Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Menyhei

69 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabad ország-e Nagy-Britannia? - teszi fel a kérdést Ed West, majd hosszasan, példákat sorolva borzolja a magyarok idegeit, akik beleolvasnak az anyanyelvünkön is publikált cikkébe, egyértelművé téve, a mi perspektívánkból, hogy nem az. Nagy-Britannia egy szabadságszerető, 1989-es nemzeti…..
Reaktor Búcsú Demszky Gábortól 2024.08.09 10:47:56
Az egykori főpolgármester újfent horvátországi nyaralójába emigrált, megint végleg, búcsúzásként egy atombombát kézigránátot rohadt paradicsomot dobva a magyar népnek Kádár János utolsó leheletén keresztül. Cikkünk megjelenésekor már nyugodtan készítheti PET palackban a beduin olívaolajat,…..
Reaktor Kellemes Fekete Hétfőt! 2024.08.05 09:32:08
Vagy hétfő hajnalt, a keleti parton, ahol közép-európai idő szerint 15:30-kor nyit a piac. Szerencsés vagyok, mert a bróker, amit használok, enged éjszakai kereskedést, ezért már kiszálltam az AAPL-ből. AAPL, 2024. augusztus 5., hajnal Jön a recesszió? Nem tudni. A ZeroHedge szerint biztos, de…..
Reaktor Bárki, csak ne Orbán! 2024.06.22 10:33:22
Aladdin, a halász és a felesége, satöbbi: évezredes klisé, hogy óvatosan kívánj! Istennek van humorérzéke. Ezen keresztül leckézteti azokat, akiknek elvette az eszét a gőg. Nekünk, magyaroknak, az ellustálkodott rendszerváltás miatt a nyakunkon maradt a velünk élő SZDSZ, ami 14 éve visít, mert…..
Vasárnap mindenki nyert. Vagy mindenki vesztett. Vagy nem történt igazából semmi, ami a magyar politika egészét illeti. Küzdenek is az elemzők, hogy mondjanak valamit, bármit. Legyen ez az elemzők, publicisták baja! Mi, a kisemberek, akiknek csak egy szavazata van, ne bánkódjunk! Nincs jobb…..
Gondoljuk át, hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést! - javasolta Kocsis Máté az InfoRádióban. Némi élettapasztalattal, mint késő X generációs, átgondoltam: az én javaslatom, hogy ne tegyük! Kapcsolódó: Ki mérgezi a magyar közbeszédet? Ma eldől, a kommentekben! Végre mi…..
Végre mi döntünk, magyarok, a nép, azzal, hogy mit kommentelünk, ha kommentelünk. Ami a szívünkön, az a szánkon! És hogy miről? Hogy melyik törzs felelőssége a sokszor, mindkét oldalról megénekelt elmérgesedett közbeszéd. Ahogy Orbán Viktor képes nyerni és veszíteni külföldi választásokon (vagy…..
Reaktor Jó hírek Csernobilból! 2024.05.14 11:35:47
Ha már unod az újkeletű világvége-szorongást, a gluténérzékenységtől kezdve a klímaváltozáson és a COVID-on át, az ukrán háborúnak kitett atomerőművektől a konkrét atomháborúig, cikksorozatunkban bemutatjuk a magyar sajtó óvatos eszmélését az 1986-os csernobili katasztrófára, ami, ellentétben a mai…..
Mindenki használja, de senki nem tudja, hogyan hívják. Te hogy hívod a Központi Ügyfél Izé rendszert? Ügyfélkapu?  Központi Rendszer? Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ)? E-Magyarország? SZÜF? A Tárhely?  A NAV? Nemzeti SSO? Rossz a branding, de maga az élmény 4/5, többségében elégedett vele…..
Megelőző csapásként akartam ezt a kritikát publikálni, de elkéstem vele, a HVG már megjelentetett egy ajánlót Annie Jacobsen minden csövön propagált, borzalmas, atomháborús könyvéről (Nukleáris háború: A forgatókönyv (2024)). Meghallgattam az írónő által felolvasott hangoskönyv verziót, hogy neked…..
Történik valami épp Iránban, és az interneten szembejött egy - minden pejoratív felhang nélkül - agitprop anyag, amely a nyugati lányokat és asszonyokat buzdítja az utcai - és online - kiállásra Masha Amini emlékéért, az aktuális iráni rezsim ellen. És ha 2019 lenne, nem is akadna meg a szemem…..
Forró, mai pletyka kering az interneten, egy békejavaslatról, ami arcvesztés minimalizálásával próbálja mindkét felet kiengesztelni, reagálva az ukrán sikerekre, amelyek a start mezőre léptették vissza ezt a 7 hónapos konfliktust. Biztos, hogy Putyinnak végzetes lenne most békét kötni, vagy van…..
Az orosz-ukrán háborúban vannak bőven érdekelt felek, és mind a saját igazát képviseli: Moszkva hazudik. Kijev hazudik. Még a BBC is hazudik. Rákeresni a hírekre a Google Newsban rettenetes élmény a gőgös, 21. századi embernek, mert azzal szembesül, hogy nem is változott semmi a régi világhoz…..
Sőt, idén, akkor az a Radiohead - Kis Grófo mashup legyen! Az egész csatorna nagybetűs Művészet, méltatlanul alacsony követőszámmal. Kapcsolódó: az alkotó - nem mashup - kislemeze...
Miről is szól ez a dolog odaát, az óceán túloldalán? Az Amerikai Népszava segít eligazodni. Szemlénk. A Trumppal hatalomra jutott szélsőjobb beindította a nyílt kultúrháborút, aminek fasizmus vagy totális bukás lesz a vége  [...] Ku Klux Klan [...] rasszista, fajgyűlölő, nőgyűlölő és nyíltan…..
Reaktor Kerékpáros idő 2022.06.22 09:49:35
Uborkaszezon van a médiában, egyeseknél a kertben. Nálam nincs fólia alatt, úgyhogy még csak virágzik. Kegyetlen időszak ez: Joe Biden elesik egy biciklivel, és még a Pentagonban is azt nézik az elemzők, a kelet-ukrajnai műholdfelvételek várhatnak. A hosszú és kellemes napok hatással vannak a…..
Niedermüller Péter, ex-EP képviselő és VII. kerületi polgármester, akin mindig meglepődök, hogy DK-s és nem Párbeszédes (same difference, innen, vidékről) a Nemzeti Összetartozás Napján olyat mondott, amire a relativizálás nagykanállal mért jóindulattal véve használható eufemizmusként: "gondoljunk…..
Ahogy a nácik tették. Amerikai Népszava szemlénk. [...]Orbán illiberális fasiszta (és náci) [...] aljasság [...] gonosz [...] a hitleri náci mentalitás [...] rasszizmus [...] rasszista gyerekek [...] [...] rasszista szurkolás [...] Eltorzult, beteg ember. [...] általános emberi normák [...]…..
Reaktor Viktor Orbán, az áruló 2022.06.01 10:41:59
A Twitter-lájkoktól és saját bűn és bűztelenségétől megrészegült nyugat-európai véleményerőszakoló elit és a rábízott, dugdosni és ütnivaló lakossága közti szakadékra Ausztria esetében már hoztunk egy sor példát. Most a német közvéleményt szondázzuk meg! Aki az elitet képviseli: Franz Josef…..
Bizonyos horrortársadalmakra máig van igény, és a biztos elkerülésüket akadályozza egy kényelmes, gőgös vakság. "2022 van!" - érvel a progresszió megfellebbezhetetlen tautológiával egy újabb hedonista innováció alapértékké emelése mellett. Hasonló magától értetőséggel kellene össztársadalmi…..
Az RTL Klub hírül adta, hogy Ausztriában a magyar árstoppos benzin állampolgársághoz kötésének híre óriási felháborodást keltett. Már megint minket utálnak Nyugaton, szomorú szmájli. „Ha az osztrákoknak kell valami Magyarországról, akkor ránk szarnak...” – kiakadtak az osztrák kommentelők a…..
Reaktor Kellemes 1999-et! 2022.05.19 10:52:38
Lendvai Ildikó publicisztikát közölt a Hírklikken: Orbán Viktor lehet hogy megőrült. Látom magam előtt a fiatal olvasót, aki tátott szájjal mered maga elé, életében először belegondolva abba, hogy a miniszterelnök lehet hogy elmebeteg. A héten nem ez az első hír, ami alapján akár 1999-ben is…..
Guy Verhofstadt tapssal üdvözölte a Twitteren egy újabb szláv nép öntökönszúró bátorságát: a megfelelően orientált bolgár kormány seggest akar ugrani az energetikai csalánosba, hogy ezzel tanítsa móresre az oroszokat. Jár a belga lájk! True… ��Even more true: if we would stand up to Putin united,…..
Mi az a kvantum bit? Mi az a kvantumszámítógép? Mi a húrelmélet? Jó közelítéssel csupa divatos, Google Glass-szel a fején Ted Talkot prezentáló jövőkutató baromsága, amit tátott szájjal fogyaszt az arra fogékony, humán középértelmiség. Szándékosan a történelem szemétdombját gazdagító Google Glasst…..
Reaktor 10 gondolat április 4-én 2022.04.04 16:23:55
Az esővízgyűjtő jéghártyás tetejét ropogtatja az ébredő dunántúli napsütés ezen a hétfői reggelen, amikor a tavaszi levegő tisztasága okoskodásra sarkallja az arra hajlamos embert. Meglepődni nem szégyen, 135 mandátumot senki sem várt; az előrejelzési versenyt mindenki elbukta, a magyarázási most…..