Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ninick

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Pár napos ausztriai nyaralásunk hozott végképp kedvet a szelektív hulladékgyűjtéshez, de egyelőre nem ment minden simán. A lenti levél olvasása előtt épp egy dupla környezettudatos megmozduláson voltunk túl, mivel a Péter által is hivatkozott oldal szerint a Lövölde…..
Ezennel szeretné a Homár felkérni Madarász Pétert, hogy amennyiben nem szeretné, hogy teljes mobilszámát a kommentezők közé vessük, ne spammolja tovább a kommentezőinket kéretlenül. Köszi! Kaptam egy levelet a hétvégén... Hitelrendezésre akart rávenni... Mikor folyamartosan…..
Lehet, hogy csak balfácán a pécsi egyetem, de az is lehet, sőt egészen sanszosnak néz ki, hogy egy nagy, nemcsak a baranyaiakra jellemző csalássorozatra derít fényt Tiboru levele. Már attól boldog voltam, hogy a fegyveres testületeknél is olvasnak minket, az írás tartalmától…..
ninick 2008.08.08 12:57:26
Egy tanár a másik oldalról: (ha hejeirási hibákat véltek felfedezni, légyszi' ne essetek nekem, biztos csak félreütöttem, kössz.)

Nem olvastam végig minden hsz-t, csak a postra akarok reagálni: állami középisk.-ban tanítok, a magasabb sulikról így nincs infom, de innen igen:
1. azt tudjátok-e, h 28 fő alatt nem indulhat 9.-es (30 éven felülieknek: elsős) osztály? Miért lényeges ez? Mert: 2. ha van 75 diákod elsőben (9.-ben), abból bizony csak 2 osztályt csinálhatsz, 3 25-öst már nem. Csinálsz 2 db 30-35 fős osztály, hogy ha buknak is, maradjon meg egy biz. létszám, a maradék 20-25 főt meg elhajtod, mert mit tehetsz mást? Így eggyel kevesebb ofőt kell kifizetni az állambácsinak (MÁK, önkormányzat, főváros, tökmindegy, a kifizető jól jár), az iskola viszont kevés gyereket tanít, így aztán kevesebb fejpénzt is kap.
3. Ha nem akarod, h egy osztály megszűnjék (pl azért, mert sokan lebuktak, elköltöztek, stb), akkor ha nem tudsz valóságos diákokat prezentálni, bizony beírsz pár alibi kölköt, akik év közben kimaradnak, de ez csak évvégén derül ki, h nem kell annyi bizit kiosztani. Ez van sajnos. Nem azért írják be (írjuk?) a fantomgyerekeket, mert jó buli, és a havi 80K nettóm ettől több lesz, hanem mert félő, h megszűnik az osztály, a tanárt elküldik, az iskola bezár. Ha a végletekben gondolkodunk. Ennyi.
(Persze-persze, egy eltegyakorlófazekasmájergimi sose fog erre a sorsra jutni, de vannak alpáribb isik is, és ha az állambácsi (mák, főváros, kisfaszom, akárki) nem ád pénzt, nem tud működni, ennyi.)
ninick