Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Menyhei

22 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A német sajtó Petry Zsoltot elítélő véleményei alatti véleményekből szemlézünk. Ha egy átlagos kommentelő így látja 2021-ben, képzeljük el, hogy izzad annak a homloka, aki alternatív valóságot akar itthon eladni! A valóságot pedig érdemes ismerni, ha az ember ki akarja énekelni a nyugatiak zsebéből…..
Reaktor Lapszemle szemle 2021.04.04 15:00:31
2021-ben ki szeret olvasni? Még kattintani se! A fiatalok a tiktokon vannak, a még fiatalabbak még fel sem telepítik. A változó tartalomfogyasztási szokásokat két lépéssel előzzük: szemlézzük a Mandinert, ami szemléz sok mást, és a türelmetlen fiataloknak elmagyarázzuk, hogy gondolkodniuk se…..
Reaktor Egy szobrocska védelmében 2021.04.04 11:24:38
Ferencváros 2019-ben választott, tisztán, urnákkal, felügyelőkkel, demokratikusan: egy új, magának való városvezetést, ahogy megtehette minden település. Választhatott volna mást is, üzenhetett volna a lakosság, hogy kevesebb aktivizmust akar, de 1989 láthatatlan keze ott és akkor pontosan azt a…..
Ezen a héten óriásit előztek a keleti vakcinák, bár a Pfizer még tartja magát! Választ a nép, rá lett bízva, ahogy az szokás. Ha engem kérdeznek meg óvodásként, amikor a szúrós szagú, késő-kádári rendelőben vártam reszketve a szurit, nézve a Dr. Bubó plakátokat, amelyek hamis optimizmusa idejekorán…..
A modern irodalomnak van egy hatalmas rákfenéje: a popkultúra, és azon belül a filmek árnyékában születik, él. Onnantól kezdve, hogy ezt az olvasó egyszer észreveszi, zavaróan kilóg a lóláb. A Nyugat íróinak ilyen problémája nem volt, az ő prózájuknak önmagukban kellett cipelnie a történet terhét,…..
A mai nap egyik legnagyobb politikai és általános járványetikai öngólját lőtte Szaniszló Sándor, 18. kerületi polgármester, amikor kurucos (labancos?) posztjában - amit azóta törölt - büszkélkedett a senkinek nem kellő, felesleges, patkányhugyos kínai vakcinával, amit a kormány még ma behúzott…..
Nehéz elhelyeznünk magyarként magunkat a világtérképen, ha az 1989-ben Nemzeti Minimumként óhajtott sajtó és szólásszabadságról van szó: ebben a történelmileg a mindenkori kormányok által - sérelmekkel indokolt - közmédia-kisajátítás sem segít, bár azt senki nem nézi. Szerencsére van alkalmunk…..
Reaktor Carte Blanche Budapest 2021.03.03 15:01:40
Polgármesternek lenni békeidőben terhes feladat: leesik az első hó, és ha reggel 7-ig nincs minden járda eltakarítva - akkor is, ha ez az adott társasház feladata - elkezdődik a gyilkosozás, a polgármester ki akarja törni az idős nénik nyakát. De nem kell feltétlenül beleőrülni az igények…..
Az Amerikai Népszava véleményrovatában megjelent "A németek tartják Orbánt a magyar nép nyakán, hogy kizsákmányolhassák a magyarokat" című higgadt, szakértői elemzésből emeltük ki a lényeget. Az Európai Unió kimászhatott volna évtizedes válságából és megerősíthette volna a jogállamiságot a…..
A Nyírő Gyula Rasszizmuskutató Központ legújabb felmérése óriási vihart kavart szakmai körökben. Az intézet igazgatóját, Dr. Totenkopf Adolfot kérdeztük meg a részletekről. Kevesen tudják, hogy hazánk rasszizmus-kutatásban nagyhatalom. Az NYGYRKK mára olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint az…..
Neve elhallgatását kérő, természettudományos területen aktív olvasónk válaszát közöljük a tegnapi, Benford-törvénnyel kapcsolatos cikkünkre. Ő amellett érvel, hogy a törvény az általunk bemutatott esetekben félrevezető lehet. A Benford-törvény az olyan adatsorokról szól, amikor sok számot veszünk…..
Egy névtelenséget kérő amerikai statisztikus elemezte a gyanúsabb választói körzetek eredményeit, ahol Joe Biden látványosan elhúzott, és tegnap éjjel részletesen publikálta az eredményeit. Elmagyarázzuk, bemutatjuk és le is ellenőrizzük ezeket!   Háttértörténet Egy inaktív Twitter-fiók,…..
Hálistennek csak levélben, a szavazóhelyiségbe még nem tántorgott be egy sem, de így is rémisztő. Ezért nem szabad Halloweenhez közel választást tartani. Nem hiszed? Van pár száztizenéves amerikaink, akikkel te is kipróbálhatod! A Wikipedia szerint a legidősebb élő amerikai Hester Ford, aki 115…..
Elkezdett terjedni egy kép az interneten az egyik előrejelző oldalról, ahol Joe Biden Michiganben egyik pillanatról a másikra rengeteg szavazót kap, behozva a lemaradását Trumptól. Ez nyilván lehet hamisítvány, vagy természetes jelenség, ha nem egyszerre frissítjük az adatokat. Egy jelölt kap, majd…..
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
Menyhei 2020.11.04 18:35:00
@tiboru: Írtunk róla: reaktor.hu/2020/11/03/amerikai_brexit_a_reszvetel_trumpnak_dolgozik_elmagyarazzuk

138 ezer tisztán Biden szavazat (Wayne county, Detroit) egyik pillanatról a másikra nem a demokráciákra jellemző. Nincs probléma, a Fehér Ház nem hagyja annyiban a csalást.
Menyhei 2020.11.04 20:30:55
@tiboru: Addig is mi nyomjuk az élőt, mint süket a csengőt:
reaktor.hu/2020/11/03/usa_2020_frissul
Reaktor Becslésünk: Trump nyer! 2020.11.03 15:10:17
Nincs mit részletezni, a közvélemény-kutatásoknak mérsékelten lehet hinni, Biden aktívan kampányol a választás napján is, többek között a biztosnak mondott Pennsylvaniában. Vannak ugye a csendes, félős szavazók, és nem a Demokrata szavazó fél az autójára matricázni a világnézetét, őket nem mérik.…..
Menyhei 2020.11.03 23:20:14
@illibernyák: Isten velünk van, tesó :D
Az amerikai választási rendszer bonyolult, elmagyarázni lehetetlen, csak közelíteni lehet, a káoszban még a helyi megmondóemberek is elvesznek, csupa apró betű, csillagozás, és ha már csillagok: annyi féle szabályozás, ahány csillag A Zászlón!..
Reaktor A Trump-korszak 48 képben 2020.11.03 19:05:51
Ennyi volt, vagy még csak most jön a java? Ha a végén járunk, ha a derekán, egy csokor látványos és emlékezetes kép a 2015-2020-as korszakból, Trump Amerikájából. Kampánytól a megválasztásig, a mozgólépcsőtől az Obama-korszak személyzetének reakciójáig: Az elnökség: Készen áll még négy évre?..
Reaktor Pennsylvania robban? 2020.11.03 16:12:13
Szigorúan egyéni anekdotákon alapuló előrejelzések szerint az egyik fontos államban (20 elektor), amely a mi becslésünk szerint is inog, a délelőtti részvétel sok helyen sosem tapasztalt csúcsokat dönt. ..
A Reuters keserű beszámolója szerint Amerika 45. elnöke az afrikai országban töretlenül népszerű. Hiába nevezte szarfészeknek a harmadik világot, vezetett be Nigériával szemben vízumkorlátozásokat, Trump bombasztikus személye szimpatikus az afrikai ország lakóinak. Egy januári Pew felmérés…..
Biden fiának és családjának a története kusza, még az USA-ban is nehéz követni, ezt persze elősegíti, hogy odaát altatva és konteóként van kezelve az ügy. Egy kicsit értsük meg mi is, magyarok, hiszen november 3. a mi sorsunknak sem közömbös. Koncentráljunk a család fekete báránya, Hunter Biden…..
Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója szeptember 27-én írt egy megdöbbentő blogbejegyzést arról, hogy miért nem akarja, hogy a cége a progresszió kalapácsa legyen. Valami elszakadt. Ennek a dilis 2020-as évnek az egyik legdilisebb szakasza június elejére esett Nyugaton: fekete négyzeteket…..