Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sánta Edmund

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hollywoodi mosoly: hányszor hallottuk már ezt a kifejezést, amit azokra – az általában valóban hollywoodi, vagy amerikai – sztárokra használunk, akiknek vakítóan fehér a foguk. Ma már sem sztárnak nem kell lenni a csodás fehér fogakért, sem nem kell Amerikában élni. A fogfehérítés bárki számára…..
Minden, ami a fogunkhoz ér - az élelmiszer, amit megeszünk, az ital, amit megiszunk - hozzájárulhat ahhoz, hogy a fogaink idővel elszürküljenek. Ez egy olyan folyamat, amit házi praktikákkal csak lassítani lehet, megállítani nem. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány dolgot, amire odafigyelhet és…..
H-dent A rémes fogkő 2021.03.02 11:31:48
A fogkő – ami a felnőtt emberek nagy részénél jelentkezik az élete során - számtalan egészségügyi kockázattal jár (vannak esetek amikor még szívbetegséget is okozhat) és csúnya is. Érdemes tehát (akár rendszeresen) eltávolíttatani. De mi a fogkő pontosan? Hogyan alakul ki, és miért? Mit tehetünk…..
Legtöbbünknél nem az a kérdés, hogy szeretnénk-e, hogy a fogaink fehérebbek legyenek, hanem az, hogyan szeretnénk elérni azt és mennyire biztonságos a fogfehérítő eljárás, amiben hiszünk? Azt tapasztaljuk, hogy akik eljönnek hozzánk fogfehérítésre, előtte legalább néhány (otthoni és alternatív)…..
Mint minden beavatkozást az (orvosi) fogfehérítést is megelőzik olyan lépések, amelyek segíthetnek abban, hogy a lehető leghatékonyabb és legkíméletesebb legyen a fogfehérítés. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a lépéseket, amelyeket érdemes megtenni a fogfehérítés előtt.  ..
Amíg parfümöt „merünk” ajándékozni (és a megajándékozottban fel sem merül, hogy azért kapná mert nem vagyunk megelégedve a higiéniájával) nehezen veszünk ajándékba fogfehérítést, nehogy félreérthető legyen az üzenete. Pedig egy ajándék akkor találó és értékes, ha az ajándékozott örül neki: márpedig…..
Amíg néhány évtizeddel ezelőtt akár végleges foghiányt is okozhatott ha - akár önhibánkon kívül - elvesztettük egy vagy több fogunkat, ma már szinte azonnal lehet pótolni a hiányzó fogat fogimplantátummal. Az is jó hír, hogy egy modern fogimplantátumokat szinte biztosan be lehet építeni a szájába,…..
H-dent Így válasszon fogkrémet 2021.03.02 11:31:45
A hatalmas verseny, a számtalan választási lehetőség miatt a fogkrémet gyártó cégek a legkülönbözőbb marketingeszközzel próbálják Önt meggyőzni arról, hogy éppen az általuk gyártott és forgalmazott márkát, ízt kiszerelést válassza. De hogyan tudunk tudatosan, a marketinget figyelmen kívül hagyva…..
Meglehetősen mostoha termék a szájvíz, mert alig-alig esik róla szó, pedig szinte nélkülözhetetlen szájhigiéniai termék, szinte az egyetlen, amely a száj tisztaságáért felel. Hogyan kell kiválasztani, és hogyan kell használni? Ebben a cikkben mindent megtud róla...
Mindenki vágya az, hogy csodaszép, világítóan hófehér fogai legyenek, de ez nem mindenkinek adatik meg. A dentin (a fogunkban lévő belső foganyag) ugyanis alapvetően meghatározza azt, hogy milyen színűek a fogaink. Van, akinek emiatt fehér, másnak halványszürke, vagy elszíneződött sárgás.…..
Bár a fogbeültetés – a fogimplantátum - rendkívül biztonságos, komplikáció-és fájdalommentes, ettől technikailag egy szájsebészeti eljárásnak minősül. A beültetés után vannak teendők, szabályok, amelyekre fel kell készülnie. Összegyűjtöttük őket, hogy semmi ne érhesse felkészületlenül...
Akinek még soha nem volt szüksége fogimplantátumra, joggal teheti fel a kérdés, hogy „mi kerül ebbe ennyibe”, miért ilyen „drága”? És van is ebben a kérdésben némi igazság, hiszen a többi fogászati kezeléshez és eljáráshoz képest a fogimplantátum valóban „drága” beavatkozásnak tekinthető. De mi…..
H-dent Mi az az érzelmi fogászat? 2021.03.02 11:31:35
Képzeljük el, hogy a fogászat nem stressz, hogy nem gombóccal a gyomrunkban, félelemvezérelve indulunk el a fogorvoshoz. Képzeljük el, hogy a fogorvosra és a fogászatra nem, mint egy végső, elkerülhetetlen megoldásként tekintünk, hanem a fogászattal kapcsolatos félelmeinket elfelejtve nyugodtan…..
Bár a fogékszer kiváló lehetőség arra, hogy a tökéletes mosolyunkat még csillogóbbá, feltűnővé varázsoljuk van, amit érdemes megfontolni mielőtt valamilyen irányba döntünk, mert sem az ellenzőknek, sem a támogatóknak nincs teljesen igaza. Összegyűjtöttünk egy cikkben mindent, amit a fogékszerről…..
H-dent A kellemetlen lehelet okai 2021.03.02 11:31:31
A kellemetlen, rossz szagú (akár bűzös) lehelet, a szájszag – amely orvosi értelemben többféle lehet – oka legtöbbször valamilyen olyan baktérium, amelyik folyamatosan képes tenyészni a szánkban. Annyira kellemetlen, és zavaró lehet, hogy a Talmud szerint válooknak is minősülhet. De mi okozza a…..
Jól mutatja, hogy milyen fontos a megfelelő fogkefe, hogy minden nap legalább kétszer használjuk, alkalmanként minimum 2-3 percen keresztül. Nem mindegy tehát az, hogy mindezt milyen fogkefével tesszük? De milyen a jó fogkefe? Mire kell odafigyelni a kiválasztáskor? Segíthetünk?..
A fogpótlás egy nagyon biztonságos és kompromisszummentes módja annak, hogy pótoljuk az elvesztett fogait. Természetesen jár némi kellemetlenséggel (a fogpótlást követően előfordulhat fájdalom, duzzanat) a súlyosabb szövődmények azonban rendkívül ritkák. A fogbeültetés után lesz néhány szabály, amit…..
Nem csak kellemetlen, hanem aggodalomra adhat okot az, ha a hideg, vagy meleg ital hatására hirtelen erős, szúró fájdalom hasít a fogába. Ezt a kíméletlen fájdalmat sokan úgy írják le, hogy olyan „mintha kést szúrtak volna a fogamba”, vagy „szinte az agyamig hatolt a fájdalom”. Szerencsére a…..
Bár hollywoodi mosolynak hívják, ettől függetlenül Európában is vágyjuk, és szinte mindent megteszünk a szép fehér fogakért, a tökéletes, mosolyért. A fogfehérítés gyors, látványos teljesen kockázat- és fájdalommentes lehetőség arra, hogy tökéletesen fehérek legyenek a fogaink. De milyen előnyei…..
Azt szinte mindenki tudja, hogy a kávé, a nikotin (de ilyen például a fekete tea is) elszínezik a fogainkat. Szerencsére könnyű ellenük tenni mert elkerülhető a fogyasztásuk. Van azonban néhány olyan étel és ital amelyik kíméletelenül színezi a fogainkat úgy, hogy nem is biztos, hogy tudjuk, oda…..
A korona tulajdonképpen nem más mint a sérült, a nem esztétikus, rossz állapotban levő fog sapkája, védelme annak a fognak a teteje. Azért tesszük rá a fogra, hogy megőrizzük a szépségét és a fogat magát. Ebben a cikkben mindent megírunk a fogkoronáról...
H-dent A fogínyvérzés okai. 2021.03.02 11:31:09
Az ínyvérzés a fogínybetegség leggyakoribb tünete, és sajnos minden esetben komolyan kell venni, mert az egészséges fogíny nem vérzik. A fogínyvérzésnek számtalan oka lehet, ezért, ha vérzik a fogínye a lehető leggyorsabban forduljon orvoshoz, hogy megkezdhessük a megfelelő kezelést. De milyen okai…..
H-dent A cirkónium korona előnyei 2021.03.02 11:31:09
A fogkoronák sokféle anyagból készülhetnek, többek között cirkóniumból is. A cirkónium koronák tökéletes, természetes megjelenést kölcsönöznek, szinte egyenértékűek a többi fogával, nem okoznak kellemetlen mellékhatásokat, jelenleg a legjobb megoldások. De milyen előnyei vannak, és miért válassza a…..
Többféle lehetőség van a hiányzó vagy sérült fogak pótlására, a fogbeültetés az implantátum azonban kiemelkedik a lehetőségek közül. A fogimplantátumok olyan előnyöket kínálnak, amelyeket más fogpótlási lehetőségek - a műfogsorok a különböző hidak – egészen egyszerűen nem tudnak nyújtani. Íme néhány…..
Talán a latin neve miatt hangzik félelmetesnek ez a beavatkozás - amit akkor kell elvégezni, ha egy már gyökérkezelt foggal ismét problémáink vannak, begyullad, fájdalmas - de nem kell félni tőle. A gyökércsúcs rezekció egy apró szájsebészeti beavatkozás, melyet érzéstelenítve végzünk, azért, hogy…..