Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Picnic

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
Picnic 2021.04.15 04:44:53
@Picnic: Bocs, ezt nem ide szántam, kérem, töröljék le!
  Meghallgattam a tervezett Makovecz katedrális mellett érvelők szempontjait. Ismerem Makovecz Imre szellemi gyökereit és vízióját. Ezekből fakadóan nem lepett meg a katolikusok idegenkedése a tervtől. És nem lepett meg a „bőszmagyarozó” kórus sem. Ami meglepett, hogy senki nem vizsgálta ezt a…..
Megdöbbentő tapasztalat volt szembesülni egy-egy világi fesztivál után – ahová papokkal, lelkészekkel azért mentünk, hogy a vallástól, az egyháztól távol esőket Isten felé tereljük –, hogy a legtöbb kereső, a leginkább érdeklődő általában kiábrándult a vallásból és sokszor az ország valamelyik…..
Picnic 2021.01.06 02:00:54
@MAXVAL birсaman közíró: "azért járnak egyházi iskolába, mert ott magasbab az színvonal."
sztem ez nem igaz, mert az ország legjobb gimnáziumok listájában, az éllovasok közt, elvétve akad egyházi gimi.
Picnic 2021.01.06 02:05:30
@Vén motoros: " gyerekek kisebbik része tényleg benső meggyőződésből vallásos, másik része szülői kényszerből."
egyetértek,
Picnic 2021.01.06 02:09:53
@Vén motoros: " gyerekek kisebbik része tényleg benső meggyőződésből vallásos, másik része szülői kényszerből."
egyetértek, én is ezt tapasztalom a rokonságom körében, amelyek közt több vallásos is van. amint kikerülnek a gyerekek szülői házból, és önálló családot alapítanak, a vasárnapi templomba járásnak vége.
egyébként a cikkíró azon nem gondolkodott el, h nem csak a hívek, de a papok létszáma is elég gyorsan csökken
Elhíresült kiírása volt az osztrák boltoknak a rendszerváltást közvetlenül megelőző magyar bevásárlóinvázió tapasztalataként: magyar, ne lopj! Sokan vitatják ugyan hitelességét és valóságalapját, de sajnos személyesen volt alkalmam megtapasztalni igazságát. Az egyik Billában tátottuk a szánkat - mi…..
Picnic 2020.12.13 08:19:40
@MAXVAL birсaman közíró: azt nem értem, ha mi sokkal többet adunk a nyugatnak, akkor OV miért töri kezét-lábát a cégeiknek, h idecsábítsa a őket, pl ingyen iparipark, telek, ha kell kiépített műút, vasút, netán repülőtér.
sokkal egyszerűbb lenne, ha azt a pénzt, amivel idecsalogatjuk őket, saját vállalkozónknak adnánk, nem? Sürgősen beszélj OV-al, és világosítsd fel közgazdaságtanból is
Talán nincs még egy ügy, amiben annyira kézenfekvő megoldás kínálkozna a közpénzek védelmében, és ezt annyiszor ismételték volna el, mint a kamupártok ügyében. A 2010 után létrejött szabályozás hiányosságait kihasználva rosszhiszemű szerveződések 2014-ben és 2018-ban is több milliárd forinttal…..
Reggel hat óra huszonöt. Kilépek az ajtón, lesétálok a lépcsőn. Öt perc a megállóig, a villamos nagyjából nyolc perc múlva érkezik. A három perc pont elég ahhoz, hogy az újságosnál megvegyem a Magyar Nemzetet. (Hacsak nem állnak túl sokan sorba, akkor lemaradok róla, de erre az esetre mindig van…..