Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ramipali

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy régi szovjet vicc szerint egyszer, amikor Lenin elvtárs átsétált a Vörös téren, néhány ott focizó gyerek labdája a bolsevik vezető lábaihoz gurult. Lenin barátságosan visszapasszolta a játékszert a fiúknak. A szovjet sajtó erre megjegyezte, hogy milyen humánus vezető a párt első embere, hiszen…..
Az ember evolúciója a mai napig egy sokismeretlenes egyenlet...
ramipali 2022.05.26 14:43:59
@Argus_: Szép rokonaid vannak.
ramipali 2022.05.26 14:45:35
@TanNé: Neked!
ramipali 2022.05.26 14:47:54
@TanNé: Te.
Popper Péter előadása a Mesterkurzus sorozatban...
ramipali 2022.05.08 08:47:08
@midnight coder: Tényleg?A vallás csak kitaláció?Ezt még soha nem hallottam.
Tudja e rajtad kívül más is,hogy miként alakult ki a "vallás.?"
Az nem emberi elképzelés volt.
Megkövetelt egy teljes önátadott imádatot,amit ma nem igen gyakorol egy vallás sem
De mégis.
Számos hívő szerint a torinói lepelként ismert szemfedővel a kereszthalált halt Jézust takarták le...
ramipali 2022.04.15 09:08:59
ramipali 2022.04.15 09:10:48
@efi: Így igaz.
Tudod mikor van anyák napja? És azt, mikor van idén húsvét? Erre általában mindenki ad egy választ - jellemzően azt a választ, ami arra az országra vonatkozik, ahol él. Pedig ezek a jeles napok másokkal együtt akár országonként is eltérhetnek. Például anyák napja nálunk május első vasárnapja, de…..
Róma szerint azért vannak a háborúk a világban, mert Oroszország nem tagadja meg a saját, ortodox hitét és nem tér át a római katolikus hitre. Ha az ortodox Oroszország "megtérne" és római katolikussá válna, akkor azonnal kitörne a világbéke - sulykolja a Vatikán vagy 1 milliárd kvázi római…..
TINTA blog Mi az ima? 2022.02.09 09:33:57
„Hiszed, hogy aki ott fenn sátoroz, S a világokat tengelyük körül Forgatja örök-egy forgással, Akihez a Te imádságod szárnyal: Mi kicsiny dolgainkat számon tartja?” Reményik Sándor Nagy Gáspár: Ima Ima az, ami templomi csöndben, a lehunyt szemek mögöttiben megtörténik – és ima az, ami…..
Bár még csak bemelegítettünk, az előző cikk iránti érdeklődés máris azt mutatja, hogy nagyon is érdemes foglalkozni a témával. Miért vagyunk monogámok? Talán a nemi betegségek elkerülése vagy a nyersanyag hiány miatt? Meglehet. De mi van akkor, ha ez nem az alakuló emberi társadalmakból fakad, hanem…..
Beer Miklós (1943) római katolikus pap, 2003 óta a Váci egyházmegye megyés püspöke. 2018-ban, 75. életévének betöltése előtt benyújtotta lemondását Ferenc pápának. ..
ramipali 2021.12.25 11:47:38
Ágoston László: "Mióta nem vagyok keresztény, egyre jobban értem Jézust. Hogy milyen lehetett a küzdelme a konzervatívokkal (vö: farizeusok) és milyen lehetett egy értetlen, önző, ostoba világban kommunizmust hirdetni (vö: add oda mindened a szegényeknek, osszátok meg, amitek van, és ne keressétek a…..
ramipali 2021.12.12 13:41:34
Hogyan nézett ki Jézus? SZÁMOS tényező nagyban befolyásolja, milyen nézetet vall a világi történelem Jézus kinézetéről. Ezekkel a tényezőkkel magyarázhatók a művészi ábrázolásában megmutatkozó jelentősebb különbségek.
A Biblia válasza Senki sem tudja pontosan, hogyan nézett ki Jézus, mivel a Biblia nem ír a külsejéről. Eszerint nem is lényeges, hogy hogyan nézett ki. Ugyanakkor a Biblia alapján lehet némi fogalmunk arról, hogy milyen volt a megjelenése.
„Istennek ama bárányaként” Jézusban nem volt hiányosság, ezért nem kétséges, hogy jóvágású férfi volt.
Nem látszott állandóan búskomornak, mint ahogy a népszerű művészi alkotásokban megjelenik. Igaz, sok lesújtó eseményt élt át, de általában jelleme tökéletesen visszatükrözte Atyját.
Hosszú volt Jézus haja? Csak a nazireusoknak nem volt szabad levágatniuk a hajukat, illetve bort inniuk, Jézus pedig nem volt nazireus. Tehát kétségtelenül rendesen le volt vágva a haja, mint bármelyik másik zsidó férfié.
Jézus bőrszíne és külső sajátosságai alighanem megegyeztek a zsidókéival.
Jézus kétségtelenül még apostolai közül sem tűnt ki azzal, hogy a külseje túlságosan eltért volna az övékétől, mivel Júdásnak azonosító csókkal kellett elárulnia őt az ellenségeinek. Ezért Jézus könnyen elvegyülhetett a tömegben. És el is vegyült, mivel legalább egyszer úgy utazott el Galileából Jeruzsálembe, hogy nem ismerték fel
A hagyománnyal ellentétben a Biblia nem úgy beszél Jézusról, mint gyenge testalkatú vagy férfiatlan személyről. Ehelyett azt mondja, hogy már fiatalként is „gyarapodék bölcsességben és testének állapotjában, és az Isten és emberek előtt való kedvességben”
Harminc év java részében ács volt. Ez nem a törékeny vagy gyenge felépítésűek foglalkozásának tűnik, különösen abban a korban, amikor nem voltak modern, munkát megkönnyítő gépek.
Tulajdonképpen „az egész evangéliumi beszámoló azt sugallja, hogy [Jézus] teste egészséges és erőtől duzzadó volt”
ramipali 2021.12.13 09:13:09
@Bandibacsi34: Ajaj.
Nem, nem bolondultam meg. Csak jobb, ha már most, november 28-án boldog húsvétot kívánok, így talán én leszek az első... Megfigyeltem, a halloween-i sárga tököket újabban már a szeptember végi napfény rohasztja a zöldségeseknél. És alighogy elfogynak a műszemeket-művért-műfogakat mintázó…..
A legsérülékenyebb, ezért a legtalálékonyabb állat: az Ember csak a 21. század elejére lett képes valós helyén kezelni magát és szerepét a Föld élővilágában. Az embernek szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy nincs menekülési útvonal számára: nem léteznek sem mesés túlvilági „vadászmezők”,…..
Mindenki tudja, hogy mekkora különbség lehet egy ember szavai és cselekedetei között. Így van ez például, amikor közvélemény-kutatók felmérést készítenek a szavazati szándékokról, és aztán gyakran kiderül, hogy a többség – finoman szólva – nem mondott igazat. Vagy azért, hogy előbb leszálljanak…..
Isten, áldd meg a magyart! – mondta végül Jorge Mario Bergoglio. És biztos vagyok benne, hogy erre még a  Jóisten is felkapta a fejét és elmosolyodott. „Isten áld meg a magyart…” – így írta ezt Kölcsey a szatmárcsekei, jéghideg, téli éjszakában és hogy a cenzúra miatt nehogy a fiókban maradjon a…..
ramipali 2021.09.15 11:58:56
„Nem rosszabbak a mai fiatalok, mint a korábbiak, csak sokkal rosszabb forrást kapnak.” (Hevesi Krisztina) Az idősebb korosztályok időről időre előhozakodnak ezzel a csalódást hangoztató felvetéssel, hogy a mai fiatalok rosszabbak, ilyenek, meg olyanok, és bezzeg az ő idejükben. A generációs…..
Húsvéti tojásokA tojások a termékenység és az új élet szimbólumaként a világ számos részén váltak a húsvét eszenciájává. Az ókori pogány tavaszi ünnepségekhez is kapcsolódtak, a keresztények számára pedig Jézus újjászületését, a kemény héj Krisztus sírját jelképezi. Korábban a keresztények a böjt…..
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
Ahogy egyre több digitális eszköz vesz körül bennünket, érdemes még nagyobb figyelmet szentelnünk az érzékeny adataink védelmére is. A biztonság felé vezető út egyik legfontosabb lépése, hogy tisztában legyünk azokkal a kockázatokkal, amelyekkel az adataink biztonságát veszélyeztethetjük. Mi az 5…..
A Dakar-rali szervezői megerősítették, a vasárnapi versenynapon elszenvedett balesetét követően elhunyt Pierre Cherpin motorversenyző...
ramipali 2021.01.16 09:24:46
Nézzük meg, mi a gond azokkal az újévi fogadalmakkal, amiket nem tudunk betartani. És hogyan tegyünk olyan fogadalmakat, amiket meg is valósíthatunk?..
Az év végi ünnepekkor hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél, így emésztőrendszerüket fölösleges terhelésnek tesszük ki. A túlevés rövidtávon kellemetlen teltségérzetet, puffadást, émelygést idéz elő, hosszú távon pedig gyomorpanaszokat vagy akár epegörcsöt is okozhat. Mint oly’ sok egészséggel…..
Talán még azok is, akik csak felületesebb ismeretekkel rendelkeznek a katolikusok és reformátusok hitgyakorlásának különbségével kapcsolatban, kapásból fel tudják idézni, hogy a hazai református templomok tetején kereszt helyett csillag vagy kakas látható. A kereszt vagy feszület tipikusan nem…..