Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Promises69

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:RFL Records Honlap:facebook.com/winterbornofficial Micsoda hír! Új Télenszületett album! Erre nem voltam fölkészülve! Nem hiszem, hogy ez a hír megugorja majd a hazai rockújságírás más felületeinek ingerküszöbét. Nekünk - legalábbis Túrisas cimborának és nekem - mindenesetre örvendetes ez a…..
Kiadó: Frontiers Honlapok:www.jamesdurbinofficial.comfacebook.com/DurbinRock Mi jut eszedbe, ha meglátod James Durbin új albumának borítóját és elolvasod a lemez címét? Gondolom, nem kell hozzá Vágó István barkochba játékába jelentkezned ahhoz, hogy rávágd a helyes megoldást: Judas Priest! Taps,…..
Elegant Weapons: Horn for a Halo (2023) Faulkner, Romero, Travis, Brown. Mi ez, ha nem egy szupergrúp? Olyan is a lemez, zeneileg nyilván odaér, szól is, ahogyan kell (Sneap), ráadásul változatos, mindenki hozzáteszi a magáét. Romero hozza a késői Whitesnake kőkemény hard rockját, felteszem Rex…..
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.myrath.comfacebook.com/myrathband "Le roi est mort, vive le roi (Meghalt a király, éljen a király!)" – most én vagyok a herold, aki (ha nem is háromszor, mint utoljára XVIII. Lajos halálakor) az éterbe kiáltja az uralkodóváltás tényét. A csavar a történetben, hogy a…..
Kiadó:Gentle Art of Music Honlapok:www.subsignalband.comfacebook.com/subsignal Amilyen csalódott voltam az új Myrath meghallgatása után, olyan lelkes vagyok a Subsignal új albumától. Eleve imádom őket, mint ahogy imádtam jogelődjüket, a Sieges Event is. Az eredetileg oldalági projektként indult…..
Az első két Dio lemezt azért imádom, mert ott a Mester (igen, nagy M-mel) nagyon jól eltalálta az egyensúlyt a Black Sabbath sötétebb, komorabb és a Rainbow dallamosabb, rockosabb világa között. A "Sacred Heart" már elindult egy poposabb irányba, a "Dream Evil" pedig egyértelműen Blackmore kiütéses…..
Promises69 2023.05.08 20:27:14
@Kotta: Megfeledkeztem a Strange Highways albumról. Na az még a Lock- nál is kiábrándítóbb.
Promises69 2023.05.09 16:54:10
@turisas: Ok ! Köszönöm!
Szóval a lemaradt két mondat.
A Stange Highways- nek meg sem szabadott volna jelenni. Akkoriban Dio lába alól nagyon kicsúszott a talaj. Persze ez is ízlések...
Kiadó: King Records Honlap: royalhunt.com A legutóbbi, koncept albumnak készült Royal Hunt album, a "Dystopia" igencsak ámulatba ejtett a saját keretei közti, először tapasztalt új elemek miatt: doom riff, dubstep, francia újhullámos filmzene – és hát a folytatás első hangjai is ugyanennyire…..
Kiadó:Tradecraft/Universal Honlapok:www.megadeth.comfacebook.com/Megadeth Már a legutóbbi bulijukon (az FFDP előtt) látszott, hogy ez a felállás nagyon ütős, pedig Mustaine hullasápadtan, betegségéből éppen csak felépülve nyomta. Igaz, utána kikerült a csapatból a hűséges társ, David Ellefson, de…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.seventhwonder.sefacebook.com/seventhwonderofficial Mondhatom, kimondottan jólesett a hír, hogy a svéd progresszív metált játszó Seventh Wonder új lemezt ad ki idén. A legutóbb nyolc teljes évet kellett várni az új anyagra (Tiara, 2018), de a várakozási időt most…..
Kiadó:Mercury Honlapok:www.defleppard.comfacebook.com/defleppard A Def Leppard – jóllehet a NWOBHM hullámmal érkezett – mindig is különbözött a korszak képviselőitől dallamosabb zenei megoldásaival, vokálgazdag hangzásképével, ráadásul még a grunge korszakban is sikerült olyanná formálni zenei…..
Kiadó: Vertigo Honlap: www.the-scorpions.com Hogyan fér el egymás mellett a szappanopera és az extázis? Hát így, ahogy a Scorpions alakította mostanában a dolgait. Visszavonulás, utolsó album híresztelése, aztán egy újabb koncertsorozat, majd a fiókból előrángatott és leporolt ötletek lemeze. A…..
Promises69 2022.03.19 17:22:39
@saszi: Nekem még nem volt időm megunni. Tegnap jött meg a delux változat. Combos album lett. Öröm hallgatni! Ha valami oknál fogva, nem születne új albumuk, ez méltó befejezése lenne egy fantasztikus életműnek.
Kiadó:P. Management Kft. Honlapok:www.edda.hufacebook.com/eddamuvek 10 éves voltam, amikor apám vett nekünk egy Tesla lemezjátszót, s hozzá két polcfolyóméter bakelit albumot. Köztük volt az "Edda Művek 1." (1980), ami azóta is alapmuzsika nálam, ismerem minden hangját, tudom minden szövegét,…..
Elérkezett a vigília vigíliája, a szent előeste előestéje, így annak ideje is, hogy az egész DionysosRising Csapat (Garael, Kotta, Túrisas, Tartuffe) nevében kívánjunk minden olvasónknak, rendszeres és alkalmi "látogatónknak" Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet! Hamarosan érkeznek a…..
Bár a '80-as évek gitárhős korszakának lecsengésével a fősodorból (OK, legyen mainstream…) látványosan elkergettetett a gitárszóló, mint önálló "entitás" (tudjátok, amikor a szóló maga is dallá válik a dalon belül), a shredder-apokalipszis mégsem következett be. Bár az új évtized elején az amerikai…..
Hogy megszakítsam kicsit a monotóniát, most nem az első két lemez valamelyikét ajánlom, hanem egy viszonylag frisset, egy amúgy patinás zenekartól. Lehetne ennél még frissebbet, mert tavaly is adtak ki albumot (Dark Revolution), de nekem ez jobban tetszik. Ezt a két utolsó korongot ráadásul a csapat…..
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/SweetOblivionGeoffTate A Sweet Oblivion, mely a Queensryche és Geoff Tate viharos/veszekedős/köpködős elválása után a Frontiers kiadó kísérlete volt arra, hogy a szólóban nagyon gyöngén teljesítő, de képességei alapján jobbra érdemes Tate karrierjébe új életet…..
Az amcsiknak van egy bosszantó szokása: bármit kitalálunk itt az óhazában, azt ők mindig jobban akarják csinálni. Látványosabban, dallamosabban, keményebben; a lényeg, hogy rárakjanak egy lapáttal. A Kiss például négyzetre emelte a Slade-et zeneileg és külsőségekben, a Journey, a Foreigner és a…..
Promises69 2021.03.16 21:46:51
@turisas: Sziasztok!
A discogs.com-on találtam 20 euróért ,szállítással együtt, hollandiából. Új. A többi drágább. Gondoltam szólok, ha tényleg be szeretné szerezni valaki.
Promises69 2021.03.17 12:04:49
@Kotta: Szívesen! Én innen szerzem be a ritkaságokat. Mint pl, a Without Warningot, és a Shadow Galleryt is, amit itt ajánlottatok. Nem bántam meg
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/RonnieAtkinsOfficial Ha jól emlékszem, egy korábbi cikkemben már beismertem, hogy a Pretty Maids klasszikus időszaka nekem akkoriban kimaradt, viszont a kétezres évek második évtizedének "ráncfölvarrott" Csinos Hölgyei a 2013-as "Motherland"-del végül elrabolták…..
Az amerikai Pennsylvania államban alakult, eredetileg Sorcerer néven futó, majd Shadow Galleryre keresztelt progresszív metál formáció (ma ismert nevük az Alan Moore íróhoz és David Lloyd rajzolóhoz köthető és ma már klasszikusnak számító V mint Vérbosszú című képregénysorozatból származik)…..
Kiadó:Universal Mit tehet a karantén miatt négy fal közé szoruló, az élő zenéért élő-haló rocker, ha nem azt, hogy szépen előveszi a koncert DVD-it, és sorra újranézi őket? Már csak azért sem oktalan ötlet, hiábavaló erőfeszítés ez, mert megannyi koncert DVD olyan együttesek előadásait örökítette…..
Kiadó: King Records Honlapok:www.royalhunt.comfacebook.com/royalhunt Doom riff, dubstep, metal opera, a '70-es évek francia filmes újhullámának zenei megoldásai – nem, kedves Olvasó, nem tévedsz –, jelen írás tárgya a Royal Hunt új lemeze, ami annyi meglepetést hozott, mint három télapó…..
Kiadó:Metal Blade Records Honlapok:www.fateswarning.comfacebook.com/FatesWarning Nem tudom, teljesen helytálló-e a megállapítás, de a Fates Warning egyfajta másodvirágzását éli. Amikor a gyakorlatilag klasszikus fölállásban elkészített "visszatérő" lemezük, a "Darkness In A Different Light" (2013)…..
  Az Alcatrazz zenekar még rock-körökben is csak mérsékelten ismert és népszerű formációnak számít, pedig izgalmas rocktörtenelmi fejezetek íródtak ám a zenekari históriájukban. Engem speciel az is felvillanyoz, hogy jelenleg Joe Stump a gitáros, de belátom, hogy önmagában ezt a tényt rockzenei…..
Kiadó:Wells Music Honlapok:www.teramaze.com.aufacebook.com/teramaze Dean Wells, az ausztrál proggerek atyja (sőt, gyakorlatilag ő maga a Teramaze) egyszer már ugyanezt eljátszotta. A 2014-ben megjelent közel 80 perces "Esoteric Symbolism" után egy bő évre már elő is állt egy újabb órányi…..
Kiadó:Chocolate Frog Records Honlapok:www.fishmusic.scotfacebook.com/derek.dick Úgy nem jelent meg nálunk soha egyetlen Fish szólóalbumról sem kritika, hogy Kotta és én (sőt, bizonyos értelemben még a progresszív rock által csak nagyon ritkán föltüzelt Túrisas is) a Marillion klassszikus, Fish…..