Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Menyhei

55 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miről is szól ez a dolog odaát, az óceán túloldalán? Az Amerikai Népszava segít eligazodni. Szemlénk. A Trumppal hatalomra jutott szélsőjobb beindította a nyílt kultúrháborút, aminek fasizmus vagy totális bukás lesz a vége  [...] Ku Klux Klan [...] rasszista, fajgyűlölő, nőgyűlölő és nyíltan…..
Reaktor Kerékpáros idő 2022.06.22 09:49:35
Uborkaszezon van a médiában, egyeseknél a kertben. Nálam nincs fólia alatt, úgyhogy még csak virágzik. Kegyetlen időszak ez: Joe Biden elesik egy biciklivel, és még a Pentagonban is azt nézik az elemzők, a kelet-ukrajnai műholdfelvételek várhatnak. A hosszú és kellemes napok hatással vannak a…..
Niedermüller Péter, ex-EP képviselő és VII. kerületi polgármester, akin mindig meglepődök, hogy DK-s és nem Párbeszédes (same difference, innen, vidékről) a Nemzeti Összetartozás Napján olyat mondott, amire a relativizálás nagykanállal mért jóindulattal véve használható eufemizmusként: "gondoljunk…..
Ahogy a nácik tették. Amerikai Népszava szemlénk. [...]Orbán illiberális fasiszta (és náci) [...] aljasság [...] gonosz [...] a hitleri náci mentalitás [...] rasszizmus [...] rasszista gyerekek [...] [...] rasszista szurkolás [...] Eltorzult, beteg ember. [...] általános emberi normák [...]…..
Reaktor Viktor Orbán, az áruló 2022.06.01 10:41:59
A Twitter-lájkoktól és saját bűn és bűztelenségétől megrészegült nyugat-európai véleményerőszakoló elit és a rábízott, dugdosni és ütnivaló lakossága közti szakadékra Ausztria esetében már hoztunk egy sor példát. Most a német közvéleményt szondázzuk meg! Aki az elitet képviseli: Franz Josef…..
Bizonyos horrortársadalmakra máig van igény, és a biztos elkerülésüket akadályozza egy kényelmes, gőgös vakság. "2022 van!" - érvel a progresszió megfellebbezhetetlen tautológiával egy újabb hedonista innováció alapértékké emelése mellett. Hasonló magától értetőséggel kellene össztársadalmi…..
Az RTL Klub hírül adta, hogy Ausztriában a magyar árstoppos benzin állampolgársághoz kötésének híre óriási felháborodást keltett. Már megint minket utálnak Nyugaton, szomorú szmájli. „Ha az osztrákoknak kell valami Magyarországról, akkor ránk szarnak...” – kiakadtak az osztrák kommentelők a…..
Reaktor Kellemes 1999-et! 2022.05.19 10:52:38
Lendvai Ildikó publicisztikát közölt a Hírklikken: Orbán Viktor lehet hogy megőrült. Látom magam előtt a fiatal olvasót, aki tátott szájjal mered maga elé, életében először belegondolva abba, hogy a miniszterelnök lehet hogy elmebeteg. A héten nem ez az első hír, ami alapján akár 1999-ben is…..
Guy Verhofstadt tapssal üdvözölte a Twitteren egy újabb szláv nép öntökönszúró bátorságát: a megfelelően orientált bolgár kormány seggest akar ugrani az energetikai csalánosba, hogy ezzel tanítsa móresre az oroszokat. Jár a belga lájk! True… ��Even more true: if we would stand up to Putin united,…..
Mi az a kvantum bit? Mi az a kvantumszámítógép? Mi a húrelmélet? Jó közelítéssel csupa divatos, Google Glass-szel a fején Ted Talkot prezentáló jövőkutató baromsága, amit tátott szájjal fogyaszt az arra fogékony, humán középértelmiség. Szándékosan a történelem szemétdombját gazdagító Google Glasst…..
Reaktor 10 gondolat április 4-én 2022.04.04 16:23:55
Az esővízgyűjtő jéghártyás tetejét ropogtatja az ébredő dunántúli napsütés ezen a hétfői reggelen, amikor a tavaszi levegő tisztasága okoskodásra sarkallja az arra hajlamos embert. Meglepődni nem szégyen, 135 mandátumot senki sem várt; az előrejelzési versenyt mindenki elbukta, a magyarázási most…..
Az ukrán-orosz háború negyedik napja egy 2007-ben, az iraqi háború idején alapított amerikai think tank, az Institute for the Study of War értelmezésében. Oroszországnak nem sikerült gépesített és légi támadásokkal bekerítenie és elszigetelnie Kijevet, ahogy azt egyértelműen tervezte. Az orosz…..
Ma reggel Nyugat-Európa, és a tágabb Nyugati hatalmi blokk, beleértve a függő perifériákat, másnaposan kelt egy átmulatott évtized után. Absztinenciát választ, vagy kutyaharapást szőrével? Putyin vákuumba nyomult be, utólag visszanézve csoda, hogy eddig bírta tartóztatni az újraépített orosz…..
A főpolgármester a divatos, tudományos témákban nem fél megszólalni, legyen szó az éghajlatváltozásról vagy - Márki-Zay Péter évértékelőjének bevezetőjében - az űrhajózásról. Tesla, SpaceX, kripto, szivárványos zászló: Budapesten 2022 van!  44 nap van hátra a választásig, és mint fogalmazott,…..
Reaktor Áramlástan 2.0 2022.02.12 15:41:30
Előző cikkünkben bemutattuk, hogy az európai értékeket Nyugat-Európában joule-ban mérik. Ma az amerikai értékek, azaz univerzális értékek, a demokrácia értékei, vagy ehhez hasonlók következnek. A lényeg: ezt is joule-ban mérik. 2022. január 13. Miért osztja meg a Nyugatot Oroszország Európába…..
Reaktor Áramlástan 2022.02.03 09:07:00
Az európai értékeket joule-ban mérik. Visszatekintés. 2012. november 4. LMP: Magyarország függetlenségét veszélyezteti a kormány energiapolitikája Heltai László, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta: az ország energiafelhasználásának 35-40 százaléka származik orosz…..
Két mai hír: az egyik egy látványos grafikon, ami megmutatja, hogy az oltottság és a COVID-halálozás között összefüggés van, a másik az összeomlás szélén lévő szlovák egészségügy. Bal oldalon az uniós országok átoltottsági sorrendben, jobbra a lakosságarányos Covid-halálozásuk – Forrás: Európai…..
Gyurcsány Ferenc sokszor felemlegetett, szemlőhegyi, Totó kutyás találkozója újra beszédtéma lett, és a volt miniszterelnök most végre szenvedélyes választ adott a kritikusainak: az a Putyin más volt. Ennek a mostaninak, a zsarnoknak buknia kell! A mindenkori magyar kormánynak jó viszonyt kell…..
Sorozatunkban gondolatokat importálunk az angloszféra disszidens vadnyugatáról. A most szemlézett írás kontextusa a Hajrá Brandon! jelenség, azon belül is az arra reagáló, kormánypárti - és tágabb establishment - pánik.   As Yoda might say if he was trying to fight those who have turned to the…..
Szűk egy hete vártunk érdemi spinre az új, Ukrajnát elkerülő gázszállítási megállapodással kapcsolatban, mire végre szembe jött egy Jászberényi Sándor Facebook-influenszer polihisztortól. Röviden: pontosan az, amit vártunk. Bővebben: semmi újdonság nincs benne annak, aki ismerte a magyar…..
23:45 - Le is zárjuk az élőt, egy igazi magyar csavarral: ha Merkel öröksége az Északi Áramlat 2, akkor ezen a hétfőn Szijjártó a Muttihoz méltóan búcsúztatja a kancellár asszonyt egy Ukrajnát megkerülő gázszállítási megállapodással. Nagy lépés ez a Nyugat felé nekünk. Gute Nacht! 12:45 - Mi…..
Reaktor Toxikus magyar önkép 2021.09.10 07:04:34
nem teljesen világos számomra, a társadalomnak milyen haszna származik abból, hogy azok, akiknek a kezén jelentős vagyon halmozódik fel, magyarok - tette fel a kérdést Róna Dániel a Mandiner által rendezett vitán (Mi zajlik Magyarországon? – Lánczi, Giró-Szász és Róna vitáznak az elmúlt tíz…..
Múlt szombatra virradóra már előkerült Saigon, mint párhuzam: az 1955-től 1975-ig tartó, változó mélységű amerikai beavatkozás Vietnámban 20 évet ölelt át, ahogy 2021-re Afganisztánban is, és a szuperhatalom újból az utolsó, baráti kézen lévő, nagyvárosi bástyájában található követsége kiürítésére…..
"Lewis Hamilton elfogadhatatlannak, gyávának és félrevezetőnek nevezte a magyar gyermekvédelmi törvényt. A brit pilóta posztjában arra buzdítja magyar követőit, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett." Bátor kiállás, óriásit kockáztat vele. Tűzzel játszik, amikor…..
Reaktor Behelyettesítős játék 2021.07.27 18:58:05
A behelyettesítős játék nem újdonság: ahogy a régi vágású liberalizmust az USA-ban felváltotta a teljes szoft és hard powert leuraló progresszív megszállottság, 2014 magasságában az egyik első öklöcskéje a fentről jövő forradalomnak a többségi társadalom ellen a hiénafeminizmus volt. Ez különböző…..