Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mpanna

50 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai nappal a kardszámokkal véget értek a paralimpián a kerekesszékes vívók küzdelmei.Az "A" kategóriában Mató Gyula jól kezdett a körben, háromszor is nyerni tudott. Utána már sajnos nem tudott bejutni a legjobb nyolc közé, mert a lengyel Radoslaw Stanczuk három tussal…..
Lányok a páston 2008.09.17 10:55:00
A női párbajtőrözők "B" kategóriájában Dani Gyöngyi két győzelemmel és három vereséggel kezdett, de zárójelben megjegyezném, hogy csak ázsiaiaktól kapott ki. Pálfi Juditnak sajnos nem indult jól a napja, csak egy győzelmet tudott begyűjteni a négy veresége mellé,…..
Második nap a vívócsarnokban 2008.09.15 11:20:00
Ma is három bajnokot avattak a vívóknál, és mindjárt a hölgyekkel kezdeném, mert két női párbajtőrözőnk is érdekelt volt az "A" kategóriában. Juhász Veronika nagyon jól kezdett, második volt a csoportjában, legyőzött egy kínai ellenfelet, ami a mai…..
Első nap a vívócsarnokban 2008.09.14 13:31:00
A mai nappal megkezdődtek a kerekes székes vívók küzdelmei Pekingben. Az első nap három számban arattak bajnokot, elsőként a férfi tőrözők egyéni számaiban, azon belül is az „A” kategóriában. Két magyar induló is volt, de sajnos a legjobb nyolc közé már nem tudtak…..
Már csak a nyújtó volt hátra, ahol a német Fabian Hambüchen toronymagas esélyes lett volna, ha nem láttuk volna már leesni a szerről a csapatversenyen és az egyéni összetettben is. A kérdés az volt, hogy vajon képes volt-e azóta összeszedni magát. Hát csak részben, mert le ugyan…..
Korláton is kínai győzelem 2008.08.19 14:05:00
Li Xiaopeng a szer sydney-i olimpiai bajnoka és athéni bronzérmese Pekingben újra aranyérmes lett. A kínai nem tegnap lépett be a tornaterembe, már 1997-ben világbajnoki címnek örülhetett csapatban.A női ugrás győzelem után Korea begyűjtötte tornában a második érmét,…..
A szerenkénti döntőkben a nőknél már csak a gerenda volt hátra. Shawn Johnson a két ezüstérme mellé (csapat, talaj) végre begyűjtött egy aranyérmet is. Ehhez nem kisebb tettet kellett végrehajtania, mint a szer világbajnokát, Nastia Liukint kellett legyőznie. Honfitársa sem lehet…..
Mindjárt elnézést is kérek a fenti állításért, de hát nehéz elhinni He Kexinről, hogy valóban 16 éves. Ráadásul olyan papírokkal rendelkezik, mely szerint ha csak pár órával hamarabb születik, már nem indulhatott volna Pekingben. Persze attól még hogy ennyire fiatal 16 évest…..
Igaz az ugrás szerenkénti döntőjébe nem is kvalifikálta magát kínai versenyző. Így a világbajnok Leszek Blaznik a lengyel tornasport első aranyát gyűjthette be. Az ezüstérem azért a francia Thomas Bouhailt-é lett, aki már Sydneyben is ott volt, de akkor be kellett érnie a…..
Kettős kínai győzelem gyűrűn 2008.08.18 14:06:00
Eddig a férfi tornászoknál öt aranyat osztottak ki, ebből ötöt, azaz mindet a kínaiak nyerték.A torna szerenkénti döntőiben a gyűrűn nem lett meglepetés, a várakozásoknak megfelelően az elmúlt két világbajnokságot nyerő kínai Chen Yibing győzött. Az ezüst az egyéni…..
Sandra Izbasa két amerikait megelőzve nyert talajon, a kínaiak ezúttal leszorultak a dobogóról. A világbajnok Shawn Johnsonnak így az egyéni összetett után megint be kellett érnie az ezüstéremmel. Az egyéni összetett olimpiai bajnoka, Nastia Liukin viszont örülhetett a Jiang Yu…..
A világbajnokságon még csak hatodik kínai Zou Kai nyerte a szerenkénti döntőt talajon. Az ezüstérem Sydney és Athén ugrás olimpiai bajnokának, a spanyol Gervasio Deferrnek jutott. Athénban még negyedik volt talajon, de a világbajnokságon már második lett, így Pekingen…..
A férfi kardozók csapatversenyével véget értek a küzdelmek a vívóteremben. A legjobb négy közé ugyanazok a csapatok jutottak, mint Athénban, csak a sorrend változott, a bajnokot leszámítva. Mondanám, hogy megvédték a franciák a címüket, de egy személytől eltekintve egy…..
Kikaptak a kínaiaktól a helyosztón, így már csak a hetedik helyért vívhat az éremesélyes világbajnok férfi kardcsapatunk.Meglepetésre az amerikaiak legyőzték az oroszokat is, így döntőbe jutottak, ahol majd a franciák várnak rájuk. A bronzért Pozdniakovéknak az olaszokat kell…..
A férfi kardcsapatunk lett a harmadik a háromból, amelyiknek sikerült megvernie saját magát. Szilágyi Áron első asszójában megilletődött, a másodikban megverte azt a Smartot, akitól kikapott egyéniben, és a harmadikat már úgy-ahogy, de hozta. Ezzel nem lett volna gond, mert Decsi…..
Lesz riposte?! 2008.08.16 19:15:00
A világbajnok férfi kardozóink az elődöntőbe jutásért az amerikaiakkal vívnak holnap fél 4-kor. Igaz, hogy ott van a csapatban Smart, de  normális esetben ezen a találkozón nem kell izgulnunk még. Aztán viszont vagy a sikertelen egyéni szereplés után farkas éhes oroszok…..
Orosz arany női tőrben 2008.08.16 14:44:00
Az oroszok nyerték a női tőr csapatot, bár ez nem a döntőben dőlt el. Az elődöntőben a - ha nem is verhetetlennek számító -, de nagyon nehezen verhető olaszokkal találkoztak. Amikor az utolsó asszó következett, az oroszok egyetlen tussal, de vezettek. Vezzali behozta ezt a …..
4. a tőr csapat 2008.08.16 13:29:00
Mivel a nehéz ellenfelek a másik ágra szorultak, a női tőrcsapat érmes reményei, miután nem jutottak a döntőbe, reálisan elszálltak. Az oroszokat verték már meg, az olaszok ellen viszont nem túl sűrűn villogtak. A magyar csapatnak tehát nem jött jól, hogy a bronzmeccsen…..
Mivel az olaszok és az oroszok is a másik ágon voltak, az amerikaiaknál könnyebb ellenfelet nem is kaphatott volna a magar női tőrcsapat a döntőbe jutásért. Talán pont ez volt a baj, vagy talán valami más, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Hullámzóan vívtak, majd inkább maradt…..
Nagyon jó vívással verték a lányok a német csapatot, és ezt úgy állítom, hogy volt olyan állás is, amikor hat tussal vezetett az ellenfél. Annyira még sem volt okunk kétségbe esni, mert látszott, hogy fel fogják hozni, és Mohamed Aida el is kezdte a hátrány faragását,…..
Holnap már háromkor kell kelni! 2008.08.15 19:36:00
Azt hittem semmit sem nehezebb megszokni, mint a négy órás keléseket, de hát mindig lehet rosszabb! A három óra már a határesete annak, hogy felkelni nehezebb, vagy addig fenn maradni. Végül is mindegy, mert Sydney óta nem voltam ilyen lelkesen hajnalban ébren. Ezúttal a…..
A magyar csapat kiesésével már nem is maradt ellenfele a címvédő franciáknak, könnyedén nyerték az összes találkozót, és esélyeshez méltán megnyerték az olimpiát. Üröm az örömben, hogy nem lehet boldog a csapat mind a négy tagja, ugyanis Jean-Michel Lucenay csak…..
Szokjunk hozzá, mert holnap meg holnapután is mindig le fog sérülni valaki! Létezik ugyanis egy szabály, miszerint az olimpián csak akkor lehet cserélni a tartalékot, ha valaki lesérül. Aki viszont nem lépett pástra, az nem kap érmet, olyan mint ha ott se lett volna Pekingben.Kulcsár…..
A vívásban csapatban már egy nyert asszó után elődöntőt lehet vívni. Ebből következik viszont, hogy borzasztó nehéz minden találkozó. A kínaiak  nem látogatják a világkupákat túl sűrűn, így nagyon ismeretlenek, és hátul állnak a világranglistán, bár azért az első…..
Az egyéniben taroló amerikai női kard csapat a kisdöntőbe szorult, miután kikaptak a fiatal, tavalyi világbajnoki ezüstérmes ukrán lányoktól. A kínaiak megverték a világbajnok franciákat, így egy olyan döntőre került sor, aminek a végkimenetele megjósolhatatlan volt.Adva van…..