekintve jól behatárolható, és a Nürnbergi per történelmileg lezárta. A kommunizmus ezzel szemben sokkal szerteágazóbb volt és több energiát fektettek, fektetnek még mindig az elmismásolásába. Meg egyébként pont azok rejtegetik az ügynökaktákat akik most annyira gyanakszanak a tudósokra.

Az nem társadalommérnökség hogy valaki kutat. Az hogy politikailag korlátok közé szorítják a kutatást, az már az.
A Barangolás blog mai posztjában egy nagyon picit elmerülünk a történelem viharos tengerének hullámai között (hogy költőiek legyünk): röviden megismerkedünk néhány olyan állammal (avagy "állammal"), amelyeket a szakadár szellem, illetve a függetlenség iránti olthatatlan vágy hívott életre -…..
Hetente 150 perc mozgás javasolt, legalább 10 perces, vagy annál hosszabb időegységekben az egészség megőrzéséért. Néhány tanulmány szerint azonban önmagában még ez sem használ az ülőmunka káros hatásaival szemben...
m.t. 2019.02.19 10:02:45
@Cifu78: Cigiszunet a megalloban :D
  A fasizmus veszélye egész Európát görcsös rángatózásba hajszolja, sőt, az egész világot. Magyarországon különösen szembetűnő a fasisztoid reakciók megjelenése - azonban egy sokkal aljasabb és csendesebb eszköztárral készül a visszatérésre a gyűlölet ideológiája: saját nagyságunkat fordítja…..
m.t. 2019.02.18 11:33:00
@gigabursch:
Szoval idejossz buszken jelenteni hogy lusta voltal elolvasni a cikket, majd improvizalsz egy off-topic kovetkeztetest.

A konteok cafolasa es a sziszifuszi kuzdelem az ostobasag ellen nem egyenlo a magyargyulolettel.
Ma ismét egy régi szerző új írását olvashatjátok. Roland mintegy hat évvel ezelőtt írta meg történetét (itt olvashatjátok el). Azóta rengeteg minden történt vele, szép sikereket ért el a magánéletben és a szakmájában is, mint írja: „a világ elég nagyot fordult körülöttem szűk 6 év alatt és soha nem…..
m.t. 2019.02.15 16:22:58
@Kövérmadár [swe]:
Ha olvastad az 1984-et, akkor tudod hogy ha okos a vezetes, az az egymilliard ember elobb fogja egymast feljelentgetni mint megindulni ellenuk.