Regisztráció Blogot indítok
Adatok
epongracz

71 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy kakukktojás, ugyanis az ausztrál Matthew Mitcham személyében, akit egyedüliként tartottak esélyesnek a kínaiak legyőzésére, és mégsem nyomta agyon a lehetőség. Türelmesen, pontosan, szépen versenyezve 537,95 pontot gyűjtve első lett a férfiak toronyugrásának…..
Aligha lehetett felülmúlni az orosz csapatot, ugyanis olyan tökéletesen mutatták be a gyakorlatot, annyira együtt mozogtak, hogy a művészi és a technikai pontszám a lehetséges legmagasabb volt, így a megszerezhető 50 pontból 50-et szerzett az együttes. Második a spanyol csapat 0,666…..
A németek Spanyolország felett aratott 2-1-es győzelmével elsők lettek a férfiak gyeplabda küzdelmében, így az athéni bronzot lecserélték aranyra. A bronzmérkőzés az athéni aranyérmes ausztrálok és az ezüstérmes hollandok részvételével zajlott, végül az előbbiek…..
A Mary Wineberg, Allyson Felix, Monique Henderson és Sanya Richards fémjelezte amerikai 4x400-as váltó 3:18,54-gyel megnyerte az aranyérmet. Második helyre bejöttek az oroszok, míg harmadik a jamaikai váltó...
epongracz 2008.08.23 18:07:17
 A háromszoros olimpiai aranyérmes, és egyben címvédő kubai válogatott kikapott Koreától a döntőben 3-2-re, így Koreáé lett az aranyérem, míg Kubáé az ezüst. A bronzmérkőzésen az Egyesült Államok 8-4-re győzte le Japánt, így Sydney után újra érmes a sportág…..
Nem nagyon volt kérdés, ki nyeri a 4x400 méteres férfi váltót. Igazából a világrekordnak lehetett szurkolni, ám ahelyett 2:55,39-cel maradt az olimpiai csúcs; ennyivel nyert a LaShawn Merritt-ből, Angelo Taylor-ból, David Neville-ből valamint Jeremy Wariner-ből álló amerikai…..
Az olimpia utolsó egyéni futószámában 12 perc 57,82 századmásodperccel, olimpiai rekordot elérve, végig vezetve lett első a férfiak 5000 méteres síkfutásában az etióp Kenenisha Bekele, aki a távon Athénban ezüstérmes volt. A dobogó alsóbb fokain két kenyai, Eliud Kipchoge…..
A kenyai Nancy Jebet Langat két ukránt beelőzve 4 perc 23 századmásodperccel, egyéni legjobbját futva első lett a nők 1500 méteres küzdelmeiben. Második és harmadik helyen a két ukrán, Iryna Lishcsynska és Nataliya Tobias...
A kenyai Wilfred Bungei ért be elsőként a célba a férfiak 800 méteres síkfutásának döntőjében, így országának a negyedik aranyérmet szerezte. 1 perc 44,65 százados idejével 5 századdal volt jobb, mint a második szudáni Ismail Ahmed Ismail, és 17-tel a honfitársánál, a…..
Norvég arany gerelyhajításban 2008.08.23 17:29:00
Andreas Thorkildsen 90 méter 57 centiméterrel, olimpiai rekordot dobve lett aranyérmes a férfi gerelyhajítás küzdelmeiben. Második a lett a lett Ainars Kovals, 86,64-gyel egyéni legjobbját elérve. A harmadik, negyedik és az ötödik helyen három finn versenyző áll. A bronzérmes Tero…..
Mégsem Blanca Vlasic áll a világ tetején, miután a belga Tia Hellebaut legyőzte őt a női magasugrás fináléjában. Mindketten 1 méter 85 centivel kezdtek, ám 1,99 után Hellebaut egymás után rontotta az első kísérleteit, Vlasic pedig hiba nélkül versenyzett. Ám pont 2 méter 5…..
A férfiak egyéni asztalitenisz küzdelmében hármas kínai siker született, miután a döntőben Ma Lin és Wang Haon harcolt az aranyéremért. Végül Ma Lin bizonyult jobbnak honfitársánál 5 szettben (11/9 11/9 6/11 11/7 11/9). A bronzmérkőzést is egy kínai, Wang Ligin vívta a…..
Kialakult a végeredmény ritmikus gimnasztikában, miután az orosz Jevgenyina Kanajeva Oroszország 20. aranyérmét begyűjtve első lett. Az orosz minden szeren, kötéllel, karikával, buzogánnyal és szalaggal is jobbnak bizonyult versenytársainál. 75,05 század pontot gyűjtve meggyőző…..
Az utolsó taekwondó döntőben a 80 kilogramm fölötti férfiak küzdelmében az előző olimpián ezüstérmes, idei európabajnok görög Alexandros Nikolaidis küzdött a koreai meglepetésemberrel, Cha Dongminnel, aki holnap lesz 22 éves, és ennél szebben nem is ünnepelhette volna a…..
Taekwondoban a 67 kilogramm fölötti nők kategóriájában is kiosztották ma az érmeket. Nagy meglepetés nem történt, miután a tavalyi világbajnok, a 20 éves mexikói Maria del Rosario legyőzte a norvég Nina Solheimet, a korábbi világ- és európabajnoki bronzérmes versenyzőt.…..
A mai utolsó aranyérmet is kiosztották boxban a nehézsúlyú férfiak között. A végső párharcban az orosz Rakhim Chakhiev a 2007-es világbajnokságon a döntőbeli ellenfelével, akkor az aranyat megszerző olasz Clemente Russóval harcolt. Az orosznak ezúttal sikerült…..
A 75 kilogramm alatti középsúlyú boxdöntőben a brit James Degale harcolt a kubai Emilio Correa Bayeux ellen. A brit meglepetésre jutott a döntőbe, miután legyőzte a címvédő Artayevet, döntőbeli ellenfele, Bayeux pedig a vb bronzérmes Derevyachenkót. Kettejük küzdelmében a brit…..
Eredményt hirdettek a könnyűsúlyú boxolók között is. A döntőt a légsúlyhoz hasonlóan egy thaiföldi, az athéni olimpiai bajnok Manus Boonjumnong vívta a dominikai Felix Diaz ellen, ám nem sikerült a címvédés. Felix Diaz a harmadik menetben meglépve, végül 12:4-re győzött,…..
A pehelysúlyú boxküzdelmek döntője is befejeződött, miután a fiatal ukrán Vasyl Lomachenko az első menetben döntő fölénybe került a francia Khedafi Djelkhir ellen, és 9:1-nél végül lefújták a bírók a mérkőzést. A 20 éves Lomachenko ezzel begyűjtött egy olimpiai aranyat…..
Box-légsúly eredmények: -51kg 2008.08.23 16:06:00
A mai napon lezajlott a légsúlyú férfiak boxdöntője, amit nagy fölénnyel a 33 éves Thaiföldi Somjit Jongjohor nyert, miután legyőzte a kubai Andris Lafitta Hernandezt. Bronzérmes az olasz Vincenzo Picardi, valamint az orosz Georgy Balakshin. Jongjohor az előző olimpián még csak…..
A csoportmeccseken legjobb amerikai csapat megküzdött a csoportmásodik japánnal, ám az amerikaiak nem inogtak meg, és 4-1-gyel legyőzték a japánokat. A csoportmeccseken harmadik és negyedik csapat, Ausztrália és Kanada azért harcolt, hogy a mai mérkőzés vesztesével megküzdhessen a…..
Baseball eredmények 2008.08.20 18:42:00
Továbbra is magabiztosan vezet a koreai válogatott, megelőzve a háromszoros olimpiai bajnok Kubát, és a sportág hazáját, az Amerikai Egyesült Államokat. Kuba ma fölényes győzelmet aratott a házigazda kínaiakon, ám Korea sem hagyta túlzottan kibontakozni a hollandokat. Tajvan…..
Női gyeplabda eredmények 2008.08.20 18:15:00
A mai napon lejátszották a női gyeplabda elődöntőket, és meglepetésre a kínai együttes legyőzte a címvédő német válogatottat 3-2-re, így a kínai csapat odahaza játszhat döntőt, ahol az ellenfele az argentinokon 5-2-vel túllépő holland csapat lesz. A bronzmérkőzést…..
Alig pár perccel Usain Bolt második világcsúcsa után a nők 400 méteres gátfutás döntője zajlott, és újra a jamaikai szurkolók ünnepelhettek. Melanie Walker ugyanis olimpiai rekorddal, 52,64-gyel lett aranyérmes. Ezzel a két arannyal Jamaika vezeti atlétikában az…..
Ilyen nincs, és mégis van 2008.08.20 16:27:00
Usain Bolt beírta a nevét a világtörténelembe. Az utánozhatatlan aranyérmes teljesítményét 100 méteren most megismételte 200-on. Elsőre elrajtolt a mezőny, de a jamaikai versenyző már féltávnál vezetett, és 70 méternél már majd öt méterrel futott a többiek előtt. És nem…..