Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sarius

0 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl hidegben megfázunk, de a túl melegre fűtött otthonok is árthatnak az egészségnek...
Ingatlan eladás: egyedül, vagy segítséggel? A tulajdonosok véleménye megoszlik, viszont én azt mondom, ha van egy jó értékesítő felbecsülhetetlen! Először is, adok néhány tanácsot, amennyiben úgy döntesz, hogy mégis egyedül szeretnél eladni. Figyelj arra, hogy nem mindegy, hogyan jelenik meg…..
Hétfőn éjfélkor fejeződött be a Lemilblog legújabb szavazós és vitatkozós tippjátéka, melynek során azt kértük tőletek, hogy egy 15-ös – vállaltan szubjektív és kicsit provokatív - listából egyrészt válasszátok ki azt a négy hadsereget, amely szerintetek megérdemli a „legkiválóbb” jelzőt, másrészt…..
sarius 2019.09.04 13:13:29
@hunTAR: és ha elárulom, hogy valójában a mongolok helyett a makedónokat akartam írni negyediknek, de elbambultam, mert a kávé előtt voltam még, aztán amikor elment a hsz a mongolokkal, úgy voltam vele, hogy üsse kavics, már nem röhögtetem magam a helyesbítéssel :) :) :)

@tiboru, köszönöm a lehetőséget, magán-blogüzenet megy az elérhetőségeimmel, nagyon várom a katonakönyvet, amit az előbb bevallott malör ellenére remélem hogy megkapok :)
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Az elmélet úgy szól, hogy valakivel vagy romantikus kapcsolatban vagyunk, vagy nem. Vagy szingli üzemmódban élünk, vagy párként. Vagy van áram, vagy nincs. Bináris kóddal emberi viszonylatokat nem lehet leírni. Nem csak nulla meg egy van. Hanem sok-sok tizedestört a kettő között. Meg 2 és 3 és több...
sarius 2019.07.11 08:34:36
@MAXVAL bircaman közíró:

Ugyan, nem kell ilyen nagy ideológiát gyártani mellé. A szerző valószínűleg többször is pofára esett partnerkapcsolati téren, mondjuk alkalmatlan tartós kapcsolatra, s most megpróbálja megmagyarázni, hogy ő mindig így száll le a bicikliről :) :) :)
Mark Knopfler, minden idők egyik legsikeresebb előadója, hosszú kihagyás után újra turnéra indult Down The Road Wherever címmel megjelent kilencedik szólóalbuma anyagával, amelyet a legnagyobb szóló sikereivel és a legendás Dire Straits slágerekkel egészített ki. A koncertkörút áprilisban indult és…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
sarius 2018.09.16 18:37:31
@frikazojd: ilyesmire gondoltam én is. Forradalomban vagy egy igazságtalan hatalom elleni felkelésben talán részt vennék, ha meg behívót kapnék, bevonulnék persze, de hősködjön az, akinek ez a mestersége. Politikust biztosan nem látnánk a tűzvonalban, oda kihajtanák az olyan megvezethető barmokat, mint mi.
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
sarius 2017.05.27 12:05:58
@jágör68: ha azt olvasom valahol, hogy a baleseti sebészeten dolgozók profi módon használják az MP5-öst, akkor azt mondom: hűha! Ha kommandósok villognak ezzel, akkor nagyképűség ezzel hőzöngeni, mert ez a dolguk.

Nem tudom, érted-e, mit akarok mondani?
sarius 2017.05.27 12:07:23
@zombigyilkos: ez sajnos elég gyakori a kommentelők között, hozzászólni egyszerűbb, mint értelmezni egy írott szöveget, pláne ha ilyen hosszú.
sarius 2017.05.27 12:09:32
@öreg baka nem rakéta: jó ötlet, kiírhatnánk egy pályázatot, ötletbörzét tarthatnánk:

Ki mire nevezné át a TEK-et, hogy a megnevezése jobban tükrözze a feladatrendszerét?
Az ókori Róma iránt érdeklődő régi motorosaink közül talán vannak, akik emlékeznek Atrox barátunkra, aki úgy hét és fél évvel ezelőtt (atyavilág, hogy repül ez a kurva idő...) vendégszerzőként egy kétrészes posztban (első rész itt, a második pedig itt) mutatta be a gladiátorokat, illetve a 10.…..
sarius 2017.02.24 13:19:31
@Atrox: Köszi a választ, én szurkolok nektek és egy vásárlótok máris van :)
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
A napokban került a kezembe a tekintélyes és népszerű amerikai hadtörténeti magazin, a nem túl meglepő című Military History 2016 januári száma, melynek címlapjáról Erwin Rommel tábornagy néz farkasszemet az olvasóval, s ezek a provokatív szavak láthatók: Csalás (csaló) volt-e Rommel? A Sivatag…..
sarius 2016.01.03 10:29:37
@molnibalage:

Ki vetette fel? Zabecki? Hol?
sarius 2016.01.03 10:34:16
@Hadrian77:

"Rommel egy pár polccal magasabbra került, mint ahova a képességei predesztinálták volna."

Pontosan így gondolom én is: ragyogó ezredesi vagy dandárparancsnoki képességek, egy igazi stratéga - mondjuk Balck - parancsnoksága alatt. Ehhez képest hadtesteket és hadseregcsoportokat irányított.
sarius 2016.01.03 20:03:51
@tiboru:

Megnéztem ennek a csávónak az eddigi aktivitását, hát olyan sok barátja nem lehet :) Elég frusztrált szegény a mintegy 200 kommentje alapján, valami beszűkült nyelvtanár lehet, egy másik blogban valakit azért osztott ki, mert a tizedesvessző helyett a szerencsétlen pontot használt :D :D :D
Az egyik legkeményebb hír volt mostanában, hogy az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun pontosan hogyan is végeztette kis saját tulajdon nagybátyját. Sortűz? Dehogy. Injekció? Ugyanmár! Akasztás? Amatőrök, legyint az az ifjú uralkodó. Kim Dzsongun ugyanis kutyákkal tépette szét a…..
sarius 2014.01.09 12:51:30
@Média Panda: és te mindent elhiszel, amit olvasol?
1118-ban megalakult a Templomos Lovagrend, azért, hogy megvédje a Szentföld zarándokait. Idővel Európa legmeghatározóbb rendjévé vált, Magyarországon is jelen volt. 200 év elteltével azonban a francia uralkodó, IV. (Szép) Fülöp és V. Kelemen pápa megszüntette a rendet, mely…..
sarius 2014.01.09 12:43:32
@visszakettopadlogaz:

Nekem is ez volt az érzésem, csak itt a stílus unalmasabb és a részletek kevesebbek :)
1872. december 4-én délután egy óra körül a Portugália és az Azori-szigetek között hajózó Dei Gratia legénysége különös jelenségre lett figyelmes. Egy kétárbocos hajó közeledett feléjük az Atlanti-óceánon, de fedélzetén senki sem tartózkodott. A kapitány, David Reed…..
sarius 2013.12.04 13:12:30
@Gombperec hídlakó: en is koszonom, az a cikk nagyon kiraly!
sarius 2013.12.08 22:31:09
@tattila: ha a wiki írta, egymilliárd százalék, hogy úgy is van :)))))))))))))
sarius 2013.12.08 22:32:10
@tattila: vagyis a hajó elsüllyedt, majd "visszaemelkedett".

Okos vagy. És a cikk írója is okos, ahonnan merítettél.
KatPol Blog Ember tervez I. 2013.10.28 08:33:57
proletair & Rammjaeger83 Közismert tény, hogy a háborúk ritkán alakulnak úgy, ahogy azt a résztvevők bármelyik oldalon elképzelik. Az már nem annyira ismert, hogy gyakran a háborús eszközök alkalmazása sem a közmondásos nagykönyvnek megfelelően történik. A mai posztban…..
sarius 2013.10.29 17:25:05
@OM617.912:

Imádom az ilyen faszagyerekes kommenteket. Ha vádolsz, bizonyíts (pl wiki copy), vagy húzd be a füled-farkad és sompolyogj el.
sarius 2013.10.29 17:28:13
@Emmanuel Goldstein:

Visszafizették?! Na ugorj neki a szakkönyveknek és olvasgass egy kicsit, mielőtt faszságokat írogatsz, ráadásul ilyen pökhendi stílusban.
Öt lefejezett test lebegett a napokban egy szaúdi város felett. Az illegális bevándorlókat ijesztgetik.  Szaúd- Arábia gyakran megmutatta már, nem kispályás, ha a büntetés-végrehajtás kreativitásáról van szó. A napokban Jizan városában öt jemeni állampolgárt fejeztek…..
sarius 2013.05.24 18:02:47
Amikor egy kettévágott karrier találkozik az önmérséklet és az alázat hiányával, akkor íródnak olyan könyvek, mint az Én, a szexmániás, Szepesi Nikolett tollából. Négy ma is aktív – nevét nem vállaló –, olimpiát megjárt úszóval közösen próbálom megfejteni, milyen…..
Syllabux kolléga (akinek a mai poszt a székfoglalója, de van ígéret rá, hogy lesz még további is!) egy nem mindennapi (sajnos elég rövid) csemegével örvendezteti meg a Lemilblog népes olvasóközönségét. Egy olyan hírszerzőről ír, akinek szakmai pályafutása arra ugyan nem…..
sarius 2012.11.28 16:14:16
@Kora Délutáni Kornél:

valsag van kerem, mar a lemil se a regi :(
Bezáratott egy kőbányai éttermet a Nébih és a NAV, miután ismeretlen eredetű fagyasztott termékeket találtak rosszul tárolva és borzalmas higiéniai körülmények között. A termékek között fagyasztott csirkelábat, kacsanyelvet, valamint tőkehús termékeket találtak. Az…..
sarius 2012.11.16 16:40:41
@tiboru: Pedig kurvára egyszerű: a kis kínai nem fizette a sápot az ellenőröknek (rá is baszott), a magyar hurkások ezt nem merik megkockáztatni.

Én pár éve egy teljes nyarat Siófokon dolgoztam egy hekkes bódéban, helyettes kisegítő altakarítóként, azóta a sült hal gondolatától is kiráz a hideg.
sarius 2012.11.16 17:01:44
@zuulululu: Álmomba ne jöjjön elő egyetlen momentuma se :((((
sarius 2012.11.16 17:04:55
@zuulululu: Eh, pár százezer forint bírság és becsukják a helyet, ami hamarosan újranyit ugyanazzal a séffel :) egy másik kerületben vagy a józsefvárosi piacon. Jönnek az ünnepek, a sok éhenkórász hülye (aki elhiszi, hogy 700 forintért sült kacsát kap, 900-ért meg malacot) nem olvas Subbát.
 Igen, "Kosút", nem csak a rím miatt, hanem ahogy a balra lévő képen is látható, a Kossuth család címerében ez az állat (mások szerint egy kecske) szerepel. Mai posztban röpke pillantást nyerhetünk a vasút és a politika akkori viszonyára, valamint a szabadságharc…..
Akárhogy is fáj időnként a közszolgálati média vezetésének, az MTV-t már csak az idősek nézik. Talán mert megszokták, hogy az állami egyes a fontos tévécsatorna, talán, mert idegesíti őket, hogy Antal Imre és Kudlik Juli helyett a többi adón mostanában az a műsor, hogy…..
      Mert nincs új a nap alatt…  Bárki, aki akár számítógépen, akár a klasszikus „szabálykönyv-dobókocka” módon kipróbálta a fantasy szerepjátékokat, hamar rájött, mennyire fontos, kellőképpen felszerelje hősét, hogy annak a…..
sarius 2012.03.07 22:38:30
@NagyTeve: ezért eddig ilyen kópipésztezés nem volt divat a lemilen..