Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A. N. Onym

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A repülés az ember egyik legrégibb álma, ám gyakorlati megvalósítása sokáig lehetetlennek tűnt. Az első, még irányíthatatlan léghajók csak a XVIII., az első siklórepülők pedig a XIX. század végén tűntek fel. A mai értelemben vett repülőgépek csak a XX. század elején jelentek meg, bár az első úttörők…..
A. N. Onym 2021.01.31 12:38:01
@hátramozdító: Tudomásom szerint a japán haditengerészet volt az első a világon amely légitámadást hajtott végre hadihajó ellen. 1914-ben Csing-tao kikötőjében. Még érdekesebb, hogy az Osztrák-Magyar SMS Kaiserin Elisbeth cirkáló volt a célpont. Ezzel ez volt az első hadihajó a világtörténelemben amelyet légi támadás ért. A vesztét azonban nem ez okozta. A saját legénysége süllyesztette el, hogy ne kerüljön az ellenség kezére.
Mindenesetre a japánok számára nem volt új az ötlet, hiszen ők voltak az elsők a történelemben akik ilyesmivel próbálkoztak. Nyilván az 1940-es tarantói támadás is befolyásolta őket...
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
A. N. Onym 2021.01.17 15:16:14
@kemény keleti kommentelő: Szóval csupa csupa hasznos dolgot tanult a Gáspár gyerek és két másik örömkatona potom 40 milláért! Én is szolgáltam dicső honvédségünkben. A program kb ugyanez volt. Takarítás reggel, délbe, este. Ruha szemle, bakancs szsemle, körlet szemle, alaki. Aztán ugyanez másnap elölről. Csak ez a Petőfi laktanyában volt Budapesten és nem került 40 millába...
Hogy mi ebből a tanulság? Fogalmam sincs!
A. N. Onym 2021.01.21 23:55:44
@kárárámaispj@kemény keleti kommentelő: Ami azt illeti rendfokozat nélküli, honvédként semmiről nem tanultam meg semmit. Szerencsére nem kellet háborúban is bizonyítanom az alkalmatlanságomat. :-) Sajnos a sorozáson nem hitték el, hogy én alkalmatlan vagyok... Szerintem erős a mezőny, de nem sok nálam szarabb katonája volt kicsiny hazánknak. A végére nemcsak én éreztem elvesztegettt időnek az egészet... Évekkel később a szegedi gyorson összefutottam a volt század pk.-val. Elmondta, hogy őszintén megkönnyebbült a leszerelésem napján! :D
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..