Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kulup

0 bejegyzést írt és 469 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mindennapi életünk része, hogy fizetjük a számláinkat. De ki gondolná, hogy egy olyan alapvető feladatot, mint a rezsi költségek kiegyenlítése is ennyi különböző módon oldunk meg...
kulup 2020.06.26 20:54:57
@szelidorzo: Amint írtam is, a csoportos negbízás jól kontrollálható. Nekem e-számlám van mindenhol és a valós terhelés előtt 2 héttel benyújtják a banknak a megbízást. Erről kapok e-mailt amiben az összeg is szerepel. Ha túl sok, bemegyek a netbankba és letiltom. Nem tudnak többet levonni, csak észnél kell lenni.

Lehet, hogy van olyan szolgáltató, amelyik nem nyújtja be előre, nem tudom. Nálam az elmű, a digi és a díjbeszedő biztosan.
Mi választja el a feldolgozást a nyúlástól? Honnan számít valami tiszteletadásnak, s honnan közönséges lopásnak? A YouTube-videók fel- és letöltése közben gyakran összeakadunk a szerzői jog fogalmával. Ez a kifejezés alapvetően a szellemi tulajdont védi. Hiszen egy dalszöveg, vers, vagy zenemű…..
via GIPHY A MINDENTOLCSON.HU lelkes csapata (ez áll minden aláírás alatt) egyszer már szerepelt nálunk, akkor egy lombfúvó nem akart működni. Most még akár működhetne is a megrendelt termék, ám Andrea sajnos nem azt kapta, amiért fizetett. Ezzel viszont a lelkes ügyfélszolgálat látványosan nem…..
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
Mit is mondhatnánk az alábbi sztori elolvasása után azon kívül, hogy mint a szeme világára, úgy vigyázzon a Szépkártyájára, akinek van, mert ha egyszer elveszik, olyan ügyintézést kap a nyakába, amilyet mondjuk a Milos Forman-Örkény István páros talált volna ki, azt meg csak ovlasni vagy nézni jó,…..
A streaming szolgáltatások törekednek a fogyasztói igények minél teljesebb megismerésére és kielégítésére, így tesz a filmek, sorozatok esetében a Netflix vagy a zenéknél a Spotify. Ezek a formátumok a hagyományos tévézés és zenefogyasztás reformját indították el. Üzletpolitikájuk hasonló: fix…..
Mik az esélyei annak a katonának, aki a döntő csata előtt nosztalgiázik? A kutya mindig túléli? Az a fránya autó pedig pont akkor nem akar indulni a horrorokban, amikor közeledik a baltás gyilkos. A tejössz blog összeszedte a legnagyobb filmes közhelyeket, avagy ami felrobbanhat, az fel is…..
A legfinomabb bolti májkrémet, kenőmájast kerestük. 43 sertésmájas terméket vakteszteltünk, ami után joggal írhatjuk, hogy "a tesztelők élete nem csak játék és mese", és hogy ezt ne csináljátok utánunk. Sok elképesztően rossz májkrémeket is találtunk, amit már kóstolni is kihívás volt. Egyik…..
Április elején bolondok napi akciót hirdettünk, egyet fizet, kettőt kap, három napon át. “Privát” számról csörög az ügyfélszolgálati telefon . Próbálom felvenni, bíp-bíp-bíp, letette. Megint csörög. Felveszem, nem hallok benne semmit. Leteszem. Megint csörög. Felveszem, süket csönd, mondom is a…..
Aczél Endre (1944-2018) az elmúlt évtizedben már ritkábban tűnt fel a médiában, majd 2016 tavaszától, a Kiss László-ügy után teljesen eltűnt. "Kirúgtak mindenhonnan […] sikerült néhány óra leforgása alatt tönkretenni" – foglalta össze tömören szerencsétlen megszólalása következményeit. Dicstelenül…..
kulup 2018.07.07 10:35:36
Emlékszel, hogy az ekáer bevezetése mennyire zajosra és döcögősre sikeredett? Nos, nagyon hasonló állapotok vannak most a NAV újabb csodafegyvere, az online számla bevezetése kapcsán. Zavaros információk, megőrülés határán pörgő programozók, és állandóan akadozó tesztrendszer alig 3 héttel az éles…..
kulup 2018.06.09 10:26:54
@$pi$: Te tudod, hogy miről szól ez a cikk ? Bár nem derül ki egyértelműen, de itt a 100 ezer forint fölötti ÁFA tartalmú számlák online, azonnali lejelentéséről van szó. Július 1.-én indul és szokás szerint totál káosz van. Teljesen egyetértek minen ponttal .
Szóval ennek SEMMI köze az e-számlázáshoz. Azt a normálisabb cégek a saját érdekükben már rég bevezették.
A saját, autós zeneállomásunk létrehozásához nem kell több egy adathordozónál és egy szivargyújtóba dugható átjátszónál. Az FM transmitter a pendrive-on vagy SD kártyán tárolt zenét sugározza az autónkban és ezt a rádiónk segítségével befogjuk, mint egy rádióállomást és hallgathatjuk a kedvenc…..
A producerek kétségbeesetten dolgoznak a Magyarországon is látható, Halálos fegyver című sorozat megmentésén - írja a Hollywood Reporter. Aminek az a pikantériája, hogy mindezt azután teszik, hogy ők maguk rúgták ki a sorozat egyik főszereplőjét, a Martin Riggs-t játszó Clayne Crawfordot. Csak épp…..
Immár zsinórban ötödször lett a legjobb kelet-európai reptér a budapesti. A Budapest Airport természetesen dialadittas közleményt bocsátott ki erről, hiszen ez páratlan, ilyen még sosem volt. Egyrészt mindig örülünk, amikor bármilyen nemzetközi lista első helyén Budapest szerepel. Másrészt nézzük…..
kulup 2018.03.25 17:11:29
@csárlszbrunzol: Január végén szívtam meg a parkolással. Rendesen megvettem online, befelé nem volt semmi gond, viszont nem engedett ki. Mindez éjfél körül, mínusz 5 fokban. Hiába nyomogattam a gombot, senki nem szólt bele. Telefonálgatnom kellett, végül a reptéri rendőrség segített. Nem értem, előtte működött rendesen.
Burger Blog Blind Tiger, Szarajevó 2017.06.20 06:34:05
Nem is olyan régen tettünk egy néhány napos túrát Boszniában, mely végén a fővárosban kötöttünk ki. Noha rengeteg jó, helyi kaját ettünk, én azért kötöttem az ebet a karóhoz, hogy egy burgert csak kell tolni, és nem, a pljeskavica nem számít annak. Spoiler alert: nem kellett volna...
Demegvenném Hol van az a nyár? 2017.03.09 18:35:11
Tavasz elején az ember elkezd ábrándozni egy nyaralóról, ahol magának vagy a gyermekeinek gondtalan vakációt biztosíthat. Ma egy ilyen álombéli házat mutatunk. A kúriaszerű épület dokumentációját egy lelkes olvasónk bocsátotta a rendelkezésünkre. A családi archívum képeit nemrég készült, friss…..
Azok az anyagok, amelyek arra szolgálnak, hogy védjék a híres Stradivari hegedűk fáját, adják egyedi hangját, összetételükkel tönkre is tehetik őket – írja a La Repubblica. A tudomány már évtizedek óta kutatja, miért kedvelik a nagy zenészek a Stradivarit. A PNAS-ban megjelent egy tanulmány, amely…..
Van, aki azért nem mer online vásárolni, mert az interneten mindenki el akarja lopni a PIN-kódját és a a kártyaszámát és azt ő nem adja meg senkinek. Aztán vannak azok, akik bárhova, bármikor beírják bármilyen adatukat, mert hát oda van írva hogy biztonságos fizetés! A KÜRT hasznos tanácsai mindent…..
kulup 2016.12.17 19:06:40
@KaTe: Nem egészen. Alap esetben tényleg csak egy jelszó kell, de aki kicsit is észnél van, beállítja a kettős hitelesítést és kér egy SMS-t minden paypal belépéshez. Valamint nem igaz, hogy nincs SMS a banktól, miért ne lenne ??? Ugyanúgy jön, mintha boltban vásárolnál, azonnal.
kulup 2016.12.18 10:45:29
@KaTe: Erre azt szoktam mondani, hogy aki hülye, haljon meg. Aki képes az e-bay fiókjához kötni, meg is érdemli, hogy lenyúlják.
A kettős hitelesítéshez pedig semmit nem kell trükközni, nekem is sikerült beállítani itthonról. Csak egy kicsit utána kell olvasni.
Már régen rendeltem kábeleket, és kezdtem kissé híján is lenni, mert egyre több eszközömnek van szüksége micro USB kábelekre, aztán ha már használnom kell, akkor normálisat szeretnék. Ennek fényében rendeltem meg az Awei aranyszínű, fémházas csatlakozójú termékét, a Remax 2 méter hosszú, lapos…..
kulup 2016.09.13 14:39:06
@bircaman maxval szerkesztő: Most viccelsz ? Már eleve az egész ikes ragozás egy nonszensz, legalábbis egy külföldinek. Erre még rájön az alanyi / tárgyas, ami ugyan teljesen más dolog, de ettől még összekeverik. A magyarok meg rutinból használják, de nagyon sok hibával és sokan vannak, akinek hiába próbálnád elmagyarázni.
kulup 2016.09.13 15:33:16
@bircaman maxval szerkesztő: Azt én is észrevettem, hogy a posztpozíciókat (így hívják ezt egyáltalán ?) és az elváló igekötőket nehezen tanulják meg. Valamint azt is, hogy az alanyi-tárgyas gondot okoz, de a minta nem reprezentatív, csak pár külföldi ismerősöm van, aki egyáltalán hajlandó magyarul tanulni akár hobbi szinten is.
Az utolsó remény címmel debütál ma este a Viasat 6 műsorán a Michael Bay producerkedésével készült The Last Ship című amerikai sorozat, ami egy 1988-as, azonos című regény alapötletének bizonyos elemeire épül, és arról szól, hogy egyszer csak elszabadul egy vírus, és hullanak az emberek mint a…..
Augusztustól a VH1 Classic helyén MTV Classic néven indul új adó, amely a Music Television legjobb korszakát idézi majd meg, Beavis & Buttheaddel, MTV Unpluggeddal és persze sok klasszikus klippel. A csatorna az MTV fénykorára, azaz a kilencvenes évekre és a kora kétezres évekre koncentrál…..
1952. Rákosi Mátyás úttörőtábor az NDK-ban  ..
kulup 2016.06.05 20:31:25
@bioLarzen: Én is a Beastie boys-ra gondoltam először, de 85-ben még nem voltak ismertek, az első lemezük 86-os.
Szegény Nazareth is kapott a fejére rendesen : erőszak, vallásosság (gondolom a neve miatt), miszticizmus, és a legjobb a szadizmus.
kulup 2016.06.05 20:43:55
@bioLarzen: The Stooges, Iggy Pop -pal.
A jelenség nem új keletű persze. Rég megszoktuk a 90 darabos 100-as zsepit, és gyakorlatilag felnőtt egy generáció, mely már nem látott  2 decis tejfölt. A nép néha még bosszankodik egy sort a fogyatkozó egységeken, de általában  keserű beletörődéssel konstatálja,…..
kulup 2016.05.10 10:39:38
@tejfölbiztosítás: Közelebb mentem és pont ezért mondom, hogy ugyanaz. Az aktuális trendeknek megfelelő színű "csoda" bogyók vannak benne. Persze ezek csak színezett granulátumok, de a marketingértékük magas. A (fa)Somat 3000 körüli árából a fele a marketing, a gyártási költség meg valahol 500 körül járhat. Ezért simán ugyanazt csomagolják a 3 kilós Aro-ba, csak az nincs összepréselve tablettákba és nem reklámozzák.
Az ásványvizekkel kapcsolatban igazad van. Nem ugyanaz, sok esetben a csapvíz jobb minőségű.