Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacsbekker

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy csak balfácán a pécsi egyetem, de az is lehet, sőt egészen sanszosnak néz ki, hogy egy nagy, nemcsak a baranyaiakra jellemző csalássorozatra derít fényt Tiboru levele. Már attól boldog voltam, hogy a fegyveres testületeknél is olvasnak minket, az írás tartalmától…..
kovacsbekker 2008.08.08 10:36:09
Kedves Szil-Ka!

Te miről beszélsz!? "A arrogáns és bunkó hallgatók"-ról!? Azért mert sérelmezni merte, hogy elfelejtette az egyetem adminisztrációs személyzete őt értesíteni a szak indulásának elmaradásáról?! A felettes sem azért kért elnézést, mert nem indul a szak, hanem mivel a kollégái elfelejtették értesíteni. Teljes mértékben megértem ebből a szempontból a levélíró felháborodását. Az, hogy az egyetem trükközik-e bármiféleképpen a támogatásokkal, az egy más kérdés, erről ennyi infóból én nem tudok biztosat állítani.

DE! Észre kellene venni a kiváló egyetemi adminisztrációs csapatoknak, hogy ők éppen egy szolgáltatást nyújtanak, ők vannak a hallgatókért, feladatuk az adminisztációs ügyek pontos menedzselése és a hallgatók megfelelő és udvarias tájékoztatása is. Sajnos ehhez képest elég nagy zűrzavar tud lenne egy tanulmányi osztályon, ami sokszor az ügyintézők hozzáállásán és a munkájuk minőségén is múlik. Ez pedig a szolgáltatást igénybe vevő, azért fizető hallgatóknak (másodlagos, hogy ő maga fizet-e költségtérítést, vagy az állam fizeti ki helyette az adónkból) okoz bosszúságot, utánajárást.

Azt is írod, hogy az "az ilyen arrogáns és bunkó hallgatók rontják el általában a tanulmányi ügyintézők hozzáállását a hallgatókhoz". Tisztában vagyok vele, hogy ezek az állások finoman szólva sem a csúcsfizetésű kategóriába tartoznak, de nem is kötelező odamenni. Aki viszont ott van és nem képes ellátni az elvárt szolgáltatási színvonalon a feladatát, arra felesleges költeni az adóforintokat. Szóval, nem lenne baj, ha a felsőoktatásban is a kiszolgáló személyzettel kapcsolatban szigorúbbak lennének az elvárások.
Persze nem szeretnék teljesen általánosítani, tisztelet a kivételnek, amiből azért van jócskán, de nagyon sokat kellene még fejlődni.