Regisztráció Blogot indítok
Adatok
opati666

0 bejegyzést írt és 563 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
Gyári Csepelek és Ikarusok 20 ezer kilométeres útja kő- és homoksivatagban. Egy hihetetlen túra 16 évvel a Dakar előtt...
opati666 2021.11.24 11:51:41
@konrada: Talán mert nincs is 450-es platós... A cikk nem is állít ilyet.
Ezen a héten sem marad el a megszokott reklámos rovat. Ismét hoztam nektek egy összeállítást a régi idők reklámjaiból. Megint a 80-as években kalandozunk, amiről szerintem elég sok olvasómnak van saját emlékei is. Idézzük fel együtt az időszak klasszikus és különleges játékait a televíziós reklámok…..
Ahhoz, hogy megrendezésre kerüljön az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kellettek a magyar nyomorúságos valóságot tagadó politikusok, akik a szorgalmas építőmunka helyett a feltűnősködést és nagyzolást választották. Bár szavakban az orbánista politikusok a „munka…..
opati666 2021.09.17 07:16:36
@Wwert: Ez nem VILÁGkiállítás! (Nem EXPO) Csak nekünk , magyaroknak tálalják így. A rendezvény neve: "World of Hunting and Nature Exhibition". Vagyis csak sima kiállítás. Nemzetközi lesz, de semmiképpen sem világ-szintű. Az EXPO jelölésnek egyébként egy komoly és hosszadalmas eljárása van, amit meg sem próbáltunk...
1880. A British Museum munkatársai antik görög műtárgyakat gyűjtenek be Szicíliában. A Concordia-templom végül nem fért be a múzeum egyik ajtaján sem. A Temze-parti szeméttelepről olasz nacionalisták mentették meg az épületet, és kövenként, bőröndökben csempészték haza, pizzasütéshez használható…..
Minden szerdán közlik a napilapok a fővárosi mozik műsorát. Amikor a néző a kezébe veszi ésböngészni kezdi: milyen filmeket láthat és mit akar megnézni, szá­mít rá, hogy almit kiválasztott aztott, abban a moziban láthatja, ahol „írva van”, s abban az idő­ pontban is, melyet kinézett magá­nak. Egy…..
Az elmúlt napokban, hetekben felgyorsultak az események, bevezették a határzárat, a "majdnem saturól" kiderült, hogy bizony a fémpofák szorosan összezártak, majd egyből el is kezdek résnyire nyílni, elindult a személyes találkozáson alapuló oktatás és sajnos bizony elindult a járványgörbe is…..
Hegyek, tavak, vízesések és csodás nemzeti parkok is szerepelnek az Amerikai Egyesült Államok legszebb helyei között, melyekben - ha élőben most nem is - képekről annál csodásabb gyönyörködni!   A cikksorozat többi részét a következő linkeken érhetitek el: | I. rész | II. rész | III. rész | IV.…..
Az első világútlevél hatására a magyarok rohammal vették be Bécset hazafelé pedig mindenki fagyasztószekrénnyel jött...
opati666 2020.06.15 14:19:18
@Pepibubó: Jól mondod! A 89-ben vásárolt kétkazettás Lasonic (!) "márkájú" készülékem a mai napig is működik. Csak a hangszóróba épített diszkólámpa nem világít már benne... ennyi.
 1922. A későbbi brit uralkodó, VIII. Eduárd szamurájöltözékben, Japánban tett látogatása során..
opati666 2020.06.15 13:15:39
@kugi: A gyöngyösi zsinagóga évekig bútoráruházként működött. Most üresen áll. Kívülről is erősen le van gatyásodva, de belülről teljesen nullára amortizálódott. Vallás(ok)tól függetlenül az ilyen szép (egyházi) épületeket meg kellene őrizni.
opati666 2020.06.15 13:18:07
@Club Sandwich: Mármint az ötvenes évek béli Anitát... Ma erősen nekrofil hajlam kellene ahhoz, hogy blokkold őt...
Házi praktikák tojásrántotta kedvelőknek Mindenki azt gondolja, hogy a tojás ételek és köztük a rántotta milyen egyszerű étel. Milyen egyszerű elkészíteni és nem lehet elrontani. Ez egy tévhit. A nagyanyáimtól tanultam azt amikor rákérdeztem , hogy mikor van vagy lesz kész. Ekkor csak azt a választ…..
opati666 2020.04.06 15:00:39
@motoroskonyhaja: Nem találom a lájk gombot! :) De lájk!
A vasúti személy- és áruforgalom folyamatosan növekszik, így a forgalommal együtt a szállító járművek mérete is évről-évre nő. Az egyre súlyosabb tehervonatok vontatása újabbnál-újabb, erősebbnél-erősebb mozdonyokat igényel. Az Union Pacific Challenger sorozatú gőzmozdonya (kép forrása: Wikimedia…..
Február vége... Na erre nehéz rávenni magam. Bárki bármit mond, ez nem egyszerű. Február vége, még hideg van, amit utálok, ráadásul a világ összes tűlevele az én kertben az én ágyásaimon. A tavaszt még nem érzékelem. Mi jön most? A takarítás!!!! Fúj! A kertészkedésnek ez az egyik leghervasztóbb…..
1918. június. A Hagenbeck-Wallace cirkusz vonatbalesetének áldozatait temetik Hammondban (Indiana, USA). A brutális utoléréses balesetben a cirkusz 86 művésze és alkalmazottja halt meg, és további 217-en sérültek meg..
opati666 2020.01.06 12:16:17
@gintonic.azigazi: Azért szívesen látnék a garázsomban egy ilyen rossz minőségű autót... :)
TOP 15 Star Wars pillanat Mivel mindjárt itt a Skywalker kora, gondoltam bepörgetem kicsit az oldalt. Manapság úgy is dívik a toplistázás. Mondjuk mi ritkán tartunk ilyet, de most van annyira fontos az előttünk álló pár nap, óra, hogy lássuk nekünk mi is a kedvencünk a 10 részből. Persze kár is…..
Mielőtt az utazásunknak nekivágnánk szabaduljunk meg attól a meglehetősen elterjedt előítélettől, hogy a tartományi székhely és megyei jogú metropolisz idegenforgalmi szempontból érdektelen, műkincsekben szegény város. Könnyen beláthatjuk, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz, hiszen, hogy csak a…..
A Balaton vizét a mai napig számtalan kalandos és izgalmas történelmi múlttal rendelkező sétahajó szeli. Túlélték a nyilas birodalmi csapatok robbantásait, világháborús aknatalálatokat, ütközéseket és hős matrózaik mentőakcióit, amelyek során maguk nyitották ki a fenékszelepeket, elkerülendő a…..
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
opati666 2019.09.29 11:07:08
@Gudzilla: A Coca Cola-t viszonylag sok helyen meg tudtam kóstolni és az kell mondjam, hogy még az USA-ban sem csinálják olyan finomra, mint amilyen a Dunakeszin gyártott (azaz kevert) kóla.
 És akkor ahogy ígértem, rögtön itt a harmadik rész is, a gyengébb képességű olvasók kedvéért rögtön az elején tisztáznám, hogy a cím ne tévesszen meg senkit, ez nem a lóvé island, mert itt a legjobb esetben is csak 20 milliót fognak akasztani, amin aztán majd lehet osztozkodni kétfelé, tehát ez a…..
A régi vicc szerint Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény lenne rá. Nos - és ez már sajnos korántsem vicc - immár míves hollywoodi blockbusterek sincsenek, de még ennél is szomorúbb, hogy igény sem lenne rájuk. TGM talán fején találja a szöget, amikor azt írja, hogy a mai fiatalságnak…..
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
opati666 2019.04.25 12:12:28
@drover(fanyul társa): "Ezért zavaró a - cáfolva Vanek úr kollégát - nem 600 méteren, hanem kb két - háromszáz méteren, kieresztett futóművel három percenként eldübörgő 20 éves fapados szarok."

Az nagyon vicces lenne, ha 200-300 méteren dübörögnének Zugló felett a gépek. A megközelítés alapszabálya, hogy a repülőgépek 3 fokos siklópályán közelítenek a futópálya felé. Minden gép! Ebből következik, hogy a város egy adott pontján nagyjából azonos magasságon repülnek, ez Zugló felett még 750-800 méter körül van. A 300 méteres magasság alá valahol az Új-Köztemető környékén esnek be. Szóval, ha a zuglói lakásod erkélyén állva 200 méteren látsz magad felé közeledni egy gépet, akkor jól nézd meg, mert többet ilyet nem fogsz...

A másik dolog: Mutass nekem légyszíves egy olyan fapados gépet (budapesti desztinációban), ami 20 éves! Köszi
opati666 2019.04.25 15:15:29
@Nancsibacsi: Nyilván ez lesz a megoldás... :(
1899. Bírósági épület költöztetése vasúton Nebraskában, Hemingfordból Alliance-ba. Ez kb. 30 kilométer..
opati666 2019.03.25 10:34:45
@gigabursch: Mexikói selyemfiúk? Hát, ezek nem egészen azok... (Mint ahogy a képaláírás is mutatja: b...zik...)

Az utolsó képen: "Fekete harisnyához fehér bugyi... " Na ja. Fehér bugyihoz meg fekete bunda... :)