Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[fa]

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az USA 20. századon átívelő egészségügyi botránysorozata. De mi köze van ehhez Wolfgang Gerhardnak? 1979. február 7-én, Wolfgang Gerhard szokásos reggeli úszásába kezdett a brazíliai Bertioga partjainál. A 67 éves német férfi ekkor még nem tudta, hogy ez lesz élete utolsó fürdőzése. Röviddel az…..
„Egy érzés visszahúz, hej, S nem tudok túllépni a kapcsolatunkon, De bátorság kell, Kezem a kilincsen: Ó, hogy szabadulnék mégis” Van az úgy, hogy az ember szabadulna kínjaitól, de nem meri megtenni a döntő lépést, mert van, ami visszahúzza – a saját félelme, gyávasága. Erről szól a Queen késői…..
Orson Welles egyszer viccből jósnak állt. A nap végére olyan képességre tett szert, hogy többé nem mert jósolni. Orson Welles nem csak szenvedélyes színpadi ember és filmkészítő volt, hanem gyermekkora óta érdekelte a mágia és a szemfényvesztés is. Felnőtt korában is hódolt ennek a szenvedélyének,…..
A The Times of Israel cikke szerint a rabszolga-kereskedelem nem csak a keresztények bűne volt, hanem a zsidóké is, méghozzá jócskán. Ez pedig ellentétes a történelem könyvekben általánosan leírtakkal vagy a popkultúra által sugalltakkal. E cikk zsidó történészek és történész rabbik munkái alapján…..
Henry Pierrepointot hóhérsegédi kiképzésének második napján egy cellához kísérték, majd hirtelen feltépték az ajtaját. Pierrepoint legnagyobb megrökönyödésére egy elítélttel találta szembe magát, aki megtörten borult asztalára. Henry úgy érezte, majd kiugrik a szíve a helyéről… Amíg a legsikeresebb…..
Orson Wellesnek a 20. századot jelentősen befolyásoló államférfiak közül többet is volt alkalma megismerni. Fordulatokban gazdag élete során Hitlerrel és Churchill-lel is találkozott, Franklin Delano Rooseveltnek pedig az újraválasztási kampányában vett tevékenyen részt. Ha valakire illik a nagy…..
Charles Lindbergh 1941. 09. 11-én elmondott szókimondó beszédével máig tartó vitákat gerjesztett. Roosevelt elnök nácinak és németbarátnak nevezte őt e beszéde miatt.  De vajon igaza volt-e? Lindbergh attól lett világhírű, hogy ő repülte először át az Atlanti-óceánt. A repülés fenegyereke nem csak…..
És fölgyúl majd e tájék, Ez az miért Az én nevem a Gyújtóláng, Gyorsabban a fénynél tán, De belőled is szuper pasit faragok. Remélhetőleg csudás hangulat fogja átszelni az éjjelét és a nappalát annak, aki olvasójává válik blogomnak. Új év. Új blog. Új energiák. Az ötödik hullám elején,…..
„Tisztelt Uram! Szeretném tájékoztatni Önt, hogy hálás lennék, ha elfogadná jelentkezésemet az ítélet-végrehajtói pozícióra, amennyiben Mr. Billington ideje kitelne, mivel mindig is vágyat éreztem e kinevezésre. 24 éves és 175 cm magas vagyok. Amennyiben személyemmel kapcsolatban többet is szeretne…..
Teljes egészében eddig még nem került a magyar nyilvánosság elé az a tanúvallomás, mely tisztázta Woody Allent (86) az igaztalan gyermekmolesztálási vádak alól. A neves rendezőnek nem más kelt a védelmére, mint nevelt fia, Moses Farrow (43), aki ma családterapeutaként tevékenykedik. Mivel a Woody…..
Akik szavaikkal történelmet írnak, azok gyakran elfelejtik, hogy a történelmet a kimondott szó alakítja. A 20. századot három óriási mozgalom formálta. Mindegyik mozgalmat a szavak embere vezette, aki szavait politikai, meggyőzési és a hatalmi eszközként használta, aki mozgalmát historikusan őszinte…..
1942 a vér és a kitartás éve volt. Az ember, akinek a neve oroszul acélt jelent, s akire az amerikaiaktól kölcsönzött szavakkal angolul csak a „kemény fickó” kifejezést használjuk, volt az év embere. Csak Joszif Sztálin tudta pontosan Oroszország milyen közel állt a kudarchoz, mint ahogy csak ő…..
Frederick Bywaters, Edith Thompson, Percy Thompson Csaknem éjfél volt 1922. október harmadikán, amikor az észak-londoni Ilford lakóit egy az utcán kétségbeesetten kiáltozó és zokogó nő jajveszékelése verte fel álmukból. A hamar kiérkező rendőrök szeme elé egy elvérző férfi eszméletlen, földön…..
Hatvan évvel ezelőtt, az év legrövidebb napján a Tiflisz közeli Goriban egy szegény, de szorgalmas grúz suszternak fia született, akit a Visszariovics Dzsugasvili néven anyakönyveztek. A fiút, istenfélő anyja Szűz Mária férje után a Joszif névre kereszteltette. De a nevek nem sokáig maradtak meg a…..
A maga nemében párját ritkító esemény szemtanúi lehettünk 1938. szeptember 29-én, mikor a müncheni Führerhausban négy államférfi találkozott, hogy újrarajzolja Európa térképét. E történelmi eseményen hárman vendégek voltak: Neville Chamberlain, Nagy-Britannia miniszterelnöke, Edouard Daladier,…..
1957 szimbóluma két, halovány, de a Föld éjszakába borult horizontján jól kivehető rakéta fénycsóvája volt, mely rakéta-előőrs sistergő lángcsóvaként hullott alá Florida partjainál. A Szputnyikokkal Oroszország az embert a világűr új korszakába repítette, ezzel együtt pedig előzetest adott a…..
  Kezdetekor 1956 nagyszerű emberek sokaságát sorakoztatta fel: nemzeti vezetőkét, államférfiakét, filozófusokét, művészekét és tudósokét, köztük olyanokat is, akik szakmai elhivatottságukat követve váltak emlékezetessé a kor nagy nevei között. De az az ember, aki bélyegét rányomta e különleges…..
„Számos férfit láttam bátran meghalni, és nekem elhihetik, hogy Ruth Ellis volt olyan bátor, mint ők.” Albert Pierrepoint Muriel levelet kap 1977 augusztusa. Mrs. Muriel Jakubait tekintete a polcon lévő képre tévedt. A fakó fekete-fehér kép egy örökké fiatalnak maradt női arcot ábrázolt. Muriel…..
 „Tapasztalatom ezt a keserédes gyümölcsöt teremte… Szerintem, a legfőbb büntetés a bosszún kívül semmi mást nem szolgál.” - Albert Pierrepoint Egy legendás karrier vége 1976-ban egy BBC által készített interjúban Albert Pierrepointnak szegezték a kérdést, miként vélekedett általában az…..
„A legfőbb kegy, amiben részesíthetem őket, az, hogy méltóságot adok nekik és fenntartom bennük halálon innen és túl.” - Albert Pierrepoint  Tish és Tosh barátsága A fejpénzekből egyre tetemesebb összeg gyűlt össze, így Albert úgy döntött, hogy főállását jövedelmezőbb üzletágra cseréli, és…..
„Az elítéltet rám bízták egy olyam döntés után, amit én nem változtathatok meg. Ez egy férfi vagy nő, akiről az egyház mondja, némi kegyességet érdemel.” - Albert Pierrepoint A tiszta halál Albert Pierrepoint huszonöt éves pályafutásának legnagyobb szakmai megpróbáltatását 1941. december 10-én…..
„A munkám szent számomra. E szentség kell a legnyilvánvalóbb legyen a halál órájában… Mind az ismeretlenbe távoztak, és minden olyan ember előtt, aki az ismeretlenbe megy, megemelem a kalapomat.” - Albert Pierrepoint A meglepetés erejével Az elítélt kivégzését a lehető legpraktikusabban oldották…..
Nagy-Britannia, 1916. Tizenegy éves fiúcska görnyed kipirult arccal fehér papírosa fölé, miután a tanító úr felszólította, hogy írjon tetszőleges fogalmazást, amiről csak akar. Az első mondat így kezdődik: „Felnőtt koromban állami ítélet-végrehajtó szeretnék lenni…” E kisfiút Albert Pierrepointnak…..