Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viszketeg

2 bejegyzést írt és 316 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1989-ben beléptem a Fidesz-be. Akkor még úgy hívták, hogy Fiatal Demokraták Szövetsége, fiatalok voltak és demokraták. Ma már – az akkori szabályok értelmében - nem lehetnék a tagjuk. Nem is vagyok, de más miatt. Boldog, lelkes ifjú voltam, hogy bizony én is teszek a demokrácia ügyéért valamit.…..
Már a fényképezés feltalálása előtt ismerték azt a jelenséget, hogy két szemünkkel kétféle képet látunk. A térfénykép olyan kettős fénykép, amelynek két felét két szemmel egy időben szemlélve, térhatású képet látunk. Sir Charles Wheatstone 1832-ben szerkesztett egy…..
Egyre világosabb: a kormány propagandistái nem számoltak azzal, hogy gyűlöletük tárgya, Soros György is részt megszólal majd az ellene folyó hadjáratban. A milliárdos legújabb írását sem teszik ki az ablakba...
Viszketeg 2017.12.09 11:55:04
@aptikjampó: Orbánt is bűnözőnek tartják a világ értelmesebbik felén. Csak a hasonszőrű mocskos diktátorok barátkoznak vele. Mi lehet az oka?
31 éve ilyenkor szirénák ébresztették Bázel lakosait békés álmukból. A Rajna baljós, vörös színben játszva hömpölygött, a levegőt rothadó tojásra és égő gumira emlékeztető, szörnyű szag töltötte be. Az embereknek elképzelésük sem volt, mi történhetett, habár egy ilyen fontos gyógyszer- és vegyipari…..
Meg úgy általában minden filmből, ami ezzel kapcsolatos, legyen az Terminátor vagy Vissza a jövőbe. Ja, és még az Utolsó csillagharcosnak is odabök. A novemberben a Hulura érkező sorozat arról szól, hogy van egy pali (Josh Hutcherson az Éhezők viadala-filmek lúzerje) aki egy kutatólaborban…..
Mindenki szeretne sikeres lenni az életben. Gyerekkorunk óta tudjuk, hiszen a fejünkbe verik, a sikerhez sokat kell tanulni. Személyes véleményem szerint a sikerhez sokat kell dolgozni, de én csak egy újságíró vagyok, nem tudhatom. Az viszont biztos, hogy régóta él a közgondolkodásban egy gyakori…..
Forrás: purewow.com Általában a könyvek filmadaptációinak rossz hírük van, és gyakran ez megérdemelt. Például a Nagy Gatsby is ilyen, de szerintem a Harry Pottert is ide sorolhatjuk, és még rengeteg másikat. Viszont, a következő 11 film jobb, mint az alapjául szolgáló könyveik. 1. A Keresztapa:…..
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Viszketeg 2017.07.23 19:28:39
@sirdavegd: Hú, az a Ford Fairlane! :) Többször láttam már eredeti hanggal, de kiváncsi voltam a mindenki által emlegetett Feró féle szinkronra Hát azt a gagyit! Mintha alámondásos lenne, Feró hangja abszolút nem illik a főszereplő hangjához és Feró nem egy színész. 5 percig bírtam.
Viszketeg 2017.07.24 22:00:08
@whattafaka: Jézusom, a Ford Fairlane, mint jó szinkron? A leggagyibb hangalámondással vetekszik. Az eredeti karakterhez semmi köze, azt teljesen szétbassza Feró hangja. Egy szinkronnak nem feladata ilyen mértékben megváltoztatni egy szereplő egyéniségét. Hogy jönnek ehhez?

Hát igen, a rozsomák filmek leginkább torkosborz néven futhattak volna be Magyarországon. :)
Jó fizetés, kellemes munkakörnyezet, értékteremtés – ezek mind olyan szempontok, amelyek nagymértékben befolyásolják egy Y vagy Z generációs döntését a munkahelykeresésnél. Van azonban még valami, amiről nem mindig beszélnek, pedig döntő tényező lehet: a rugalmasság és az ezzel járó szabadságérzet.…..
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
Viszketeg 2017.04.24 06:50:57
1945. június 5., Chicago. Amerika még fel sem ocsúdott a Németország feletti győzelem mámorából, amikor egy gyilkosság rázza meg a Szeles Várost. A 43 éves Josephine Rosst halálra szurkálták a lakásában, a fejét pedig egy lepedőbe csavarták. A nő küzdött az életéért, hiszen a rendőrök fekete…..
Iszak Eszti már nincsen belezúgva teljesen Dobrády Ákosba, mert állítólag Szalai Ádám válogatott focistával kavar. Ez minket alapvetően semmilyen szinten nem kéne, hogy érdekeljen, de a Player kiszúrta, hogy az erről cikket készítő Bors emailben próbálta megszólalásra bírni a labdarúgót, aki…..
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
Az élet úgy hozta, hogy egymás után két bejegyzést is kell szentelnünk Matolcsynak. Nem szívesen foglalkozunk ezzel az alakkal ilyen gyakran, mert neve leírása beszennyezi a klaviatúrát. Mégsem térhetünk ki az általa teremtett mocsok elől, mivel néhány nagyszerű ember kitartása, a köztársasági elnök…..
(Ezúttal spoilermentes lesz a kritikám, ahogy a többség blogé is, mert én sem akarom csökkenteni az első nézés élményét. Majd egy 2-3 hét múlva, ha már a többség látta, és leüllepednek a dolgok, írok egy elmélkedős posztot a konkrétumokkal kapcsolatban.) Olvasom a kommenteket a különböző blogok…..
Az, hogy nem emberek vezetik őket. Ez elsőre elég furcsán hangzik, elismerjük, de ha egy kicsit jobban belegondolunk, rögtön kiderül, hogy furcsa ugyan, de igaz. És erre már a szakemberek is rájöttek. A nagy kérdés csak az, mi lesz a megoldás. Még novemberben történt, hogy a…..
Viszketeg 2015.12.20 23:09:42
@monddazigazatmar: "Régen rossz, ha a úgy vezetsz, hogy a tizedmásodpercek döntenek."
Ezzel annyira egyetértek, hogy szinte szó szerint írtam már ezt valami fórumon. Némi rutinnal és felelősséggel közlekedve évekig el lehet vezetni vészfékezés nélkül. Annyiban tér el a véleményem, hogy ez szerintem elsősorban hozzáállás kérdése, másodsorban a rutiné.
A fene enné meg, de a végére belém beszéltétek, hogy én egy baloldali liberális blogger, megmondóember vagyok. Holott a kezdetektől fogja állítom, hogy függetlenként függetlenül gondolkodom és írom meg a véleményemet. Ezek a vélemények állítólag néha balra, néha jobbra,…..
A lassan 30 éves L’art pour l’art Társulat augusztus 20-án a Comedy Centralon tér vissza a tévéképernyőkre A postás, aki megeszi a leveleket című, vadonatúj előadással, amiben természetesen Besenyő Pista bácsi, Pandacsöki Boborján és Frigid Mirtill fogja szórni a…..
Sajnos nem vagyok nagyon otthon a Class FM reggeli műsorában, illetve az abban szereplők közül csak a három műsorvezetőt ismerem fel képről, a néha megszólaló női hangokat nem tudom beazonosítani, így azt…..
Viszketeg 2015.08.06 19:44:56
Ki ne unná már, hogy külföldön állandóan összekeverik a magyar és a román fővárost? Persze a leggyakrabban csak mosolygunk rajta, azonban Jersey sportminiszterének az arcáról alighanem lefagyott a mosoly, amikor egy hivatalos úton leszállt a gépről Bukarest helyett……..
Ismerős körökben Pár hete voltam egy rendezvényen, ahol sok Magyarországon élő svájci, illetve Svájcban élő magyar volt a vendég. Finom raclettet és fondüt ettünk, bort ittunk és sokat beszélgettünk. Már úgy ahogy ismerjük egymást, így sokan már azt is tudták, hogy idén…..
Viszketeg 2015.02.24 21:14:54
@nyuszmam: Szerintem viszont ez egy rosszindulatú sarkítás. Jómagam is sokat köszönhetek itteni magyaroknak és én is segítettem már másoknak. Szerintem - ugyanúgy, ahogy otthon is - meg tudod választani, ki a szimpatikus és ki nem. Nem kötelező mindenkivel barátkozni.
Viszketeg 2015.02.24 22:49:02
@sage5: Leegyszerűsített, lebutított élet? Ezt nem igazán értem.

Ahogy én látom, ugyanúgy megvannak a maguk stresszhelyzeteik és konfliktusaik. Ők is ugyanolyan emberek, csak a lehetőségeik és körülményeik mások.
A Yoshihiro Shimadával készült interjúnk és az ellopott bringájának előkerülése után a világutazó japán kerékpáros levelet írt a Mandinernek, köszönetet mondva a magyar embereknek. Alább olvashatják sorait. * Pont, amikor eléggé depressziósnak éreztem magamat a bringám…..
Viszketeg 2014.01.31 18:33:49
@tevevanegypupu: "Sok nyugati országban nem lopják el a biciklit."
Nem tudom, melyik országról van szó, de ahonnan információm van (Svédország, Hollandia), ott nagyon durván lopják a bringákat. Szinte minden ottani ismerősnek, akivel erről beszéltem már több bringáját ellopták.

Amúgy nem lehetne a rasszista sárgázó, zsidózó meg niggerező kommenteket kimoderálni? (Ez az igazi szégyen ebben az országban, nem egy ellopott bringa.)
Viszketeg 2014.02.01 03:18:35
@komplikato: Sajnos csak költői kérdés volt. :(
Viszketeg 2014.02.01 03:20:41
@tesz-vesz: Ki a magyargyűlölő, te agyalágyult? Aki nem rasszista?
Régen jártunk már Svájcban, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is az iskolarendszer Zürich kantonban. Kalauzunk Muzsi, aki természetesen saját tapasztalatból beszél, mint gyakorló szülő. Olvassátok, nem minden tanulság nékül való, utána pedig jöhetnek a…..
Dzseki Csen, Pókember, vagy görkoris Szindi lesz a befutó? A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy a birkózást venné le az olimpia műsoráról 2020-tól. Olyan méltán híres sportágak kerülhetnek a sportág helyére, mint a vusu sportos változata,…..
Viszketeg 2013.02.13 20:31:52
@komplikato: Szerintem valahol mégiscsak a népszerűség kell számítson. Nem a nézőkre gondolok elsősorban, hanem arra, hogy hányan űzik.